Ανωνυμία στο internet (πως γίνεται)

Για άλλη μια φορά τον αποκαλείς πράκτορα.

Το δημοσίευμα το Βήματος δεν λέει τίποτα για πράκτορες.

Αν ένα ή δύο μέλη του forum διυλίζουν κουνούπια και καταπίνουν ελέφαντες, δεν θα καθίσω να απολογηθώ για κάθε μου λέξη. Δηλαδή αν σε κάθε νήμα μας κυνηγάνε από πίσω o stel και ο νικος για να βρουν λάθη, παραλείψεις ή να κριτικάρουν τις προσωπικές εκτιμήσεις και να με κυνηγάνε λες και χρωστώ σε κάποιον σιγά μην ασχοληθώ.

Το "πράκτορας" το έγραψα ως προσωπική γνώμη και εκτίμηση, σύμφωνα με τα δεδομένα.

Το νήμα άνοιξε για ένα σοβαρό θέμα και θα ήθελα υποστήριξη για να βρούμε τρόπους και πληροφορίες πως μπορούμε (όσοι θέλουμε και αν μπορούμε) να αποφύγουμε την παρακολούθηση.
Ο στελ και ο νικ δεν πιστεύουν καν στην παρακολούθηση, τι ασχολούνται μαζί μου και κάνουν μπάχαλο το νήμα;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Mια καλή αρχή είναι να βρούμε ποιές μηχανές αναζήτησης επιτρέπουν θέαση των σελίδων μέσω ανώνυμων proxy και δεν αποκαλύπτουν σε κάθε site την ταυτότητα μας.

@aikon δεν ασχολούμαι μαζί σου. Τον Τσαλικίδη τον ήξερα προσωπικά απο τα φοιτητικά μου χρόνια (ο κόσμος είναι μικρός). Το να συκοφαντείς νεκρούς είναι ανήθικο.
Ανακάλεσε.

Παρακαλώ να ηρεμήσετε άμεσα και οι τρεις. Είναι γνωστό στους παρεπιδημούντες εντός της κατηγορίας ότι έχετε σχεδόν καθολικά αντίθετες απόψεις πάνω στα περισσότερα πολιτικά ζητήματα. Αυτή η αντιπαράθεση, όμως, κυριολεκτικά κούρασε και μας σώθηκε. Εφόσον δεν γίνεται να συνεννοηθείτε, ας αποφεύγει ο ένας τον άλλον. Την επόμενη φορά δεν θα υπάρξει σύσταση, αυτή ήταν η τελευταία.

"Τιμη να ειναι καποιος πρακτορας" ? .... :blink:

Τωρα, πηγαμε στο αλλο ακρο > αυτο της σωβινιστικης υπεροψιας και συνειδητης αδιαφανειας !

Τι νοημα εχει να επιζητεις την ελευθερια της ανωνυμιας οταν αποδεχεσαι τον μακιαβελισμο της σκιωδους παρακολουθησης ?

Απαντησεις του στυλ "ετσι ειναι αυτος ο κοσμος, τι να κανουμε, πρεπει να παιξουμε το παιχνιδι"
απλα ακυρωνουν την χρησιμοτητα αυτου του νηματος .... (αν ειχε καμια, εξαρχης !)

αν και είμαστε off-topic, ο James Bond τι είναι; (παράδειγμα, διότι υπάρχουν και αληθινοί James Bond στον έξω κόσμο)
και για ποιο λόγο σε τόσο κόσμο αρέσει αυτό που κάνει και το ζηλεύει;
πάντως για τη χώρα που εκπροσωπεί είναι τιμή να είναι πράκτορας εκεί

Γιάννη στο συγκεκριμένο δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα πολιτικών απόψεων.
Τον Τσαλικίδη τον ήξερα, τι να κάνω; Με ενοχλεί να αναφέρεται ως "προφανώς πράκτορας" σε ένα thread που το έχουν διαβάσει 158 άνθρωποι.

