Ψυχραιμία.Ανέβασε φωτογραφία από τον Primare όταν πας σπίτι..![]()
Φταίνε ρε, όλο τρίχες. Εγώ δεν έσπαγα πέτρες πάνω του. Είχε να ανοιχτεί 8 χρόνια, δεν περίμενα τέτοια κατάσταση. Ο τεχνικός που το άνοιξε πρέπει να φόρεσε μάσκα για πυρηνική καταστροφή λολ.Δεν φταίνε τα γατιά γι΄αυτό να είσαι σίγουρος !
Εύστοχος 100% στα σχόλια σου, εύγε, εξαιρετικός!...Νομίζω πως ακούτε τις διαφορές μεταξύ ενός προενισχυτή με πυκνωτές σε σειρά με το σήμα (Rotel) και ενός με DC σύζευξη (Audiolab με DC διόρθωση).
Υποπτεύομαι πως ο Rotel είναι λίγο πιο μαλακός στα μεσοχαμηλά με μεγαλύτερο αρμονικό πλούτο
(οι ηλεκτρολυτικοί αυξάνουν την παραμόρφωση έως και 40 db αλλά πάντα σε χαμηλό επίπεδο, πχ απο -110db σε -80db).
Σε μικρότερο βαθμό υπάρχει η παρεμβολή του single end σταδίου με διακριτούς ημιαγωγούς και ίσως το ελαφρά αυξημένο gain
(χρειάζεται στάθμιση εξόδου στο ίδιο φορτίο των προενισχυτών για να γίνει σύγκριση π.χ με ένα πολύμετρο true RMS στο 1Khz είναι αρκετό).
Στα υψηλά όταν οι ηλεκτρολυτικοί γεράσουν αρχίζουν και δείχνουν τα παρασιτικά του στοιχεία, με ελαφρά μείωση της έκτασης και ίσως της φάσης
(διότι δεν γερνούν και τα δύο κανάλια ταυτόχρονα).
Αντίθετα ο Audiolab πρέπει να έχει πιο απότομο χαμηλό, χωρίς αρμονική προσφορά και την ιδία στιγμή τα μεσαία και τα υψηλά να είναι σταθερά
και επίσης χωρίς παραμόρφωση (άρα πιο ευδιάκριτα που συνήθως τα ονομάζουμε και προβολικά).
Επαναλαμβάνω δεν τους έχω ακούσει, αλλά έχω ακούσει (σε σύγκριση) άλλους προενισχυτές παρόμοια αρχιτεκτονικής.
Πιο από τους δύο;
Είναι θέμα επιλογών.
Και τους δύο, αν ο προϋπολογισμός το αντέχει αν και νομίζω πως τα κόστη γενικά δεν είναι μεγάλα.
Σε κάθε περίπτωση…..παιχνίδι να γίνεται.
Φταίνε ρε, όλο τρίχες. Εγώ δεν έσπαγα πέτρες πάνω του. Είχε να ανοιχτεί 8 χρόνια, δεν περίμενα τέτοια κατάσταση. Ο τεχνικός που το άνοιξε πρέπει να φόρεσε μάσκα για πυρηνική καταστροφή λολ.
εφόσον έχεις κατοικίδιο μπορείς να το σκεπάζεις όταν δεν τον λειτουργείς.
Ο Audiolab-το συστημα-βελτιώθηκε καιρια λογω ενος καλωδιου το οποίο ο Βλαδίμηρος άλλαξε παρουσία μου.Το κακό για τον Audiolab είναι πως κι ο Rotel βελτιώθηκε αντιστοίχως.
Το καλωδιο είναι το δάσος.Το gain είναι το δένδρο.
Να υποθεσουμε οτι αλλαξε και η οδευση του καλωδίου;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.