Αναβάθμιση προενισχυτή audiolab 8000Q

@vlad66
Πλύση εγκεφάλου θα σου κάνουν οι Κλασσικιστές! 😁
Μη βρούνε κάποιον "μπόσικο", θα τον κάνουν να ξεχάσει το heavy metal.... :LOL:

Άκου τα δικά μου που είναι και χαϊεντάδικα... 🙃
Μόλις πάρω σειρά στην επιλογή των κομματιών και φύγουν οι Dead Can Dance αυτό θα κάνω....

Τι βλέπουν τα μάτια μου! :rolleyes:
"Ιεροτελεστία της Άνοιξης", "Μιά νύχτα στο Φαλακρό Βουνό"! ☺️
Προχωράς πολύ γρήγορα, βλέπω! 🤗

Δύο δωράκια από εμένα:

(Αυτό το είχα πρωτακούσει με Conrad Johnson. Αξέχαστη εμπειρία)...

Περιμένω εντυπώσεις...

Τζίφος... πρέπει να γράψεις τον τίτλο/καλλιτέχνη γιατί δεν μπαίνω από το λάπτοπ ή το κινητό στο Qobuz ( & Tidal )

@vlad66
Μα γιατί δε χρησιμοποιείς το κινητό ως τηλεκοντρόλ; Είναι τόσο απλό.
Μα σαν απλό τηλεκοντρόλ το χρησιμοποιώ γι'αυτό δεν μπορώ (ή δεν θέλω) να μπω από αυτό στην αρχική σελίδα της πλατφόρμας.
Οι κωδικοί είναι στο Α6 και πουθενά αλλού.

Sibelius Finlandia, Op. 26
Boston Symphony Orchestra

Copland Fanfare for the Common Man
Minnesota Orchestra
(y)

Frequency Response (-6dB): 48Hz-22kHz ( κρυβε λογια ) βαλε και την χαμηλη ενταση που ακους , βαλε και τις καμπυλες ακουστοτητας ..... :)
Έκανα το τεστ το οποίο ήταν το εξής..

Σε αυτό το τρακ στο σημείο που βλέπεις χρόνο και μπάρα,

IMG_20260209_004059.jpg

, το μόνο που "παίζει" και ακούγεται είναι ένα βαθύ χαμηλό ( προφανώς "φτιαγμένο" για subwoofers αφού είναι soundtrack ταινίας)

Ο @Ge0rge στο δικό του σύστημα το μέτρησε στα 35Hz

Χαμήλωνα λοιπόν την ένταση για να δω πότε θα πάψω να το ακούω...

Το άκουγα μέχρι που το ντεσιμπελόμετρο έγραφε LO , πράγμα που σημαίνει ότι ήταν κάτω από 50db

IMG_20260209_004329.jpg

Φυσικά το βαθύ αυτό χαμηλό, δεν έχει σταθερή ένταση.

Από το LO χτυπούσε μέχρι 54db

Μη φανταστείς ότι το χαμηλό το "ένιωθα" κιόλας όπως στις κανονικές εντάσεις... όχι φυσικά.. μόνο το άκουγα.

Επίσης πρέπει να αναφέρω ότι από την Παρασκευή το απόγευμα το σύστημα στον τομέα του streaming είναι υποβαθμισμένο.

Αυτό γιατί επέστρεψα το "μυστηριώδες" πορτοκαλί καλώδιο που είχα και άκουγα για κάμποσες μέρες...
Ήταν 3μετρο και συνέδεε το router με το switch μου στην θέση του startech.

Πολύ καλύτερο από το startech, ειδικά στον τομέα των δυναμικών και του μπάσου.

Το "μυστήριο" φυσικά λύθηκε και δεν είναι μυστήριο πια...
(Λύθηκε χωρίς την παραμικρή ζημιά σε αυτό)

Έχει όνομα και επώνυμο και φυσικά αγοράστηκε με το μέτρο.

Τώρα περιμένω ethernet βύσματα για να το τερματίσω γιατί ότι υπάρχει στο εγχώριο (έτοιμο) εμπόριο είναι ακατάλληλο αφού το καλώδιο είναι λίγο "παχουλό"

Η πλάκα είναι ότι από το πρωί με τον καφέ κάτι μου την έσπαγε στο σύστημα..

Κάτι δεν μου άρεσε... κάποια στιγμή λέω στην σύντροφο, "τι έκανα και δεν παίζει καλά όλη μέρα" ;;

- ρε α να χαθείς... (μου λέει).. μια χαρά παίζει !

Και τρώω την φλασιά.. δεν υπάρχει το πορτοκαλί πια ..

Ξέχασα ότι το έδωσα πίσω....

Τι να (πρωτο)προλάβω να ακούσω ;;

Ήταν η μαμά της Σίας σήμερα εδώ και μου έκανε σεμινάρια κλασικής μουσικής... γνώστρια του είδους και αυτή, σαν τα παιδιά της μουσικής κατηγορίας..

Αυτός έγραψε αυτό τότε γιατί έτσι, γιατί αλλιώς....

