Αναβάθμιση προενισχυτή audiolab 8000Q

Για το pot. Μπορείς να φτάσεις πολύ ψηλά σε τιμή αλλά υπάρχει το πρόβλημα με το footprint οπότε μπορεί ένα σούπερ ας πούμε pot να μην μπορεί να μπει στην πλακέτα αλλά και να μην μπορεί να στηριχθεί σωστά οπότε πας περίπου εκ του ασφαλούς για να μην ματσακονιασειςτο μηχάνημα
Από την άλλη κάθε σχεδιάσει έχει ένα όριο και από εκεί πέρα ότι και να βάλεις δεν ακούς διαφορά διότι το κύκλωμα δεν μπορεί να πάει παραπάνω
Όταν λέμε ένα μηχάνημα είναι hiend εκτός τις υπερβολής του χαρακτηρισμού πρέπει α δούμε συνολικά το έχει φτιάξει ο σχεδιαστής του κυκλώματος και ο α το υλοποίησε και ακόμα και εκεί έχει περιορισμούς
Ο προ που έχετε είναι πολύ καλός και ο Βλαδίμηρος μάλλον το τερμάτισε

Όπως τα λες είναι και δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο !!

1) Δεν γίνεται να "σφάξεις" την πλακέτα , που στην τελική μπορεί να γίνει τέτοια ζημιά που δεν θα λειτουργήσει καθόλου και θα είναι για πέταμα,

2) Πολύ πιθανό να μην πάρεις τίποτα παραπάνω από ένα ποτ καλύτερο του Alps

Tο ποστ του Τάσου και το δικό σου μου έδωσαν την ιδέα να πάω τον προενισχυτή στον Δημήτρη Δημητρακούδη (dim dim) και να τον αξιολογήσουμε μαζί με την υπόλοιπη παρέα στο δικό του κορυφαίο σύστημα.

Αναμένετε στο ακουστικό σας.....

Μου κάνει εντύπωση που επένδυσες μόνο 25-30 ευρώ για ποτενσιόμετρο, ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά που επηρεάζουν τον ήχο του προενισχυτή και κατ' επεκταση όλου του σεταπ και είσαι (είμαστε) διατιθεμένοι να πληρώσουμε πολλαπλάσια χρήματα για καλώδια τύπου ethernet κ.λ.π με αμφίβολη επίδραση στο τελικό αποτέλεσμα! Οξύμωρον... τι σου είναι η Hiend-ίλα χα χα....

Τάσο αν κοιτάξεις τις φωτογραφίες από τεχνική "σκοπιά" θα δεις ότι δεν υπάρχει χώρος για κάτι διαφορετικό..

Αν δώσεις ακόμα μεγαλύτερη προσοχή μάλιστα, θα δεις ότι ακόμα και το Alps μπήκε οριακά αφού είναι ελαφρά πιο ογκώδες από το Delta του εργοστασίου.

Αν μπορούσε να γίνει θα είχα δοκιμάσει κάτι καλύτερο...

• Like
Reactions: Θρησκος
Ο "audiolab" πήγε στου dim dim και αξιολογήθηκε από 5 άτομα

Για να γίνει αυτό αλλάχτηκε το dac που ακούγαμε πριν (από sabre σε ΑΚΜ) και ακούσαμε κάμποση ώρα διάφορα τρακς..

IMG_20260117_135708.jpg

Ο προενισχυτής αναφοράς του dim dim είναι ένα μηχάνημα που ανήκει στην κατηγορία του Ultra Hiend και στην αγορά κάτω από την σκέπη ανάλογης εταιρείας, εύκολα θα είχε 30-40Κ...

IMG_20260117_142325.jpg

Το ζητούμενο λοιπόν ήταν αν ο βελτιωμένος audiolab είχε κάτι να θυμίσει "Hiendιά" (αν μπορεί να πάρει το χρίσμα του Hiend ήχου) και αν άξιζε ο κόπος της ανακατασκευής..

Το ζητούμενο λοιπόν ήταν αν ο βελτιωμένος audiolab είχε κάτι να θυμίσει "Hiendιά" (αν μπορεί να πάρει το χρίσμα του Hiend ήχου) και αν άξιζε ο κόπος της ανακατασκευής..
Έ, πες μας ντε και μη μας αφήνεις με τη μπουκιά στο στόμα! :cool:

Το αφεντικό οφείλει να αφήσει τους αμερόληπτους ακροατές να εκφέρουν ελεύθερα την γνώμη τους.. δεν συμφωνείς ;;
"Όσα ξέρει ο νοικοκύρης, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος!" 😅
Αλλά θα κάνουμε υπομονή... 🤷‍♂️

Οταν τελειωσει ολα τα προτζεκτ του δηλαδη ο Δημητρης.
-"Σε τρία τέρμινα!", έλεγαν οι παλιές καφετζούδες! 😉
-"Ζήσε Μάη μου, να φας τριφύλλι!", λέει μία άλλη λαϊκή παροιμία! ⏳

Εγώ ξέρω ότι πάμε να συγκρίνουμε cinquecento με Ferrari. 😂
Παρ όλα αυτά ο προενισχυτής στάθηκε αξιοπρεπέστατα στο σύστημα χωρίς να προβληματίσει.
Σίγουρα έλειπε ανάλυση, λεπτομέρεια, χροιές, κάπου έχανε τον έλεγχο σε σχέση με τον μεγάλο αλλά σε κόστος, όλα τα υλικά που έχει μέσα παίζει να στοιχίζουν λιγότερο από το τροφοδοτικό για το ένα κανάλι του μεγάλου προενισχυτή.
Πάντως νομίζω ότι ο @vlad66 βρήκε (επιτέλους) το pot που έψαχνε. 😂

Εγώ ξέρω ότι πάμε να συγκρίνουμε cinquecento με Ferrari. 😂
Παρ όλα αυτά ο προενισχυτής στάθηκε αξιοπρεπέστατα στο σύστημα χωρίς να προβληματίσει.
Σίγουρα έλειπε ανάλυση, λεπτομέρεια, χροιές, κάπου έχανε τον έλεγχο σε σχέση με τον μεγάλο αλλά σε κόστος, όλα τα υλικά που έχει μέσα παίζει να στοιχίζουν λιγότερο από το τροφοδοτικό για το ένα κανάλι του μεγάλου προενισχυτή.
Πάντως νομίζω ότι ο @vlad66 βρήκε (επιτέλους) το pot που έψαχνε. 😂

Τι εννοείς όταν λες ότι έχανε τον έλεγχο? Μην τσιγκουνεύεστε βρε τις λέξεις, πείτε μας τι ακούσατε, τι έπαιζε ο ένας, τι έλλειπε από τον άλλον., σε ποιά σημεία.....

Καταλαβαίνω ότι η σύγκριση είναι άδικη λόγω κόστους, αλλά "δώστε" μας να διαβάσουμε κάτι :coffee:

Τι μου θύμησες τώρα.... Όταν παρουσιάστηκα στην Τρίπολη, κατεβήκαμε από Αθήνα 7 ή 8 άτομα μέσα σε ένα φτιαγμένο cinquecento, δεν φαντάζεσαι τι έγινε με τον κόσμο όταν αρχίσαμε να βγαίνουμε ένας ένας μαλιά -κουβάρια από μέσα. Όλοι κοιτούσαν το cinquecento :cool: