Είχα το iFi iDSD για δύο χρόνια περίπου (νομίζω), και την πρώτη έκδοση των 650 από το 2006 μέχρι και το 2013 που τα έδωσα γιατί δεν τα χρησιμοποιούσα πια μετά την αγορά των DENON AH-7000. Τώρα μετά το πέρασμα του χρόνου θεωρώ ότι η σύγκριση των SENN με τα DENON ήταν άδικη, (και όσο περνά ο καιρός και ακούω πολλά ακουστικά, η σύγκριση των 7000 είναι άδικη ακόμα και με τα LCD-2), όσον αφορά την απόλαυση βέβαια, δε μιλάω για μαθήματα φυσικής, ούτε για DIY.
Έδωσα λοιπόν και τα 650 και τα 600 γιατί "καθόντανε"...
Από τότε που άκουσα για το MOJO και διαβάζοντας τον φίλτατο Chris (που μου άνοιξε τα αυτιά και δεν ήξερα τη τύφλα μου για ενίσχυση και τα περαιτέρω πριν μιλήσουμε για πρώτη φορά στο τηλέφωνο) έδωσα και το iDSD και το iUSB κυνηγώντας το απόλυτα φορητό setup. Μέχρι να το πετύχω πήρα το HERUS + και τα 650 στην μετά 2009 τροποποιημένη έκδοση, και τα δύο από καλούς φίλους εδώ στο φόρουμ. Ιδιαίτερες οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις περιορίζουν την ακρόαση σε μισάωρα, το πολύ ωριαία sessions κυρίως μεταμεσονύχτια και αυτά όχι κάθε μέρα. Τα νέα 650 είναι μακράν τα καλύτερα ακουστικά που έχω ακούσει (κι έχω ακούσει πολλά...). Δεν θα τα συγκρίνω με άλλα τριπλάσιας τιμής γιατί θα είναι άδικο αλλά το ότι με έχουν κάνει να βάζω πλέον τα DENON "Κυριακάς και εορτάς" και ότι κάθε μέρα θα βάλω τα (προσοχή, μετά 2009) και ελαφρώς μεταχειρισμένα 650 για μισή ή μια ώρα εγγυημένης μουσικής απόλαυσης, με ακούσματα βέβαια ανάλογα του εξοπλισμού, κάτι λέει.
Δεν θεωρώ ότι το HERUS + διακρίνεται για την μακροθυμία του και την ευκολία με την οποία συγχωρεί, γέρνει μάλλον ελαφρά προς την αναλυτικότητα (sic), και αυτό το κάνει θαυμάσιο συνεργάτη για τα 650. Αν με αυτό το setup εγώ ακούω αυτό που ακούω, τότε είμαι σίγουρος ότι με συνοδό τον Valhalla 2 μάλλον θα χαρίσει στον ευτυχή μουσικόφιλο στιγμές ηχητικής απόλαυσης. Πάντα σε συνάρτηση με τη μουσική που ακούει ο καθένας βέβαια γιατί μου έτυχε να ζητήσουν τη συμβουλή μου για audiophile ακουστικά και συνοδά για την ακρόαση διαφημίσεων στο youtube .......