Αναζήτηση ηχείων

Αμ πως;
:grandpa: Αφού άμα το τσιτώνω και κλιπάρει ο ενισχυτής μου φωνάζουν από πάνω!
"Χαμήλωσε ρε τα ακουστικά! Τρίζουν! Πάρε ηχεία άμα θέλεις να ακούς δυνατά!" :flipout:

επιμενω φιλε μου και ισως αυτο να βοηθησει πολλους απο εμας ,τι θελω να πω ? ποια ηχεια αυτη την στιγμη στην αγορα προσομοιαζουν τον ηχο των atc με μικροτερο κοστος ? δηλαδη πλησιαζουν τον χαρακτηρα των atc προφανως με καποιες επι πλεον προσμιξεις, να εχουν σαν προτερημα την αμεσοτητα ,την ταχυτητα ,την μονιτορ εκφραση τους και ισως κατι παραπανω πιθανον στο μπασο χωρις ομως τις υπερβολες και τα μπουμαρισματα και τους χρωματισμους εκει χαμηλα.
τωρα θα μου πειτε πολλα ζητας ,ε ενταξει κουβεντα κανουμε και αν βγει κατι δεκτον!

επιμενω φιλε μου και ισως αυτο να βοηθησει πολλους απο εμας ,τι θελω να πω ? ποια ηχεια αυτη την στιγμη στην αγορα προσομοιαζουν τον ηχο των atc με μικροτερο κοστος ? δηλαδη πλησιαζουν τον χαρακτηρα των atc προφανως με καποιες επι πλεον προσμιξεις, να εχουν σαν προτερημα την αμεσοτητα ,την ταχυτητα ,την μονιτορ εκφραση τους και ισως κατι παραπανω πιθανον στο μπασο χωρις ομως τις υπερβολες και τα μπουμαρισματα και τους χρωματισμους εκει χαμηλα.
τωρα θα μου πειτε πολλα ζητας ,ε ενταξει κουβεντα κανουμε και αν βγει κατι δεκτον!

Τα studio monitor π.χ.View attachment 32383View attachment 32384
http://www.thomann.de/gr/cat_GF_active_nearfield_monitors_PG_2.html

ωραια ολα αυτα ,ομως τι γινεται με την παθητικη εκδοση των atc με ποια αλλα παθητικα μπορουμε να τα προσομοιωσουμε ?

πολλοι απο τους παραπανω βγαζουν και παθητικα.Νομιζω ομως οτι μπλεκει κανεις ετσι .Αναλογης ομως υψηλης αποδοσης βγαζει και η PMC αλλα και αναλογης τιμης.:operator:http://www.pmc-speakers.com/productCats.php?mode=productCats&cid=4
το PMC TB2i εχει 950 λιρες

Θα ελεγα οτι κινεζικες υλοποιησεις γνωστων κατασκευαστων ειναι καλη λυση για να μην ανεβει κανεις ψηλα οικονομικα.

Tzimisce,

Σιγουρα δεν θα παίξουν με τον δικό μου ενισχυτή όπως έπαιζαν με τον Viola(αν και όπως διαβάζω σε forums έχουν απαιτησεις κυρίως σε ρεύμα κι όχι σε ισχύ, εκτός αν θέλεις μεγάλες εντάσεις), αλλα δεν σκοπεύω να τα παίζω μια ζωη με NAD. Bεβαια, θα μου πεις, μπορεί και να μην στρωσουν με τον NAD...

Να ξανακάνω την διευκρίνηση οτι τα ATC δεν θέλουν ιδιαίτερα ρεύμα αλλά
βολτ.
Πόσο δύσκολο είναι άραγε να φέρεις τον ενισχυτή σου και να μην προσπαθείς να συμπεράνεις πως θα οδηγηθούν με την συζήτηση?
Υπάρχουν πάντως πάμπολλα 11άρια και 19άρια που παίζουν με 50ρηδες, όχι ακριβούς.
Θ.Ζ.

Tzimisce,

Σιγουρα δεν θα παίξουν με τον δικό μου ενισχυτή όπως έπαιζαν με τον Viola(αν και όπως διαβάζω σε forums έχουν απαιτησεις κυρίως σε ρεύμα κι όχι σε ισχύ, εκτός αν θέλεις μεγάλες εντάσεις), αλλα δεν σκοπεύω να τα παίζω μια ζωη με NAD. Bεβαια, θα μου πεις, μπορεί και να μην στρωσουν με τον NAD...

Να ξανακάνω την διευκρίνηση οτι τα ATC δεν θέλουν ιδιαίτερα ρεύμα αλλά
βολτ.
Πόσο δύσκολο είναι άραγε να φέρεις τον ενισχυτή σου και να μην προσπαθείς να συμπεράνεις πως θα οδηγηθούν με την συζήτηση?
Υπάρχουν πάντως πάμπολλα 11άρια και 19άρια που παίζουν με 50ρηδες, όχι ακριβούς.
Θ.Ζ.