Βάλε αυτό να ακούσουμε, βάλε το άλλο, βάλτα στην λίστα και πάει λέγοντας....

"Γνώρισα" μέχρι και τον Franco Fagioli που αν δεν μου έλεγε την ιστορία του δεν θα πίστευα ότι είναι άντρας η φωνή που άκουγα στα ηχεία....
Εγώ θα την είχα εξορίσει στην Μακρόνησο.Εκει,στα πλαίσια της αναμόρφωσης της θα ενημερωνοταν από τους γνώστες του ειδους σχετικά με το πως γράφτηκε το καθε ενα garage punk τραγούδι από την ανάλογη garage punk μπάντα στο ανάλογο garage.
Φυσικά,θα προβλεπόταν δήλωση μετανοίας.

• Haha
Reactions: vlad66
Έκανα το τεστ το οποίο ήταν το εξής..

Σε αυτό το τρακ στο σημείο που βλέπεις χρόνο και μπάρα,

View attachment 266248

, το μόνο που "παίζει" και ακούγεται είναι ένα βαθύ χαμηλό ( προφανώς "φτιαγμένο" για subwoofers αφού είναι soundtrack ταινίας)

Ο @Ge0rge στο δικό του σύστημα το μέτρησε στα 35Hz

Το άκουγα μέχρι που το ντεσιμπελόμετρο έγραφε LO , πράγμα που σημαίνει ότι ήταν κάτω από 50db

View attachment 266249

Μη φανταστείς ότι το χαμηλό το "ένιωθα" κιόλας όπως στις κανονικές εντάσεις... όχι φυσικά.. μόνο το άκουγα.

Επίσης πρέπει να αναφέρω ότι από την Παρασκευή το απόγευμα το σύστημα στον τομέα του streaming είναι υποβαθμισμένο.

Αυτό γιατί επέστρεψα το "μυστηριώδες" πορτοκαλί καλώδιο που είχα και άκουγα για κάμποσες μέρες...
Ήταν 3μετρο και συνέδεε το router με το switch μου στην θέση του startech.

Πολύ καλύτερο από το startech, ειδικά στον τομέα των δυναμικών και του μπάσου.

Το "μυστήριο" φυσικά λύθηκε και δεν είναι μυστήριο πια...
(Λύθηκε χωρίς την παραμικρή ζημιά σε αυτό)

Έχει όνομα και επώνυμο και φυσικά αγοράστηκε με το μέτρο.

Τώρα περιμένω ethernet βύσματα για να το τερματίσω γιατί ότι υπάρχει στο εγχώριο (έτοιμο) εμπόριο είναι ακατάλληλο αφού το καλώδιο είναι λίγο "παχουλό"

Η πλάκα είναι ότι από το πρωί με τον καφέ κάτι μου την έσπαγε στο σύστημα..

Κάτι δεν μου άρεσε... κάποια στιγμή λέω στην σύντροφο, "τι έκανα και δεν παίζει καλά όλη μέρα" ;;

- ρε α να χαθείς... (μου λέει).. μια χαρά παίζει !

Και τρώω την φλασιά.. δεν υπάρχει το πορτοκαλί πια ..

Ξέχασα ότι το έδωσα πίσω....

Ρώτησα τα AI τι παίζει με αυτό το σημείο του συγκεκριμένου κομματιού.

Η απάντηση:

The low-frequency passage around 3:27-3:30 in Hans Zimmer's "Why So Serious?" (The Dark Knight soundtrack) features synthesized sub-bass primarily in the 25-35 Hz range, with fundamental tones hitting ~28 Hz.

Technical breakdown

• Primary rumble: 28 Hz fundamental with harmonics up to 112 Hz, designed as a "thunderous" infrasonic test signal for subwoofers
  • Layered effects: Distant cavernous snare (~60-80 Hz impact) atop the synth bass
  • Purpose: Audiophile test track for bass extension/pitch definition—requires capable subs to resolve the subtle pitch changes
This section is frequently cited in audio reviews/forums as a benchmark for sub-30 Hz reproduction, transitioning from chaotic synths into the deep bass drop.

Οπότε αυτό που ακούς (και εγώ το ίδιο) είναι κυρίως αυτό το "Distant cavernous snare" που παίζει στους περίπου 60-80Hz, και κάποιες αρμονικές των 28Hz, μιας και ούτε τα δικά σου ούτε τα δικά μου ηχεία κατεβαίνουν (με χρήσιμο SPL) τόσο χαμηλά. Ειδικά αν ακούς βράδυ, σε πολύ χαμηλή ένταση, είναι δεδομένο ότι δεν ακούς καθόλου τους 28Hz.

Θέλω όταν βρω ευκαιρία να το ακούσω από τον AVR, με το sub στο παιχνίδι, για να ακούσω πως πραγματικά ακούγεται η θεμελιώδης των 28Hz.

