Αναζήτηση ηχείων

Busoni

Supreme Member
5 July 2006
3,290
Αθήνα - Χολαργός
Αποφασίζοντας οτι θα αλλάξω setup σιγα-σιγα, ξεκίνησα με τα ηχεία. Εδω κι ενα μηνα εχει αρχισει το ψαξιμο, και το ζητούμενο ειναι ξεκούραστος ήχος, αναλυτικός(όσο γινεται στην κατηγορία τιμής), με έμφαση σε σωστη εικόνα. Ο χώρος που θα κληθούν να παίξουν ειναι περίπου 14-15τμ(το υψος του χώρου ειναι 3.3m, αν αυτό βοηθά) οπότε ψάχνω κυρίως ηχεία βάσης. Ο προϋπολογισμός ειναι στα 1200-1300 Ευρώ στο ανώτερο. Ως τώρα οι εντυπώσεις κλείνουν υπέρ των B&W 705, χωρίς όμως να είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Επίσης συνεχίζουν να με απασχολούν τα Audio Physic Step, αν και δεν ξέρω πόσο μονιτοράτα ακούγονται(μαλλον πρέπει να τα ξανακούσω). Από τα υπόλοιπα(Usher Χ-718, Focal 807, Quad σειρες 12 και 22) δεν με ικανοποίησε τίποτα, εκτός από τα Quad, τα οποία δεν ειναι τοσο αναλυτικά όσο θα ήθελα.

B&W 705 και Audio Physic Step σε πρώτη φαση, λοιπόν. Θέλω να δω οπωσδήποτε τα μικρά μοντέλα της ATC, και φυσικά τις προτάσεις σας, πολύ περισσότερο εν όψει και της έκθεσης. Επίσης, τα πάνελ δεν αποκλείονται, δεν ξέρω ομως πόσο εύκολο να ειναι να βρω κατι αξιόλογο σε αυτα τα χρήματα και κατάλληλο για τον χώρο μου.

http://www.aurumcantus.com/aurumcantu-loudspeaker/loudspeaker_v2m.htm

δεν πας να ακουσεις και τα παραπανω και να μου πεις και εμενα εντυπωσεις....:ears:

Βρε, βαριέσαι να πας στην αντιπροσωπεία; :flipout: :flipout: Mαλλον θα τα δω στην έκθεση, αν ειναι εκει. Και μονο για το ribbon τους, αξίζουν ακρόαση.
Ειναι σε αυτη την κατηγορια τιμής;

Βρε, βαριέσαι να πας στην αντιπροσωπεία; :flipout: :flipout: Mαλλον θα τα δω στην έκθεση, αν ειναι εκει. Ειναι σε αυτη την κατηγορια τιμής;

δεν βαριεμαι....δεν εχω χρονο....-bye-γυρω στα 1400 πρεπει να παιζουν...

εχω ακουσει τα καλυτερα....τα V3M (τα αμεσως επομενα ειναι στα 2 χιλιαρικα..)

δεν βαριεμαι....δεν εχω χρονο....-bye-

Σωστο κι αυτο... Tα μεγαλύτερα πώς ήταν; Απ' όσο εχω καταλάβει ως τωρα, με ενοχλούν γενικά τα τονισμένα ηχεία. Αυτο με χάλασε πχ στα Usher τα οποία πήγα ν' ακούσω με πολλές προσδοκιες, και μόλις άρχισαν χαλάστηκα αμέσως.

@ thanasis.k. Καλή πρόταση, μια και οι παραδοσιακές αγγλικές εταιρίες τείνουν στο μονιτορ.

τεσπα δεν ειμαι ειδικος επι του θεματος αλλα πιστευω οτιγια να δεσει σωστα o NAD που εχεις
για ενισχυτη θελει κατι το πομποδες για να λειτουργησει καλυτερα και οχι
κατι εντελως ουδετερο...νομιζω πως το ηχειο που θα παρεις θα πρεπει να εχει
"προσθετικες" τασεις και οχι "αφαιρετικες".....

με καθε επιφυλαξη σε αυτα που λεω καθοτι δεν ειμαι ειδικος το ξαναλεω

Last edited:
Συμφωνώ σε αυτο που λες... Αλλα κι ο NAD θα αλλάξει, αργότερα όμως, γι αυτό δεν θελω να πάρω ηχεία με βαση τον NAD. Τα τωρινά μου ηχεία είναι εντυπωσιακά, ειδικά στις υψηλές και τις μεσαίες, αλλα μετα από ώρα κουράζουν. Συν οτι ο εντυπωσιασμός ειναι τεχνητός, δηλαδη δεν αναδεικνύουν λεπτομέρειες. Οπότε λεω να ξεκινήσω από ξεκούραστο ηχείο για αρχή, και μετα να δω τι θα κανω με ενισχυτικά.

ε τοτε αυτο που εχεις να κανεις ειναι να πας στην εκθεση και να ακουσεις
ηχεια σε αυτη την κατηγορια τιμης παρεα με τον επιδοξο (μελλοντικο) σου ενισχυτη...

πως σου φαινεται σαν ιδεα:flipout::flipout:

ε τοτε αυτο που εχεις να κανεις ειναι να πας στην εκθεση και να ακουσεις
ηχεια σε αυτη την κατηγορια τιμης παρεα με τον επιδοξο (μελλοντικο) σου ενισχυτη...