Μα δεν προσπαθώ να το συμπεράνω εδω... Αλίμονο.
Απλώς συζητούμε, αστειευομάστε, κλπ.

Δεύτερη ακρόαση των 11 και των 19 θα γίνει σίγουρα πάντως :)

Τα ATC παιδιά πάντα κατεβαίνουν όσο μπορούν.Δεν προσπαθούν να κοροιδέψουν την φυσική, όπως κάνουν πολλά ηχεία.Βέβαια αυτό έχει ως αντίκτυπο να έχουν (ή να νομίζεις πως έχουν) λίγο χαμηλό.Είναι σαν να σου λένε "κύριε εάν θες κι άλλο χαμηλό πάρε το μεγάλο μου αδελφάκι".Το ATC SCM40 είναι ευκαιριάρα για μένα στα χρήματα καθώς και τα μικρότερα αδέλφια αλλά εάν θέλετε στάθμες θέλουνε φαγητό, πεινάνε τα κακόμοιρα.

Τα δύσκολα έρχονται όταν μετά από την Entry σειρά ακούσεις τα 50ρια.Εκεί καταλαβαίνεις την διαφορά της κλάσης όσο καλά και να είναι τα 40ρια..:grinning-smiley-043

Όπως και να έχει ΜΟΝΟ με δοκιμή θα δεις τι γίνεται, κι αφού ο Θέμης είναι τόσο φιλόξενος μην το σκέφτεσαι πάρε τον παραμάσχαλα και σύρε να τα ακούσεις!-bye-

για τον 11δεν ξερω αλλα κρινωντας απο τον 15 δεν με βρισκεις και τοσο αισιοδοξο για να τα οδηγησει !

εγω απλα εθεσα το ερωτημα εαν και κατα ποσον μπορει καποιο αλλο ηχειο της αγορας με λιγοτερα λεφτα να προσομοιωση τον ηχο του atc εχωντας ισως και λιγο <περισσοτερο> μπασο ,να παιξει τον ρολο του < atc του φτωχου>.

Νομίζω τα μικρά ATC είναι στα 700 ευρώ...
Εξ' άλλου δεν έχω ακούσει ηχείο του εμπορίου κάτω από αυτή την τιμή που να παίζει πραγματικά σωστά...

καλα ειναι και τα μικρα αλλα θεωρω οτι αναφερομενοι σε ενα καλο βασικο ηχειο εστω και αν ειναι atc θα πρεπει να αναφερομαστε τουλαχιστον στο 19αρι. αρα αναποφευκτα θα πρεπει να ψαξουμε αντιστοιχα μοντελα.

Δες λίγο και τους υπόλοιπους κατασκευαστές studio monitors…
Προσπάθησε να ακούσεις και άλλα monitor.
Γενικά δεν έχω καταλάβει εάν αυτό που σε μαγνητίζει είναι ο monitor ήχος ή τα ίδια τα atc.

http://en.wikipedia.org/wiki/Studio_monitor

εγω απλα εθεσα το ερωτημα εαν και κατα ποσον μπορει καποιο αλλο ηχειο της αγορας με λιγοτερα λεφτα να προσομοιωση τον ηχο του atc εχωντας ισως και λιγο <περισσοτερο> μπασο ,να παιξει τον ρολο του < atc του φτωχου>.

Είνει ήδη φτηνό το ATC για αυτό που είναι.Η Entry series της ATC είναι τα ATC του φτωχού.Μόλις ακούσεις το 50ρι καταλαβαίνεις γιατί..;)

εμ στο βαθος το 50αρι ,αυτο εχω ακουσει και εχω <καταλαβει> φιλε μου και οταν αναφερωμαι στο atc του φτωχου εκει παει το μυαλο μου κυριως! λεω λοιπον που και πως θα βρουμε υποκαταστατο του ,τηρουμενων των αναλογιων φυσικα , αρα λοιπον εαν θα μαζευαμε εδω σε μια λιστα οσα ηχεια του εμποριου προσομοιαζουν κατα το δυνατον σε αυτο θα ηταν ευχης εργο και ενας μπουσουλας για οσουν ψαχνουν παραπλησιο ηχο ,αλλα δεν <μπορουν>

εαν δεν εγινα απολυτως κατανοητος μιλαω κυριως για παθητικα ηχεια .

Αυτό προσπαθώ να σου πω, με λιγότερα χρήματα δεν βρίσκεις κάτι παραπλήσιο.Ίσως να έβρισκες κάτι σε Dynaudio αλλά δεν δίνουνε το παρόν εν Ελλάδι άρα μάλλον τίποτα...:AFADF0: