Αναβάθμιση προενισχυτή audiolab 8000Q

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Τον άνοιξα κι εγώ, στο ρυθμιστικό της έντασης δεν βρήκα παξιμάδι, αλλά υπήρχε παξιμάδι στο REC, τελείως ξεβιδωνενο κ στο Gain αν θυμάμαι καλά, και αυτό χαλαρό. Το "κενό" που έχει το ρυθμιστικό της έντασης σε εμένα είναι από τον μηχανισμό του Delta τελικά.

Διαπίστωσα όμως ότι αυτά τα πράγματα είναι μεταλλικά. Το gain που νόμιζα σπασμένο τελικά δεν είναι, αλλά πιθανώς έχει σπάσει κάποιο insert που είχε κατά την διάρκεια ενός "θρυλικού" παιδικού πάρτυ πριν χρόνια, για αυτό έχει "κρεμάσει".

PXL_20260920_054935470.jpg

• Like
Reactions: vlad66
Τον άνοιξα κι εγώ, στο ρυθμιστικό της έντασης δεν βρήκα παξιμάδι, αλλά υπήρχε παξιμάδι στο REC, τελείως ξεβιδωνενο κ στο Gain αν θυμάμαι καλά, και αυτό χαλαρό.
Δεν υπάρχει παξιμάδι στο volume ούτε στο input το γράφω παραπάνω.
Ότι είναι μοτοριζέ δηλαδή.

Το "κενό" που έχει το ρυθμιστικό της έντασης σε εμένα είναι από τον μηχανισμό του Delta τελικά.
Και αυτό έχει αναφερθεί σε παλιότερο ποστ.
Αν δεν θέλεις "κενό" πας σε Alps όπως εγώ με μπόνους την καλύτερη ποιότητα ήχου.

Διαπίστωσα όμως ότι αυτά τα πράγματα είναι μεταλλικά. Το gain που νόμιζα σπασμένο τελικά δεν είναι, αλλά πιθανώς έχει σπάσει κάποιο insert που είχε κατά την διάρκεια ενός "θρυλικού" παιδικού πάρτυ πριν χρόνια, για αυτό έχει "κρεμάσει".
Παραμένει "κρεμασμένο" ;;;

Τις επόμενες μέρες τελειώνω την τελευταία "δουλειά" στον δικό μου, μετά αν θέλεις φέρε τον δικό σου μαζί με τα υλικά που πήρες να στα περάσω εγώ και πάρε τον δικό μου για όσες μέρες θα έχω τον δικό σου στο εργαστήρι για να μην μείνεις από μουσική.

Παιδικό πάρτυ μην κάνεις μόνο... :LOL:

ΥΣ..
θα δω και τι μπορεί να γίνει στο gain για να μην είναι "κρεμασμένο" , αν τελικά πρέπει να αλλαχτεί ο διακόπτης θα τον αλλάξω .. Alps είναι , δεν νομίζω να μην υπάρχει.

Δεν υπάρχει παξιμάδι στο volume ούτε στο input το γράφω παραπάνω.
Ότι είναι μοτοριζέ δηλαδή.

Και αυτό έχει αναφερθεί σε παλιότερο ποστ.
Αν δεν θέλεις "κενό" πας σε Alps όπως εγώ με μπόνους την καλύτερη ποιότητα ήχου.

Παραμένει "κρεμασμένο" ;;;

Τις επόμενες μέρες τελειώνω την τελευταία "δουλειά" στον δικό μου, μετά αν θέλεις φέρε τον δικό σου μαζί με τα υλικά που πήρες να στα περάσω εγώ και πάρε τον δικό μου για όσες μέρες θα έχω τον δικό σου στο εργαστήρι για να μην μείνεις από μουσική.

Παιδικό πάρτυ μην κάνεις μόνο... :LOL:

ΥΣ..
θα δω και τι μπορεί να γίνει στο gain για να μην είναι "κρεμασμένο" , αν τελικά πρέπει να αλλαχτεί ο διακόπτης θα τον αλλάξω .. Alps είναι , δεν νομίζω να μην υπάρχει.

Ευχαριστώ πολύ Βλαδήμηρε!

Δεν μπόρεσα να αντισταθώ στον "πειρασμό" να μην επέμβω στο σασί του προενισχυτή όπως έκανα και στα άλλα 3 μηχανήματα (Rotel, eversolo & switch evo2)

IMG_20260928_002150.jpg

IMG_20260928_012934.jpg

IMG_20260928_002238.jpg

Όπως καταλαβαίνετε πρόσθεσα και εδώ μια επεξεργασμένη "πλάκα" αλουμινίου βάρους 6,9 κιλών (ίσως παραπάνω, δεν την ζύγισα με ακρίβεια μετά την επεξεργασία), η οποία βιδώθηκε στην υπάρχουσα σιδερένια βάση του εργοστασίου.
Η εργοστασιακή βάση βιδώνεται κανονικά στο υπόλοιπο σασί χωρίς την παραμικρή αλλαγή.

IMG_20260928_003353.jpg

Το αποτέλεσμα (εσκεμμένα) είναι πολύ διακριτικό, δύσκολα θα καταλάβει κανείς ότι "κάτι τρέχει" στο μηχάνημα..

IMG_20260928_014319.jpg

IMG_20260928_015249.jpg

Τα κιλά του τώρα είναι αυτά:

IMG_20260928_014903.jpg

(Ανεβάζω την ένδειξη ώστε όταν τα ξεχάσω να δω το βάρος του εδώ)

Άκουσμα από αύριο και θα ενημερώσω είτε υπάρξει αλλαγή στον ήχο είτε όχι...

Η αντανάκλαση σε προδίδει.Η μύτη του παπουτσιού σου πιέζει την ζυγαριά.
Να σου δανείσω μια βάση ώστε να σου κοπούν μαχαίρι οι εμμονες μηχανουργικές συνήθειες;

Η αντανάκλαση σε προδίδει.Η μύτη του παπουτσιού σου πιέζει την ζυγαριά.
Να σου δανείσω μια βάση ώστε να σου κοπούν μαχαίρι οι εμμονες μηχανουργικές συνήθειες;

Η μύτη της μάπας μου ήταν.. αν ήταν η μύτη του παπουτσιού η ζυγαριά θα έγραφε 3ψήφιο νούμερο... :LOL:

Στα του ήχου του τώρα..

Αυτό είναι το μηχάνημα με τις περισσότερες αλλαγές και το έχω ακούσει σε κάθε αλλαγή που του έκανα, σχεδόν μία μία.. έτσι έχω μια πολύ καλή εικόνα της κάθε επέμβασης.

Ποτέ μα ποτέ δεν θα περίμενα να "ακούσει" τόσο πολύ με την επέμβαση στο σασί.

Θα περίμενα να υπάρξει μια διαφορά προς το καλύτερο σε "ειδικές συνθήκες" , για παράδειγμα σε υψηλή ένταση με έντονο χαμηλό περιεχόμενο.

Για να μη σας κουράσω με λεπτομέρειες θα πω με λίγα λόγια ότι ήρθαν στην "επιφάνεια" τα καλά στοιχεία που είχε , τα οποία όμως ήταν κάπως "διακριτικά & ντροπαλά" πριν , με αποτέλεσμα στην σύγκριση με τον Rotel να χάνει "πόντους".

Τώρα "δείχνει" στον Rotel τι σημαίνει flat απόκριση συχνότητας χωρίς κενά και εντυπωσιασμούς και μάλιστα με αρμονικό πλούτο "made in England" ....

Χαρακτηριστικό το σχόλιο του πολύ έμπειρου φίλου και δάσκαλου με τον οποίον κάναμε μαζί την σύγκριση Α-Β με τους 2 προενισχυτές , ο οποίος είπε για τον Rotel ότι είναι μια κουκλάρα (ή μουν@ρ@ -δεν το θυμάμαι καλά) , με ένα "χαμόγελο" στην απόκριση συχνότητας αλλά και με ένα μικρό κενό στα μεσοχαμηλά που αφήνει το βαθύ χαμηλό λίγο "αποκομμένο" από το υπόλοιπο φάσμα.

Κάτι που δεν συμβαίνει (τώρα θα προσθέσω εγώ) με τον audiolab που παραδίδει μαθήματα ομοιογένειας και αρμονικού πλούτου..

Το κερασάκι , η γνώμη και το σχόλιο της συντρόφου, που ναι μεν συνεχίζει να με απειλεί με χωρισμό αν φύγει ο Rotel από εδώ, αλλά δεν μου λέει πια -σβήσε τον audiolab....

To δίλημμα τώρα είναι ακόμα μεγαλύτερο.. ποιός θα φύγει ;; και ποιός θα μείνει ;;;
Από την άλλη ίσως να μην υπάρχει κανένα δίλημμα.. κανένας δεν θα φύγει και οι δύο θα μείνουν και ας είναι υπερβολή η ύπαρξη δύο προενισχυτών σε ένα 2κάναλο σύστημα.

Αν φύγει ο Rotel, θα μείνω χωρίς γυναίκα...
Αν φύγει ο audiolab , θα το μετανιώσω 100% και καμία γυναίκα δεν θα μπορεί να με παρηγορήσει ....