@Δημήτρης Δημητρακούδης μέσα σε ένα οικιακό περιβάλλον, υπάρχει ενίσχυση των χαμηλών συχνοτήτων και αν ένα μέρος του κομματιου παίζει μόνο στα 28Hz πάνω κάτω, τότε είναι δυνατόν να ακουστεί αυτό το εύρος εστω και σε λίγο ποιό χαμηλή ένταση. Η ένταση όμως που ακούγετε στον @vlad66 δεν δίνει την αίσθηση ότι είναι κάποα αρμονική, γιατί ήταν αρκετά δυνατά. Γνώμη μου πάντα χωρίς να μπορώ να το αποδειξω.

• Like
Reactions: vlad66
@Δημήτρης Δημητρακούδης μέσα σε ένα οικιακό περιβάλλον, υπάρχει ενίσχυση των χαμηλών συχνοτήτων και αν ένα μέρος του κομματιου παίζει μόνο στα 28Hz πάνω κάτω, τότε είναι δυνατόν να ακουστεί αυτό το εύρος εστω και σε λίγο ποιό χαμηλή ένταση. Η ένταση όμως που ακούγετε στον @vlad66 δεν δίνει την αίσθηση ότι είναι κάποα αρμονική, γιατί ήταν αρκετά δυνατά. Γνώμη μου πάντα χωρίς να μπορώ να το αποδειξω.

Τα συγκεκριμένα ηχεία είναι πολύ απίθανο να μπορούν να βγάλουν χρήσιμο SPL σε αυτή τη συχνότητα, ακόμα και με πολύ room gain, που ο Βλαδίμηρος όντως έχει.

Μπορεί να γίνει μια δοκιμή για να διαπιστωθεί αυτό. Υπάρχουν πολλές online γεννήτριες ακουστικών συχνοτήτων (όπως π.χ. αυτή: https://www.rapidtables.com/tools/tone-generator.html ) οι οποίες κάνουν μια χαρά δουλειά.

Πιθανότατα μπορούν να τρέξουν και από κινητό, και να στείλουν ήχο στο eversolo μέσω bluetooth.

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Τα συγκεκριμένα ηχεία είναι πολύ απίθανο να μπορούν να βγάλουν χρήσιμο SPL σε αυτή τη συχνότητα, ακόμα και με πολύ room gain, που ο Βλαδίμηρος όντως έχει.

Μπορεί να γίνει μια δοκιμή για να διαπιστωθεί αυτό. Υπάρχουν πολλές online γεννήτριες ακουστικών συχνοτήτων (όπως π.χ. αυτή: https://www.rapidtables.com/tools/tone-generator.html ) οι οποίες κάνουν μια χαρά δουλειά.

Πιθανότατα μπορούν να τρέξουν και από κινητό, και να στείλουν ήχο στο eversolo μέσω bluetooth.

Το ΒΤ όπως και το wifi είναι μόνιμα κλειστά στο Α6 μου

Ακόμα και οι κεραίες είναι στο κουτί και όχι στο μηχάνημα...

Άρα δεν πρόκειται ποτέ να κάνω το τεστ..

Παίρνω σαν δεδομένα όσα λες και δεν θέλω να "ψαχτώ" περαιτέρω ;)

IMG_20260209_004329.jpg

Τι ενδειξη εδειχνε το dBμετρο στην αρχη του τραγουδιου ? , δεν ξερω τι συχνοτητες ακουγες και πως μετρηθηκαν αυτα τα 35Hz, αλλα μου φαινεται περιεργο να πιανει αυτες τις συχνοτητες το ηχειο σου , οταν στα 48Hz εχει αποκριση -6dB , και αυτη η πτωση ειναι του μεγαφωνου σε κλειστη καμπινα , οποτε δεν μοιαζει με πτωση ενας φιλτρου 2ης ταξης ( -12dB/ οκταβα ) , αλλα γκρεμιζεται πιο γρηγορα στα 35 και στα 30Hz , το καλυτερο τεστ θα ηταν με γεννητρια συχνοτητων η ενα CD με τονους απο 20Hz και πανω .

Τι ενδειξη εδειχνε το dBμετρο στην αρχη του τραγουδιου ? ,
60-62db

δεν ξερω τι συχνοτητες ακουγες και πως μετρηθηκαν αυτα τα 35Hz, αλλα μου φαινεται περιεργο να πιανει αυτες τις συχνοτητες το ηχειο σου , οταν στα 48Hz εχει αποκριση -6dB , και αυτη η πτωση ειναι του μεγαφωνου σε κλειστη καμπινα , οποτε δεν μοιαζει με πτωση ενας φιλτρου 2ης ταξης ( -12dB/ οκταβα ) , αλλα γκρεμιζεται πιο γρηγορα στα 35 και στα 30Hz , το καλυτερο τεστ θα ηταν με γεννητρια συχνοτητων η ενα CD με τονους απο 20Hz και πανω .

Δεν θα κάτσω να ψάξω cd με ηχητικούς τόνους.. δεν με απασχολεί ρε Δημήτρη...

Ότι παίζει, παίζει το ηχείο και μου αρέσει πολύ ;)

• Like
Reactions: Ge0rge