Αναζήτηση "Ψειρών" (in-ear)

Re: In ear με 30-40ευρω?

Γεια σου Σίφη!!

Προσωπικά έχω μεγάλη εκτίμηση στα Denon AH C551...

Απίστευτο ακουστικό με πολύ μεστές μεσαίες πολύ βαθιά μπάσα, και πολύ μαλακά πρίμα... δεν ακούω με τίποτε άλλο πια (όταν είμαι ταξίδι ή στο κρεβάτι όταν διαβάζω κλπ).

Δυστυχώς από Ελλάδα είναι στο διπλό μπάτζετ που δίνεις, αλλά είναι πολύ καλά.

http://www.skroutz.gr/s/422861/Denon-AH-C551.html

Re: Αναζήτηση "ΨΕΙΡΩΝ"

Αλλαχτε τον τιτλο το topic..Αλλο πραγμα τα earbuds και αλλο τα ΙΕΜs.

Αναζήτηση In-ear

Γειά σας παιδιά, είμαι κάτοχος mh1 εδώ και ένα χρόνο, ενθουσιασμένος με τον ήχο του μέχρι που σιγά σιγά άρχισαν να με απογοητεύουν, το αριστερό ακουστικό μετά από λίγο άρχιζε και ακουγόταν πιο χαμηλά και πιο μουντό. Έτσι και εγώ πήρα από άλλο σετ mh1 το δεξί ακουστικό και το έβαλα στο δικό μου σετ. Για λίγες μέρες ακουγόταν κανονικά μέχρι που έκανε το ίδιο. Τι φταίει και γίνεται αυτό; Πλέον ψάχνω να τα αντικαταταστήσω. Αν ξεφεύγει πολύ το budget προτιμώ να ξανα πάρω mh1. Θέλω να έχουν παρόμοιο ήχο δεν με νοιάζουν τα πολύ δυνατά μπάσα μιας και δεν ακούω τέτοιου είδους μουσική αλλά θέλω να μην είναι ανύπαρκτα.Επίσης ψάχνω μόνο για in-ear μιας και τα κανονικά δεν κάνουν στα αυτιά μου. Ευχαριστώ.

Re: Αναζήτηση In-ear

Πως έκανες την αλλαγή του ακουστικού?

Για το πρόβλημα δε φταίει η κάψα αλλά το πλακετάκι με τα ρυθμιστικά.

Αν πιάνουν τα χέρια σου ανακαλωδίωσέ τα...

Re: Αναζήτηση In-ear

Καλά το είχα υποψιαστεί το πλακετάκι. Την αλλαγή την έκανα κόψε ράψε αλλά πάνω στο καλώδιο των MH1. Για την ανακαλωδίωση μέσα είμαι, απλά δεν ξέρω τι καλώδιο να πάρω καθώς και τα χρησιμοποιώ ποιο πολύ φορητά και δεν θέλω να είναι πολύ χοντρό. Είχα ανακαλωδιώσει πριν καιρό κάτι MH1 με mogami καλώδιο και ήταν κανόνια, απλά ήταν αρκετά δύσχρηστο.

Αναλογως το budget, αυτα που προτεινω ειναι:

Για πιο "πιστη" αποδοση ή για "τιμιιο" blend μεταξυ πιστοτητας και "warm" ηχου (γενικης χρησεως):
- Μεχρι 20-30 ευρω:
Sennheiser CX 215
AKG K321

- Μεχρι 30-40 ευρω:
Sennheiser CX-2.00 (G / I)
Sennheiser CX 300-II

- Μεχρι 50-60 ευρω:
Havi B3 Pro II (επος, για τα λεφτα του)
Shure SE112

- Μεχρι 80-95 ευρω:
Sennheiser CX 5.00 (G / I)

Για δυνατοτερα μπασα:
- Μεχρι 20-30 ευρω:
Apple earPods

- Μεχρι 50-60 ευρω:
Sennheiser CX 680 Sports

- Μεχρι 80-95 ευρω:
Shure SE115
Shure SE215 (προσοχη στο καλωδιο)
Sennheiser Momentum In-Ear

Ολα τα παρα πανω ειναι in-ear. Aκριβοτερα δεν προτεινω, γιατι δεν εχω χρησιμοποιησει ακριβες "ψειρες".

