Αναζητηση πικαπ

crabsody

Established Member
3 December 2007
172
Λοιπον εχω

Ενισχυτη vincent sv 236 mk
Ηχεια ATC SCM 19
Phonostage cambridge 551P

Και δυο χιλιαρικα στην ακρη :)

Τι κανω για να αναβαθμησω την πηγη μου (το πικαπ μου ειναι project debut III);;;

Να διαθεσω τα χρηματα για ενα πικαπ κρατωντας το phono ή να τα μοιρασω;
Ακουω προτασεις - σκεψεις.. Ευχαριστω προκαταβολικα

Mία πολύ καλή βάση είναι αυτό http://www.orpheusaudiostock.gr/product_view.php?id=707 σε συνδυσαμό με μια πολύ καλή κεφαλή όπως Η clearaudio Μaestro ή η Ortofon 2M Black. To πλατώ το έχω και υπερκαλύπτει σε μεγάλο βαθμό τα υπόλοιπα συνοδά που έχεις.
Με τα λεφτά που περισσεύουν πάρε ένα καινούριο phono. Aπο την πείρα μου θα σε προέτρεπα να δοκιμάσεις και το νέο Creek OBH15 MkII είχα το παλιό και ήταν πολύ καλύτερο απο το πόσο κόστιζε.

Το marantz ειναι πλατω με βραχιονα; Αν το εχει ο ορφεας εδω Θεσσαλονικη ισως πεταχτω να το ακουσω λιγο. Thanks

ενδιαφερεσαι για καινουργιο η και μεταχειρισμενο? ενδεχομενως μονο Ελλαδα η και απο κανα ebay ?

κοιτας και τα vintage τυπου Garrard, Lenco, εχεις ορεξη να ασχοληθεις με την κατασκευη καποιου πλινθου?

να υποθεσω οτι ροκαρεις ?

Το marantz ειναι πλατω με βραχιονα; Αν το εχει ο ορφεας εδω Θεσσαλονικη ισως πεταχτω να το ακουσω λιγο. Thanks

To marranz είναι ουσιαστικά ένα clearaudio πλατώ με βραχίονα της τάξης των 2500 χιλιάδων αλλα με άλλη στάμπα και φυσικά μτχ. Δυστυχώς δεν ξέρω που υπάρχει αλλα μποείς να τους πάρεις τήλ. Πάντως άκου οποιοδήποτε clearaudio αυτής της κλάσης και άν σου αρέσει τότε το πικάπ σου κάνει.

ενδιαφερεσαι για καινουργιο η και μεταχειρισμενο? ενδεχομενως μονο Ελλαδα η και απο κανα ebay ?

κοιτας και τα vintage τυπου Garrard, Lenco, εχεις ορεξη να ασχοληθεις με την κατασκευη καποιου πλινθου?

να υποθεσω οτι ροκαρεις ?

Παιδια καινουριο θελω. Αν μπορω να φερω απ εξω δεν θα ειμαι κατα. Οσο για κατασκευες και τετοια μην με μπλεκεις , ειμαι ασχετος :) Και σωστα υπεθεσες απο το avatar μου για τα μουσικα μου γουστα. Ακουω ομως και jazz και soul

ερώτηση:
έχεις άλλη πηγή και αν ναι, ποια? είσαι απόλυτα ικανοποιημένος από τον ήχο του συστήματος σου με την άλλη πηγή?

Καλησπέρα.
Με αυτά τα λεφτά θέλεις να τερματίσεις το μπάτζετ σου όσον αφορά την πηγή βινυλίου σου;
Ή σκέφτεσαι αργότερα να πάρεις κάποια καλύτερη κεφαλή ή/και phono stage;

Επίσης, μπορείς να υπολογίσεις στα λεφτά που θα πάρεις πουλώντας ως μεταχειρισμένα το πικάπ και το phono stage σου και να ανέβεις λίγο στο μπάτζετ σου.
Εγώ θα πρότεινα:

Κεφαλή κοντά στα 500 , χαμηλής εξόδου.
Phono stage περίπου στα ίδια.
Και κάπου στα 1000 ένα σύστημα πικάπ - βραχίωνα.

Θα πρέπει όμως να ακούσεις πικάπ διαφορετικής φιλοσοφίας για να καταλήξεις στο τι ήχος σου αρέσει.

Καλησπέρα.
Με αυτά τα λεφτά θέλεις να τερματίσεις το μπάτζετ σου όσον αφορά την πηγή βινυλίου σου;

Επίσης, μπορείς να υπολογίσεις στα λεφτά που θα πάρεις πουλώντας ως μεταχειρισμένα το πικάπ και το phono stage σου και να ανέβεις λίγο στο μπάτζετ σου.
Εγώ θα πρότεινα:

Θα πρέπει όμως να ακούσεις πικάπ διαφορετικής φιλοσοφίας για να καταλήξεις στο τι ήχος σου αρέσει.

Πολυ ωραιος ο συλλογισμος του Τzimisce, αν απαντησεις και σε αυτες τις ερωτησεις (στον εαυτο σου) θα εισαι σε πολυ καλο δρομο.

Επισης συμφωνω και με την αναλογια, δλδ 1000 πλατο-βραχιωνα, 500 φωνο, 500 κεφαλη (η 650-350 αλλα καπου εκει οπως και να εχει). Προσωπικα θα διαλεγα μετ/μενο φωνο και καινουργια κεφαλη ενω θα το σκεφτομουν για πικαπ.

ερώτηση:
έχεις άλλη πηγή και αν ναι, ποια? είσαι απόλυτα ικανοποιημένος από τον ήχο του συστήματος σου με την άλλη πηγή?
Έχω ένα project debut III με phono το cambridge 551P
Iκανοποιημένος δεν ξέρω πότε θα πρέπει να είμαι. Έχω την εντύπωση ότι η πηγή μου "υπολείπεται" σε σχέση με το υπόλοιπο σύστημά μου. Κάνω λάθος σε αυτό;
Καλησπέρα.

Εγώ θα πρότεινα:

Έχω σκεφτεί ότι αφού έχω πάρει ενισχυτή και ηχεία (τα vincent και ΑΤC που έχω αναφέρει στο πρώτο ποστ) θα ήθελα να πάω και σε ανάλογη πηγή. Το ποσό το έβγαλα λίγο αυθαίρετα. Είπα 2000 ευρώ πηγή 1.500 ενισχυτής 1.600 ηχεία :) Πιστεύετε ότι δεν είναι καλή αυτή η αναλογία και θα πρέπει να δώσω περισσότερα για πηγή (όταν λέω πηγή εννοώ τα πάντα μέχρι τον vincent) Aν ναι ποιο ποσό πιστεύετε ότι θα έπρεπε να διαθέσω δεδομένο ότι δεν υπάρχει περίπτωση στα επόμενα αρκετά χρόνια να αλλάξω ενισχυτή και ηχεία; Δεν με ενδιαφέρει τίποτα μεταχειρισμένο.

εννούσα αν έχεις άλλη πηγή πέραν του project

αν έχεις, είσαι απόλυτα ικανοποιημένος από τον ήχο του συστήματος σου με την άλλη πηγή?

Έχω ένα project debut III με phono το cambridge 551P
Iκανοποιημένος δεν ξέρω πότε θα πρέπει να είμαι. Έχω την εντύπωση ότι η πηγή μου "υπολείπεται" σε σχέση με το υπόλοιπο σύστημά μου. Κάνω λάθος σε αυτό;

Όχι, δεν κάνεις λάθος. :smile:
Έχεις ένα πολύ καλό σύστημα και το τροφοδοτείς από μία φτηνή πηγή.

Έχω σκεφτεί ότι αφού έχω πάρει ενισχυτή και ηχεία (τα vincent και ΑΤC που έχω αναφέρει στο πρώτο ποστ) θα ήθελα να πάω και σε ανάλογη πηγή. Το ποσό το έβγαλα λίγο αυθαίρετα. Είπα 2000 ευρώ πηγή 1.500 ενισχυτής 1.600 ηχεία :) Πιστεύετε ότι δεν είναι καλή αυτή η αναλογία και θα πρέπει να δώσω περισσότερα για πηγή (όταν λέω πηγή εννοώ τα πάντα μέχρι τον vincent)

Η αναλογία είναι καλή, αλλά να σκέφτεσαι ότι ένα phono stage πρακτικά ανήκει στο κομμάτι του ενισχυτή και όχι της πηγής.
Πάρε το απλά.
Αν ο ίδιος ενισχυτής είχε phono stage από μόνος του θα πλήρωνες 500 παραπάνω. :smile:

Θα έλεγα να ξεκινήσεις το ταξίδι σου και να το πηγαίνεις βήμα βήμα.
Βάλε σε αγγελία το phono stage σου και το πικάπ σου.
Μόλις πουλήσεις το phono stage, αγόρασε μία καλή κεφαλή και ένα καλό phono stage και βάλε τα πάνω στο πικάπ σου.
Ταυτόχρονα, γύρνα τις αντιπροσωπείες και άκου διάφορα πικάπ.
Υπάρχουν αντιπροσωπείες που δίνουν σαν μεταχειρισμένα, πικάπ που χρησιμοποίησαν σαν στατικά μοντέλα στις εκθέσεις.
Θεωρούνται μεταχειρισμένα επειδή απλά και μόνο βγήκαν από τη συσκευασία τους χωρίς καν να μπουν στη πρίζα.
Οπότε μη λες ποτέ στα μεταχειρισμένα.

Καλή συνέχεια στο "ταξίδι" σου. :smile:

εννούσα αν έχεις άλλη πηγή πέραν του project

αν έχεις, είσαι απόλυτα ικανοποιημένος από τον ήχο του συστήματος σου με την άλλη πηγή?
όχι ρε . δεν έχω άλλη πηγή. Η αλήθεια είναι όμως ότι θα πάρω ένα dac όμως πολύ πιο φθηνό απλά για να ακούω ότι δεν μπορώ να βρω σε βινύλιο και να βλέπω τα μουσικά blu ray μου

@Tzimisce ευχαριστώ για τις συμβουλές. Στο ρεζουμέ έχει νόημα να αυξήσω το budget για πλατώ , βραχίονα, phono ή μετά θα γίνει αδύναμος κρίκος ο ενισχυτής ή τα ηχεία μου;
Το phonostage το έβαλα στην κατηγορία πηγή γιατί σκέφτηκα ότι θα έπρεπε να είναι ανάλογο της κεφαλής μου αλλά δεν έχεις άδικο και σε αυτό που λες.

Last edited:
Ωραίο το Rega. Άραγε βρέθηκε αντιπρόσωπος ή είναι ακόμα στην "λάσπη" η εταιρία εδώ στην Ελλάδα;

Απάντηση: Re: Αναζητηση πικαπ

Παιδια καινουριο θελω. Αν μπορω να φερω απ εξω δεν θα ειμαι κατα. Οσο για κατασκευες και τετοια μην με μπλεκεις , ειμαι ασχετος :) Και σωστα υπεθεσες απο το avatar μου για τα μουσικα μου γουστα. Ακουω ομως και jazz και soul

+1000 για τα μουσικά σου γούστα,ενώ όταν με το καλό βρείς πλατώ θα χρειαστείς και κεφαλή ανάλογη που να ροκάρει.

Ωραίο το Rega. Άραγε βρέθηκε αντιπρόσωπος ή είναι ακόμα στην "λάσπη" η εταιρία εδώ στην Ελλάδα;

Στο παρακάτω link

http://www.rega.co.uk/html/dealer_index.htm

δεν αναφέρει πουθενά την Ελλάδα. Μάλλον δεν βρέθηκε αντιπρόσωπος ακόμη.

Ελπίζω σύντομα να βρεί τον αντιπρόσωπο που της αξίζει. Τέτοια εταιριάρα και με τόση ιστορία στην χώρα μας κρίμα να λείπει..