Αναπαραγωγή στα 24p

Και εμένα έτσι ήταν αλλά πήγα στον ccc της ati Desktop and displays, δεξί κλικ - configure στην οθόνη και διάλεξα ολα τα 1080p και τα έκανα add. Δεν έχω μπροστά μου το pc αλλά αν θυμάμαι καλά έτσι είναι. Μετά από τα windows και από τον catalyst έχει 23Hz στα refresh rates. Το μόνο θέμα είναι οτι αν διαλέξεις από το catalyst τα 23Hz τα δέχεται αλλά εμφανίχει 24Hz. Από τα windows όμως φαίνεται 23 κανονικά. Ελπίζω να βοήθησα

122 posts !!!! τελικά η σωστή αναπαραγωγή στα 24p απασχολεί πολύ κόσμο. Και νόμιζα ότι είμουν μόνος μου με τέτοια προβληματα....

τουλάχιστον τώρα νιώθω ότι έχω παρέα στην ταλαιπωρία της HTPC περιπέτειας...

Εγώ είχα απογοητευτεί με την TV μου (50pg6000). Τι 60Hz τι 24 to ίδιο μου φαινόταν. Το πρόβλημα ήταν το VSYNC στον MPC HomeCinema. Ήταν απενεργοποιημένο. Τώρα με λιγη βοήθεια από εδω μέσα έχω μια νέα TV που δεν χωρταίνω να κοιτάω στα 24p. Το κερασάκι στην τούρτα τα 23.976
Thanks

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αναπαραγωγή στα 24p

Δεν φταίνε οι Catalyst γι' αυτό, το μέσον προβολής σας φταίει.

Μπαμπη το μεσο προβολής ειναι kuro 5090h. Δεν νομιζω πως φταιει.....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αναπαραγωγή στα 24p

Νομίζω ότι έχει αποδειχτεί ότι η Catalyst δεν έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα ακόμα και όταν μιλάμε για την ίδια κάρτα σε 2 διαφορετικούς χρήστες!

Έχω την 5770 και αρκετοί αναφέρουν ότι με τους 9.12 είναι όλα καλά.Άλλοι τόσοι όμως (όπως εγώ) δεν είναι εντάξει...

Γενικά με την ATI πρέπει να είσαι απλά τυχερός..!

Μπορεί να με βρίζετε, αλλά εγώ δεν έχω καταλάβει καμία διαφορά. Βλέπω στα 60Hz και το προτιμώ γιατί στα 23.976 όταν κάνεις browsing με εκνευρίζει το σπάσιμο στην κίνηση του ποντικιού.
Η μόνη διαφορά είναι στο test του mpc, όπου στα 60 είναι πριονωτή η κυματομορφή, ενώ στα 23.976 είναι σε ευθεία μορφή.
Διαφορά πάντως στην παρακολούθηση ταινίας, τίποτα.
Εσείς πως βλέπεται τόσο φοβερά πράγματα;

Σωτηρη, εφοσον εισαι ευχαριστημενος μεινε οπως εισαι και μην το ψαχνεις αλλο. Το σωστο ειναι αυτο που γραφουν τα παιδια (αρρωστα) εδω μεσα παντως. Ο σκοπος τους ειναι να βοηθησουν τους υπολοιπους να γιατρεψουν την αρρωστια τους, εσυ χαιρεις ακρας υγειας απο οτι βλεπω ....!
Παντως αν σου ειναι τοσο δυσκολο να αλλαζεις 24-50-60 αναλογα με το τι θελεις να κανεις-δεις, υπαρχει τροπος να γινεται αυτοματα ....

Βασικά έφτιαξα 2 προφιλ (αν λες αυτό αυτόματα) και το αλλάζω όταν βλέπω ταινία, μόνο και μόνο από θέμα ψυχολογίας.
Απλά είχα την απορία καιρό τώρα γιατί εγώ δεν βλέπω καμία διαφορά.
Δοκιμασμένο σε προβολέα 720, 1080, και σε tv 52" 1080. Σπασίματα δεν υπάρχουν. Το μόνο γνωστό πρόβλημα είναι η κίνηση των 24p της ταινίας που όπως ειπώθηκε και πιο πάνω η γιατρειά είναι Interpolation.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αναπαραγωγή στα 24p

Χμμμ.... Μάλλον όχι, αλλά δεν είμαι βέβαιος.
Εγώ έχω την 500Α και τον προβολέα. Όταν έχω ανοιγμένο το ένα από τα δύο οι Catalyst μου δίνουν σαν επιλογή και το 23HZ. Δεν θυμάμαι όμως τώρα να σου πώ σε ποιό μου δείχνει την επιλογή 23HZ, στον προβολέα ή στην τηλεόραση;
Αν την επιλογή αυτή μου τη δίνουν μόνο με τον προβολέα ανοιχτό τότε φταίεει η τηλεόραση. Θα το τσεκάρω κάποια στιγμή.