Επισης, προσοχη, στο πως θελετε να ακουτε την μουσικη. Αν θελετε πιστη αποδοση με "flat" ήχο ή αν θελετε δυνατοτερα μπασα, θα πρεπει να πηγαινετε σε εντελως διαφορετικες κατηγοριες ακουστικων. Το οτι ενα μοντελο εχει καλο μπασο, δεν σημαινει οτι δεν μπορει να ειναι πιστο και στις υπολοιπες συχνοτητες, αυτο ομως το βρισκουμε κυριως στα ακριβοτερα μοντελα. Για καθε μοντελο καλο ειναι να αναζητατε reviews απο σοβαρα sites. Στο τελος ομως ειναι αυτο που αρεσει στο αυτι σας.

Last edited by a moderator:

Εψαχνα για καλα IEM's εδώ και κάμποσο καιρό και είχα καταληξει να δώσω γύρω στα 100 ευρώ. Απ οτι έχω δει και στο net γενικά σ αυτή την τιμή οι καλύτερες προτάσεις ήταν τα shure215 και τα Senheiser Momentum.
Στην αρχή με παραξένευε ο τρόπος που φοριούνται τα shure αλλά έψαξα και τα δοκίμασα και τελικά ήταν πολύ βολικά αφού σου λυνουν τα χέρια κυριολεκτικά. Αυτό το over the ear στυλ είναι πολυ βολικό.
Αλλά.
Τελικά ξεπέρασα λίγο το budget και πήρα αυτά:

Σίγουρα δεν είμαι και ο πιο ειδικός αλλά ο ήχος τους είναι πραγματικά εξαιρετικός και αυτό που λένε όλοι για το μπάσο τους, εν μέρει ισχύει αλλά πιστεύω όχι σε βαθμό που να αλλοιώνεται ο ήχος..
Reviews γενικά υπάρχουν αρκετά γι αυτό και δε βλέπω το λόγο να γράφω εδώ κατεβατα. Θα πω ένα μόνο. Λόγο του οτι είναι μεταλλική η κατασκευή τους τώρα ειδικά το χειμώνα είναι λίγο κρύα στην πρώτη επαφή.

xD

Last edited:

Παρατηρώ ότι η στήριξη των RHA T10i γύρω από το αυτί είναι παρόμοια με των Shure, σωστά;

Το πλεονέκτημα όλων των Shure είναι η δυνατότητα αλλαγής καλωδίου. Πολύ σημαντικό για μακροχρόνια χρήση, φθορές, ζημιές πάντα υπάρχουν. Δε βλέπω τη δυνατότητα αυτή στα RHA.

Στην ίδια κατηγορία τιμής με τα RHA T10i βρίσκονται τα Shure SE315. Έκανες κάποια δοκιμή/σύγκριση ανάμεσα σ' αυτά τα δύο;

Ως κάτοχος (και ικανοποιημένος) των Shure SE215 με ενδιαφέρουν εντυπώσεις-συγκρίσεις όλων των παρόμοιων στην ίδια ή σε κοντινή κατηγορία.

Τα RHA καλύπτονται από 3 χρόνια εγγύηση για ότι πάθει το ακουστικό.

Δεν έχω εικόνα για το πόσο ευαίσθητα είναι τα καλώδια τους.

Είναι σίγουρα καλύτερα από των Shure (πιο χοντρά και με καλύτερα strain relief).

Ηχητικά (από μνήμης) νομίζω ότι έχουν πιο ισορροπημένο (φλατ) ήχο σε σχέση με τα Shure, αλλά αυτό μπορεί και να διαφοροποιηθεί με τα άλλα δύο φίλτρα που περιέχεται στην συσκευασία.

Σίγουρα είναι και καλύτερη κατασκευή (από αλουμίνιο).

Επειδή έχω τα RΗΑ MA750i μπορώ να σας πω ότι μου αρέσει πολύ ο ήχος της εταιρίας αυτής και έχοντας ακούσει όλη την σειρά (T20, T10, MA750 και S500) θεωρώ ότι υπάρχει αυτό που λέμε "house sound" ομοιότητες σε γενικές χροιές και ισορροπία.

Στο καταστημα που βρηκα τα shure ειχε μονο τα 215. Δεν ψαχτηκα παραπανω με τα shure γιατι αν και ωραιος ηχος ειχαν καποια μειον. No remote & mic το πιο βασικο. Σαν κατασκευη τα shure ειναι καλα αλλα εδω τα rha ξεφευγουν με το stainless steel. Σαν ηχος μ αρεσαν καλυτερα τα rha για το πιο γεματο μπασο συν το οτι μπορεις να τα προσαρμοσεις ως ενα βαθμο, με τα φιλτρα. Προς το παρον χρησιμοποιω τα reference

περιμένω αυτές τις μέρες τα xiaomi hybrid ... στοίχισαν μόλις 20 ευρώ και το ένστικτο μου, όπως και αυτά που είδα για την κατασκευή και την φιλοσοφία του, μου λένε πως θα είναι κάτι σούπερ ...

περιμένω αυτές τις μέρες τα xiaomi hybrid ... στοίχισαν μόλις 20 ευρώ και το ένστικτο μου, όπως και αυτά που είδα για την κατασκευή και την φιλοσοφία του, μου λένε πως θα είναι κάτι σούπερ ...
Καλοριζικες οι νέες προσιτές ψειρες. Οταν έρθουν με το καλό θα με ενδιέφερε μια συγκριτική εντύπωση σε σχέση με τα sony mh1 που χρησιμοποιώ στις συγκοινωνιες σχεδόν καθημερινά.

Ειμαι αναμεσα στα παρακατω:

Sony MDR-EX110LP
http://www.skroutz.gr/s/4724604/Sony-MDR-EX110LP.html

Sennheiser CX-150
http://www.skroutz.gr/s/3698303/Sennheiser-CX-150.html?keyphrase=sennheiser+cx-150

Μ ενδιαφερει η απομονωση εξωτερικου θορυβου και να υπαρχει καλο μπασο.Και γενικα ο ηχος να ειναι κρυσταλλινος :smile: (Samsung galaxy s3 με flac αρχεια).
Για βοηθηστε λιγο να επιλεξω,γιατι οσο πιο πολλες παρουσιασεις διαβαζω τοσο πιο πολυ μπερδευομαι.

Και μια απορια:Τα sony εχουν συχνοτητα 5-24.000ΗΖ ενώ τα Sennheiser 20-20000Hz.Αυτο σημαινει οτι ο ηχος των Sony ειναι πιο ποιοτικος? :chinscratch:

Ειμαι αναμεσα στα παρακατω:

Sony MDR-EX110LP
http://www.skroutz.gr/s/4724604/Sony-MDR-EX110LP.html

Sennheiser CX-150
http://www.skroutz.gr/s/3698303/Sennheiser-CX-150.html?keyphrase=sennheiser+cx-150

Μ ενδιαφερει η απομονωση εξωτερικου θορυβου και να υπαρχει καλο μπασο.Και γενικα ο ηχος να ειναι κρυσταλλινος :smile: (Samsung galaxy s3 με flac αρχεια).
Για βοηθηστε λιγο να επιλεξω,γιατι οσο πιο πολλες παρουσιασεις διαβαζω τοσο πιο πολυ μπερδευομαι.

Και μια απορια:Τα sony εχουν συχνοτητα 5-24.000ΗΖ ενώ τα Sennheiser 20-20000Hz.Αυτο σημαινει οτι ο ηχος των Sony ειναι πιο ποιοτικος? :chinscratch:
Σαφώς και ΔΕΝ σημαίνει πως τα Σονυ έχουν πιο καλό ήχο!
Εμένα πάντως κάτι iLuv των 19 που έχω από το Πλαίσιο με ικανοποιούν πιο πολύ από αυτά

Ναι, συμφωνώ.
Είχα πάρει κάποια στιγμή τα Sennheiser CX-300. Σε τίποτε δε με εντυπωσίασαν, επιπλέον προέκυψαν ελαττωματικά. Το ένα ακουστικό άρχισε να παίζει πολύ χαμηλά μέσα σε μερικές ώρες.

Εγώ πήρα το πρώτο μοντέλο, τα piston. Επιεικώς άθλιο. Καμία συνοχή, κανένας διαχωρισμός, φωνή και όργανα το ένα πάνω στο άλλο... Χάλια.

Και μετά από τόσες και τόσες αναζητήσεις με φτηνά IEM αποφάσισα να κάνω το μεγάλο βήμα και πήρα τα Final Audio Heaven II. εντυπώσεις αργότερα, όταν μου περάσει η γρίπη που με ταλαιπωρεί από το Σαββατο.