ΑΝΤ1

Απάντηση: Ποιότητα εικόνας ΑΝΤ1

Κοίτα, αυτή είναι η ανάλυση στη συγκεκριμένη εκπομπή, δεν μου την βγάζει κανένας δέκτης ή πρόγραμμα. Μπορείς να την googlάρεις και θα δεις τα αποτελέσματα. Ο VLC κάνει αυτόματα το stretching ανάλογα με το flag της ανάλυσης...

Η εκπομπή της Βουλής από τρεις διαφορετικούς δορυφόρους

1) ΟΤΕ TV από 9Ε, ανάλυση 704Χ576

v1.jpg

v1a.jpg

2) Nova από 13Ε, ανάλυση 544Χ576

v2.jpg

v2a.jpg

3) OTE από 39Ε, ανάλυση 720Χ576

v3.jpg

v3a.jpg

Re: Απάντηση: Ποιότητα εικόνας ΑΝΤ1

Και στην επίγεια μετάδοση, αυτή την ανάλυση έχει (ή τουλάχιστον είχε όταν έκανα την τελευταία εγγραφή πριν ένα χρόνο)

1) ΟΤΕ TV από 9Ε, ανάλυση 704Χ576
3) OTE από 39Ε, ανάλυση 720Χ576

Δηλαδή άλλη ανάλυση στέλνουν τα κανάλια μέσω δορυφόρου και άλλη μέσω dvb-t ; Δεν το ξέρω αυτό το θέμα καλά.

Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι οι εκπομπές των καναλιών μέσω dvb-t έχουν ανάλυση 720x576. Έχω γράψει άπειρες ώρες.
Ο VLC ξέρω ότι διαβάζει το flag, αλλά αν πας στο 'codec information' αναφέρει την storage resolution.

Και στην επίγεια μετάδοση, αυτή την ανάλυση έχει (ή τουλάχιστον είχε όταν έκανα την τελευταία εγγραφή πριν ένα χρόνο)
Όντως, ήταν το μόνο κανάλι που δεν είχε ανάλυση 720x576

Last edited:
Re: Ποιότητα εικόνας ΑΝΤ1

Τα μηνύματα που δεν είχαν σχέση με την εικόνα του ANT1 μεταφέρθηκαν στο Συζήτηση περί ποιότητας εικόνας των δεκτών

Στο θέμα μας παρακαλώ, δεν θα μου το κάνετε Αμέρρρρικαν Μπαρρρ! -bye-
Σωστή η μεταφορά των μηνυμάτων των δικών μου και του audiov, αλλά μου αρέσει που εμείς θα το κάναμε Αμέρρρρικαν Μπαρρρ! Πόσοι από τους τεχνικούς του ΑΝΤ1 θα τα καταλάβουν όλα αυτά; :smile:

Τελικα βρηκαμε γιατι αλλοτε παιζει με καλη ποιοτητα και αλλοτε με απαραδεκτη;
Ευτυχως που δεν πεφτω σε αυτες με κακη ποιοτητα.

Χθες παρακολουθησα μια εκπομπη για τις κλοπες μεταλλων, νομιζω λεγοταν "σε πρωτο πλανο".

Η εικονα ηταν καλη. Παντα απο Υμηττο.
Και εξηγουμαι. Οπως εχω πει ο ΑΝΤ1 δεν φτανει σε ποιοτητα εικονας μερικα καναλια πανελλαδικης εμβελειας αλλά δεν εχει και κατωτερη απο ενα δυο αλλα.
Ειδικα για 4:3 εκπομπη μια χαρα ειναι η εικονα. Ουτε θολουρα, ουτε χαμηλη αναλυση, ουτε χαλια χρωματα. Μια τυπικη εικονα SD 4:3

Βεβαια οπως εχω γραψει δεν παρακολουθω με αγωνια τον ΑΝΤ1 για να δω ποτε και τι προβλημα παρουσιαζει η εικονα, και φυσικα και παρακολουθω αλλα καναλια οταν το προγραμμα δεν μου αρεσει.

Οπως ειπα και μερικα μηνυματα πιο πανω, σχετικα με τις φωτο που ανεβασε ο sakis.kom, ειδα και αποσπασμα απο τον Τηλεκυβο και απο την αλλη την Ελληνικη σειρα. Οπου το πρωτο ειχε σοβαρο προβλημα θολουρας και το δευτερο σοβαρο προβλημα χαμηλης αναλυσης.

