Aναζήτηση Ηeadphones (Over-Ear κ' On-ear)

Re: Αγορά ακουστικών

Με το δεδομένο που προστέθηκε, ότι οι πηγές θα είναι ο AVR Yamaha και το κινητό Note 4, θα μπορούσα να προσθέσω και κάποιο από τα Focal Spirit, ως ευκολοοδήγητο.

Θα αποκλείσω τα Blue Mo-Fi που αναφέρθηκαν για πολύωρη χρήση σε ταινίες λόγω του βάρους τους. Για χρήση μουσικής όμως σε κινητό το απογειώνουν!

Και επειδή είμαι κάτοχος AVR Yamaha είμαι σε θέση να βεβαιώσω πόσο υστερεί σε ποιότητα η έξοδος των ακουστικών του.

Απαντώντας και στο ερώτημα που έθεσε πιο πάνω ο Σωκράτης, αν έχουμε π.χ. 300 ευρώ να διαθέσουμε, κατά τη γνώμη μου είναι προτιμότερο να ξοδέψουμε 200 ευρώ για ενισχυτή ακουστικών και 100 για ακουστικά, όχι το αντίστροφο.

...

Απαντώντας και στο ερώτημα που έθεσε πιο πάνω ο Σωκράτης, αν έχουμε π.χ. 300 ευρώ να διαθέσουμε, κατά τη γνώμη μου είναι προτιμότερο να ξοδέψουμε 200 ευρώ για ενισχυτή ακουστικών και 100 για ακουστικά, όχι το αντίστροφο.

Tι ζευγος θα προτεινες με αυτο σαν κριτήριο ?

...

Θα αποκλείσω τα Blue Mo-Fi που αναφέρθηκαν για πολύωρη χρήση σε ταινίες λόγω του βάρους τους....

Τα MoFi θα τα απέκλεια ούτως ή άλλως...

Ανάποδα είναι... φυσικά τα πιο πολλά χρήματα στα ακουστικά και τα λιγότερα στο ενισχυτή, τα ακουστικά είναι εκείνα που αναπαράγουν τον ήχο. Ο ενισχυτής είναι δευτερευούσης σημασίας στα ακουστικά.

Ανάποδα είναι... φυσικά τα πιο πολλά χρήματα στα ακουστικά και τα λιγότερα στο ενισχυτή, τα ακουστικά είναι εκείνα που αναπαράγουν τον ήχο. Ο ενισχυτής είναι δευτερευούσης σημασίας στα ακουστικά.

Έχει δίκιο ο Χρήστος. Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα.
Αυτό που ψάχνεις, αν εξαιρέσεις τα αποσπώμενα καλώδια, είναι τα DENON AH-D2000. Νομίζω ότι υπάρχουν μεταχειρισμένα σε άριστη κατάσταση στο Amazon. Κλειστά, ξεκούραστα, απολαυστικά για ταινίες και μουσική. Αν είσαι τυχερός και τα βρεις θα καταλάβεις τι εννοώ...

Κλειστά και ξεκούραστα γίνεται?
Δεν αναφέρομαι στον ήχο, στην αίσθηση στο κεφάλι αναφέρομαι. Ειδικά στην Αττική και τη νότιο Ελλάδα.

Μια χαρά γίνεται. Έχω τα 7000 εδώ και 3 χρόνια. Ξεχνάς ότι φοράς ακουστικά. Και είναι κλειστά. Όχι απόλυτα, κάτι φεύγει αλλά πολύ λιγότερο από τα υπόλοιπα που έχουν αναφερθεί ήδη στο thread. Μιλάμε για εγγυημένη απόλαυση για κάποιον που δεν πάει για πρωτάθλημα και θέλει να απολαμβάνει χωρίς να ενοχλεί...

Θα δοκιμάσω το απόγευμα τα fostex tr50 στο setup μου να δουμε πως παιζουν και πως θα τα οδηγησει σε εντάσεις.

Επιμένω να δοκιμασεις τα σονυ .
Έχουν δικό τους ενίσχυτη και περνούν και 2 ακουστικό εαν θέλεις ...

Tα πολυκάναλα δεν λες?2ο ακουστικο νομιζω παιρνει μονο η ιαπωνεζικη εκδοση.Η ευρωπαικη μονο το ενα ...
Με αυτα που διαβάζω , ολα τα σκεφτομαι.Απλα θελω σημερα να παρω μια ιδεα.
Ειμαι τοσο πελαγωμενος , που αν μου αρέσουν/κανουν , θα τα τσιμπήσω απευθείας.

Μυστηρια πράγματα σημερα το απόγευμα.

Με την ελευση του DimDim για το ακουσμα των fostex, τα μικρα μου akg77 πεθαναν :p
Σταματησε να παιζει το δεξι μεγαφωνο.Προλαβα βεβαια και ακουσα για να εχω μια Α-Β συγκριση.
Εν τέλει , και ο ηχος των akg77 μια χαρα μου εκανε και ειμαι σιγουρος οτι οποιο και να παρω απο αυτα που συζηταμε θα ειναι επικο upgrade.

Παμε στα fostex tr50.

Ωραιο εμφανισιακά ακουστικό το οποιο παιζει ακομα πιο ωραία !
Αέρινος ηχος με γρηγορο μπασο.Δεν νομιζω να χρειάζομαι κατι καλύτερο/ανώτερο.
Βέβαια ο μαγνητοστατικος οδηγός ειχε το τίμημα της αναισθησίας που ξεβράκωσε τον yamaha a/v μου.
Ο yamaha κατάφερε να τα παίξει σχετικα δυνατά , αλλα σε πιο μεγάλες εντάσεις υπήρξε εντονη παραμόρφωση.
Επειδη ο αερινος ηχος μου άρεσε, σκέφτομαι να επιλέξω τα frostex tr50 μαζί με εναν οικονομικο ενισχυτη ακουστικών.
Στο τραπέζι έπεσε το όνομα του schiit magni το οποιο μαλλον προκρίνεται λογω χαμηλής τιμής.

Η αλήθεια ειναι οτι δεν γνωρίζω αν ο συνδυασμός magni μαζι με κάποιο απο τα αλλα ακουστικά θα ειναι καλύτερος η οχι.
Απλα ειναι τοσες πολλες οι προτάσεις και οι συνδυασμοί , που με ωθούν να στραφώ στην πιο τεμπέλικη (επειδή δεν εχω χρονο για ακούσματα και δοκιμές) αλλα και ικανοτατη επιλογη των fostex.

Πειτε μου τις σκεψεις σας σχετικά με την επιλογή , οπως επισης αν γνωριζετε καποιο ακουστικο που να ταιριαζει καλυτερα στο magni.

...................................

Tι ζευγος θα προτεινες με αυτο σαν κριτήριο ?

....................
Χρήστο (Chris1967) μολονότι έχεις δίκιο επί της αρχής έχω διαφορετική άποψη και θα εξηγήσω γιατί.

Εντάξει, είναι σωστό ότι το ακουστικό, ως μετατροπέας ενέργειας (transducer) είναι λογικά ο αδύναμος κρίκος στην αλυσίδα μας, έχουμε όμως ιδιαιτερότητες.

Κατ' αρχήν η διαφορά μεταξύ ακουστικών των 100 και 200 ευρώ σε καμμία περίπτωση δεν σημαίνει και αντίστοιχες ηχητικές διαφορές. Οι διαφορές σε ήχο ανάμεσα στις δύο κατηγορίες τιμής είναι πολύ μικρότερες. Και υπάρχουν ακουστικά, όπως της οικογένειας των AKG K240 κλπ, καταξιωμένα για τον ήχο τους ανεξαρτήτως τιμής, ενώ η κατηγορία τιμής τους είναι τα 100-120 ευρώ.

Οι ενισχυτές των ακουστικών, δηλαδή οι πηγές όπου θα συνδεθούν είναι σε όλες τις περιπτώσεις χαμηλής έως μέτριας ποιότητας το πολύ. On-board κάρτες υπολογιστών, NetBooks, Tablets, κινητά, AVR's, αυτές είναι οι συνηθισμένες πηγές. Και ισχύει ότι συμβαίνει με τα ηχεία. Μπορείς να οδηγήσεις οριακά, δηλαδή απλά να κάνεις να παίξει ένα καλό ηχείο μ' ένα ανεπαρκή ενισχυτή. Θα λάβεις όμως το μέγιστο του, μόνο αν το οδηγήσεις σωστά. Και ένας καλός ενισχυτής θα κάνει ένα μέτριο ηχείο να ακούγεται πολύ, μα πάρα πολύ καλύτερα.

Στην περίπτωση των ακουστικών ένα μίνιμουμ ποιότητας ενίσχυσης είναι απαραίτητο. Όταν το εξασφαλίσουμε μπορούμε να οδηγήσουμε οποιοδήποτε καλό ακουστικό (ή σχεδόν). Και θα βελτιώσει θεαματικά την απόδοση και των άλλων, των φτηνών ακουστικών που διαθέτουμε.

Με αυτό το σκεπτικό πρότεινα 200 στα ενισχυτικά και 100 στα ακουστικά. Παράδειγμα ένας ενισχυτής ή DAC/Amp στα 200 (λ.χ. iFi Nano, iCan, Fiio κλπ) με ακουστικά των 100 (λ.χ. AKG K240, Beyerdynamics DT770, Audiotechnica κλπ).
Να το παζαρέψουμε, να το πάμε μισό-μισό; :D
Νομίζω, έγινε κατανοητό το σκεπτικό μου. :smile:
@vadergr
Στις προδιαγραφές ενισχυτή ακουστικών θα πρέπει να δεις και που θα τον συνδέεις. Π.χ. αναλογικά από κάποια στερεοφωνική έξοδο του AVR, ή ψηφιακά από κάποια αντίστοιχη έξοδο; Ιδανικά θα είναι καλό να έχεις όλες τις δυνατότητες, αλλά ίσως ανεβεί το κόστος.

Εμένα πάλι τα tr50mklll δεν μου έκαναν κλικ... Σαφώς όχι άσχημα αλλά κάτι δεν..
Άσε που είναι όντως πολύ δύσκολα

θα γίνω κουραστικός, αλλά επαναλαμβάνω και το πιστεύω ότι οι έξοδοι των av ή έστω ολοκληρωμένων επαρκούν με το παραπάνω για σύγχρονες σχεδιάσεις ακουστικών.
πχ τα Κ240 μκΙΙ.
Εγώ προσωπικά άκουγα χρόνια με τα Κ240 τα πρώτα από κοινές εξόδους.
Δεν έπαθα και τίποτα.
Ούτε θα χάσει αξία το ακουστικό, αν (αν λέμε) θελήσει κανείς να πάρει ένα dedicated amp μετά.

Και φυσικά θα επαναλάβω τα πολύ καλά 500άρια της γιαμ που διαλαλούν ότι είναι σχεδιασμένα για ipod, iphone κλπ.
Τον άνθρωπο τον κουράσαμε βέβαια, αλλά....δεν ήξερε....ας μην ρώταγε... :grinning-smiley-043
45 Γιάννηδες 45 γνώμες. (δικό μου)-bye-

Ξεχασα να ρωτήσω...
Υπάρχει καποιο κατάστημα που να εχει καποια σχετική γκαμα ακουστικών για να μπορέσω να βγαλω συμπεράσματα?

Αν πω οτι δεν με εντυπωσιασε ο planar ηχος των fostex θα πω ψέμματα.

Σημερα λογικά θα ακουσω τα sony hw700 , και θα προσπαθήσω να δω και τα V-Moda M100 τα οποια αισθητικά τουλάχιστον μου αρέσουν πολύ :p
Απο κει και πέρα , ειναι πολύ φυσικό να εχω μπερδέψει τα μπούτια μου , και κοιτάζω μπας και φέρω τα Hifiman 400s απο Αμερική ευελπιστώντας οτι επειδη ειναι πιο ευαίσθητα απο τα fostex , θα παιξουν καλύτερα στον a/v μου.Aν χρειαστουν και ενισχυτή , τον προσθέτω αργότερα.

Εχω και στην ακρη του μυαλού μου τα HD600/650 αλλα δεν ειμαι σιγουρος για το χαμηλό τους οταν θα βλέπω καποια ταινια ...

Αν δω οτι μπερδεύομαι πολύ και σιχτηρίσω :drummer: θα παρω οτι βρω πρώτο και ετοιμοπαράδοτο απο την ελληνική αγορά.

τα 400s (κρίνοντας από τα δικά μου 400) είναι ευκολοδήγητα, αλλά θα σου βγούν πανάκριβα. (σίγουρα πάνω από 400)
Με τελωνεία και μεταφορικά.

Ενα ακόμα: ό,τι έχει προταθεί έως τώρα είναι από πολύ καλό έως σχεδόν εξαιρετικό.
(εκτός από αυτά που αναφέρεις στο παραπάνω, πλην των fostex).