Aναζήτηση Ηeadphones (Over-Ear κ' On-ear)

Re: Θα ήθελα τη βοήθειά σας για την επιλογή ακουστικών

@2710, δεν μας τα λες καλά....Σκέψου το πάλι για μια εβδομάδα..

Παιδιά,σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.Δεν με ενδιαφέρει ο "απόλυτος" ήχος,ούτε αν θα υπάρχει μικρή διαρροή ήχου στο δωμάτιο.Με νοιάζει όμως να είναι ξεκούραστα και να μην βασανίζουν τ'αυτιά.
Θα το ψάξω και για εγχώρια αγορά, αλλά αν τελικά καταλήξω στα superlux, μήπως να προτιμήσω το HD668B που δεν χρειάζεται μετατροπές σε σύγκριση με το HD681;
Επίσης το παρακάτω καλώδιο κάνει για επέκταση 10 μέτρων;
http://www.thomann.de/gr/cordial_klinke_maleklinke_female_10m.htm

Δεν νομιζω να θες καλωδιο που να καταληγει σε 1/4''..
Η τηλεοραση σου τι εξοδο ηχου εχει?
Ομοαξονικη?

10 μέτρα;;;;;;;;;;
Υπερβολικά μακρύ... γιατί τόσο πολύ;;

Πάντως θα συμφωνησω κ εγώ οτι για τόσο φτηνά προϊόντα μάλλον δεν αξιζει να ψωνίζεις απ' εξω... οι τιμές που θα βρεις εδώ δεν θα ειναι πολύ πιο ακριβες! Τωρα αν ντε κ καλά θες τα Superlux OK πάσο!!!

Δεν νομιζω να θες καλωδιο που να καταληγει σε 1/4''..
Η τηλεοραση σου τι εξοδο ηχου εχει?
Ομοαξονικη?

προφανως θελει να συνδεσει τα ακουστικά με mini jack (1/4") στην εξοδο ακουστικών της tv...

Δεν υπαρχει λογος να παρει 1/4 καλωδιο..
Αφου τα superflux και η πλειοψηφια των ακουστικων καταληγουν σε 1/8.
Αρα θελει αυτο για να συνδεθει στο καλωδιο των ακουστικων...
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.750722

και αυτο για να συνδεσει το παραπανω καλωδιο με την εξοδο της τηλεορασης η οποια βγαινει σε ομοαξονικο L and R..
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.752615

Last edited:

Καλημέρα.Μάλλον έκανα λάθος στο καλώδιο.Η έξοδος που έχει η τηλεόραση είναι η κλασσική υποδοχή που δέχεται το "καρφί".Το οποίο φαντάζομαι είναι 1/8 δηλαδή 3,5 mm,σωστά?
Δεν γνωρίζω καλά τις διαστάσεις αυτών των καλωδίων.Απλά θέλω μαζί με τα ακουστικά να πάρω ενα μακρύτερο καλώδιο για να έχω ελευθερία κινήσεων.
Επίσης μπορείτε να μου εξηγήσετε τι προσφέρουν τα ακουστικά κλειστού τύπου και circumaural και ποια ανήκουν σ'αυτή την κατηγορία?
Σας ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή σας!

Last edited:

Αφου δεχεται καρφι οπως σωστα ειπες 3.5mm τοτε θελεις μονο το πρωτο καλωδιο απο το παραπανω ποστ μου και καθαρισες..
Τα ακουστικα κλειστου τυπου σε απομονωνουν καλυτερα απο εξωτερικους ηχους οι οποιοι μπλοκαρονται και στην ουσια απολαμβανεις την μουσικη σου χωρις να σου αποσπα κατι την προσοχη..
Επισης εχουν λιγοτερη διαρροη ηχου προς τον γυρω χωρο απ'οτι καποιο ανοικτο η ημι-ανοικτο..
Οσονα αφορα το δευτερο σκελος τις ερωτησης σου διαβασε το ποστ μου εδω..
http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1056200433&postcount=33

Φιλε μου απο την στιγμή που δεν θες τη απόλυτη ποιότητα ηχου μήπως να ψαξεις για ενα ζευγάρι ασυρματα... λέω γω τωρα... πως θα το κάνεις καλά 10μ καλώδια μέσα στον χωρο; Ασε που σιγουρα θα επιρεάζει τον ήχο..

