Αναβάθμιση από Sennheiser HD 598

Σοβαρά τώρα πρώτα από όλα θα ανησυχούσα για τα αυτιά μου και μετά για τα ακουστικά.
Ακουστικά αγοράζεις καινούργια αυτιά όμως....
Πολύ προσοχή λοιπόν.
Τώρα στο δεύτερο φυσικά και μπορεί να τα κάψεις.
Αν π.χ έχεις ένα ακουστικό με μέγιστη ανοχή 200mW και ο ενισχυτής έχει π.χ max power 500mW
αν η πηγή σου δώσει ρεύμα αρκετό λόγω π.χ ενός peak και ο ενισχυτής υπέρ-οδηγηθεί τα έκαψες :violent-smiley-011:
(και μαζί με αυτά και τα αυτιά σου)
To micro στο eco mode φτάνει μέχρι 250 mW. Τα 598 δεν ξέρω πόση ανοχή έχουν. Όχι δεν φτάσαμε στο σημείο που να ανησυχήσω για τα αυτιά μου..απλά ήταν πολύ απότομη η αλλαγή στην ένταση. Τώρα παίζουν κανονικά απλά ήθελα να ξέρω αν μπορεί να υποστεί το ακουστικό μικρο-ζημιές που να του μειώσουν την ποιότητα του ήχου χωρίς να είναι εμφανές ότι κάηκε το ακουστικό..

Σε τέτοια μεγάλα ακουστικά και στα 250mW μου φαίνεται απίθανο.
Δεν θα ανησυχούσα.
Πάντως για να επανέλθουμε στο θέμα μας αυτή την στιγμή ακούω Telemann με τα 650
και τον Valhalla 2 και όπως σου έγραψε και ο avnidia σε διαβεβαιώνω ότι το 650
είναι πεντακάθαρο , πιο καθαρό δεν γίνεται.

Ενισχυτές όπως ο Valhalla 2 βρίσκονται στην Ελλάδα μόνο μέσω ebay, amazon κτλπ έτσι? Από όλα όσα έχω διαβάσει τείνω προς το 650, έχω ένα προ αίσθημα ότι θα είναι από τις πολύ καλές αγορές και θα το χαρώ όσο έχω χαρεί τα 598 και περισσότερο. Γενικά πάντα είχα στο μυαλό μου να βάλω στο παιχνίδι και έναν λαμπάτο ενισχυτή, πιστεύεις με τον χαρακτήρα του dac του micro θα ταιριάζει ο ήχος των 650 και ενός ενισχυτή λόγου χάρη όπως ο Valhalla?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τα 200 mW που λες είναι συνήθως rms (συνεχή) και όχι κορυφές...
Ναι μπορεί, την πληροφορία την βρήκα από το site της ifi. Δίνει πληροφορίες για τα 3 power modes που έχει πάνω το micro.

Αντιπρόσωπος της shiit στην Ελλάδα υπάρχει ή μόνο ότι κάνεις import παίζει?

Το dac δεν το έχω ακούσει καλά αλλά από το λίγο που το άκουσα με τα 650 είναι μια χαρά.
Ο valhalla 2 είναι ουδέτερος και πολύ αναλυτικός χωρίς όμως να είναι σκληρός ή υπέρ-λαμπρός .
Όσο για τον συνδυασμό με τα 650(600) έχω να πω ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ το ξαναγράφω ο ενισχυτής είναι masterpiece.
Τα καλύτερα 400 που έχω δώσει , τώρα ακούω μόνο με τα ακουστικά το σύστημα δεν μου κάνει όρεξη να το ανοίξω.
Ελπίζω να βρω χρόνο για παρουσίαση τώρα δυσκολεύομαι λίγο γιατί επέστρεψα στην δουλειά.
Όλα τα schiit τα αγοράζεις από Ευρώπη από εδώ http://www.schiit-europe.com/index.php/
χωρίς τελωνεία κλπ με 20 μεταφορικά.
Ίσως για τα schiit μέχρι 150 συμφέρει να τα πάρεις από ΗΠΑ με την ελπίδα να μην σε πιάσουν στο τελωνείο αλλά για τα ακριβότερα συμφέρει από Ολλανδία.

Last edited:
Υπάρχει και συνεργάτης στην Ευρώπη. http://www.schiit-europe.com/
Eπίσης έχουν και δικαίωμα επιστροφής αν δεν μείνεις ευχαριστημένος νομίζω.
Θα στα πεί καλύτερα ο peter που αγόρασε πρόσφατα.
Επίσης μάλλον θα ακούσει 650+valhalla+micro στην δεύτερη canjam Θεσσαλονίκης που κανονίζουν
Θα σου πει απόψεις από πρώτο χέρι :beatnik2:

Εdit: Mε πρόλαβε!

Μου βάλατε φυτιλιές τώρα...:music-smiley-005:

Πρώτος στόχος είναι τα 650 και μετά θα έρθει και το ενισχυτικό... :D

Το δικαίωμα επιστροφής δεν είναι όπως της μαμάς εταιρίας 15 ημέρες.
Αυτοί σου λένε από την στιγμή που θα το παραλάβεις το ακούς μια δυο μέρες το πολύ και το στέλνεις πίσω.
Όσο για τον val2 όχι να το στείλω πίσω αλλά αν τώρα μου έλεγαν ότι κάνει τα διπλά λεφτά πάλι θα το αγόραζα!

ένα μικρό παρενθετικό update καθώς έχω στο χώρο μου το ifi dsd για κάποιες μικροδοκιμές.
Σε σχέση με τον κλώνο και σε turbo mode υπολείπεται αισθητά σε αίσθηση μπάσου ενώ η ένταση μπορεί να είναι σχεδόν ίδια.
Ο κλώνος αναδύει μια γενικότερη βαρβατίλα στην οδήγηση, ενώ το ifi είναι πιό ευγενικό.
Παίζει συγκρίσιμα τα ΗΕ400 αλλά και τα Κ1000, τα οποία ακούω αυτή τη στιγμή.
Σε γενικές γραμμές όπως συζητούσα πριν με τους ακουστικάριους της Θεσσαλονίκης, στην ιδαίτερη μας γραμμή επικοινωνίας (!), είναι σαν να συγκρίνεις ένα καλό 1600άρι με ένα δίλιτρο.
Αν βάλεις στη ζυγαριά την φορητότητα το ifi αποδεικνύεται πολύ τίμιο.
Για έξτρα καταστάσεις ένας κλώνος φροντισμένος θα δώσει αυτό το έξτρα το παραπάνω. Και να παίξει καμιά ώρα, ακόμα καλύτερα.

Σε νορμάλ ακουστικά πάντως νομίζω πως σε eco mode ακούγεται πιο καλά...

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Είχα το iFi iDSD για δύο χρόνια περίπου (νομίζω), και την πρώτη έκδοση των 650 από το 2006 μέχρι και το 2013 που τα έδωσα γιατί δεν τα χρησιμοποιούσα πια μετά την αγορά των DENON AH-7000. Τώρα μετά το πέρασμα του χρόνου θεωρώ ότι η σύγκριση των SENN με τα DENON ήταν άδικη, (και όσο περνά ο καιρός και ακούω πολλά ακουστικά, η σύγκριση των 7000 είναι άδικη ακόμα και με τα LCD-2), όσον αφορά την απόλαυση βέβαια, δε μιλάω για μαθήματα φυσικής, ούτε για DIY.
Έδωσα λοιπόν και τα 650 και τα 600 γιατί "καθόντανε"...
Από τότε που άκουσα για το MOJO και διαβάζοντας τον φίλτατο Chris (που μου άνοιξε τα αυτιά και δεν ήξερα τη τύφλα μου για ενίσχυση και τα περαιτέρω πριν μιλήσουμε για πρώτη φορά στο τηλέφωνο) έδωσα και το iDSD και το iUSB κυνηγώντας το απόλυτα φορητό setup. Μέχρι να το πετύχω πήρα το HERUS + και τα 650 στην μετά 2009 τροποποιημένη έκδοση, και τα δύο από καλούς φίλους εδώ στο φόρουμ. Ιδιαίτερες οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις περιορίζουν την ακρόαση σε μισάωρα, το πολύ ωριαία sessions κυρίως μεταμεσονύχτια και αυτά όχι κάθε μέρα. Τα νέα 650 είναι μακράν τα καλύτερα ακουστικά που έχω ακούσει (κι έχω ακούσει πολλά...). Δεν θα τα συγκρίνω με άλλα τριπλάσιας τιμής γιατί θα είναι άδικο αλλά το ότι με έχουν κάνει να βάζω πλέον τα DENON "Κυριακάς και εορτάς" και ότι κάθε μέρα θα βάλω τα (προσοχή, μετά 2009) και ελαφρώς μεταχειρισμένα 650 για μισή ή μια ώρα εγγυημένης μουσικής απόλαυσης, με ακούσματα βέβαια ανάλογα του εξοπλισμού, κάτι λέει.
Δεν θεωρώ ότι το HERUS + διακρίνεται για την μακροθυμία του και την ευκολία με την οποία συγχωρεί, γέρνει μάλλον ελαφρά προς την αναλυτικότητα (sic), και αυτό το κάνει θαυμάσιο συνεργάτη για τα 650. Αν με αυτό το setup εγώ ακούω αυτό που ακούω, τότε είμαι σίγουρος ότι με συνοδό τον Valhalla 2 μάλλον θα χαρίσει στον ευτυχή μουσικόφιλο στιγμές ηχητικής απόλαυσης. Πάντα σε συνάρτηση με τη μουσική που ακούει ο καθένας βέβαια γιατί μου έτυχε να ζητήσουν τη συμβουλή μου για audiophile ακουστικά και συνοδά για την ακρόαση διαφημίσεων στο youtube .......

Όχι δεν τα άκουσα μαζί, αλλά ο συνδετικός τους κρίκος ήταν το iDSD. Άκουσα και τα παλιά και τα καινούρια με το iDSD. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. Μιλάμε για άλλο άκουσμα. Δε λέω για άλλο ακουστικό γιατί κάποιος θα μου πει ότι η Sennheiser είχε τον ίδιο θυρωρό όλα αυτά τα χρόνια οπότε δεν ξέρω τι λέω, αλλά επαναλαμβάνω..ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ

Πολύ κουφό αυτό. Και αν ισχύει τελικά, εξηγεί τις όποιες διαφορετικές απόψεις περί των συγκεκριμένων ακουστικών...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

:idea::idea:

Αυτό επίσης σημαίνει ότι οι κάτοχοι του "παλαιού" 650 μπορούν να αναβαθμιστούν απλά αγοράζοντας τις νέες μονάδες (η αλλαγή είναι πανεύκολη)!!!

Είμαι λάθος?

Μου φαίνεται στο τέλος θα πάμε να ψωνίσουμε όλοι τα 650... :laugh:
Από περιέργεια και μόνο
Εγώ ψήνομαι πάντως με τις θετικές απόψεις που γράφονται