Αναπαραγωγή στα 24p

υπαρχει καποιο κολπο η πρεπει ναχεις ati?γιατι για να πω την αληθεια μου την σπαει το reclock κανει 1 ωρα να φορτωσει αν και αμα κλειδωσει παει τζαμι μετα.

Έχω πολλά χρόνια να δοκιμάσω Nvidia κάρτα στο HTPC μου.. Δεν ξέρω πως συμπεριφέρονται οι σύγχρονες.

Για χαρα παιδια.
Ξερει κανενας να μου πει γιατι στο δικο μου MPC-HC δεν εμφανιζονται οι γραμμες οταν παταω display stats παρα μονο τα κοκκινα γραμματα?

Μήπως δεν έχεις επιλεγμένο τον EVR custom renderer?(options/output)

Μήπως δεν έχεις επιλεγμένο τον EVR custom renderer?(options/output)

Εχω ακολουθήσει ευλαβικα τον οδηγο του Δημητρη :adore: με επιλογη τον EVR custom renderer.
Το προβλημα ειναι ότι μου εμφανιζει το γκριζαρισμενο πλαισιο αλλα μεσα δεν εμφανιζονται οι γραμμες. (Το προβλημα μου το έκανε στα (σ)Vista αλλα εξακολουθει να το κανει και στα προσφατα εγκατεστημενα 7, αν αυτο έχει καποια σημασια)
Με την ευκαιρια χθες παρατηρησα ότι γίνεται το εξης κουλο!!
Οταν επιλέγω View->Statistics το frame rate δειχνει 23,96 αν ομως επιλεξω renderer settings -> display stats στα κόκκινα γραμματα (ειπαμε δεν βλεπω τις γραμμες) βλεπω οτι το frame rate αρχιζει σταδιακα να πεφτει απο τα 23,96 στα 18 ακομα εως και τα 12 με συνεπεια η ταινια να παιζει slow motion!!!! :chinscratch:Επισης ανοιγοντας τη διαχειριση εργασιων βλεπω οτι απο το 12% που ειναι το cpu οταν δεν εχω επιλεξει display stats ανεβαινει στο 55-60% με επιλογη του.
Αν εχει κανεις καμια ιδεα :idea: θα με βοηθουσε πολυ.
Thx

Last edited:
Παιδιά γειά σας και από μένα.
Εχω εγκαταστήσει Win 7 64bit,mpchc 64bit,CoreAVC v2.0 κλπ. (Core2Duo 7600, 2Gb,ati 5750) Επιτέλους όλα καλά. Οι γραμμές (κόκκινη και πράσινη)επιτέλους σταθερά παράλληλες
Η κόκκινη γραμμή προφανώς δηλώνει το frame rate της ταινίας και η πράσινη γραμμή το Refresh Rate της κάρτας γραφικών (ati 5750).
Δύο μικρές απορίες εχω
Α. Γιατί η πράσινη γραμμή δεν ειναι εντελώς ευθεία αλλα "κατσαρώνει" ελαφρά ;
Β. Τι σημαίνει η διαφορετική απόσταση μεταξύ τους μερικές φορές; (Μου ´χει τύχει κάποια φορά να είναι η μία πάνω στην άλλη)

Ευχαριστώ

Εχω ακολουθήσει ευλαβικα τον οδηγο του Δημητρη :adore: με επιλογη τον EVR custom renderer.
Το προβλημα ειναι ότι μου εμφανιζει το γκριζαρισμενο πλαισιο αλλα μεσα δεν εμφανιζονται οι γραμμες. (Το προβλημα μου το έκανε στα (σ)Vista αλλα εξακολουθει να το κανει και στα προσφατα εγκατεστημενα 7, αν αυτο έχει καποια σημασια)
Οταν επιλέγω View->Statistics το frame rate δειχνει 23,96 αν ομως επιλεξω renderer settings -> display stats στα κόκκινα γραμματα (ειπαμε δεν βλεπω τις γραμμες) βλεπω οτι το frame rate αρχιζει σταδιακα να πεφτει απο τα 23,96 στα 18 ακομα εως και τα 12 με συνεπεια η ταινια να παιζει slow motion!!!! :chinscratch:Επισης ανοιγοντας τη διαχειριση εργασιων βλεπω οτι απο το 12% που ειναι το cpu οταν δεν εχω επιλεξει display stats ανεβαινει στο 55-60% με επιλογη του.
Thx

Μήπως δεν είναι ενεργοποίημένο το VSYNC στον MPC?

Χρήστο πες μας και κάρτα γραφικών και driver version....

NVIDIA GeForce GT 130M
driver version 8.15.11.8615 (συμφωνα με το παραθυρο των ιδιοτητων της καρτας)
Βεβαια εδω υπαρχει ενα θεμα. Στον driver εγινε εγκατασταση απο το upgrate DVD των windows 7 οπου έγραφε 7.15.11.8615 και ειναι ο τελευταιος απο το site της acer?!
Επισης πρεπει να πω οτι το κουλο δεν το κανει οταν παιζω στο PC (60Hz βεβαια refresh rate.
Να ειστε καλα.

NVIDIA GeForce GT 130M
driver version 8.15.11.8615 (συμφωνα με το παραθυρο των ιδιοτητων της καρτας)
Βεβαια εδω υπαρχει ενα θεμα. Στον driver εγινε εγκατασταση απο το upgrate DVD των windows 7 οπου έγραφε 7.15.11.8615 και ειναι ο τελευταιος απο το site της acer?!
Επισης πρεπει να πω οτι το κουλο δεν το κανει οταν παιζω στο PC (60Hz βεβαια refresh rate.
Να ειστε καλα.

Δες αν υπάρχει καινούρια έκδοση στην nvidia και κατέβασε αυτόν....και πές μας.

