Αναπαραγωγή στα 24p

Απάντηση: Re: Αναπαραγωγή στα 24p

Βοήθεια!!! Με έχει τρελλάνει ο Catalyst της ΑΤΙ. Έχω φτιάξει 2 profiles, το ένα με ανάλυση 1360x768 στα 60Hz (η οποία είναι η native ανάλυση της plasma) για browsing κ.τ.λ. και το άλλο με 1920x1080 στα 23Hz για να βλέπω τα HD μου. Όταν αλλάζω profile μέσω των hotkeys (alt + 1) στα 1360x768 όλα καλά. Όταν όμως αλλάζω στα 1920x1080 πάλι μέσω των hotkeys (alt + 2) τα Hz αντί για 23 πάνε στα 25 και πρέπει να πάω στα properties της κάρτας από τα windows ή από τον catalyst και να τα επαναφέρω στα 23 με το χέρι. Ξέρει κανείς κάτι για τι θέμα;

Για τσέκαρε αν δεν το έχεις κάνει το all Catalyst Control Settings όταν σώζεις το προφίλ.

Λοιπον είδα μεγάλη διαφορά όταν ξετσεκάρω το κουτάκι που αναλαμβανει να κάνει Vsync σε DXVA στο reclock!!!

Σε ταινία χτές 720p, είχα 2 σπασιματάκια.....-bye-

Λοιπον είδα μεγάλη διαφορά όταν ξετσεκάρω το κουτάκι που αναλαμβανει να κάνει Vsync σε DXVA στο reclock!!!

Σε ταινία χτές 720p, είχα 2 σπασιματάκια.....-bye-

Άντε μπράβο, προχωράμε... Που θα πάει; Σιγά-σιγά θα μάθεις... (...και μετά θα τα πείς και στό Σύριο...
icon10.gif
)

Τωρα που το λέτε, το VSync στους CCC υποψιάζομαι ότι ίσως είναι υπεύθυνο για τα σπασίματα του ''45 λεπτου''.

Αν και δεν έχει λογικά νόημα, εξ' ου και δεν το είχα σκεφτεί νωρίτερα, παρατήρησα ότι μου κάνει και διάφορα κουλά στο CrossFire, οπότε και σκέφτομαι ότι ίσως είναι η πηγή του κακού...

Long shot αλλά θα το κοιτάξω...

Τωρα που το λέτε, το VSync στους CCC υποψιάζομαι ότι ίσως είναι υπεύθυνο για τα σπασίματα του ''45 λεπτου''.

Αν και δεν έχει λογικά νόημα, εξ' ου και δεν το είχα σκεφτεί νωρίτερα, παρατήρησα ότι μου κάνει και διάφορα κουλά στο CrossFire, οπότε και σκέφτομαι ότι ίσως είναι η πηγή του κακού...

Βάλε reclock και δεν θα ξαναδείς σπάσιμο ποτέ. Δεν ξέρω όμως αν παίζει με hdmi ήχο.

Παίζω μόνο ΤΜΤ 3 - BD - HDMI bitstream (οπότε reclock κλπ δεν τα χρειάζομαι).

Παίζω μόνο ΤΜΤ 3 - BD - HDMI bitstream (οπότε reclock κλπ δεν τα χρειάζομαι).

Καλά να πάθεις τότε :jester:

Από πότε το TMT3 δίνει bitstream? Μόνο το Powerdvd από όσο γνωρίζω το κάνει. Προφανώς το μετατρέπει σε PCM...?

Nope.. Από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε η Asus HDAV 1.3, ερχόταν πακέτο με το TMT και φυσικά έβγαζε κανονικά bitstream. Κάποια στιγμή μάλιστα που βγήκε και το TMT3 η Asus το έδωσε σαν δωρεάν upgrade στους κατόχους των HDAV!

To τέσταρα χτές και αυτό αλλά μικροδιαφορές....

To aero peek κάνει πολλά θεματάκια τελικά...επίσης...!!

Λοιπόν πάει και το stutter...

Στο MPC HC δοκιμάστε τα ακόλουθα(αν μετά τα 23hz έχετε πρόβλημα)

Στο output του MPC, δηλώστε την κάρτα ήχου(directsound ή waveout ή spdif) και όχι το reclock.. Στο reclock όμως να έχετε τσεκάρει την επιλογή..
"Force Reclock to loaded in place of default renderers"
Οπότε θα το φορτώσει έτσι και αλλιώς....

Και δεύτερον δοκιμάστε στο MPC-HC να τσεκάρετε την επιλογή D3D Fullscreen, γιατί by default το Aero Peek την απενεργοποιεί όταν παίζει κάποιο βιντεάκι...

Υ.Γ Mπάμπη περιμένουμε.....:BDGBGDB55:

Με βάλατε στη πρίζα ;-)
To HTPC μου είναι με 780G και είχα είδη MPC HC.
Στους catalyst 9.10 και 9.12 δεν μου έβγαζε επιλογή 23 Hz στην 37 LG 5000
Εγκατέστησα powerstrip, και προσπάθησα να κλειδώσω στα 23,976 . Κλειδώνει μια χαρά – ή έστω αυτή είναι η εντύπωση που μου δίνει το powerstrip.

Αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι τα κατάφερα…
στο MPC HC -> Renderer Settings Display Stats μου δίνει:
Frame rate 23,976 σωστό
Refresh Rate 23,976 … (24 Hz)

Η πράσινη γραμμή είναι σχεδόν ευθεία με ελάχιστες παροδικές (μη περιοδικές) αποκλίσεις.
Σε κάνα δεκάλεπτο δοκιμών δε παρατήρησα προβλήματα… το βράδυ θα ξανα-τσεκάρω.

Ως τότε έχετε κάποια συμβουλή? Το παραπάνω 24 σημαίνει λάθος παραμετροποίησης ?

Μια χαρά σε βλέπω.

Αν είχες κλειδώσει στα 24Hz και έπαιζες υλικό 23.976, η μία από τις δύο γραμμές θα συνέκλεινε προς την άλλη μέχρι που όταν την ακουμπούσε θα έκανε ένα "σκαμπανέβασμα" και θα απομακρυνόταν. Αυτό θα επαναλαμβανόταν διαρκώς. Δοκίμασε να κλειδώσεις την κάρτα κανονικά στα 24Hz και παρατήρησέ το.

Τη στιγμή που έχεις δυο γραμμές σχεδόν ευθείες, είσαι μια χαρά.

Το 24Hz μάλλον είναι στρογγυλοποίηση (χάριν ευκολίας ανάγνωσης) που κάνει το διαγνωστικό.

Λοιπόν πάει και το stutter...

Στο MPC HC δοκιμάστε τα ακόλουθα(αν μετά τα 23hz έχετε πρόβλημα)

Στο output του MPC, δηλώστε την κάρτα ήχου(directsound ή waveout ή spdif) και όχι το reclock.. Στο reclock όμως να έχετε τσεκάρει την επιλογή..
"Force Reclock to loaded in place of default renderers"
Οπότε θα το φορτώσει έτσι και αλλιώς....

Και δεύτερον δοκιμάστε στο MPC-HC να τσεκάρετε την επιλογή D3D Fullscreen, γιατί by default το Aero Peek την απενεργοποιεί όταν παίζει κάποιο βιντεάκι...

Υ.Γ Mπάμπη περιμένουμε.....:BDGBGDB55:

Αδύνατον... Δεν μπορώ τώρα, ασχολούμαι με το Media Browser...
icon10.gif

Άσε που δεν έχω και κανένα πρόβλημα...
icon12.gif

Μια χαρά σε βλέπω.

Αν είχες κλειδώσει στα 24Hz και έπαιζες υλικό 23.976, η μία από τις δύο γραμμές θα συνέκλεινε προς την άλλη μέχρι που όταν την ακουμπούσε θα έκανε ένα "σκαμπανέβασμα" και θα απομακρυνόταν. Αυτό θα επαναλαμβανόταν διαρκώς. Δοκίμασε να κλειδώσεις την κάρτα κανονικά στα 24Hz και παρατήρησέ το.

Τη στιγμή που έχεις δυο γραμμές σχεδόν ευθείες, είσαι μια χαρά.

Το 24Hz μάλλον είναι στρογγυλοποίηση (χάριν ευκολίας ανάγνωσης) που κάνει το διαγνωστικό.

Σωστός:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Αναπαραγωγή στα 24p

Στείλε 23hz από την ATI.

Πήγαινε στο Desktop & Displays. Δεξί κλικ και configure.
HDTV support και πρόσθεσε το Add 1080p24 format to the Display Manager.

Μετά στις αναλύσεις θα δεις το 23hz (23,976hz).

Για τελειότερα αποτελέσματα εγκατέστησε το reclock.

Οπωσδήποτε στα 50hz βλέπεις λάθος...

Εγω οτι και να κανω 23Hz δεν βλεπω ρε παιδια σε 9.12 ατι

Clip.jpg

Clip_2.jpg

ομοίως κι εγώ φίλε kozadim...

Βάλε ενα video σε 23976 frame rate και δες τότε...Αυτο που εχεις στην φωτό ειναι 24...

Πάντως κι εγω με 9,12 στο catalyst μου λέει 24 αλλά το frame rate EINAI 23976..!!Και παίζει πανω κατω συνέχεια δεν ειναι "κολλημένο" στα 23976

ομοίως κι εγώ φίλε kozadim...

Βάλε ενα video σε 23976 frame rate και δες τότε...Αυτο που εχεις στην φωτό ειναι 24...

Πάντως κι εγω με 9,12 στο catalyst μου λέει 24 αλλά το frame rate EINAI 23976..!!Και παίζει πανω κατω συνέχεια δεν ειναι "κολλημένο" στα 23976

Ακριβώς τα ίδια και με εμενα ισχύουν.