Αναβάθμιση προενισχυτή audiolab 8000Q

Ας επιφυλαχθω λοιπόν ως την επιβεβαίωση.
Υπενθυμίζω πως ο Βλαδίμηρος είχε το gain στην προηγούμενη θέση ύστερα από δοκιμές.
Επίσης,πως όταν αλλάζει έστω και ένα καλώδιο στο σύστημα,οι δοκιμές δέον να επαναλαμβάνονται.
Αν θα είμαι καλύτερα την Κυριακή (σήμερα στα τελειώματα από κρυολόγημα) κάνουμε μια επανάληψη ...

Στην τελική φοράμε και μάσκες :LOL:

• Like
Reactions: Θρησκος
Αν θα είμαι καλύτερα την Κυριακή (σήμερα στα τελειώματα από κρυολόγημα) κάνουμε μια επανάληψη ...

Στην τελική φοράμε και μάσκες :LOL:
Δεν ανησυχώ μήπως με κρυολογησεις αλλά μήπως με Audiolabισεις.
Θα σου αποδείξω κάτι που δεν μπορώ να γράψω δημοσίως.

• Haha
Reactions: vlad66
Ας επιφυλαχθω λοιπόν ως την επιβεβαίωση.
Υπενθυμίζω πως ο Βλαδίμηρος είχε το gain στην προηγούμενη θέση ύστερα από δοκιμές.
Επίσης,πως όταν αλλάζει έστω και ένα καλώδιο στο σύστημα,οι δοκιμές δέον να επαναλαμβάνονται.

Μετά τις αλλαγές το gain "έπαιζε" από το 0 έως το +9

Ποτέ δεν άκουσα μουσική πάνω από το +9 γιατί δεν περίμενα κάτι καλό πάνω από εκεί.. μόνο σε ελέγχους θορύβου χωρίς σήμα.

Εσύ τον άκουσες στο +3, τα παιδιά την προηγούμενη μέρα στο +9

Κρατάω στο πίσω μέρος του μυαλού μου τον καθαρισμό που έκανα σήμερα από τα υπολείμματα του flux τα οποία ήταν στην πάνω μεριά της πλακέτας και όχι κάτω στις κολλήσεις των υλικών.

Προφανώς πέρασαν από (εργοστασιακή) τρυπούλα ;; τέτοιες έχει αρκετές και με την πίεση του αέρα από το κομπρεσέρ όταν καθάριζα την πλευρά των κολλήσεων δεν θέλει πολύ.

Πάντως παραμόρφωση, θολούρα, μπερδέματα κλπ, ούτε για δείγμα !

Να τον χαρακτηρίσεις "στεγνό" σε σχέση με τον Rotel , να το καταλάβω.. άμπασο, τραχύ , βρώμικο ή ότι άλλο, με τίποτα !! θα σε στείλω σε ΩΡΛ :LOL:

ΥΣ..
"στεγνό" τον χαρακτήρισε η Σία, αλλά με τις αλλαγές πάλι έχασε την μπάλα και κάποια στιγμή μου λέει,
"άκου μουσικότητα, άκου δυναμισμό, άκου , άκου , άκου.." και γω δεν θυμάμαι τι άλλο είπε..

-πάλι audiolab ακούς γλύκα μου...

Δεν θες να μάθεις τι ακουλούθησε , αλλά πάλι στον καναπέ θα κοιμηθώ και όχι επειδή είμαι κρυωμένος......

Το flux δεν είναι και τόσο "ηλεκτρικά αθώο".
Ειδικά σε χαμηλά σήματα, υψηλές αντιστάσεις και μεγάλα gain.

Από την άλλη, το ότι έβαλες γείωση στον προενισχυτή δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο. Ο προενισχυτής παίρνει γείωση από τον τελικό μέσω των RCA.

Από την άλλη, το ότι έβαλες γείωση στον προενισχυτή δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο. Ο προενισχυτής παίρνει γείωση από τον τελικό μέσω των RCA.

Η γείωση σίγουρα δεν παίζει κανένα άμεσο ρόλο , αλλά κακό δεν κάνει.

Στον πολυκάναλο στην Νίκαια όταν έκανα το ίδιο, σταμάτησαν κάτι "παράξενα" με θορύβους και "βζζζ"

Για το flux το έμαθα πρόσφατα από τα παιδιά του diy

Θα δούμε αν οι Mummies θα "πεθάνουν" τον Audiolab η τον Rotel.
The Mummies: Die!

Έλεος ρε Παναγιώτη !!!!!

Υπάρχει σύστημα που θα αναστήσει αυτό το ........ ;;;;;

15 subwoofers να βάλεις θα σε κοιτάνε με απορία !! :LOL:

Οκ, πας κόντρα στο κατεστημένο αλλά υπάρχουν και όρια.

Τι τα θες τα καλά στερεοφωνικά ;; με μια ντουντούκα είσαι καλύτερα στο "πνεύμα" της μπάντας....

• Haha
Reactions: Tzimisce
Έλεος ρε Παναγιώτη !!!!!

Υπάρχει σύστημα που θα αναστήσει αυτό το ........ ;;;;;

15 subwoofers να βάλεις θα σε κοιτάνε με απορία !! :LOL:

Οκ, πας κόντρα στο κατεστημένο αλλά υπάρχουν και όρια.

Τι τα θες τα καλά στερεοφωνικά ;; με μια ντουντούκα είσαι καλύτερα στο "πνεύμα" της μπάντας....
Μην προτρέχεις.Αυτα τα τρία όργανα έχουν διασύρει εταιρίες κι εταιρίες,ονόματα δεν λέμε,υπολήψεις δεν θίγουμε.
Εσυ χρησιμοποιείς ντουντουκα για τις βορβορωδεις heavy metal εγγραφές;

Μην προτρέχεις.Αυτα τα τρία όργανα έχουν διασύρει εταιρίες κι εταιρίες,ονόματα δεν λέμε,υπολήψεις δεν θίγουμε.
Εσυ χρησιμοποιείς ντουντουκα για τις βορβορωδεις heavy metal εγγραφές;

Οι heavy metal εγγραφές είναι Hi Definition μπροστά τους.

Δεν ξέρω τι εννοείς με το "έχουν διασύρει κλπ.." , το σίγουρο είναι ότι όσο χειρότερα το παίξει ένα σύστημα τόσο καλύτερο και αληθοφανές είναι.. σκουπίδια θα του δώσεις, σκουπίδια θα πάρεις και μάλιστα πολύ καλής ποιότητας !

Αν δεν το καταλαβαίνεις έχεις τραβήξει λάθος ρότα και συνεχίζεις.. ( ή μας δουλεύεις , που αυτό πιστεύω...)

Οι heavy metal εγγραφές είναι Hi Definition μπροστά τους.

Δεν ξέρω τι εννοείς με το "έχουν διασύρει κλπ.." , το σίγουρο είναι ότι όσο χειρότερα το παίξει ένα σύστημα τόσο καλύτερο και αληθοφανές είναι.. σκουπίδια θα του δώσεις, σκουπίδια θα πάρεις και μάλιστα πολύ καλής ποιότητας !

Αν δεν το καταλαβαίνεις έχεις τραβήξει λάθος ρότα και συνεχίζεις.. ( ή μας δουλεύεις , που αυτό πιστεύω...)
Το λάθος της δεύτερης παραγράφου είναι προφανές.Μακραν χειρότερα θα το παίξει το ραδιοφωνακι.
Να βάλω αγγελία τα πάντα;

Το λάθος της δεύτερης παραγράφου είναι προφανές.Μακραν χειρότερα θα το παίξει το ραδιοφωνακι.
Να βάλω αγγελία τα πάντα;

Θα σου έλεγα ναι, αλλά αλλού είσαι του "κατεστημένου", άρα εδώ μας δουλεύεις...

Νομίζω πως ακούτε τις διαφορές μεταξύ ενός προενισχυτή με πυκνωτές σε σειρά με το σήμα (Rotel) και ενός με DC σύζευξη (Audiolab με DC διόρθωση).

Υποπτεύομαι πως ο Rotel είναι λίγο πιο μαλακός στα μεσοχαμηλά με μεγαλύτερο αρμονικό πλούτο
(οι ηλεκτρολυτικοί αυξάνουν την παραμόρφωση έως και 40 db αλλά πάντα σε χαμηλό επίπεδο, πχ απο -110db σε -80db).
Σε μικρότερο βαθμό υπάρχει η παρεμβολή του single end σταδίου με διακριτούς ημιαγωγούς και ίσως το ελαφρά αυξημένο gain
(χρειάζεται στάθμιση εξόδου στο ίδιο φορτίο των προενισχυτών για να γίνει σύγκριση π.χ με ένα πολύμετρο true RMS στο 1Khz είναι αρκετό).
Στα υψηλά όταν οι ηλεκτρολυτικοί γεράσουν αρχίζουν και δείχνουν τα παρασιτικά του στοιχεία, με ελαφρά μείωση της έκτασης και ίσως της φάσης
(διότι δεν γερνούν και τα δύο κανάλια ταυτόχρονα).

Αντίθετα ο Audiolab πρέπει να έχει πιο απότομο χαμηλό, χωρίς αρμονική προσφορά και την ιδία στιγμή τα μεσαία και τα υψηλά να είναι σταθερά
και επίσης χωρίς παραμόρφωση (άρα πιο ευδιάκριτα που συνήθως τα ονομάζουμε και προβολικά).

Επαναλαμβάνω δεν τους έχω ακούσει, αλλά έχω ακούσει (σε σύγκριση) άλλους προενισχυτές παρόμοια αρχιτεκτονικής.
Πιο από τους δύο;
Είναι θέμα επιλογών.
Και τους δύο, αν ο προϋπολογισμός το αντέχει αν και νομίζω πως τα κόστη γενικά δεν είναι μεγάλα.
Σε κάθε περίπτωση…..παιχνίδι να γίνεται.

Νομίζω πως ακούτε τις διαφορές μεταξύ ενός προενισχυτή με πυκνωτές σε σειρά με το σήμα (Rotel) και ενός με DC σύζευξη (Audiolab με DC διόρθωση).

Υποπτεύομαι πως ο Rotel είναι λίγο πιο μαλακός στα μεσοχαμηλά με μεγαλύτερο αρμονικό πλούτο
(οι ηλεκτρολυτικοί αυξάνουν την παραμόρφωση έως και 40 db αλλά πάντα σε χαμηλό επίπεδο, πχ απο -110db σε -80db).
Σε μικρότερο βαθμό υπάρχει η παρεμβολή του single end σταδίου με διακριτούς ημιαγωγούς και ίσως το ελαφρά αυξημένο gain
(χρειάζεται στάθμιση εξόδου στο ίδιο φορτίο των προενισχυτών για να γίνει σύγκριση π.χ με ένα πολύμετρο true RMS στο 1Khz είναι αρκετό).
Στα υψηλά όταν οι ηλεκτρολυτικοί γεράσουν αρχίζουν και δείχνουν τα παρασιτικά του στοιχεία, με ελαφρά μείωση της έκτασης και ίσως της φάσης
(διότι δεν γερνούν και τα δύο κανάλια ταυτόχρονα).

Αντίθετα ο Audiolab πρέπει να έχει πιο απότομο χαμηλό, χωρίς αρμονική προσφορά και την ιδία στιγμή τα μεσαία και τα υψηλά να είναι σταθερά
και επίσης χωρίς παραμόρφωση (άρα πιο ευδιάκριτα που συνήθως τα ονομάζουμε και προβολικά).

Επαναλαμβάνω δεν τους έχω ακούσει, αλλά έχω ακούσει (σε σύγκριση) άλλους προενισχυτές παρόμοια αρχιτεκτονικής.
Πιο από τους δύο;
Είναι θέμα επιλογών.
Και τους δύο, αν ο προϋπολογισμός το αντέχει αν και νομίζω πως τα κόστη γενικά δεν είναι μεγάλα.
Σε κάθε περίπτωση…..παιχνίδι να γίνεται.

Πως ενώ δεν τους έχεις ακούσει, πέτυχες διάνα ;;;

Τα σέβη μου !!

• Like
Reactions: dinos
Θα σου έλεγα ναι, αλλά αλλού είσαι του "κατεστημένου", άρα εδώ μας δουλεύεις...

Θέμης Ανδρεάδης: Όχι στο κατεστημένο
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Μόνον ο ένας προενισχυτης θα μπει αγγελία και πιθανολογω ποιος θα είναι.Αθελα μου όμως προβοκαρω την αγγελία.

• Haha
Reactions: vlad66
Μόνον ο ένας προενισχυτης θα μπει αγγελία και πιθανολογω ποιος θα είναι.Αθελα μου όμως προβοκαρω την αγγελία.

Κανένας δεν θα μπει αγγελία.
Ούτε πολύ χώρο πιάνει ο audiolab, ούτε τα λεφτά που θα έπιανε έχω ανάγκη.. για τον Rotel ούτε κουβέντα λόγω Σίας.

Αν έριξες κανα σύρμα σε τίποτα κοράκια ή ύαινες να τον αρπάξουν, θα μείνουν με την όρεξη... :ROFLMAO:

Καθόλου αθώο δεν είναι. Όταν ακόμα και σε τοροειδή που έχει σχεδόν ανύπαρκτο flux βάζουν κατσαρολάκι ή και γενικώς βλέπεις τροφοδοτικά σε δικό τους διαμέρισμα μέσα στο μηχάνημα, δεν το κάνουν αυτό οι κατασκευαστές για ασήμαντο λόγο.