Aναζήτηση Ηeadphones (Over-Ear κ' On-ear)

Re: headphones

Δεν ξεκαθαρίζεις το κλειστά ανοιχτά.
Κ240-242 για ημιανοικτού τύπου
271-272 για κλειστού.

Μιας και αποκτησατε μωρακι οπως λες(να το χαιρεστε κιολας :smile: ),εγω πιστευω οτι ειναι καλητερα να παρεις ανοικτου τυπου ακουστικα,ωστε να καταλαβαινεις και τι γινεται λιγο στο σπιτι,οσο ειναι δυνατον.
Οσο για τις σταθμες,καλητερα να τις κρατας χαμηλα γενικα οταν ακους με ακουστικα,ουτως η αλλως σπιτι δεν εχεις προβλημα με εξωτερικους θορυβους.

Απο τα μοντελα που λες της akg,αυτο που μου αρεσε εμενα καλητερα ηταν το k601,το οποιο ειναι ανοικτου τυπου.Πολυ συμπαθητικο ακουστικο,το οποιο το ειχα δοκιμασει απο ενα φορητο cd player και εχανε αρκετα,αλλα φανηκε ομως οτι ειναι καλα ακουστικα,μ'αρεσε η ηχητικη τους ταυτοτητα.

Αλλιως μπορεις να πας και στα sennheiser hd 595/598 που οδηγουνται λιγο πιο ευκολα και απο φορητες συσκευες κτλ,και ειναι και παρα πολυ ανετα(τουλαχιστον τα 595 που εχω δοκιμασει καποιες φορες),απλα ειναι πιο ευγενικα στον ηχο,κατι βεβαια που προσωπικα εμενα μ'αρεσει.Τα k601 της akg μου φανηκε οτι ειχαν ενα προβληματακι με τα συριστικα/πριμα,αν και παιζει να ηταν και θεμα οδηγησης/στρωσιματος κτλ.Τα senn παντως απο την ιδια συσκευη ηταν πιο smooth.

Δεν ξεκαθαρίζεις το κλειστά ανοιχτά.
Κ240-242 για ημιανοικτού τύπου
271-272 για κλειστού.

Καλημέρα ,
μην έχοντας εμπειρία στο παρελθόν από καλά ακουστικά δεν έχω πρόβλημα ανοιχτά ή κλειστά . Απλά ψάχνω τα πιο αποδοτικά στο Budget μου μιας και δεν έχω τον χρόνο να ψάξω κάποιο κατάστημα που να μπορέσω να τα ακούσω ( αν υπάρχει κάποιο στην Ελλάδα ) και δεν έχει κάποιος φίλος κάποιο από αυτά .

Ευχαριστώ ,

Παναγιώτης .

Αλλιως μπορεις να πας και στα sennheiser hd 595/598 που οδηγουνται λιγο πιο ευκολα και απο φορητες συσκευες κτλ,και ειναι και παρα πολυ ανετα

Aγαπητε mstr με ολο το συμπαθειο και χωρις να παρεξηγηθω καλο θα ηταν να μην προτεινεις απο εδω και περα τα 595..
Εχει επισυμανθει απο αρκετους κατοχους οτι εχουν ελαττωματικο headband και μετα απο καμποσο καιρο χρησης δημιουργειται crack η σπασιμο..

http://i208.photobucket.com/albums/bb219/Wootszie/hd595.jpg

http://www.head-fi.org/t/471135/hd595-cracking-on-both-sides-for-no-apparent-reason#post_6381985

Last edited:

Δεν το ειχα ξαναδει αυτο για το συγκεκριμενο μοντελο,παντως εκανες καλα που το επισημανες.
Παλιοτερα που εμπαινα στο headfi εβλεπα ετσι καποια τετοια περιστατικα,σε διαφορα μοντελα ακουστικων απο διαφορες εταιριες.
Τωρα το να παρει ο ανθρωπος αυτα και να του συμβει αυτο δεν ειναι ωραιο οντως...

Απάντηση: headphones

Στα δικά μου (HD555) είχε εμφανιστεί ένα μικρό ράγισμα όπως αυτό της
δεύτερης φωτογραφίας (#143) και το οποίο παρέμεινε μικρό (ευτυχώς) αλλά
είχα την πεποίθηση πως είχε προκληθεί από απροσεξία (όχι δική μου) αλλά
φαίνεται πως υπάρχει θέμα ελαττώματος ή κακής συναρμολόγησης!

Πάντως είναι πάρα πολύ άνετα και πολύ εύκολα στην οδήγηση και ακόμα και
χωρίς ενίσχυση μπορούν να παίξουν αρκετά δυνατά ακόμα και από φορητά
players.

