Αναβάθμιση προενισχυτή audiolab 8000Q

Μήπως δεν είναι λογαριθμικό το ποτ;

αυτό εδώ είναι :

ίσως θα πρέπει να του δώσω λίγο χρόνο.. σε μένα δηλαδή...
να προσαρμοστώ στις νέες συνθήκες...
γιατί αντικειμενικά δεν βρίσκω τίποτα λάθος.. είναι σαν να παίζει ένας άλλος ισχυρότατος ενισχυτής, με καταπληκτική ποιότητα ήχου.
τόσο απλά...

Θα σκεφτεί κάποιος..τι την θέλει την σύριγγα με την βενζίνη;;;

Άντε να καθαρίσεις αλλιώς το flux εκεί μέσα:
Καλυτερα να αποφευγεις την βενζινη , γιατι εαν παει βενζινη στους ηλεκτρολυτικους απο κατω , αναμεσα στο ποδαρακια και στο λαστιχο , καπουτ μετα ηλεκτρολυτικος .

Οι πορτοκαλοι για Philips / BC μου φαινονται και εμενα , βεβαια βγαζει μια σειρα η WΙΜΑ που ειναι MKP με ραστερ 5mm .

Καλυτερα να αποφευγεις την βενζινη , γιατι εαν παει βενζινη στους ηλεκτρολυτικους απο κατω , αναμεσα στο ποδαρακια και στο λαστιχο , καπουτ μετα ηλεκτρολυτικος .

Οι πορτοκαλοι για Philips / BC μου φαινονται και εμενα , βεβαια βγαζει μια σειρα η WΙΜΑ που ειναι MKP με ραστερ 5mm .

σταγόνα σταγόνα από την σύριγγα έριχνα την βενζίνη.. να σου πω την αλήθεια δεν έβρισκα το καθαρό οινόπνευμα που έχουμε στο σπίτι... :LOL:

οι πυκνωτές δεν με απασχολούν τώρα φίλε.... βασικά τίποτα πια δεν με απασχολεί.. το ότι έχει πολλά γκάζια το σετ , είναι κάτι που ήδη το συνηθίζω.

σαν να είχες 1.800cc κινητήρα και να μπεις να καβαλήσεις 2.500cc turbo σε 5 κυλίνδρους... ε.. το στομάχι πάει στην πλάτη και στην αρχή φοβάσαι λίγο, μετά το απολαμβάνεις....

• Like
Reactions: Dim.AR
Το δικο του ποτ ηταν και αυτο 10Κ , η μηπως ηταν 50Κ ? .

το δικό του ήταν 20Κ και δεν υπάρχει πουθενά κάτι ανάλογο.. ούτε η alps έχει φυσικά (εννοώ με αυτό το footprint) υπάρχει σε 10Κ , 50Κ και 100Κ

Καταλαβα , τωρα για να καταλαβω ακριβως που ειναι το ποτ συνδεδεμενο , πρεπει να δω το σχεδιο , και το σχεδιο του 8000Q δεν το εχω βρει πουθενα , το λεω για να μπορεσω να καταλαβω εαν αυτη η μεγαλη αλλαγη στον ηχο ( οπως λες ) , οφειλεται στο οτι το ποτ απο 20 Κ εγινε 10Κ , Η επειδη ειναι ALPS , H συνδυασμος των δυο .

κρίμα για τον Αυστραλό...

κουβέντα δεν είπε για το (όπως αποδείχτηκε) άχρηστο ποτενσιόμετρο, που πραγματικά χαντακώνει την απόδοση του προενισχυτή !

θυμίζω ότι άκουσα το μηχάνημα αφού άλλαξα (σαν αρχή) όλους τους πυκνωτές που ο Αυστραλός κατηγόρησε τόσο έντονα, το άκουσα και μετά την αλλαγή των διόδων (και των κεραμικών) όπου εκεί άρχισε να αλλάζει προς το καλύτερο ο ήχος και τέλος με το ALPS..

τότε και μόνο τότε μου έφυγαν τα τσίσα... !

Καταλαβα , τωρα για να καταλαβω ακριβως που ειναι το ποτ συνδεδεμενο , πρεπει να δω το σχεδιο , και το σχεδιο του 8000Q δεν το εχω βρει πουθενα , το λεω για να μπορεσω να καταλαβω εαν αυτη η μεγαλη αλλαγη στον ηχο ( οπως λες ) , οφειλεται στο οτι το ποτ απο 20 Κ εγινε 10Κ , Η επειδη ειναι ALPS , H συνδυασμος των δυο .

επειδή είναι ALPS !!
κόβω χέρι και πόδι !!

δεν είναι μόνο τα δυναμικά.. είναι τα μικροδυναμικά, η ποιότητα στις υψηλές συχνότητες, η καθαρότητα και το βάθος του μπάσου(*) και επιτέλους αυτό το μυθικό mid των ATC δίνει ρέστα....

για το drive του σετ έχω να πω ότι πάει τα ηχεία γ@μιώντας στον ανήφορο !!!!

(*) πολύ φοβάμαι ότι και σε κανονικές εντάσεις το μπάσο "περνάει" στο πάνω και στο κάτω διαμέρισμα που οι άνθρωποι κοιμούνται και δεν έχουν τον δικό μας χαβά 24/7........

• Like
Το ALPS που πήρες είναι γραμμικό, ενώ κανονικά για volume βάζουμε λογαριθμικό.

Το λογαριθμικό δίνει πιο "γραμμική" αίσθηση αύξησης της έντασης, το γραμμικό από ένα σημείο και πάνω θα σου δίνει την εντύπωση ότι δεν αυξάνει την ένταση όσο θα περίμενες.

Τεχνικό πρόβλημα δεν υπάρχει βέβαια σε καμία από τις δύο περιπτώσεις, απλά η συμπεριφορά του θα σου φανεί "περίεργη".

Τα αυξημένα δυναμικά οφείλονται στο ότι είναι 10Κ αντί για 20Κ. Επίσης δεν είναι πρόβλημα, καθότι απ' ότι φαίνεται το υπόλοιπο κύκλωμα μπορεί να ανταπεξέλθει.

Αν πας σε 50Κ, ναι, θα χάσεις δυναμικά.

Με άλλα λόγια, τη στιγμή που σου έχει "καθίσει καλά" το συγκεκριμένο 10Κ, απλά απόλαυσέ το.

• Love
Reactions: vlad66
Αμ δεν ειναι , ειδα τα data και λεει οτι ειναι λογαριθμικο , ασχετα αν αυτος που το πουλαει το ονομαζει linear , εξαλου εχει και το γραμμα Β που σημαινει οτι ειναι λογαριθμικο .

Το λογαριθμικό δίνει πιο "γραμμική" αίσθηση αύξησης της έντασης, το γραμμικό από ένα σημείο και πάνω θα σου δίνει την εντύπωση ότι δεν αυξάνει την ένταση όσο θα περίμενες.

Τεχνικό πρόβλημα δεν υπάρχει βέβαια σε καμία από τις δύο περιπτώσεις, απλά η συμπεριφορά του θα σου φανεί "περίεργη".

Τα αυξημένα δυναμικά οφείλονται στο ότι είναι 10Κ αντί για 20Κ. Επίσης δεν είναι πρόβλημα, καθότι απ' ότι φαίνεται το υπόλοιπο κύκλωμα μπορεί να ανταπεξέλθει.

Αν πας σε 50Κ, ναι, θα χάσεις δυναμικά.

Με άλλα λόγια, τη στιγμή που σου έχει "καθίσει καλά" το συγκεκριμένο 10Κ, απλά απόλαυσέ το.

όχι άδικα σε θεωρώ τον Τεχνικό Διευθυντή μου σε ότι φτιάχνω στα ηλεκτρονικά... !!

σε καμία περίπτωση δεν θέλω να μειώσω τον ρόλο ΟΛΩΝ των υπόλοιπων παιδιών που συμβάλλουν με το Α ή Β τρόπο ......

η αλλαγή ήταν τόσο μεγάλη που ακόμα είμαι σε ΣΟΚ !!
(και φαντάσου / θυμήσου που είμασταν χτες.....)

το ότι η Σία ΔΕΝ έχει πάει ακόμα για ύπνο ( 01:30) και ακούει ακόμα μουσική εδώ μαζί μου ενώ δουλεύει αύριο, τα λέει όλα....

ένα εξάρτημα που σήκωνε λίγο θερμοκρασία, - που μάλλον δεν σήκωνε παλιά, ή δεν το είχα προσέξει-, το αντιμετώπισα / διόρθωσα με απόλυτη επιτυχία..