αν και είμαστε off-topic, ο James Bond τι είναι; (παράδειγμα, διότι υπάρχουν και αληθινοί James Bond στον έξω κόσμο)
και για ποιο λόγο σε τόσο κόσμο αρέσει αυτό που κάνει και το ζηλεύει;
πάντως για τη χώρα που εκπροσωπεί είναι τιμή να είναι πράκτορας εκεί

Ειμαι εναντιον της αδιαφανειας και του παρασκηνιου ... απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου.
Ο James Bond ειναι μια κινηματογραφικη περσονα, πασπαλισμενη με τοση γκλαμουρια που ειναι
αδυνατον να σκιαγραφησει οτιδηποτε πραγματικο. Να ξεχωρισουμε κατι (πριν και πανω απ'ολα) :
το πρακτοριλικι ειναι παθογενεια των κυβερνησεων (μικρων και μεγαλων) ... ΟΧΙ των λαων !!!
ΔΕΝ αποφασισε κανενας λαος ... οτι μια μυστικη υπηρεσια ειναι εκ των ουκ ανευ "εργαλειo" ...

Verstehen ? ....

Γιάννη στο συγκεκριμένο δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα πολιτικών απόψεων.
Τον Τσαλικίδη τον ήξερα, τι να κάνω; Με ενοχλεί να αναφέρεται ως "προφανώς πράκτορας" σε ένα thread που το έχουν διαβάσει 158 άνθρωποι.

Και μένα, Στέλιο, με ενοχλούν πολλά και διάφορα, αλλά, δεν είναι της παρούσης.

Τέλος, το ότι έγραψε ο Aikon την γνώμη του για κάποιον δεν αποτελεί θέσφατο για τα 158 άτομα που παρακολουθούν το νήμα ώστε να δεχτούν αδιαμαρτύρητα και πέραν πάσης αμφιβολίας την άποψή του. Ούτε από αύριο το πρωί θα διαδίδουν στα φυσικά καφενεία ότι ο τάδε και ο δείνα είναι πράκτορες διότι το έγραψε στο avclub ο Aikon. Το τελευταίο ισχύει για κάθε συζήτηση γίνεται μέσα στο φόρουμ.

Δηλαδη αν καποιος, υποθετικα παντα, ηταν μπλεγμενος με τετοια (κατασκοπειες, παρακολουθησεις κλπ.), θα εβγαζε ποτε ντουντουκα σε γνωστους και φιλους;
Ουτε στον εαυτο του δεν θα το ελεγε φωναχτα...
Και δεν λεω, παρα τις "παραξενες" συνθηκες του θανατου του, οτι ηταν. Η γνωριμια ομως δεν ειναι επ' ουδενι αποδειξη οτι δεν ηταν...
Simple as that...

Ειμαι εναντιον της αδιαφανειας και του παρασκηνιου ... απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου.
Ο James Bond ειναι μια κινηματογραφικη περσονα, πασπαλισμενη με τοση γκλαμουρια που ειναι
αδυνατον να σκιαγραφησει οτιδηποτε πραγματικο. Να ξεχωρισουμε κατι (πριν και πανω απ'ολα) :
το πρακτοριλικι ειναι παθογενεια των κυβερνησεων (μικρων και μεγαλων) ... ΟΧΙ των λαων !!!
ΔΕΝ αποφασισε κανενας λαος ... οτι μια μυστικη υπηρεσια ειναι εκ των ουκ ανευ "εργαλειo" ...

Verstehen ? ....

Όπως το βλέπει κανείς και φυσικά από ποια οπτική γωνία.
Αν ρωτήσεις έναν που του έχουν κάνει κακό σε κάτι, θα σου πει μακάρι να είχα τρόπο να βρω ποιος το έκανε.
Αν ρωτήσεις κάποιον άλλο, μπορεί να σου πει ακριβώς το αντίθετο...
και ο στρατός τότε παθογένεια είναι από αρχαιοτάτων χρόνων! Διότι και οι πράκτορες στρατιώτες είναι, απλά με άλλη μορφή.

Εγώ θεωρώ πως όλα είναι καλά (τεχνολογία κ.α.), αρκεί να τα χρησιμοποιείς με τον σωστό τρόπο, βέβαια κάποιος θα έλεγε "ποιος είναι ο σωστός τρόπος και γιατί"....πάει μακριά η κουβέντα...