Φιλε μου απο την στιγμή που δεν θες τη απόλυτη ποιότητα ηχου μήπως να ψαξεις για ενα ζευγάρι ασυρματα... λέω γω τωρα... πως θα το κάνεις καλά 10μ καλώδια μέσα στον χωρο; Ασε που σιγουρα θα επιρεάζει τον ήχο..

Aφου εκει ειχε καταληξει πριν φτιαξει το thread γιατι του το χαλας τωρα??:furious3:
Δεν θα εχει απωλειες μην φοβασαι,δεν ισχυει εδω το ''οσο πιο πολλα μετρα τοσο θα χαλαει το σημα..''
Και εγω χρησιμοποιω το ιδιο καλωδιο οταν καμμια φορα βλεπω ταινια αραχτος στο κρεβατι το βραδυ,ισως και να φθανει τα 6 μετρα το δικο μου..
Δεν εχω παρατηρησει κατι στραβο ακομα...
Βεβαια τα ασυρματα ειναι ιδανικα για αυτην την δουλεια αλλα με 70 ευρω δεν θα βρει κατι αξιολογο..

Στην αρχή για ασύρματα σκεφτόμουν αλλά για να βρείς κάτι αξιόλογο,πρέπει να ξεφύγεις αρκετά χρηματικά,οπότε είπα να συμβιβαστώ με την ύπαρξη καλωδίου.
Ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες συμβουλές σας!Να είστε καλά! :ernaehrung004:

Last edited:
Re: headphones

Καλημέρα ,
παιδιά ξέρετε αν υπάρχει κανένα κατάστημα στην Αθήνα που να μπορέσω να ακούσω κάποια ακουστικά ; Σκεφτόμουν τα Akg 601 όπως ίσως θυμάστε αλλά απ`ότι διαβάζω σε διάφορα reviews είναι λίγο αναιμικά στο μπάσο και μάλλον όχι και ότι καλύτερο για rock και metal που ακούω κυρίως . Τώρα ψάχνω τα Bayerdynamic 990 αν έχετε κάποια άλλη πρόταση ευπρόσδεκτη .

Ευχαριστώ πολύ ,

Παναγιώτης .

Καλημέρα ,
παιδιά ξέρετε αν υπάρχει κανένα κατάστημα στην Αθήνα που να μπορέσω να ακούσω κάποια ακουστικά ; Σκεφτόμουν τα Akg 601 όπως ίσως θυμάστε αλλά απ`ότι διαβάζω σε διάφορα reviews είναι λίγο αναιμικά στο μπάσο και μάλλον όχι και ότι καλύτερο για rock και metal που ακούω κυρίως . Τώρα ψάχνω τα Bayerdynamic 990 αν έχετε κάποια άλλη πρόταση ευπρόσδεκτη .

Ευχαριστώ πολύ ,

Παναγιώτης .

Παναγιωτη αυτο που ζητας ειναι λιγο δυσκολο για τα ελληνικα δεδομενα..
Δεν υπαρχουν τετοια μαγαζια στο Ελλαντα δυστυχως..
Αν δεν κανω λαθος ο paulamarinis μου ειπε κατι για το δισκαδικο Metropolis κατω στο κεντρο οτι εχει μερικα για ακροαση αλλα αμφιβαλλω εαν εχει καποιο σοβαρο ακουστικο.
Κατι Dr Dre Beats πρεπει να εχει και κατι αλλες μαπες..
Απο αυτα τα λιγα που κατεω μπορω να σε προσανατολισω στα εξης ακουστικα:
1)Ultrasone HFI 780/Pro 2900/Pro 900
2)Hifiman HE-4
3)Grado SR 225i
4)Grado SR 325i
5)Grado RS1i

Tα Ultrasone ειναι τα πιο μπασατα απο ολα τα αλλα που σου εγραψα..
Αλλα τα Grados κατεχουν την πρωτια για rock/metal..

Last edited:

Στο electroworld στην Κηφισίας 124 (Αμπελόκηποι κοντά στην Κατεχάκη) είχε παλιότερα Sennheiser σε ειδικό stand, αν και η ποιότητα της εγκατάστασης ήταν χαμηλή. Πάρε ένα τηλέφωνο να ρωτήσεις ένα υπάρχει ακόμα το stand ή κάνε μια στάση εάν περνάς από εκεί.

Εγω θυμαμαι παιδια οταν ημουν στην Αθηνα,πηγαινα στις αντιπροσωπειες των εταιριων και δοκιμαζα καποιες φορες που εψαχνα κατι.

Στον Νακα για τα sennheiser(οπου εχω δοκιμασει πολλα μοντελα γενικα,οχι μονο σε ενα συγκεκριμενο υποκαταστημα),στην αντιπροσωπεια της akg(πρεπει να εχει αλλαξει τωρα νομιζω)οπου ειχα δοκιμασει τα 601,701,και 2-3 κλειστου τυπου k271 νομιζω και κατι αλλα,επισης ειχα παει στην αντιπροσωπεια της beyer οπου ειχα δοκιμασει μια πληθωρα μοντελων απο κλειστου τυπου μεχρι και τα καλα της εταιριας(dt 880,dt990 κτλ,δεν ειχαν βγει τοτε δυστυχως κατι T1 και τετοια),στην shure οπου δοκιμασα τα srh840 τοτε και τα αγορασα(αξιζει να ριξεις μια ματια και εκει,εχουν βγει και τα καινουρια 940).Στην athens pro audio ειχα δοκιμασει επισης καποια german maestro (πρωην mb quart νομιζω),και αν δεν απατωμαι πρεπει να εχει αυτος και τα ultrasone?

Καποια Grado ειχα δοκιμασει σε μια hi end εκθεση(κατοπιν συννενοησης βεβαια με τον αντιπροσωπο),και απο εναν φιλο μου.
Επισης και καποια αλλα μοντελα,οπως καποια sony,τα ειχα δοκιμασει σε ενα μαγαζι με hi end εξοπλισμο,η και καποια ergo στον Ορφεα...
Ο αντιπροσωπος της AudioTechnica που ειχα παει δεν ειχε μια φορα τα M50 και καποιο αλλο μοντελα που ηθελα να δοκιμασω...
Σε καποια αλλα καταστηματα παλι,οπως σε καποια εκει πισω απο τη στουρναρη νομιζω,ειχα δοκιμασει καποια akg κτλ.
Στην koss απο οπου ειχα παρει 2 μοντελα,τα portapro και τα ksc 75 δεν τα ειχα δοκιμασει γιατι ειναι οικονομικα μοντελα σε συσκευασια που αν ανοιχτει,τελος.

Απλα δεν υπαρχει καταστημα εξειδικευμενο να εχει μαζεμενα ολα τα καλα μοντελα κτλ,πρεπει να το ψαξεις καπως ετσι.Σου εγραψα ομως καποιες εμπειριες για να δεις οτι αν ψαξεις στην Αθηνα μπορεις να ακουσεις μοντελα.Τιθεται ενα θεμα βεβαια απο τι μηχανηματα θα τα ακουσεις,αν κατοπιν συννενοησης μπορεις να πας δικα σου μηχανακια,καλητερα.

Θυμαμαι μια φορα ηθελα οπωσδηποτε να ακουσω τα senn hd800,συννενοηθηκα λοιπον με το Νακα,πηρα βαλιτσακι με ενισχυτη ακουστικων-player-δικο μου interconnect,μετρο-λεωφορειο-Νακα Παιανια,οπου και εκανα μια 2ωρη δοκιμη των hd800 σε ενα test room σαν αυτα που συναντας στα hi end καταστηματα...μονος χωρις να με πιεσει καποιος,ηταν πολυ ευγενικοι εκει στο Νακα...

το public sto συνταγμα ελεγα:)
εκει εχει τις trendy μαπες κυριως.
Και υπαρχει το

http://www.voltageonline.gr/default.asp?pid=46&la=1

στη σολομου.
Εχει αρκετα ακουστικα για ακροαση.
Εεχει συγουρα τα DT880, και αρκετα ΑΚΓ

Mπραβο ρε Παυλο που με διορθωσες για το public,το μπερδευα με το metropolis...
To πιστευεις οτι ειχα ξεχασει τελειως το voltage?
Tωρα που μου το θυμισες,παιζει να παω το απογευματακι να ακουσω κανα ακουστικο..
Θα τους παρω και ενα τηλεφωνο πρωτα για να δω εαν ειναι ανετοι με το ολο θεμα της ακροασης..

απο τα εδνιαφερον ακουστικα που εχουν για ακροαση ειναι τα DT880 kai AKG 271