Aναζήτηση Ηeadphones (Over-Ear κ' On-ear)

Re: Επιλογή ακουστικών Sennheiser, Bose, AKG

Μιχάλη σε ευχαριστώ πολυ!
Ναι σαφώς και ισχύει!! Θέλουν οπωσδήποτε ενισχυτη!

Γνώμες για αγορά ακουστικών.

Παιδιά μόλις ολοκλήρωσα την αγορά-στήσιμο του νέου hi-fi συστήματός μου
με ενισχυτή τον NAD C-356. Σειρά παίρνει, τώρα, η αγορά ακουστικών.
Το budget είναι γύρω στα 150 ευρώ, και μάλλον θα τα προτιμήσω κλειστού
τύπου μιας και μου αρέσει το μπασάκι, αλλά και δεν προορίζονται για πολύωρη
χρήση (1-2 ώρες το πολύ).
Επίσης, δεν με ενδιαφέρει -προς το παρόν, τουλάχιστον- η χρήση τους σε
συνδυασμό με κάποιον ενισχυτή ακουστικών, ενώ θα εκτιμούσα και την τυχόν
καλή λειτουργικότητα και ποιότητα κατασκευής τους.
Δεν ψάχνω τις φοβερές επιδόσεις, απλά την πιο vfm αγορά στο διαθέσιμο
budget.
Θα ήθελα τις γνώμες και προτάσεις σας, ως πιο έμπειροι στον εξεζητημένο
τομέα του hi-fi, αυτόν της ιδιωτικής ακρόασης.
Ευχαριστώ.

Απάντηση: Re: Γνώμες για αγορά ακουστικών.

AKG K271mkII 138 απο Βon Studio! Ειναι ζορικά στη οδηγηση τους όμως!

Λέγοντας ζόρικα εννοείς πως θέλουν -για την καλύτερη απόδοσή τους- extra ενισχυτή ??
Διαφέρουν σε κάτι με τα Κ-272HD αυτά που μου προτείνεις ?? (έχουν την ίδια τιμή)

Απάντηση: Γνώμες για αγορά ακουστικών.

+1
Ή τα ίδια στην home εκδοχή τους 272HD 135 αν σου αρέσουν πιο πολύ.
Στιβαρή κατασκευή φανταστικός ήχος.
Αν σου αρέσει το πολύ μπάσο όμως τότε σου προτείνω κάποιο κλειστό μοντέλο της sennheiser π.χ HD 280 ή 380.

Λέγοντας ζόρικα εννοείς πως θέλουν -για την καλύτερη απόδοσή τους- extra ενισχυτή ??
Διαφέρουν σε κάτι με τα Κ-272HD αυτά που μου προτείνεις ?? (έχουν την ίδια τιμή)

Τα 271 έχουν αποσυνδεόμενο καλώδιο το οποίο αντικαθίσταται ή αναβαθμίζεται πιο εύκολα.
Όλα τα ακουστικά αυτής της κατηγορίας και πάνω αποδίδουν καλύτερη ποιότητα με ενισχυτή ακουστικών
όμως όσο αναφορά την οδήγηση τους με την έξοδο του ενισχυτή δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Re: Γνώμες για αγορά ακουστικών.

για πρώτο ποιοτικό ακουστικό πάντα προτείνω τα Κ240.
Όλα τα άλλα έχουν ιδιαιτερότητες και περιορισμούς.

Αφου σου αρεσει το μπασακι αλλα να εχεις καθαρο ηχο και μια αισθηση σκηνης ευρυτερη απο τα υπολοιπα συνηθισμενα ακουστικα κλειστου τυπου χωρις να μπλεξεις με ενισχυτες πας για Ultrasone HFI 580 χωρις σκεψη και δισταγμους...

+1
Ή τα ίδια στην home εκδοχή τους 272HD 135 αν σου αρέσουν πιο πολύ.
Στιβαρή κατασκευή φανταστικός ήχος.
Αν σου αρέσει το πολύ μπάσο όμως τότε σου προτείνω κάποιο κλειστό μοντέλο της sennheiser π.χ HD 280 ή 380.

"Στέκουν" μόνα τους τα sennheiser που προτείνεις ή θέλουν και τον ενισχυτή τους, για βέλτιστη απόδοση ??
Δηλαδή οπτικές, μόνο, οι διαφορές των 271 mkII και 272 HD και η ποιότητα ίδια....

Τα 271 έχουν αποσυνδεόμενο καλώδιο το οποίο αντικαθίσταται ή αναβαθμίζεται πιο εύκολα.
Όλα τα ακουστικά αυτής της κατηγορίας και πάνω αποδίδουν καλύτερη ποιότητα με ενισχυτή ακουστικών
όμως όσο αναφορά την οδήγηση τους με την έξοδο του ενισχυτή δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Κατανοητό. Και μιας και ανέφερες για "έξοδο του ενισχυτή" έχει η έξοδος αυτή διαφορά -και ποιά- με την
έξοδο του cd player ??
Ή μήπως -πάγια κι εξ ορισμού- χρησιμοποιούμε αυτή του ενισχυτή, και του cd player είναι πάντα η
εναλλακτική ??

Αυτή του CD player αν δεν έχει ξεχωριστό κύκλωμα ενίσχυσης ακουστικών (που στο Nad δεν έχει) δεν κάνει έχει πολύ χαμηλή ένταση και δεν μπορεί
να οδηγήσει τέτοια ακουστικά.
Άρα πάμε στον ενισχυτή....

@ supersonic - DomieMic65 - peter kalymnos - optimus prime :

Παιδιά σας ευχαριστώ για τις γρήγορες -και αιτιολογημένες- προτάσεις σας.

εξαρτάται από το cd player.
υπάρχουν τέτοια που καθαρίζουν στεγνά εξόδους ενισχυτών αλλά και ενισχυτών ακουστικών.

Αυτή του CD player αν δεν έχει ξεχωριστό κύκλωμα ενίσχυσης ακουστικών (που στο Nad δεν έχει) δεν κάνει έχει πολύ χαμηλή ένταση και δεν μπορεί
να οδηγήσει τέτοια ακουστικά.
Άρα πάμε στον ενισχυτή....

Νad είναι ο ενισχυτής (C-356) peter, αλλά από τα γραφόμενά σου καταλαβαίνω πως αυτά που λες
ισχύουν και για το entry-level cd player μου (Marantz CD-6003) Τον ενισχυτή βυσματώνουμε....!!!

θεωρώ ότι και τα δυό έχουν εξόδους με αντίστοιχες αδυναμίες.

Γι αυτό προτείνω ένα κλασικό ακουστικό.
Για να ξεπεράσεις τις δυνατότητές του θα πρέπει να ξεφύγεις σε σύστημα ή να διαλέξεις έναν πολύ ακριβό ενισχυτή ακουστικών.
Ενώ με τη σειρά 27Χ θα ψάχνεις για αλλαγή συστήματος απ την αρχή.

εξαρτάται από το cd player.
υπάρχουν τέτοια που καθαρίζουν στεγνά εξόδους ενισχυτών αλλά και ενισχυτών ακουστικών.

Μάλιστα. Μάλλον, όμως, το δικό μου cd player (Marantz CD-6003) δεν πρόκειται για τέτοιου "εκτοπίσματος" συσκευή.....

Re: Απάντηση: Re: Γνώμες για αγορά ακουστικών.

Θα σου προτεινα να ριξεις και μια ματια στα shure srh 840,τα οποια ειναι ακουστικα με καλα ηχητικα χαρακτηριστικα,και λιγο πλουσια σε μπασα.
Οδηγουνται ευκολα,και απο ενα ipod nano 5g και ενα discman sony που τα παιζω καμια φορα εχω ομορφο αποτελεσμα,και σε ποιοτητα,και σε ενταση.
Οταν τα αγορασα εγω εδωσα καπου 180 ευρω απο την αντιπροσωπεια,2 χρονια πριν,αλλα τωρα επειδη εχουν βγει τα 940 μαλλον θα εχει πεσει η τιμη τους.

Επισης ενα ζευγαρι ακουστικα που μου εχουν αφησει πολυ καλες εντυπωσεις με 90-100 ευρω περιπου,και ψηνομαι τωρα τελευταια να βαλω λιγα λεφτα στην ακρη να τα παρω,ειναι τα KRK KNS 6400.Κλειστου τυπου,over ear,ποιοτικος ηχος,καλη ανεση,ευκολοδηγητα απο το ipod,αλλαζουν μαξιλαρακια/καλωδια κτλ... αξιζουν τα λεφτα τους πιστευω.

Από AKG αν δε θες εξτρά ενισχυτή, προτείνω κι εγώ ανεπιφύλακτα τα K240. Παίζουν πολύ όμορφα ακόμα και απευθείας συνδεδεμένα με iPhone.

Με εξαίρεση τα IEMs μου, είναι τα μόνα που στέκονται καλά χωρίς ενίσχυση.

Μάλιστα. Μάλλον, όμως, το δικό μου cd player (Marantz CD-6003) δεν πρόκειται για τέτοιου "εκτοπίσματος" συσκευή.....
Το CD player που έχεις διαθέτει ξεχωριστό ενισχυτή ακουστικών με Op-amp στην έξοδο,πρέπει να το ακούσεις γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μείνεις πολύ
ευχαριστημένος από την απόδοση του και να μην χρειαστείς τίποτα παραπάνω.

Last edited:

Από AKG αν δε θες εξτρά ενισχυτή, προτείνω κι εγώ ανεπιφύλακτα τα K240. Παίζουν πολύ όμορφα ακόμα και απευθείας συνδεδεμένα με iPhone.

Με εξαίρεση τα IEMs μου, είναι τα μόνα που στέκονται καλά χωρίς ενίσχυση.

Ποιές είναι, χοντρικά, οι διαφορές των semi-open(Κ-240) με τα κλειστού τύπου ??