Επισης, μπορεις να τα διασταυρωσεις καθετα αν δεν μπορεις να αποφυγεις αλλιως την επαφη.Ψάχτηκα τώρα νυχτιάτικα με το "ςςςς" και βρήκα την αιτία.
Καταρχήν νωρίτερα δεν έκανα τον κόπο να δω αν υπάρχει και στα 2 ηχεία..
Άκουγα μόνο το ένα που είναι πιο κοντά στον προενισχυτή.. το δεξί δηλαδή.
Το αριστερό κατά πάσα πιθανότητα όπως τώρα, ήταν απόλυτα ήσυχο.
Για να μην μακρηγορώ, το καλώδιο του δεξιού ηχείου είχε "σφηνώσει" ανάμεσα από το furman και το πολύπριζο.
Με τα σούρτα φέρτα στα καλώδια ρεύματος, με την ηλεκτρική σκούπα, με τα γατιά να "μ@λ@κίζονται" εκεί όλη την ώρα, τίποτα δεν μένει στην θέση του...
Όταν απομάκρυνα το καλώδιο από εκεί και καλού κακού το furman από το πολύπριζο, το "ςςςς" εξαφανίστηκε!
Τερμάτισα το gain, τερμάτισα το ποτ, άλλαξα όλες τις πηγές, νεκρική σιγή!
Για κάποιο περίεργο λόγο που δεν μπορώ να εξηγήσω, το crosstalk (που δεν έχει σχέση με τον τελικό και τα καλώδια που έχει πάνω του), μειώθηκε σε τέτοιο βαθμό που πάλι με ποτ και gain στο τέρμα πρέπει να κάνω τρομερή προσπάθεια να το ακούσω.
Σίγουρα πρέπει να τακτοποιήσω την σπαγγεταρία, αλλά είναι κάτι τρομερά δύσκολο, πόσο μάλλον όταν λείπει ένα πικάπ και ένα phono με εξωτερικό τροφοδοτικό.....
Τι θα γίνει όταν και αυτά μπουν στην θέση τους ;;;
Το καλώδιο που "τσίμπαγε" παρεμβολή το κόλλησα στον τοίχο και το πήγα έτσι μέχρι την μπόρνα του τελικού.
View attachment 266192
Επισης, μπορεις να τα διασταυρωσεις καθετα αν δεν μπορεις να αποφυγεις αλλιως την επαφη.
Για δοκιμασε ετσι οπως σου λεω.Στις μέχρι τώρα δοκιμές μόνο με το furman είδα πρόβλημα.
"Εκπέμπει" πολύ ισχυρό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο ;;
Ακουμπώντας το καλώδιο του ηχείου πάνω του και σε κάποιες συγκεκριμένες θέσεις, ακούω το εναλλασσόμενο στο ηχείο (πολύ σιγά μεν, αλλά το ακούω)
Και από εδώ:Ψιτ, Πρωτάρη!
Βάλε ν' ακούσεις αυτό:
Tidal
![]()
Igor Markevitch, London Symphony Orchestra & Erich Gruenberg - Rimsky-Korsakov: Scheherazade; Capriccio espagnol
Listen to Rimsky-Korsakov: Scheherazade; Capriccio espagnol on TIDALtidal.com
(Το προτείνω επειδή είναι βέβαιο ότι θα σ' ενθουσιάσει. Και επειδή το έχω σε LP και το έχω ψηφιοποιήσει).
Και το ίδιο σε άλλη εξαιρετική εκτέλεση.
Καταλαβαίνω ότι με τα γατουλια δημιουργούνται προβλήματα..Δεν είναι η 1η φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο..
Στο προηγούμενο σπίτι που είχα και πολυκάναλο σύστημα παρέα με το δικάναλο να δεις τι γινόταν...
Θα προσπαθήσω αλλά ότι και να πετύχω δεν θα είναι για πολύ...
Τα γατιά κάνουν την δική τους τακτοποίηση χωρίς ερωτήσεις....
Ομως σε καμια περιπτωση μην νομιζεις οτι ακους συχνοτητες κατω απο 40 με 45Hz περιπου .Πλάκα πλάκα το τελευταίο πράγμα που θέλω εγώ εδώ, είναι DSP & sub...
View attachment 266194
Τα 56db κορυφής που βλέπεις είναι όταν μπαίνουν τα μεγάλα τύμπανα στο έργο που ακούω αυτή την στιγμή...
View attachment 266195
Έκλεισα μέχρι και το λάπτοπ από κάτω για να μην ενοχλεί το ανεμιστηράκι του...