Πάντως όπως και να έχει καλό είναι να μην είμαστε κολλημένοι και με παρωπίδες σε κάτι, διότι μπορεί ακόμα και μετά από μία ολόκληρη ζωή τελικά στο τέλος να αναθεωρήσουμε για κάτι.

Υ.Γ. Ο Μακιαβέλι με τον Σωβινιόν έχουν ένα κοινό, τους λένε και τους δύο "Νικόλας" :flipout:

Δεν πίστευα ποτε ότι σε ελληνικό forum θα έβρισκα άτομα μεγάλου νοητικού επιπεδου όπως έτυχε να βρω σε ένα αμερικανικο forum με members πανεπιστημιακού επιπεδου.

Μιλάω βεβαια για άτομα , που πέρα από την εξειδίκευση τους , έχουν λόγο για το κάθε τι και πιο συγκεκριμένα ΣΟΦΟ λόγο.
Μέχρι στιγμής από όλα τα members του forum αυτού , ο SR71B έχει ξεχωρίσει.
Άντε να παίρνετε σειρά και άλλοι.... :p

Επειδή δεν θέλω να προκαλέσω ζήλο σε αλλα member που είναι όντως έξυπνα , ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥΣ ( βλέπε JL_? , Χατζή , Κosh , Sfortis , Aikon , Yperion ) , οφείλω να παραδεχτώ το υψηλό IQ τους , αλλα όπως είπα και πριν , μονο όσον αφορά το αντικείμενο τους.

Μιλάω βεβαια για άτομα , που πέρα από την εξειδίκευση τους , έχουν λόγο για το κάθε τι και πιο συγκεκριμένα ΣΟΦΟ λόγο.
Μέχρι στιγμής από όλα τα members του forum αυτού , ο SR71B έχει ξεχωρίσει.

(Πως τα μαζευουμε τωρα .... ωχ αμαν αμαν .... :laugh:)

Τεκτονα φιλε μου,
ΔΕΝ ειμαι καμια διανοητικη κορυφη. Γραφιστας ειμαι που αμοιβομαι μια φορα στους δυο μηνες (και αν ...).
Πανεπιστημιο ειδα μονο με κυαλι (η μαλλον 1 η 2 φορες οταν πηγα να παρακολουθησω διαλεξη του Δανεζη).

Το οτι εχω λογο για το καθε τι .... με τιμα ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ... αλλα μου ακουγεται, μαλλον, περιεργα.
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΚΑΘΕΤΙ. Απλα ειμαι ομιλητικο παιδακι (και ισως λιγο φλυαρο, ορισμενες φορες).

Μια συμβουλη >
αυτο που θα σου ξεχειλωσει τον αντιληπτικο οριζοντα, ΔΕΝ βρισκεται στο πολυβουο και πολυπραγμον
αλλα στο αφανες, σιωπηρο, μεθοδικο και επικεντρωμενο (ιδιοτητες που δεν χαρακτηριζουν παντα τον SR-71).

-bye-

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Για να ξαναβαλουμε τον Sfortis (το αλλο παιδακι) στην παρεα μας ...

Ειναι δυνατον να υποκλεψεις ενα 4096-bit κλειδι απο ενα λαπτοπ,
την στιγμη της κρυπτογραφησης/αποκρυπτογραφησης των αρχειων ?
(.... χωρις κβαντικους υπολογιστες και τα ρεστα μου)

Δυστυχως η ευτυχως .... ΕΙΝΑΙ .... :p

Τοποθετεις ενα κινητο σε αποσταση 30 εκατοστων απο την CPU του λαπτοπ
(βιβλιοθηκη, Internet cafe, κλπ, κλπ) το οποιο μεσω του μικροφωνου του
συλλεγει ακομα τις μη-ακουστες συχνοτητες των +20 ΚΗz (κυριως, αυτες
μεχρι τα 150 KHz) που δημιουργουν τα σκαμπανεβασματα του voltage regulator :blink:
της CPU, καθε φορα που η CPU κλειδωνει/ξεκλειδωνει το κλειδι των 4096-bit !!!!!!!!!

ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ? ...... :blink: .....

Διαβαστε εδω (δεν μιλα μονο για λαπτοπς αλλα και ... servers ) >
http://www.extremetech.com/extreme/...to-the-tiny-sounds-made-by-your-computers-cpu

Last edited:
Απάντηση: Re: Ανωνυμία στο internet (πως γίνεται)

Απλα ειμαι ομιλητικο παιδακι (και ισως λιγο φλυαρο, ορισμενες φορες).

Καλέ τι λες τώρα?? Εσύ και ο Νταλανίκος στόμα έχετε και μιλιά δεν έχετε...τι λες τώρα!!:D

Σχετικά με τις ταινίες James Βond υπάρχει μια αναλυτική παράγραφος στο βιβλίο "Νο Place th Hide" του Greenwald http://en.wikipedia.org/wiki/No_Place_to_Hide_(Greenwald_book), δυστυχώς δεν υπάρχει στο internet παραπομπή του κειμένου οπότε περιληπτικά θα αναφέρω το θέμα.

Στην τελευταία ταινία Skyfall υπάρχει μεθοδευμένη έμμεση αναφορά στην ανάγκη για άρση του απορρήτου και αναστολή άρθρων των συνταγμάτων-βασικών νόμων που εξασφαλίζουν το απόρρητο των επικοινωνιών στην Αμερική και Βρετανία, καθώς οι πράκτορες συστηματικά παρουσιάζονται ως ήρωες και εργαζόμενοι για το γενικό καλό της Bρετανίας και της ανθρωπότητας. (H ταινία προβαλόταν ενώσω ο Snowden αποκάλυπτε ένα ένα τα αρχεία και υπήρχε τρομακτική πίεση από τις κυβερνήσεις Βρετ. και Αμερ. για να μην αποκαλυφθούν οι ταυτότητες πρακτόρων ενώ ο Snowden διαβεβαίωνε εξαρχής ότι δεν θα υπάρξει διαρροή ονομάτων).

Το σενάριο της ταινίας έχει τα παρακάτω στοιχεία:
"Στην 23η ταινία, μετά από μια καταστροφική επιχείρηση στην Κωνσταντινούπολη, ο Τζέιμς Μποντ αγνοείται και θεωρείται νεκρός. Όλες οι ταυτότητες κάθε ενεργού μυστικού πράκτορα της MI6 διαρέουν στο ίντερνετ και η Μ δέχεται επιθεώρηση από την κυβέρνηση για το πως χειρίστηκε την κατάσταση. Όταν η ίδια η υπηρεσία δέχεται επίθεση, η ξαφνική επανεμφάνιση του Μποντ δίνει στην Μ το πρόσχημα που χρειάζεται για να βρει έναν επίκνδυνο κακοποιό με τον οποίο σχετίζεται προσωπικά. Ο Μποντ όμως καθώς ακολουθεί ίχνη από το Λονδίνο μέχρι τη Σανγκάη, η αφοσίωσή του στην Μ κλονίζεται εξαιτίας μυστικών από τον παρελθόν της....
....Η Μ δέχεται πολιτική πίεση να αποσυρθεί από τη θέση της κατά τη διάρκεια μιας συνάντησής της με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Πληροφοριών και Ασφάλειας, Γκάρεθ Μάλορι. Στην επιστροφή της από τη συνάντηση αυτή, γίνεται έκρηξη στα γραφεία της ΜΙ6 όπου σκοτώνονται αρκετοί υπαλλήλοι. Ο Μποντ, έχοντας χρησιμοποιήσει τον υποτιθέμενο θάνατό του για να αποσυρθεί, μαθαίνει για την επίθεση και επιστρέφει στο Λονδίνο. Υπολείμματα σφαίρας από τον ώμο του βοηθάνε να εντοπίσουν τον Πατρίς και ο Μποντ πηγαίνει να τον βρει στη Σανγκάη. Εν τω μεταξύ, πέντε πράκτορες σκοτώνονται αφού έχουν εκτεθεί οι ταυτότητές τους."

Εν κατακλείδι λόγω της διαρροής στο internet χάνει τη ζωή της ακόμα και η αρχηγός της μυστικής υπηρεσίας της Βρετανίας....

Όσο "τυχαία" και να είναι τα δύο γεγονότα φαίνεται ξεκάθαρα ότι αυτοί που φτιάχνουν την κοινή γνώμη προσπαθούν να περάσουν το μήνυμα ότι αναστέλονται κάποιες από τις βασικές αρχές της ελευθερίας, του προσωπικού απορρήτου των επικοινωνιών στο όνομα της ασφάλειας γενικά και αόριστα.

Last edited:
Τεκτονα φιλε μου,
ΔΕΝ ειμαι καμια διανοητικη κορυφη. Γραφιστας ειμαι που αμοιβομαι μια φορα στους δυο μηνες (και αν ...).
Πανεπιστημιο ειδα μονο με κυαλι (η μαλλον 1 η 2 φορες οταν πηγα να παρακολουθησω διαλεξη του Δανεζη).

Το οτι εχω λογο για το καθε τι .... με τιμα ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ... αλλα μου ακουγεται, μαλλον, περιεργα.
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΚΑΘΕΤΙ. Απλα ειμαι ομιλητικο παιδακι (και ισως λιγο φλυαρο, ορισμενες φορες).

Για εμενα , διάνοια είναι αυτός που θα πει κάτι που δεν καταλαβαίνω με την καμια , πάνω σε ένα θέμα γενικής φύσεως και εσύ συγκεκριμένα στο παρόν topic ακόμα και με την τελευταία σου απaντiσι ( αν και μετά από πολύ ώρα κατάλαβα τι θες να πεις ) με έχεις κάνει να χαθώ και να μην μπορώ να εμπεδώσω το νόημα τον όσον λες.

Ένας από τους λόγους είναι , ότι λεξιλόγιο μου δεν περιέχει πολλές από τις λέξεις που έχεις πει στο παρόν νήμα.

H σημειολογική (ή μήπως σημασιολογική?) συγγένεια του νοητού με το υπαρκτό λοιπόν!

:grandpa:

Για εμενα , διάνοια είναι αυτός που θα πει κάτι που δεν καταλαβαίνω με την καμια , πάνω σε ένα θέμα γενικής φύσεως και εσύ συγκεκριμένα στο παρόν topic ακόμα και με την τελευταία σου απaντiσι ( αν και μετά από πολύ ώρα κατάλαβα τι θες να πεις ) με έχεις κάνει να χαθώ και να μην μπορώ να εμπεδώσω το νόημα τον όσον λες.

Ένας από τους λόγους είναι , ότι λεξιλόγιο μου δεν περιέχει πολλές από τις λέξεις που έχεις πει στο παρόν νήμα.

Τοτε, να το πω οσο απλα γινεται ... με ερεθιζει αφανταστα να συζηταω για οτι ΔΕΝ γνωριζω (και μαλιστα ουτε λιγο).
Αν ηταν να συζηταω μονο για οτι γνωριζω (λιγο καλυτερα) θα ημουν στο νημα περι Photoshop. Με βλεπεις εκει μεσα ? :p

Οσον αφορα τον γραπτο μου λογο > παιζω με τις λεξεις (επιτυχημενα η οχι) γιατι με ερεθιζει και αυτο.
Με τα χρονια, εμαθα πιασαρικες λεξουλες (γκουγκλαρωντας μανιωδως, βεβαιως-βεβαιως) και ανεβηκα ταξη (Δημοτικου).

Απαντησα, καπως ? ....

Last edited:
Η χρήση VPN server και Proxy server για ανωνυμία στο internet.
Στην ουσία η χρήση VPN προσφέρει κρυπτογραφημένη μετάδοση δεδομένων, ενώ η χρήση απλών PROXY server, δεν είναι κρυπτογραφημένη. Και VPN και Proxy κάνουν αόρατη την πραγματική μας ip στα sites που επισκεπτόμαστε (στην ουσία όταν επισκεπτόμαστε ένα site, η ip μας φαίνεται ότι είναι από άλλη χώρα).

Ενδιαφέρον είναι να δούμε τα στατιστικά μια υπηρεσίας VPN και να δούμε ποιοι άνθρωποι φοβούνται περισσότερο ότι τους παρακολουθούν στο internet:
http://www.vpngate.net/en/region.aspx
vpn_rank.jpg

Ας δούμε κάτι ενδιαφέρον, παραθέτω αποσπάσματα από την σελίδα http://mao.gr/dioxi/

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: «Δεν υπάρχει ανωνυμία στο ίντερνετ – το πάρτι τελείωσε»

Ο Μ. Σφακιανάκης σημείωσε χαρακτηριστικά για τις δυνατότητες και τον «κοινωνικό ρόλο» της αστυνομίας πως σε οκτώ λεπτά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μπορεί να εντοπίσει τον χρήστη του διαδικτύου που θέλει να αυτοκτονήσει. Περηφανεύτηκε πως πρόκειται για χρόνο ρεκόρ για τον οποίο μάλιστα βραβεύθηκε από το FBI.

Οι διωκτικές αρχές περηφανεύονται ότι έχουν το ελεύθερο να παρακολουθούν σχεδόν οποιαδήποτε συνομιλία πραγματοποιείται με ηλεκτρονικά μέσα. Επίσης έχουν το «δικαίωμα» να απαιτούν την αποκρυπτογράφηση πληροφοριών τις οποίες κρίνουν ύποπτες και τις οποίες ο κάτοχός τους προστατεύει με κάποιο κωδικό ή με ειδικό πρόγραμμα.

Στη σκιά των αποκαλύψεων για τις παρακολουθήσεις πολιτών αλλά και με αφορμή την πολυσυζητημένη επικοινωνιακή στρακαστρούκα Σαμαρά πως σε ένα χρόνο «θα έχουμε σε όλη την Ελλάδα δωρεάν ασύρματο Wi-Fi, ένα δώρο της κυβέρνησης στη νεολαία» (που η υλοποίηση της αμφισβητείται) οι ανησυχίες για τα δημοκρατικά δικαιώματα, την ιδιωτικότητα και τα προσωπικά δεδομένα στην ψηφιακή εποχή μεγαλώνουν.

Ο συγκεκριμενος αστυνομικος παιζει να ειναι απο τους πιο σοβαρους επαγγελματιες.

Εφτιαξε τον τομεα του απο το μηδεν σχεδον και τον εκανε απιστευτα χρησιμο στην κοινωνια.

Για εμένα η ενδεδειγμένη λύση για ανωνυμία στο internet surfing, είναι η παρακάτω διαδικασία:

1) Δημιουργία Image μέσω λειτουργικού, άλλου λειτουργικού συστήματος (VM)
2) Αλλαγή mac address μέσω software
3) Συνδρομή σε anonimity proxy server μέσω software
4) Σύνδεση σε tor και αναζήτηση μέσω tor search engine, ακόμα και σε κανονικά sites

Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεις να κρύψεις την mac address σου, να έχεις άλλη wan ip x2 (anonimity proxy server & tor) και να έχεις και κρυπτογράφηση (tor)
Βέβαια υπάρχει το μειονέκτημα του ότι θα έχεις καθυστερήσεις μέχρι να τα ενεργοποιείς όλα αυτά κάθε φορά για να κάνεις surf στο internet και θα έχεις και καθυστερήσεις.
Επίσης δε προτείνονται για χρήση των κανονικών profile που έχουμε σε forums, social media sites και αγορές μέσω e-shops με τα κανονικά στοιχεία μας και τρόπων πληρωμής μας.

Όπως την περιγράφεις φαίνεται να είναι η καλύτερη λύση αλλά κάτι πιο πρακτικό δεν υπάρχει;

Γενικά τί μπορούμε να κάνουμε για να έχουμε μια βασική προστασία της ανωνυμίας online;;
Αυτά τα προγράμματα που κρύβουν την ip κάνουν τίποτα;

Last edited: