Aναζήτηση Ηeadphones (Over-Ear κ' On-ear)

Απάντηση: Re: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

Δεν ξέρω για το δικό σου AV Ενισχυτή, αλλά η δική μου εμπειρία ακρόασης ακουστικών από το δικό μου (ένα παλιό Yamaha RX-V757) είναι απογοητευτική.

Υποθέτω ότι το τμήμα των κυκλωμάτων που αφορά τον ενσωματωμένο ενισχυτή ακουστικών είναι τελευταίο στις προτεραιότητες των κατασκευαστών από την άποψη ποιότητας. Θα σου πρότεινα να προσθέσεις στη λίστα σου κάποιο ενισχυτή ακουστικών, από αυτούς που συζητάμε συχνά εδώ στο forum. Και μάλιστα να τον αγοράσεις πριν πάρεις καινούργια ακουστικά. Θα βελτιωθεί και ο ήχος των ήδη υπαρχόντων ακουστικών. Ακόμη καλύτερα, αν είναι DAC-ενισχυτής ακουστικών που θα τον συνδέσεις σε κάποια S/PDIF Out του AV Ενισχυτή σου ομοαξονική ή οπτική.
Τότε θα έχει και νόημα η αναβάθμιση σε ακουστικά, διότι σε αντίθετη περίπτωση θα ακούς ακόμα πιο έντονα τις αδυναμίες του υπάρχοντος ενσωματωμένου ενισχυτή ακουστικών. Βέβαια υφίσταται η θεωρητική δυνατότητα αυτός να είναι αξιόλογος, αλλά μάλλον απίθανο μου φαίνεται...

Και να σου ζήσει ο γιος, να τον χαίρεσαι! :music-smiley-005:
Eυχαριστω πολυ! Εχεις απολυτο δικιο σε αυτο που εγραψες για τον ενσωματομενο ενισχυτη ακουστικων του Pioneer . Eιναι πολυ μετριος ο ηχος που περνα στα ακουστικα μου... Τα πραγματα βελτιωνονται πολυ οταν ακουω απευθειας απο το cd player , το οποιο εχει headphones out με ρυθμιζομενο volume μαλιστα! Σε εκεινη την περιπτωση οι ακροασεις μου αλλαζουν αρδην προς το καλυτερο...Θα μου προτεινεις κατι σε ενισχυτη , αλλα και σε ακουστικα;

Re: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

Η άποψη μου είναι πως καλό είναι να ενημερωθείς πρώτα. Στην παρούσα κατηγορία (Ακουστικά) υπάρχει αρκετό υλικό για να μελετήσεις με την ησυχία σου.

Ο ίδιος δεν χρησιμοποιώ ενισχυτή ακουστικών. Χρησιμοποιώ ακουστικά με DAC's/Κάρτες ήχου/interfaces/κονσόλες. Και με διάφορες πηγές τύπου NetBook, iPod, κλπ. Όχι πάντως με τον AV Yamaha. Οι ενισχυτές ακουστικών που χρησιμοποιούν πολλοί φίλοι εδώ μέσα είναι, θα λέγαμε, αρκετά καταξιωμένοι. Και οι κάτοχοι μπορούν να σε κατατοπίσουν καλύτερα.

Μερικές ιδέες:
The Objective DAC (ODAC)

Matrix Μ-stage Ενισχυτής Ακουστικών
και​
Headphone Amplifier - Op amp rolling [Matrix M-stage]

Τhe Objective O2 amp

Άφιξη FIIO E17, έ ρε γλέντια...

Fiio E17 VS cMoy + Odac VS Objective O2 amp + Odac και τι ακουστικα μαζι τους...

Για αρχή!

Τα παιδιά εδώ, θα προσθέσουν κι' άλλες...

Απάντηση: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

Εισαι ωραιος! Θα καθισω στα θρανια παλι , τι να κανω...Και θα του λεω του πιτσιρικα , που να 'ξερες τι περασε ο πατερας σου για χαρη σου :operator:...

Re: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

απο την στιγμή που υπάρχει ενα σχετικά περιορισμένο budget και ο cMoy http://www.jdslabs.com/item.php?fetchitem=cMoyBB203 ειναι εξαιρετική περίπτωση... ισως αρχικα με τα ακουστικα που εχεις λιγο αργοτερα παιρνεις κ ενα ζευγαρι (Senn HD25 1-II, K550, ATH-M50 ... το κάθε ενα διαφορετικό απο το άλλο αλλα ταυτόχρονα πολύ καταξιωμένα ακουστικά. προσωπικά εχω ακουσει μονο τα πρωτα και μου αρέσουν πααααρα πολύ...)

Last edited:
Απάντηση: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

Για κλειστου τυπου ακουστικα σας ζητησα γνωμες , τελικα στα ανοικτα AKG K 601 κατεληξα . Και τι ωραια καταληξη ειναι αυτη! Τα βρηκα απο φιλο συνφορουμιτη μεταχειρισμενα , και ειμαι πολυ ευχαριστημενος . Ευχαριστω οσους ανταποκριθηκαν στα ερωτηματα μου!

