Αναβάθμιση προενισχυτή audiolab 8000Q

Θύμισε μου όταν πάω σπίτι να ανεβάσω φωτογραφία από το εσωτερικό του primare πριν τον καθαρισμό. (Τότε είχα άλλο σετ από γάτες).
Στην καλύτερη θα λιποθυμήσεις.

• Like
Reactions: vlad66
Δεν φταίνε τα γατιά γι΄αυτό να είσαι σίγουρος !
Φταίνε ρε, όλο τρίχες. Εγώ δεν έσπαγα πέτρες πάνω του. Είχε να ανοιχτεί 8 χρόνια, δεν περίμενα τέτοια κατάσταση. Ο τεχνικός που το άνοιξε πρέπει να φόρεσε μάσκα για πυρηνική καταστροφή λολ.

• Like
Reactions: SHERPA
Νομίζω πως ακούτε τις διαφορές μεταξύ ενός προενισχυτή με πυκνωτές σε σειρά με το σήμα (Rotel) και ενός με DC σύζευξη (Audiolab με DC διόρθωση).

Υποπτεύομαι πως ο Rotel είναι λίγο πιο μαλακός στα μεσοχαμηλά με μεγαλύτερο αρμονικό πλούτο
(οι ηλεκτρολυτικοί αυξάνουν την παραμόρφωση έως και 40 db αλλά πάντα σε χαμηλό επίπεδο, πχ απο -110db σε -80db).
Σε μικρότερο βαθμό υπάρχει η παρεμβολή του single end σταδίου με διακριτούς ημιαγωγούς και ίσως το ελαφρά αυξημένο gain
(χρειάζεται στάθμιση εξόδου στο ίδιο φορτίο των προενισχυτών για να γίνει σύγκριση π.χ με ένα πολύμετρο true RMS στο 1Khz είναι αρκετό).
Στα υψηλά όταν οι ηλεκτρολυτικοί γεράσουν αρχίζουν και δείχνουν τα παρασιτικά του στοιχεία, με ελαφρά μείωση της έκτασης και ίσως της φάσης
(διότι δεν γερνούν και τα δύο κανάλια ταυτόχρονα).

Αντίθετα ο Audiolab πρέπει να έχει πιο απότομο χαμηλό, χωρίς αρμονική προσφορά και την ιδία στιγμή τα μεσαία και τα υψηλά να είναι σταθερά
και επίσης χωρίς παραμόρφωση (άρα πιο ευδιάκριτα που συνήθως τα ονομάζουμε και προβολικά).

Επαναλαμβάνω δεν τους έχω ακούσει, αλλά έχω ακούσει (σε σύγκριση) άλλους προενισχυτές παρόμοια αρχιτεκτονικής.
Πιο από τους δύο;
Είναι θέμα επιλογών.
Και τους δύο, αν ο προϋπολογισμός το αντέχει αν και νομίζω πως τα κόστη γενικά δεν είναι μεγάλα.
Σε κάθε περίπτωση…..παιχνίδι να γίνεται.
Εύστοχος 100% στα σχόλια σου, εύγε, εξαιρετικός!...

Φταίνε ρε, όλο τρίχες. Εγώ δεν έσπαγα πέτρες πάνω του. Είχε να ανοιχτεί 8 χρόνια, δεν περίμενα τέτοια κατάσταση. Ο τεχνικός που το άνοιξε πρέπει να φόρεσε μάσκα για πυρηνική καταστροφή λολ.

Φυσικά θα είχε και τρίχες, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό ήταν σκόνη με υγρασία που στερεοποίθηκε/ ξεράθηκε δηλαδή.

Έτσι ακριβώς μου έτυχαν 2 ενισχυτές 30-40 ετών.. και ο ένας (του μακαρίτη συμπέθερου) δεν είχε γάτες στο σπίτι.. ο άλλος δεν θυμάμαι.

Τον τελικό μου (που βλέπεις ότι είναι το κρεβάτι τους) τον ανοίγω κάθε λίγους μήνες και έχει ψιλολόγια μέσα γύρω από τον Μ/Σ.. στα κυκλώματα τίποτα γιατί είναι κάθετα και σκεπασμένα.

Οι ψύκτρες των τρανζίστορ ισχύος έχουν οπές πάνω κάτω και ότι πέφτει από πάνω, φεύγει από κάτω.

Περισσότερο φοβάμαι μην κατουρήσει κανένα πάνω του ή κάνει κανα εμετό παρά τις τρίχες.. ευτυχώς κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα , αλλά κάποια στιγμή πρέπει να μπει ρακ από πάνω του σε τέτοιο ύψος που να μην χωράνε να ξαπλώσουν τα σκασμένα.

Μια φορά πήγα να κάνω μια "εξυπνάδα" με χαρτοκούτια που υποτίθεται θα τους εμπόδιζαν την πρόσβαση και έγινε τέτοιος πόλεμος που δεν μπορείς να φανταστείς.

• Like
Reactions: Haagenti
εφόσον έχεις κατοικίδιο μπορείς να το σκεπάζεις όταν δεν τον λειτουργείς.

Στην δική μου περίπτωση (και μάλλον και του Σπύρου) πάνε στον ενισχυτή μόνο όταν είναι ζεστός.. δηλαδή αναμμένος.

Όταν είναι σβηστός δεν του δίνουν καμία σημασία.. την θερμότητα θέλουν όχι κάτι άλλο.

Ο Audiolab-το συστημα-βελτιώθηκε καιρια λογω ενος καλωδιου το οποίο ο Βλαδίμηρος άλλαξε παρουσία μου.Το κακό για τον Audiolab είναι πως κι ο Rotel βελτιώθηκε αντιστοίχως.
Το καλωδιο είναι το δάσος.Το gain είναι το δένδρο.

Ο Audiolab-το συστημα-βελτιώθηκε καιρια λογω ενος καλωδιου το οποίο ο Βλαδίμηρος άλλαξε παρουσία μου.Το κακό για τον Audiolab είναι πως κι ο Rotel βελτιώθηκε αντιστοίχως.
Το καλωδιο είναι το δάσος.Το gain είναι το δένδρο.

Το κακό για τον audiolab ήταν ότι άργησα να καταλάβω τι ήθελε.. και γω ο ίδιος τώρα κατάλαβα τι έκανα ...

Πάρε κάτι αύριο , χάπι, υπογλώσσιο , αιθέρα γιατί το σοκ θα είναι μεγάλο !