πως σου φαινεται σαν ιδεα:flipout::flipout:

Ναι ρε συ...Φανταζεσαι να τους πώ να μου βαλουν Aurum Cantus με NAD; Θα με διώξουν :flipout: Όντως, το ηχειο πρέπει να δοκιμάζεται με τον καλύτερο δυνατό ενισχυτή για να δει κανείς πού μπορεί να φτάσει. Μετά, ο καθένας ψάχνεται και διαλέγει τον ενισχυτή που του αρέσει και μπορεί ν' αγοράσει... ή τον φτιαχνει(λέμε τωρα ;) )

Ως προτασεις, ως τωρα, έχουμε: Kef ΧQ20, Αurum Cantus V2M, ΑΤC scm-7 και ίσως scm-9(σίγουρα θα το πεί ο αντίστοιχος διαχειριστης, οπότε τον προλαβαίνω :BDGBDGB53::flipout:), και τα Proac Studio και Tablet, απο καιρού πρόταση του Dipie.

εμενα για παραδειγμα μου εχει καρφωθει η ιδεα εδω και πολυ καιρο (που ψαχνω για ηχεια
αλλα δεν παιρνω τα ποδια μου να παω να ακουσω)...οτι για να βγω απο τα ταρταρα
των χαμηλων που μου σερβιρουν ο advance acoustic και το harman kardon
θα πρεπει να ακουσω καταρχην κατι σε κορνα....

το θεμα ειναι οτι ο χωρος που διαθετουμε (εκ των πραγματων) διαφερει κατα πολυ απο τον χωρο που ακουμε το καθε set...

εκει ειναι η ολη ιστορια...

εμενα για παραδειγμα μου εχει καρφωθει η ιδεα εδω και πολυ καιρο (που ψαχνω για ηχεια
αλλα δεν παιρνω τα ποδια μου να παω να ακουσω)...οτι για να βγω απο τα ταρταρα
των χαμηλων που μου σερβιρουν ο advance acoustic και το harman kardon
θα πρεπει να ακουσω καταρχην κατι σε κορνα....

το θεμα ειναι οτι ο χωρος που διαθετουμε (εκ των πραγματων) διαφερει κατα πολυ απο τον χωρο που ακουμε το καθε set...

εκει ειναι η ολη ιστορια...

Δεν εχεις άδικο, και γι αυτό όταν κανείς εκταμιεύει αρκετά πρέπει να απαιτεί ακρόαση των υποψηφιων ηχείων στον χώρο του. Πέρα απο αυτο, κι επειδή έχω ακούσει αρκετά ηχεία ακόμα και 'στα όρθια', τον βασικό χαρακτήρα ενος ηχείου τον καταλαβαίνεις ακόμα κι όχι με το τέλειο στήσιμο. Αν δεν σου αρέσει καθόλου, δεν πρόκειται να σου αρέσει ακόμα και σε αλλο χώρο. Αλλωστε η μεγαλύτερη "ποσότητα" ήχου που προσλαμβάνουμε απο τα ηχεία ειναι από το απευθείας κύμα απο τα μεγάφωνα, όχι τις ανακλασεις.

Δεν εχεις άδικο, και γι αυτό όταν κανείς εκταμιεύει αρκετά πρέπει να απαιτεί ακρόαση των υποψηφιων ηχείων στον χώρο του. Πέρα απο αυτο, κι επειδή έχω ακούσει αρκετά ηχεία ακόμα και 'στα όρθια', τον βασικό χαρακτήρα ενος ηχείου τον καταλαβαίνεις ακόμα κι όχι με το τέλειο στήσιμο. Αν δεν σου αρέσει καθόλου, δεν πρόκειται να σου αρέσει ακόμα και σε αλλο χώρο. Αλλωστε η μεγαλύτερη "ποσότητα" ήχου που προσλαμβάνουμε απο τα ηχεία ειναι από το απευθείας κύμα απο τα μεγάφωνα, όχι τις ανακλασεις.

Μην το πεις.Υπαρχουν ηχεια τα οποια επηρεαζονται τα μεγιστα απο το χωρο.Πολλα ειναι πιο αναισθητα απο τα αλλα στην τοποθετηση,και μερικα μερικα εκατοστα να τα μετακινησεις νομιζεις ακους αλλο ηχειο

Last edited:
ενα απο τα βασικοτερα στοιχεια πιστευω για την επιλογη ενος ηχειου η ενος
ενισχυτη ειναι οι χροιες....απ την αλλη ο τροπος με τον οποιο "μεταφραζει'
ο καθενας μεσα του τις χροιες ειναι διαφορετικος....

χωρις να εχω πειρα απο μηχανηματα (με την καλη εννοια) νομιζω,,-οπως ειπες
και παραπανω- οτι αν σου αρεσουν η χροιες,,το σωστο "στησιμο" θα ερθει
με τον εναν η με τον αλλον τροπο.....

σου ευχομαι καλη "ψαρια" παντως...

Μην το πεις.Υπαρχουν ηχεια τα οποια επηρεαζονται τα μεγιστα απο το χωρο.Πολλα ειναι πιο αναισθητα απο τα αλλα στην τοποθετηση,και μερικα μερικα εκατοστα να τα μετακινησεις νομιζεις ακους αλλο ηχειο

ακριβως....αν εγω δεν ειχα εκουαλαιζερ δεν θα μπορουσα να ακουσω
μουσικη αυτη τη στιγμη...

οχι οτι ειναι το πιο σωστο αλλα ειναι ενας οικονομικος τροπος
να μην μπεις σε πολλα εξοδα:flipout:

Στη κατηγορία τιμής παίζουν τα Epos 12Mi και αν υπάρχει ανάλογος με τις απαιτήσεις τους ενισχυτής τα εξαιρετικά ATC SCM11 στο άνω όριο.