Εγώ αυτή την ιστορία για το ράγισμα την έχω διαβάσει στο head-fi για τα 598 αλλά υποτίθεται οτι πλέον απο κάποια στιγμή κ μετά το θέμα έχει διορθωθεί απο την ίδια την Sen. αλλάζοντας το υλικό και πλέον δεν παρουσιάζεται πρόβλημα... ίσως να ισχυει το ίδιο και για τα 595

Re: Απάντηση: headphones

Στα δικά μου (HD555) είχε εμφανιστεί ένα μικρό ράγισμα όπως αυτό της
δεύτερης φωτογραφίας (#143) και το οποίο παρέμεινε μικρό (ευτυχώς) αλλά
είχα την πεποίθηση πως είχε προκληθεί από απροσεξία (όχι δική μου) αλλά
φαίνεται πως υπάρχει θέμα ελαττώματος ή κακής συναρμολόγησης!

Πάντως είναι πάρα πολύ άνετα και πολύ εύκολα στην οδήγηση και ακόμα και
χωρίς ενίσχυση μπορούν να παίξουν αρκετά δυνατά ακόμα και από φορητά
players.

Ναι,και εγω γι'αυτο προτεινα τα 595 σ'αυτη την τιμη που θελει ο φιλος,γιατι και αυτα ειναι ανετα και οδηγουνται ευκολα,+ το οτι εχουν καλο ηχο,αλλα εχει δικιο πιστευω ο optimus prime,γιατι παρολα τα καλα που μπορει να προσφερουν τα ακουστικα αυτα,αν ειναι να παρουσιασουν ζημια,δε λεει.

Θυμαμαι μια φορα που διαβαζα στο headfi,οτι και τα hd 600/650 ειχαν ενα προβλημα,και αν τα "ανοιγες" πολυ,καποιες φορες ειχε σπασει το headband.
Εμενα βεβαια τα 600 δεν το παρουσιασαν αυτο ευτυχως.

Παντως καποιο θεματακι που ειχα και εγω με τη sennheiser(δε μπορω να βρω το ιδιο παχια μαξιλαρακια σαν αυτα που ειχε απο τη μαμα το hd600),με εκανε να ειμαι λιγο σκεπτικος αν θα ξαναπροτιμησω ισως καποια στιγμη μελλοντικα αυτη την εταιρια.Γιατι να δινεις 300 ευρω,και μετα να μην εχεις καποια αυτονοητα πραματα/ανταλλακτικα κτλ,δε λεει.

Εγώ αυτή την ιστορία για το ράγισμα την έχω διαβάσει στο head-fi για τα 598 αλλά υποτίθεται οτι πλέον απο κάποια στιγμή κ μετά το θέμα έχει διορθωθεί απο την ίδια την Sen. αλλάζοντας το υλικό και πλέον δεν παρουσιάζεται πρόβλημα... ίσως να ισχυει το ίδιο και για τα 595

αυτά τα προβλήματα τα έχει λύσει μιά για πάντα η AKG

Καλημέρα παιδιά και ευχαριστώ για τον χρόνο σας ,
ακόμα δεν έχω αποφασίσει τι θα πάρω . Προτιμώ AKG για δύο λόγους .
Για την αξιοπιστία και την υποστήριξη και γιατί στην Ελλάδα έχουν το ίδιο κόστος σχεδόν με έξω .
Μάλλον ότι ακουστικό πάρω θα συνδιαστεί με το Matrix mini i DAC και αργότερα αν χρειάζετε και κανονικό ενισχυτή ακουστικών.
Μια ακόμα ερώτηση για γονείς . Να προτιμήσω ανοιχτού ή κλειστού τύπου ;
Τα κλειστού δεν θα ενοχλούν ( πχ ξυπνήσουν ) το μωρό αλλά δεν θα έχω και αίσθηση ( πχ αν κλάψει ) ενώ ακριβώς τα αντίθετα με τα ανοιχτού τύπου .

Παναγιώτης

Καλητερα να προτιμησεις ανοικτου τυπου κατα τη γνωμη μου,για να εχεις και λιγο επιγνωση του τι γινεται στο σπιτι.Εκτος αυτου ειναι και πιο φυσικη η ποιοτητα του ηχου σε γενικες γραμμες.
Οσο για το αν ενοχλησεις το μωρακι,η λυση ειναι να ακους σε χαμηλες-μετριες σταθμες μουσικη,ουτως η αλλως στα ακουστικα πρεπει να εισαι λιγο προσεκτικος και για τα αυτια σου...Και στο περιβαλλον του σπιτιου οπου δεν επικρατουν εντονοι εξωτερικοι θορυβοι,μπορεις να ακους μουσικουλα σε νορμαλ σταθμες.

Αρα akg 601 ή 701 μαλλον θα κοιταξεις,ειναι υψηλης ποιοτητας μοντελα.Δεν ειχα ποτε καποιο απο τα 2,αλλα τα εχω δοκιμασει και ηταν πολυ καλα.