δεν υπαρχει 23 και μενα το δινει το 23 η nvidia αλλα η tv κλειδωνει μονο 24.εχει να κανει με το προβολικο μεσο, στο μονιτορ στα 1920χ1200 κλειδωνει 59/60 αναγκαστικα και στα 1920χ1080 παει και 50 τωρα για προβολεις δεν ξερω.

Πάντως σε κάποια mkv 1080-(23.97 πάντα) έχω frame drops μέχρι τα 23minus με αποτέσμα πολύ σπαστή κίνηση.H κατάσταση βελτιώνεται μόνο αν ανεβάσω τα hz στα 60. Αντιθέτως άλλα αρχεία κλειδώνουν τέλεια στα 23.97
.Το πρόβλημα παρουσιάζεται σε συγκεκριμένες ματρόσκες πάνω απο 10gb ήτε με dxva ήτε όχι .Υπάρχει περίπτωση τα rips να είναι προβληματικά? Το συστημά μου είναι ένας e8400 4.0ghz και 4870χ2.

Last edited:
Παίδες αν και η συζήτηση έχει πάει πλέον αλλού σε αυτό το thread, να αναφέρω ότι το έλυσα το πρόβλημα που είχα περιγράψει στην αρχή.
Το πρόβλημα ήταν ότι έκανα την αλλαγή από 50Hz στα 23Hz με τον MPC-HC ανοιχτό να παίζει την ταινία....Προφανώς αυτό δεν του αρέσει καθόλου και μετα η αναπαραγωγή συνεχίζεται μεν , αλλά με πολλά σπασίματα. Το πρόβλημα λύνεται αν επανεκκινήσεις τον MPC-HC... τόσο απλό.

Τώρα η αναπαραγωγή είναι εξαιρετική (αν εξαιρέσουμε τα γνωστά πρόβλήματα της 24p βιντεοσκόπησης βέβαια)

Παίδες αν και η συζήτηση έχει πάει πλέον αλλού σε αυτό το thread, να αναφέρω ότι το έλυσα το πρόβλημα που είχα περιγράψει στην αρχή.
Το πρόβλημα ήταν ότι έκανα την αλλαγή από 50Hz στα 23Hz με τον MPC-HC ανοιχτό να παίζει την ταινία....Προφανώς αυτό δεν του αρέσει καθόλου και μετα η αναπαραγωγή συνεχίζεται μεν , αλλά με πολλά σπασίματα. Το πρόβλημα λύνεται αν επανεκκινήσεις τον MPC-HC... τόσο απλό.

Τώρα η αναπαραγωγή είναι εξαιρετική (αν εξαιρέσουμε τα γνωστά πρόβλήματα της 24p βιντεοσκόπησης βέβαια)

Σωστός, για οποίοδηποτε πρόγραμμά αναπαραγωγής, εγώ πολλές φορές ανοιγοκλείνω και το μέσο προβολής.

Μια χαρά σε βλέπω.

Αν είχες κλειδώσει στα 24Hz και έπαιζες υλικό 23.976, η μία από τις δύο γραμμές θα συνέκλεινε προς την άλλη μέχρι που όταν την ακουμπούσε θα έκανε ένα "σκαμπανέβασμα" και θα απομακρυνόταν. Αυτό θα επαναλαμβανόταν διαρκώς. Δοκίμασε να κλειδώσεις την κάρτα κανονικά στα 24Hz και παρατήρησέ το.

Τη στιγμή που έχεις δυο γραμμές σχεδόν ευθείες, είσαι μια χαρά.

Το 24Hz μάλλον είναι στρογγυλοποίηση (χάριν ευκολίας ανάγνωσης) που κάνει το διαγνωστικό.

Δημήτρη από ότι καταλαβαίνω από τα λεγόμενα σου. Αυτό είναι το πρόβλημα που παρουσιάζεται ?
Φτιάχνει κάπως αυτό ? Και το DXVA που λέει όχι παίζει κάποιο ρολο ?

60576575.jpg

Δυστυχώς επιλογή για 23 η ATI 4670 με Catalyst 9.12 δεν μου δίνει, μονο για 24. Όπως είδα και σε άλλους δεν έχουν αυτοί την επιλογή.
Ύπαρξη άλλος τρόπος να φτιαχτεί. Να πω ότι έχω MPC-HC με Core AVC2 εάν αυτό παίζει τον οποιο ρολο.

Απάντηση: Re: Αναπαραγωγή στα 24p

Δυστυχώς επιλογή για 23 η ATI 4670 με Catalyst 9.12 δεν μου δίνει, μονο για 24. Όπως είδα και σε άλλους δεν έχουν αυτοί την επιλογή.
Ύπαρξη άλλος τρόπος να φτιαχτεί. Να πω ότι έχω MPC-HC με Core AVC2 εάν αυτό παίζει τον οποιο ρολο.

Γιά δοκίμασε μιά ψιλοπ..στιά.....
Αν μορείς βάλε στο HTPC κάποιο monitor που σου δείχνει αυτή την ανάλυση και στα 23, σώσε το profile στο desktop, σύνδεσέ το μετά στην τηλεόραση και πάτα διπλό "κλίκ" πάνω στο profile.