Android Media Player

Για να μην ψάχνουμε πείτε τι αλλάζουμε στο build.prop και που βίσκεται το αρχείο αυτό..Γενικά ένα howto δηλαδή..Ή έστω καποιο λινκ..

το build.prop βρίσκετε στο φάκελο system αλλά αν δεν είσαι root δεν μπορείς να κάνεις καμιά αλλαγή
οι αλλάγες που πρέπει να γίνουν στις αντίστοιχες γραμμές του build.prop είναι
ro.product.model=NEO-G4
ro.product.brand=rk30sdk
ro.product.name=rk30sdk
ro.product.device=rk30sdk
ro.product.board=rk30sdk
ro.product.manufacturer=MINIX

δεν είμαι σίγουρος αν χρειάζεται να αλλάχτούν και οι 6 ή μόνο η τελευταία αλλά αλλάξες τις όλες να είσαι σίγουρος.
Μετά τις αλλάγες στο build.prop πρέπει να κάνεις reboot για να ισχύουν τα νέες τιμές/

παιδιά το πέρασα και μόλις πήγα να το τρέξω μου έβγαλε μήνυμα λάθους και ότι είναι συμβατό με minix device. εγώ έχω το minixneo5 με περασμένη rom kernel720.img. τι φταίει;

παιδιά το πέρασα και μόλις πήγα να το τρέξω μου έβγαλε μήνυμα λάθους και ότι είναι συμβατό με minix device. εγώ έχω το minixneo5 με περασμένη rom kernel720.img. τι φταίει;
Στο ακριβώς προηγουμενο post λέει τι πρέπει να αλλάξεις στο build.prop για να σε αφήσει να το τρέξεις.
http://www.youtube.com/watch?v=cssyIE4maZY

Last edited:
ωπ! νόμιζα ότι δεν ίσχυε για τα minix αυτή η αλλαγή.
Προφανώς έχεις περασμένη custom rom με πειραγμένο build.prop για να μπορείς να παίζεις-εγκαθιστάς εφαρμογές από το playstore που κανονικά δε σ'αφήνει. Πριν κάνεις οποιαδήποτε αλλάγη στο build.prop πάρε πρωτα ένα backup αυτό που έχεις.

δοκίμασα με δύο τρόπους. βρήκα το αρχείο με τον es explorer ορίζοντάς του και δικαιώματα supervisor, έκανα τις αλλαγές επάνω του και κλείνοντας το παράθυρο με ρώτησε αν θέλω να το αποθηκεύσω. στο ναι έβγαλε το μήνυμα permision denied. το άλλαξα και στον υπολογιστή και δοκίμασα με αντιγραφή επικόλληση, μια από τα ίδια. τώρα; μετονόμασα το νέο στην κάρτα και πήγα να το βάλω πάλι το ίδιο. μήπως θέλει να τσεκάρω τίποτα στον es explorer;

Last edited:
Πρεπει να γυρισεις το system σε r/w απο r/o που ειναι για να κανεις την αντικατασταση.δοκιμασε τον root explorer apk να σου κανει την δουλεια.

αυτό ήθελε, το r/w. ο στραβός νόμιζα ότι το είχα κάνει. τώρα ελπίζω μετά την επανεκκίνηση να δουλέψει.

δυστυχώς μάλλον την έκατσα. αυτό με το που άνοιγε έβγαζε το ανθρωπάκι του αντρόιντ με κουμπιά που αναβόσβηναν. μετά από λίγο έμενε σε ένα κουμπί σταθερά και άνοιγε. μετά το πέρασμα του αρχείου τα κουμιά αναβοσβήνουν συνεχώς αλλά δεν ανοίγει παρακάτω. τι κάνω τώρα; βοήθεια.

αντικατέστησες το παλιό build.prop χωρίς να αλλάξεις permissions στο καινούργιο αρχείο. Τώρα πρέπει να ξαναφλασάρεις τη rom που είχε το minix σου. Απ'οτι καταλαβα πρέπει να είναι FinlessRom . Έσύ την έχεις περάσει αυτή τη rom? έχεις αντίγραφο στο PC. Αν έχεις μπορείς να ξαναφλασάρεις μόνο το system από την rom για να μην χρειάζεται να ξαναπερνάς όλα τα δεδομένα σου.

εγώ την είχα περάσει. πως γίνεται να ξαναφλασάρω μόνο το σύστημα και πώς ορίζω τα διακιώματα για να μην την ξαναπατήσω;ευχαριστώ.

αντικατέστησες το παλιό build.prop χωρίς να αλλάξεις permissions στο καινούργιο αρχείο. Τώρα πρέπει να ξαναφλασάρεις τη rom που είχε το minix σου. Απ'οτι καταλαβα πρέπει να είναι FinlessRom . Έσύ την έχεις περάσει αυτή τη rom? έχεις αντίγραφο στο PC. Αν έχεις μπορείς να ξαναφλασάρεις μόνο το system από την rom για να μην χρειάζεται να ξαναπερνάς όλα τα δεδομένα σου.
Ωραία λοιπόν θα πας και θα συνδέσεις το minix σου σε flash mode με το pc και θα τρέξεις το Rom Flash tool του finless και από τις επιλογές θα τσεκάρεις μόνο το system και θα πατήσεις Flash rom

Attachments

• Snap1.jpg
    Snap1.jpg
    69 KB · Views: 111
που τη βρίσκω αυτή και πώς βάζω το νουμερο στο permissions; άσχετος βλέπεις.

που τη βρίσκω αυτή και πώς βάζω το νουμερο στο permissions; άσχετος βλέπεις.
Μα αφού είχες φλασάρει εσύ τι Rom, πως είσαι άσχετος. Τέσπα, πιστεύω πως έχεις βάλει αυτήν http://www.freaktab.com/showthread.php?4444-NEW-Minix-Neo-X5-Finless-Custom-ROM-1-2 . Στο τέλος του πρώτου post έχει link να την κατεβάσεις και μέσα στο πακέτο είναι και το rom flash tool.
Με το build.prop δεν θα είχες πρόβλημα αν είχες κάνει το editing μέσα στο es file manager και απλά έσωζες τις αλλαγές. Επειδή τις έκανες στο pc και μετεφερες και αντικατάστησες το υπάρχων αρχείο στο φάκελο system χωρίς να αλλάξεις permissions έγινε η πατάτα.

edit: για να αλλάξεις permission ενός αρχείου στο es file manager πατάς συνεχόμενα το αρχείο μεχρι να μαρκαριστεί, μετά πατάς κάτω δεξιά στο "Περισσότερα", μετά "Ιδιότητες", μετά στο σημείο που λέει "Άδειες" πατάς το κουμπί αλλαγή και πρέπει να έχεις τσεκάρει τα κουτάκια όπως την εικόνα

Screenshot_2013-12-12-00-40-07.png

Last edited:
κατ αρχήν σε ευχαριστώ για την υπομονή και τη βοήθειά σου. χάρη σ' αυτήν επανήλθε η καρδιά μου στη θέση της και όλα καλά. τώρα για την αλλαγή του build.prop έκανα το editing μέσα στο es file manager και απλά δεν μου έβγαζε eπιλογή να σώσω τις αλλαγές ίσως επeιδή δεν ήμουνα rw.

Ναι ΟΚ επειδή δεν το είχες RW δεν σε άφησε να αποθυκεύσεις. Τώρα που ξερεις ότι πρέπει πρωτα να το κάνεις RW και μετά οποιαδήποτε αλλαγή δεν θα έχεις πρόβλημα