Re: Ποιότητα εικόνας ΑΝΤ1
Χθες παρακολουθησα μια εκπομπη για τις κλοπες μεταλλων, νομιζω λεγοταν "σε πρωτο πλανο".
Η εικονα ηταν καλη. Παντα απο Υμηττο.
Και εξηγουμαι. Οπως εχω πει ο ΑΝΤ1 δεν φτανει σε ποιοτητα εικονας μερικα καναλια πανελλαδικης εμβελειας αλλά δεν εχει και κατωτερη απο ενα δυο αλλα.
Ειδικα για 4:3 εκπομπη μια χαρα ειναι η εικονα. Ουτε θολουρα, ουτε χαμηλη αναλυση, ουτε χαλια χρωματα. Μια τυπικη εικονα SD 4:3
Βεβαια οπως εχω γραψει δεν παρακολουθω με αγωνια τον ΑΝΤ1 για να δω ποτε και τι προβλημα παρουσιαζει η εικονα, και φυσικα και παρακολουθω αλλα καναλια οταν το προγραμμα δεν μου αρεσει.
Οπως ειπα και μερικα μηνυματα πιο πανω, σχετικα με τις φωτο που ανεβασε ο sakis.kom, ειδα και αποσπασμα απο τον Τηλεκυβο και απο την αλλη την Ελληνικη σειρα. Οπου το πρωτο ειχε σοβαρο προβλημα θολουρας και το δευτερο σοβαρο προβλημα χαμηλης αναλυσης.
Ενα τριτο προβλημα που ετυχε να δω στον ΑΝΤ1, και σε εκπομπη που δεν ειναι του ενδιαφεροντος μου, ειναι οτι παιζει και εκπομπες που παρουσιαζουν judder και στους δυο δεκτες μου.
Οποτε εφοσον το προβλημα ή το μη προβλημα δεν εχει μια σταθερα και ποικιλει θα ελεγα οτι θα πρεπει σαφως να προσδιοριστει ωστε να μην υπαρχει συγχυση.
Δεν πιστευω να υπαρχει ανθρωπος που να βλεπει μονο αυτο το καναλι και κανενα αλλο και γι`αυτο και μου ειχε σχηματιστει μεγαλη εντυπωση για το ενα και μοναδικο συμπερασμα περι εικονας.
ΥΓ. πιο πανω καπου αναφερθηκε ποδοσφαιρο και ζωντανη μεταδοση. Ακριβως επειδη ειναι ζωντανη μεταδοση δεν θεωρω πως πρεπει να κρινει και την γενικη ποιοτητα εικονας του καναλιου.
Μπορει το προβλημα σε μια ζωντανη μεταδοση να ειναι οι καμερες, ο φωτισμος (οχι και τοσο για την θολουρα βεβαια) ή η αναμεταδοση. Ετσι δεν λαμβανω καθολου υποψη μου μια ζωντανη μεταδοση για την γενικη εικονα του καναλιου.