ΥΣ..
δεν νομίζω ότι θα "δω" ποτέ το ποτ να ανεβαίνει εκεί που δεν θα "δίνει" άλλη ένταση .... δεν ακούω γενικά σε υψηλές εντάσεις , απλά τα ATC "ήθελαν" το gain του προενισχυτή στο +6 για να ικανοποιούν τον φίλο μας Tzimisce...
τώρα θα ικανοποιείται με το gain στο 0 :ROFLMAO:
όλα τα άλλα είναι πολλά κερασάκια σε μια υπέροχη τούρτα... ;)

ΥΣ2..
τώρα δεν έχω "ενδοιασμό" να σε προσκαλέσω σπίτι μου να μου πεις την γνώμη σου..
Χμ... Ώπα...!!
να τελειώσω την κατασκευή του τροφοδοτικού στο dino και μετά...... :ROFLMAO:

Αμ δεν ειναι , ειδα τα data και λεει οτι ειναι λογαριθμικο , ασχετα αν αυτος που το πουλαει το ονομαζει linear , εξαλου εχει και το γραμμα Β που σημαινει οτι ειναι λογαριθμικο .
Δεν με νοιάζει Δημήτρη τι είναι....
Με νοιάζει το πως παίζει..
Και παίζει απίστευτα καλά!!!

Ο Δημητρακούδης στο εργαστήρι του μου είπε "πάρε το 10Κ αφού δεν υπάρχει 20Κ.. θα έχεις καλά δυναμικά αν το αντέξει το κύκλωμα"

Το κύκλωμα τόσες ώρες μετά ΔΕΝ έχει το παραμικρό θέμα!

Το μηχανάκι ζωγραφίζει.. είναι όνειρο!!
Τώρα φάνηκε πραγματικά η δουλειά στον τελικό!!!

Πόσο ευχαριστώ τον @STENTOR για αυτό....
Θενκς για ακόμα μια φορά Μιχάλη !!!

• Like
Reactions: STENTOR
το δικό του ήταν 20Κ και δεν υπάρχει πουθενά κάτι ανάλογο.. ούτε η alps έχει φυσικά (εννοώ με αυτό το footprint) υπάρχει σε 10Κ , 50Κ και 100Κ
Αυτο κανει ; Θα το εχουν σε 10-15 μερες.

Last edited:
Καλα βρε μην βαρας , εγω φταιω που "ασχοληθηκα" χαχαχα .
δεν βαράω φίλε μου... σε ευχαριστώ και εσένα προσωπικά για τις συνδιαλέξεις και τις συμβουλές σου όταν βρισκόμασταν :love:

οι γνώσεις σου είναι αναμφισβήτητες !!!

• Love
Αυτο κανει ; Θα το εχουν σε 10-15 μερες.

όχι αδερφέ... αυτό έχει το footprint του Copland του Φαλτσέτα:

17485606677477312693349258628022.jpg

Το αριστερό είναι φυσικά.. το δεξί είναι το Delta

(Delta να είναι οι ώρες τους εκεί στην audiolab που το έτρωγα στην μάπα τόσα χρόνια...)

• Like
Reactions: AUDIOLYTIC
Ωδή στην εταιρεία που σέβεται και κατασκευάζει ποιοτικά και προσιτά εξαρτήματα για όσους δεν μπορούν ή δεν θέλουν να δώσουν τα νεφρά τους για τα "consumer electronics"

IMG_20250529_194208.jpg

IMG_20250529_194311.jpg

Και ένα μικρό σχόλιο σχετικά με την μηχανική λειτουργία του..

Στον πωλητή (αν θυμάμαι καλά και σε άλλους αντίστοιχους) διάβασα το εξής..

"Η αίσθηση στο χέρι είναι σαν να γυρίζεις κουτάλι σε βάζο με μέλι.."
( Σε "ελεύθερη μετάφραση" από τα λίγα αγγλικά που ξέρω)

Πραγματικά έτσι είναι!!
Έχει μια "γλυκιά κόντρα" που θυμίζει το ποτ του ASR collector που έχω εδώ, του οποίου η αίσθηση οφείλεται στο μασίφ μπρούτζινο χρυσαφί "κουμπί" του το οποίο μαζί με τα άλλα 2 τα έβγαλα και τα πήγα για επιχρύσωση..

IMG_20250530_031707.jpg

Ποιό είναι πιο "premium" ;;;
Του ASR !!

Δεν υπάρχει αυτή η αίσθηση.. θα σε κάνει να ξεχάσεις το RC του οποιουδήποτε άλλου ενισχυτή που .. έχει RC :LOL:

Αλλά ο άσσος στο μανίκι στο μοτοριζέ Alps είναι ο εξής:
"Φρενάρει" τόσο όσο χρειάζεται για να μην ρίχνεις σιχτίρια όταν προσπαθείς να πετύχεις την επιθυμητή χαμηλή ένταση με το RC !

Με το Delta αυτό ήταν αδύνατο!!
"Έτρεχε" τόσο γρήγορα που ή θα έκοβε τελείως, ή θα δυνάμωνε πάλι υπερβολικά...

Η αίσθηση στο χέρι στο Delta ήταν ..σκ@τ@... και αν όχι, ας πούμε κουτάλι που ανακατεύει Δέλτα Complet

IMG_20250530_033109.jpg

@SHERPA
Γιάννη, πες μου αν έχω άδικο....

Ωδή στην εταιρεία που σέβεται και κατασκευάζει ποιοτικά και προσιτά εξαρτήματα για όσους δεν μπορούν ή δεν θέλουν να δώσουν τα νεφρά τους για τα "consumer electronics"

View attachment 253149

View attachment 253150

Και ένα μικρό σχόλιο σχετικά με την μηχανική λειτουργία του..

Στον πωλητή (αν θυμάμαι καλά και σε άλλους αντίστοιχους) διάβασα το εξής..

"Η αίσθηση στο χέρι είναι σαν να γυρίζεις κουτάλι σε βάζο με μέλι.."
( Σε "ελεύθερη μετάφραση" από τα λίγα αγγλικά που ξέρω)

Πραγματικά έτσι είναι!!
Έχει μια "γλυκιά κόντρα" που θυμίζει το ποτ του ASR collector που έχω εδώ, του οποίου η αίσθηση οφείλεται στο μασίφ μπρούτζινο χρυσαφί "κουμπί" του το οποίο μαζί με τα άλλα 2 τα έβγαλα και τα πήγα για επιχρύσωση..

View attachment 253151

Ποιό είναι πιο "premium" ;;;
Του ASR !!

Δεν υπάρχει αυτή η αίσθηση.. θα σε κάνει να ξεχάσεις το RC του οποιουδήποτε άλλου ενισχυτή που .. έχει RC :LOL:

Αλλά ο άσσος στο μανίκι στο μοτοριζέ Alps είναι ο εξής:
"Φρενάρει" τόσο όσο χρειάζεται για να μην ρίχνεις σιχτίρια όταν προσπαθείς να πετύχεις την επιθυμητή χαμηλή ένταση με το RC !

Με το Delta αυτό ήταν αδύνατο!!
"Έτρεχε" τόσο γρήγορα που ή θα έκοβε τελείως, ή θα δυνάμωνε πάλι υπερβολικά...

Η αίσθηση στο χέρι στο Delta ήταν ..σκ@τ@... και αν όχι, ας πούμε κουτάλι που ανακατεύει Δέλτα Complet

View attachment 253152

@SHERPA
Γιάννη, πες μου αν έχω άδικο....
Καλημέρα παίδες, Βλαντ.
Δεν έχεις καθόλου άδικο.

Το Alps όντως έτσι λειτουργεί.

Στον δικό μου προ, το δέλτα ήταν τραγικό καθώς δούλευε αλλοπροσαλα, ειχε διαφορα μεταξύ των δύο καναλιών και ανέβαζε ένταση απότομα και ατσαλα, ήτοι χωρίς γραμμικότητα.
Ήταν η κύρια αιτία που δεν έπαιζε σωστά ο Advance.
Είχε τότε κατηγορηθεί η εταιρεία για αυτό το πρόβλημα και αν δεν κάνω λάθος έγινε ανάκληση από τις αντιπροσωπείες και άλλαζαν τα δέλτα με το συγκεκριμένο Alps.

Οπότε εκ των πραγμάτων αποδυκνειεται ότι καλώς έπραξες καθώς το σκεπτικό μου το ξέρεις:
Βάζουμε ότι καλύτερο, σε λογικά λεφτά με εύκολη αντικατάσταση, χωρίς περίεργες πατέντες...

Μετά την αλλαγή όντως δούλευε το μηχανάκι σαν να έχει μέσα του τα πάντα τέλεια και καλοκουρδισμενα...

Με τα χρόνια έχω αναβαθμίσει με καλά υλικά αρκετά φθηνά μηχανάκια και ποτέ δεν απογοητεύτηκα.
Πάντα παίζανε κλάσεις καλύτερα από την εργοστασιακή εκδοχή τους...
Κάτι φυσικά που δεν στερείται λογικής...

Γενικά μου αρέσει όταν γράφω κάτι να είναι εκ του αποτελέσματος και όχι θεωρητικό...
Για αυτό πάντα προτείνω σε όσους μπορούν να το κάνουν, να αναβαθμίζουν φθηνά η γέρικα μηχανάκια, καθώς μετά μπορεί να έχουν στα χέρια τους ένα ηχητικό κελεπουρι, ενώ ταυτόχρονα περνάνε καλά και δημιουργικά τον ελεύθερο τους χρόνο.

Βλαντ, καλορίζικος!!!

• Like
Η αλλαγή ποτενσιόμετρου είναι λογικό να φέρνει πολύ καλή διαφορά.
Δεν θυμάσαι την αλλαγή από alps σε khozmo σε εμένα;

• Like