Δες αν υπάρχει καινούρια έκδοση στην nvidia και κατέβασε αυτόν....και πές μας.

ο driver ειναι ο τελευταιος (συμφωνα με το site της acer). Το laptop ειναι της acer. Παρολαυτα κατευαζοντας τον απο το σιτε της acer δεν μπορουσα να κανω εγκατασταση και γιαυτο ανετρεξα στο dvd των windows απο οπου και τον εγκαταστησα. Το θεμα ομως μαλλον δεν πρεπει να ειναι ο driver αφου το ιδιο φαινομενο μου το παρουσιαζε (οχι γραμμες) και οταν ειχα vista με τον αντιστοιχο βεβαια driver. Μαλλον κατι αλλο πρεπει να παιζει αλλα δεν εχω ιδεα.

ο driver ειναι ο τελευταιος (συμφωνα με το site της acer). Το laptop ειναι της acer. Παρολαυτα κατευαζοντας τον απο το σιτε της acer δεν μπορουσα να κανω εγκατασταση και γιαυτο ανετρεξα στο dvd των windows απο οπου και τον εγκαταστησα. Το θεμα ομως μαλλον δεν πρεπει να ειναι ο driver αφου το ιδιο φαινομενο μου το παρουσιαζε (οχι γραμμες) και οταν ειχα vista με τον αντιστοιχο βεβαια driver. Μαλλον κατι αλλο πρεπει να παιζει αλλα δεν εχω ιδεα.

Καταρχάς το laptop είναι της acer αλλά η κάρτα γραφικών που φοράει ειναι nvidia..
Δεύτερον ο ίδιος λές ότι δεν έγινε εγκατάσταση σωστη..
Τρίτον δοκίμασε να κατεβάσεις τον Driver της NVidia, αφου έτσι και αλλιώς η acer απο την nvidia τον παίρνει και τον τροποποιεί...

Δεν χάνεις κάτι...

Thx

καταρχας κατεβασε τους νεους drivers 195.62 για τις Μ σειρες που ειναι τα laptop μετα δες αν εισαι περιπου ετσι και τελος βαλε και το reclock

Attachments

• Capture.jpg
    Capture.jpg
    89.4 KB · Views: 21
καταρχας κατεβασε τους νεους drivers 195.62 για τις Μ σειρες που ειναι τα laptop μετα δες αν εισαι περιπου ετσι και τελος βαλε και το reclock

Στο site της nvidia λεει οτι ο εν λογω driver ειναι για gt 130 (desktop GPU). Προς το παρον η αναζητηση για driver της gt 130Μ δεν λειτουργει (βγαζει μυνημα
Please try again at a later time. Sorry for the inconvenience.)
Με το reclock θα κερδισω?
Γιατι να χρειαζεται ενα ξεχωριστο software για να μου δειχνει τις γραμμες ο MPC-HC?
Η tv υποστηριζει 24Hz (samsung 46b653).
Thx again

Last edited:
Στο site της nvidia λεει οτι ο εν λογω driver ειναι για gt 130 (desktop GPU). Προς το παρον η αναζητηση για driver της gt 130Μ δεν λειτουργει (βγαζει μυνημα
Please try again at a later time. Sorry for the inconvenience.)
Με το reclock θα κερδισω?
Γιατι να χρειαζεται ενα ξεχωριστο software για να μου δειχνει τις γραμμες ο MPC-HC?
Η tv υποστηριζει 24Hz (samsung 46b653).
Thx again

στις 200Μ κατεβαζει drivers υπαρχει συμβατοτητα σε ολες τις ποιο πισω καρτες.http://www.nvidia.com/object/notebook_winvista_win7_x64_195.62_whql.htmlτωρα με το reclock εξασφαλιζεις το τελειο αποτελεσμα στα 23,9.εμενα τουλαχιστο η δικη μου καρτα κατεβαινει στα 23ΗΖ στην τηλεοραση παντα μιλαμε, αλλα οι περιβοητες γραμμες δεν σταθεροποιουνται απο μονες τους παρα μονο με reclock

Παιδιά γειά σας και από μένα.
Εχω εγκαταστήσει Win 7 64bit,mpchc 64bit,CoreAVC v2.0 κλπ. (Core2Duo 7600, 2Gb,ati 5750) Επιτέλους όλα καλά. Οι γραμμές (κόκκινη και πράσινη)επιτέλους σταθερά παράλληλες
Η κόκκινη γραμμή προφανώς δηλώνει το frame rate της ταινίας και η πράσινη γραμμή το Refresh Rate της κάρτας γραφικών (ati 5750).
Δύο μικρές απορίες εχω
Α. Γιατί η πράσινη γραμμή δεν ειναι εντελώς ευθεία αλλα "κατσαρώνει" ελαφρά ;
Β. Τι σημαίνει η διαφορετική απόσταση μεταξύ τους μερικές φορές; (Μου ´χει τύχει κάποια φορά να είναι η μία πάνω στην άλλη)

Ευχαριστώ

Θα μπορούσε κάποιος να απαντήσει στα παραπάνω... και εγώ τις ίδιες απορίες έχω! Ευχαριστώ! :)

Θα μπορούσε κάποιος να απαντήσει στα παραπάνω... και εγώ τις ίδιες απορίες έχω! Ευχαριστώ! :)

λογικα χωρις να ειμαι και σιγουρος 100% η πρασινη ειναι το frame rate που παιζει συνεχεια πανω κατω γιαυτο και το κατσαρωμα και η κοκκινη το refresh της οθονης εδω πχ.ειμαι στα 50ΗΖ λογω μονιτορ του πισι.

Attachments

• Capture.jpg
    Capture.jpg
    109.5 KB · Views: 23