Θα ήθελα τη βοήθειά σας για την επιλογή ακουστικών

Καλησπέρα σε όλους.Ψάχνω ακουστικά κυρίως για χρήση με την tv (παρακολούθηση ταινιών,gaming).Στην αρχή είχα στραφεί σε ασύρματα π.χ. Philips 8565 & 5100, αλλά απ'ότι διάβασα,καλύτερα να πάω σε ενσύρματα που θα ειναι ποιοτικότερα αλλά και πιο οικονομικά.Θα ήθελα να είναι ξεκούραστα-ελαφριά,κλειστού τύπου,να έχουν μακρύ καλώδιο και το budget είναι γύρω στα 70 ευρώ.Στο φόρουμ διάβασα καλά λόγια για τα http://www.thomann.de/gb/superlux_hd681.htm
αλλά έχουν 2,5m καλώδιο. Μήπως στο συγκεκριμένο e-shop θα μπορούσα να βρώ και κανα 5μετρο έτοιμο καλώδιο να τα ενώσω,ώστε να μη χρειαστεί να φτιάχνω μόνος μου?
Επίσης έχετε να μου προτείνετε και κάποια άλλα ακουστικά?
Ευχαριστώ πολύ

Re: Θα ήθελα τη βοήθειά σας για την επιλογή ακουστικών

Φιλε μου το budget σου ειναι λιγο μικρο για να παρεις ενα σωστο ακουστικο.
Αφου προσανατολιζεσαι στα superdlux να υποθεσω οτι απλα θελεις κατι για να κανεις την δουλεια σου χωρις πολλα πολλα..
Αυτο το λεω γιατι για να παρακολουθησεις τηλεοραση εννοειται οτι δεν χρειαζεσαι καποιο high end ακουστικο,αλλα εκανες λιγο πολυπλοκα τα πραγματα με την χρηση για gaming..
Βασικα θελεις να ακους μονο εσυ αυτο που θα βλεπεις η και ολοι οι αλλοι στο δωματιο?
Γιατι τα superflux ειναι ημιανοικτου τυπου,που αυτο σημαινει οτι θα εχουν καποια διαρροη...

Φιλε μου κοιτα λιγο και αυτα,shure srh 440.Ειναι κλειστου τυπου,καλο ακουστικο,με καλη ποιοτητα ηχου.Ερχεται αν δεν κανω λαθος με καλωδιο τυπου τηλεφωνου (coiled),αλλα σαν αξεσουαρ κυκλοφορει και straight καλωδιο.
Ειναι ακουστικα καλης ποιοτητας,και οδηγουνται και απο φορητα/Mp3 κτλ ευκολα.

Εγω εχω τα 840(πιο ακριβα λιγο) και για κλειστου τυπου ηχητικα ειναι πολυ καλα.Τα 440 ειναι και πιο ανετα στο κεφαλι,λιγοτερο ογκωδη(τα ειχα δοκιμασει καποια στιγμη και αυτα),ενω και η ποιοτητα ηχου ειναι αρκετα καλη.Τσεκαρε να δεις τιμες.

να και το λινκ απο το site της shure:

http://www.shure.com/europe/products/earphones-headphones/headphones/srh440-professional-studio-headphones

και απο thomann,βγαινουν λιγο πιο ακριβα απ'οτι θες βεβαια.

http://www.thomann.de/gr/shure_srh_440.htm

Απάντηση: Θα ήθελα τη βοήθειά σας για την επιλογή ακουστικών

Σε αυτά τα χρήματα κοίτα και sennheiser ή AKG κλειστού τύπου και circumaural
(ακουμπούν γύρω από το αυτί και όχι πάνω του). Καλύτερα να αγοράσεις κάτι
από Ελλάδα γιατί είναι κρίμα να δώσεις το 30% σε μεταφορικά και δεν πρόκειται
να βρεις διαφορά που να δικαιολογεί την αγορά από έξω.

Για να πάρεις μια ιδέα:
http://www.skroutz.gr/search?keyphrase=shure+440

http://www.nakas.gr/ecomnakas/nakas2006/Default.asp?Static=242&Category=2227

Για καλώδιο αγόρασε μια κατάλληλη προέκταση.

Για δες μια αγγελια που εχω βαλει,ειναι πολυ ελαφρια και εχουν πολυ καλη ποιοτητα ηχου

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=84257

Καλα ρε φιλε εσυ μπηκες εδω για να πουλησεις τα ακουστικα σου??
Μα εισαι σοβαρος τωρα?
Aσε που τα δινεις και ακριβα κιολας για μεταχειρισμενα..

οχι ρε μεγαλε δεν εμεινε καθολου σοβαροτητα την εχεις παρει ολη εσυ,για αυτο υπαρχουν τα πμ φιλε μου.

οχι ρε μεγαλε δεν εμεινε καθολου σοβαροτητα την εχεις παρει ολη εσυ,για αυτο υπαρχουν τα πμ φιλε μου.

Αντε βρες αλλου να τα προωθησεις,εδω δεν μασαμε κουτοχορτο..