Ενα τριτο προβλημα που ετυχε να δω στον ΑΝΤ1, και σε εκπομπη που δεν ειναι του ενδιαφεροντος μου, ειναι οτι παιζει και εκπομπες που παρουσιαζουν judder και στους δυο δεκτες μου.

Οποτε εφοσον το προβλημα ή το μη προβλημα δεν εχει μια σταθερα και ποικιλει θα ελεγα οτι θα πρεπει σαφως να προσδιοριστει ωστε να μην υπαρχει συγχυση.
Δεν πιστευω να υπαρχει ανθρωπος που να βλεπει μονο αυτο το καναλι και κανενα αλλο και γι`αυτο και μου ειχε σχηματιστει μεγαλη εντυπωση για το ενα και μοναδικο συμπερασμα περι εικονας.

ΥΓ. πιο πανω καπου αναφερθηκε ποδοσφαιρο και ζωντανη μεταδοση. Ακριβως επειδη ειναι ζωντανη μεταδοση δεν θεωρω πως πρεπει να κρινει και την γενικη ποιοτητα εικονας του καναλιου.
Μπορει το προβλημα σε μια ζωντανη μεταδοση να ειναι οι καμερες, ο φωτισμος (οχι και τοσο για την θολουρα βεβαια) ή η αναμεταδοση. Ετσι δεν λαμβανω καθολου υποψη μου μια ζωντανη μεταδοση για την γενικη εικονα του καναλιου.

Αν δεν είναι το ζωντανό ποδόσφαιρο κριτήριο ποιότητας της εικόνας τότε τι είναι;

Οι παραγωγές των διοργανώσεων της UEFA γίνονται με υψηλά στάνταρντ, ο φωτισμός είναι άπλετος, οι κάμερες HD και η μετάδοση ψηφιακή. Ο ΑΝΤ1 όμως παίρνει σήμα διαμάντι και το κάνει λάσπη.
Για τις εγχώριες παραγωγές δεν μιλάω, εκεί ισχύει το όπου φτωχός και η μοίρα του.

Δες τον αγώνα του Ολυμπιακού σήμερα και πες μου αν είχε σχέση με την χθεσινή μετάδοση της ΝΕΤ (η οποία είχε στην πλάτη της και το EPTHD που της έτρωγε bitrate).

Το ποδόσφαιρο έχει ιδιαίτερη μεταχείριση από τον ΑΝΤ1, του "δίνουν και καταλαβαίνει"! Αποκλείεται να έχει άλλο πρόγραμμα με χειρότερη ποιότητα, λες και βάζουν όλη την προσπάθεια να παρουσιάσουν ό,τι χειρότερο υπάρχει!

Ισως να μην το διατυπωσα σωστα μιας και οταν ειπα "Ετσι δεν λαμβανω καθολου υποψη μου μια ζωντανη μεταδοση για την γενικη εικονα του καναλιου. " εννοουσα ολες τις ζωντανες μεταδοσεις.
Οσο για τις ζωντανες μεταδοσεις ποδοσφαιρου δυστυχως δεν μπορω να ξερω καν απο που ερχεται το σημα, αν υπαρχει διαφορά αν ο αγωνας ειναι τοπικος ή στο εξωτερικο ή οτιδηποτε αλλο.

Αυτο ομως που εννοουσα ειναι οτι κρινω την ποιοτητα εικονας ενος καναλιου σε μαγνητοσκοπημενη μεταδοση, ωστε να μην υπαρχει ο παραγοντας καμερα, φωτισμος, αναμεταδοση μεσα.

Εικόνα από τα βάθη της κολάσεως!
ΑΝΤ1 μην πω καμιά κουβέντα...:beatnik2:

Αυτο που βλεπω δεν το πιστευω πραγματικα.
Κουραστικα το εβγαλα και το ακουω απο το ραδιο.

Δηλαδη ειναι ντροπη τετοια εικονα για το 2000 οχι για το 2013, σαν να εχει ενα σεντονι λασπης η τηλεοραση.
Ουτε σε βιντεοκασετες της FF δεν εχω δει τετοια ποιοτητα.
Απορω πως οι ανθρωποι που ειναι υπευθυνοι γι αυτο εχουν ακομα δουλεια.