Ακουστικά για το MyTek;

Παιδιά, χρειάζομαι μια μικρή βοήθεια γιατί είμαι εντελώς άσχετος με τα ακουστικά.
Αν και διάβασα αρκετά τα σχετικά θέματα, δεν κατάφερα να καταλήξω κάπου.

Ψάχνω:
  1. Ακουστικά για αποκλειστική χρήση με το Mytek.
  2. Επειδή όποτε δοκίμασα ακουστικά κλειστού τύπου ένοιωσα μια έντονη δυσφορία, θα προτιμούσα κάτι πολύ βολικό, ή κάτι σε ανοιχτού τύπου
    (δεν υπάρχει πρόβλημα να ενοχλώ τους γύρω)
  3. Να μην έχουν τονισμένα πρίμα και να μην "μπουμάρουν".
  4. Να κάνουν γύρω στα 200 ευρώ.

Υπάρχει κάτι; Προς τα που να κοιτάξω; Μια βοήθεια please :)

Re: Ακουστικά για το MyTek;

Εγώ χρησιμοποιώ τα Grado SR-125 με εξαιρετικά αποτελέσματα. Με το Mytek δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό αφού ο ενισχυτής ακουστικών του ολκληρωμένου Luxman τα υπεεροδηγεί ενώ αυτός του Sony ακούγεται ψεύτικός και ψόφιος με τα συγκεκριμένα.
Μπορώ να πώ οτι πρώτη φορά τα χαίρομαι τώρα με το MYTEK.

Kοίτα πάντως και πρός Senheiser μεριά, εγώ ζαχαρώνω αυτά http://www.amazon.co.uk/Sennheiser-...TF8&colid=3L6HG9G0PKACV&coliid=I3IV0EUK36YLRQ αλλα προς το παρόν έχω "στεγώσει"..

Τα Σεννς 650 είναι όντως η καλύτερη λύση ... και ξενοιάζεις για μια ζωή ... έχε το νου σου στο Γαλλικό Άμαζον, κάθε λίγο τα βγάζουν σε προσφορά μέχρι και από 236 ευρώ ...

στο Γαλλικό τωρα ειναι στα 299 μάλλον θα πεσουν πάλι περι τα 250... τουλάχιστον ετσι κάνουν μεχρι στιγμής τα ανεβοκατεβάζουν απο 236 μεχρι 320 περίπου.... θελει καθημερινή παρακολουθηση για να πετυχεις το σωστό timing...
μάλλον δεν υπάρχει καλυτερη λυση σε αυτα τα χρηματα σε ανοιχτο ακουστικό...

1000 ευχαριστώ για τη βοήθεια. :worshippy:

Προσανατολίζομαι στα 650 και βάζω τη σελίδα του γαλλικού Amazon σε … auto refresh :D

Μπορείτε να μας δώσεις τα τεχνικά χαρακτηριστικά της εξόδου για ακουστικά του mytek?

@astoboy τι εννοείς "υπεροδηγεί''? δεν υπάρχει κάτι τέτοιο... για τον απλό λόγο ότι το gain είναι συνήθως το ίδιο λίγο πολύ σε όλους τους ενισχυτές...

έχετε υπόψη σου ότι τα 125 είναι πολύ ευκολοδήγητα ακουστικά... σε σχέση με τα HD 650 που είναι σχετικά δύσκολα... από την άλλη όλοι οι επαγγελματικοί προενισχυτές/dac κλπ πάντα έχουν δυνατούς ενισχυτές...

αναμένω τα specs...

Νομίζω πως πρέπει να δοκιμάσεις διάφορα, ώσπου να βρείς τι ταιριάζει στον Mytek. Εδώ όλοι μιά παρέα έχουμε γίνει οι ακουστικάριοι, θα μπορούσαμε, όταν γνωριστούμε από κοντά να βοηθήσουμε μ' ότι έχει ο καθένας.

Εάν πάντως έχει επαρκή ισχύ δοκίμασε: Το κλασσικό AKG 271 Studio. Ένα από τα καλύτερα ζευγάρια ακουστικά στον κόσμο, αρκεί να βρεθεί ο ενισχυτής του. Το έχουμε συζητήσει αρκετές φορές. Κι' εδώ στην κατηγορία έχουν παρουσιαστεί πολλά αξιόλογα ακουστικά....

Στο manual,
http://mytekdigital.com/support_docs/Stereo192-DSD_DAC_manual_v1.7.1.pdf
στη σελίδα 47 λέει:
High Current, High Slew Rate ultra low distortion 500mA hi-fi headphone amp.

Αλλά υποθέτω πως δεν σου αρκεί αυτό. Όμως δεν βλέπω κάτι άλλο. Θα ψάξω…
Λείπει το χαρακτηριστικό impedance. Ούτε κι' εγώ το βρίσκω. Αν το εντοπίσει κάποιος ας γράψει...

Νομίζω ότι κατά συνθήκη όλα τα επαγγελματικά μηχανήματα έχουν αντίσταση εξόδου 120Ω που ήταν το στάνταρντ παλαιότερα.

Παρεμπιπτόντως όλα τα AKG παίζουν πιο καλά με αντίσταση εξόδου 120Ω.

Πάντως με τα HD650 θα μείνεις ευχαριστημένος αρκεί να έχει αρκετή δύναμη να τα οδηγεί σωστά.

@astoboy τι εννοείς "υπεροδηγεί''? δεν υπάρχει κάτι τέτοιο... για τον απλό λόγο ότι το gain είναι συνήθως το ίδιο λίγο πολύ σε όλους τους ενισχυτές...

Όταν τα παίζω δυνατά "κλωτσάνε" οι κάψες και "τρίζουν" κάτι που με τα RS-1i του Kostas K. δεν συμβαίνει.
Δεν είμαι ακουστικάριος ούτε πολυσυμπαθώ αυτή την μέθοδο ακρόασης παρα μόνο όταν υπάρχει ανάνγκη και γιαυτό δεν το έχω ψάξει το θέμα σε τεχνικό επίπεδο για να έχω άποψη. Πάντως με το Mytek τα Grado SR-125 έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.

Φυσικά τα Senheiser τα συμπαθώ περισσότερο σαν μάρκα και ήχο και αυτά που ζαχαρώνω θα είναι σίγουρα καλύτερα, πάντως αν πάει κάποιος για Grado μόνο αν μπορεί να τα φέρει φτηνότερα απ' έξω όπως εγώ οι τιμές της εδώ αντιπροσωπείας είναι απαράδεκτα ακριβές και το σέρβις ανύπαρκτο..

Πέτρο, είναι το ίδιο με τα ηχεία... υπεροδήγηση δεν υπάρχει...βαρύ χέρι στο ποτενσιόμετρο υπάρχει...

Φαντάσου τον ίδιο ενισχυτή με διαφορετικά ηχεία, σε δυνατές στάθμες, τα πιο ευαίσθητα ηχεία να τερματίζουν τα driver, ενώ στα πιο αναίσθητα πολύ πιθανόν να υπάρχει και clipping και παραμόρφωση αν ο ενισχυτής δεν είναι αρκετά ισχυρός...

Επίσης είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι λίγο πολύ τα gain είναι σεταρισμένα πολύ παρόμοια στους περισσότερους ενισχυτές...

Τα ακουστικά που συγκρίνεις δεν είναι όμοια, οπότε οι διαφορές οδήγησης μπορεί να είναι εμφανείς ανάλογα με την στάθμη...ιδιαίτερα αν αυτή είναι πολύ υψηλή.

Αλλά για να αξιολογήσει κανείς πρέπει να ακούει σε μια στάθμη χαμηλή και να προσέχει τις διαφορές κυρίως των δυναμικών, που είναι και η κυριότερη διαφορά μεταξύ ενισχυτών ακουστικών, τουλάχιστον από την δική μου εμπειρία.

Τα 125 παίζουν άνετα και με ipod... αλλά τα HD 650 χρειάζονται έναν αρκετά δυνατότερο ενισχυτή...

Δεν έχω εμπειρία από service αλλά βρήκα τον Νάκα υποδειγματικό στην βοήθεια τον χρόνο και στην εξυπηρέτηση τους στην ακρόαση και αγορά των HD800, σίγουρα αν βρει κανείς τα 650 φτηνά καλό είναι να τα πάρει από έξω... αλλά είπαμε ότι πρέπει να βοηθάμε και την ντόπια επιχειρηματικότητα όταν κινείται σε λογικά πλαίσια...

To ανύπαρκτο σέρβις κλπ που είπα ήταν για τα Grado όχι τα Senheiser. Όσο για το βαρύ χέρι που λές δεν ξέρω αλλα αυτό που ξέρω είναι οτι μόλις πάω να τα βάλω να παίξουν δυνατά κλωτσάνε ενώ σε σχέση με τα πολύ καλύτερα ομολογώ Rs-01 στερούνται χαμηλό.

Γενικά πάντως δεν χάνω τον ύπνο μου αφού ακουστικάκιας σίγουρα δεν είμαι ενώ έχω και το προνόμιο του ξεχωριστού χώρου για ακροάσεις. Τώτα για όποτε χρειάζονται αυτά που έχω μιά χαρά είναι εε.. και τώρα που τα άκουσα και με το Mytek με το οποίο έδεσαν γάντι τα χρησιμοποιώ και απο εκεί αν χρειαστει..

Ποιο μοντελο AKG μεχρι 100 euro για rock/metal ακουσματα κυριως?

Γεια χαρα!Ειμαι νεος στον χωρο τον ακουστικων και θα ηθελα τη γνωμη σας για το πιο μοντελο AKG να προτιμησω μεχρι 100 euro?Η μουσικη που ακουω ειναι rock και metal (πιο καινουρια πραγματα). Να προτιμησω ανοιχτου η κλειστου τυπου?Προτεινετε μου οποιο μοντελο θεωρειτε καλυτερο και καταλληλο για τετοιες μουσικες!Ευχαριστω πολυ!

Re: Ποιο μοντελο AKG μεχρι 100 euro για rock/metal ακουσματα κυριως?

Επισης ξεχασα να προσθεσω οτι τα ακουστικα προοριζονται για χρηση σε Discman,iphone 4 και ipod