Δεν θέλω (και δεν χρειάζεται) να σου περιγράψω το μπάσο, τα δυναμικά (και τα μικροδυναμικά) , το kick & το punch παρά την πολύ χαμηλή ένταση..
Ίσως κάποτε καταλάβεις ότι δεν χρειάζονται όλα τα 2καναλα dsp & subs γιατί θα κάνουν ζημιά και όχι καλό...
Ομως σε καμια περιπτωση μην νομιζεις οτι ακους συχνοτητες κατω απο 40 με 45Hz περιπου .
Ομως σε καμια περιπτωση μην νομιζεις οτι ακους συχνοτητες κατω απο 40 με 45Hz περιπου .
16dB Dynamic Range έχει το κομμάτι αυτό.Πλάκα πλάκα το τελευταίο πράγμα που θέλω εγώ εδώ, είναι DSP & sub...
View attachment 266194
Τα 56db κορυφής που βλέπεις είναι όταν μπαίνουν τα μεγάλα τύμπανα στο έργο που ακούω αυτή την στιγμή...
View attachment 266195
Έκλεισα μέχρι και το λάπτοπ από κάτω για να μην ενοχλεί το ανεμιστηράκι του...
Δεν θέλω (και δεν χρειάζεται) να σου περιγράψω το μπάσο, τα δυναμικά (και τα μικροδυναμικά) , το kick & το punch παρά την πολύ χαμηλή ένταση..
Ίσως κάποτε καταλάβεις ότι δεν χρειάζονται όλα τα 2καναλα dsp & subs γιατί θα κάνουν ζημιά και όχι καλό...
16dB Dynamic Range έχει το κομμάτι αυτό.
Άντε πες να είναι συμπιεσμένο στα 9dB στο release αυτό που ακούς.
Με 56dB(C) στις κορυφώσεις, τα χαμηλά περάσματα θα είναι στα 47dB(C).
Πως ακούς μουσική σε αυτή τη στάθμη με αυτό το επίπεδο θορύβου στο δωμάτιο; Δεν γίνεται. Απλά δεν ακούς τα πάντα.
Τέτοια να γράφεις και να γίνει το νήμα του Βλαδίμηρου ανάλυση για το πως να βάλει sub στην κουζίνα!![]()
Μικρότερο σε διάμετρο από πολλά μάτια εστίας κουζίνας, κι εσύ! Δεν είπαμε να παίζει reference την εισαγωγή του edge of tomorrow στην κουζίνα.
Αν δεν είναι αρκετά δυνατό να κουνάει την κατσαρόλα να μην κολλάνε οι φακές, τσάμπα κόπος και έξοδα!
Αν περάσει ένα κουνούπι δίπλα σου, μέσα σε ένα σαλόνι με floor noise 45dB το ακούς και πολύ καθαρά κιόλας. Άραγε πόσα dB είναι το πέταγμα του κουνουπιού;16dB Dynamic Range έχει το κομμάτι αυτό.
Άντε πες να είναι συμπιεσμένο στα 9dB στο release αυτό που ακούς.
Με 56dB(C) στις κορυφώσεις, τα χαμηλά περάσματα θα είναι στα 47dB(C).
Πως ακούς μουσική σε αυτή τη στάθμη με αυτό το επίπεδο θορύβου στο δωμάτιο; Δεν γίνεται. Απλά δεν ακούς τα πάντα.
Αν σου αρκεί καλώς.
Αν όμως το κομμάτι είναι στο Qobuz όπως στο master που βρήκα, και έχει 16dB dynamic range, σημαίνει πως 56dB(C) @ bass, στα χαμηλά περάσματα θα έχεις 42dB(C) την μουσική. Και 35db(C) room noise να έχεις, θα έχεις masking σε κάποιες συχνότητες (hearing threshold frequency masking).
Σε τέτοιες περιπτώσεις, αν έχεις ένα σούπερ σετ headphones, θα το απολαύσεις, ακούσεις, σωστότερα.
Τα 35dB(C) που δίνω, εφόσον και το βράδυ έχεις έστω λίγο ανοιχτό το παράθυρο, και δεν μένεις σε κάποιο... νεκροταφείο, είναι πάλι άπιαστο νούμερο, παραπάνω θα έχεις.
Αν περάσει ένα κουνούπι δίπλα σου, μέσα σε ένα σαλόνι με floor noise 45dB το ακούς και πολύ καθαρά κιόλας. Άραγε πόσα dB είναι το πέταγμα του κουνουπιού;
Αν περάσει ένα κουνούπι δίπλα σου, μέσα σε ένα σαλόνι με floor noise 45dB το ακούς και πολύ καθαρά κιόλας. Άραγε πόσα dB είναι το πέταγμα του κουνουπιού;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.