Re: Post your video
Εμένα μια χαρά μου φαίνονται τα χρώματα. Προσωπικά οι σκοτεινοί τόνοι στο βίντεο μου αρέσουν λίγο πιο ανοικτοί. Πέραν της αισθητικής που είναι και προσωπική του καθενός , έχω παρατηρήσει ότι τα φθηνά TV-monitor εκεί τα κάνουν μαντάρα ειδικά μέσα από το Youtube και την κωδικοποίηση που μεσολαβεί. Δεν έχουν διαβαθμίσεις στα πολύ σκοτεινά και στα πολύ φωτεινά οπότε φαίνονται οι κλασσικές "λωρίδες". Επίσεις οι κάμερες στα default settings δίνουν λίγη οξύτητα παραπάνω, και αν πρόκειται για 4κ όπως στην περίπτωσή σου συν του ότι οι περισσότεροι το βλέπουν σε μικρές οθόνες χαμηλής ανάλυσης (οπότε έχουμε επιπλέον οξυνση από το downscaling) δεν κερδίζεις κάτι.
Σε συνδιασμό όλων των παραπάνω, παρατήρησε στα κυματακια στη θάλασσα στα σκοτεινά σημεία ότι φαίνονται λίγο "σκληρά" δίχως να υπάρχει εκεί ιδιαίτερη πληροφορία, ειδικά αν το δεις σε 1080.
Όλα αυτά βέβαια είναι δευτερεύονται στην κινούμενη εικόνα, το θέμα προέχει, η μουσική κλπ. Κι εγώ δεν τα προσέχω πάρα πολλές φορες η δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ. Προτείνω λοιπόν κάποιο πιο φλατ προφίλ ειδικά στα σκοτεινά και το sharpness στο - όσο πάει στο 4κ ώστε να μην χρειάζεται να ασχοληθείς μετά.. θα έχεις πιο "φιλμάτο" αποτέλεσμα. 4κ είναι πληροφορία υπάρχει κάμποση.
Αν ήταν 720p ή μετριο 1080p εκεί αλλάζει, εκεί παίζει να προσθέσεις και κόκο για να δώσεις την ψευδαίσθηση της λεπτομέρειας που λείπει εξ αρχής.
Αλήθεια με πια μηχανή είναι τραβηγμένο;
p.s κουβέντα κάνουμε φιλολογική τώρα, το βίντεο είναι πολύ όμορφο...