Αντικατάσταση Dac

nickvas19

AVClub Addicted Member
11 August 2011
2,014
Καλησπέρα παιδια.

Για οσους δεν γνωριζουν εχω τον nad 326bee με ifi macro +iusb 3.0. Τον επομενο μηνα θα παρω και τα B&w cm5 s2 ή τα Β&w 685 αναλογα την οικονομικη δυνατοτητα.

Απλα μου μπηκαν ιδεες για το dac.θα παω βεβαια να το ακουσω και σε αλλο συστημα να δω εαν φταιει αυτο αλλα νομιζω οτι δεν με ικανοποιει. Εγω κοιταξα και διαβασα καλα λογια για τα

1) Pioneer u-05 638ευρο

2) Teac UD-503 830ευρο

3) Teac UD-501 1060ευρο

Για το teac ud-301 δεν ξερω τπτ μιας και ελλαδα δεν το ειδα καπου.εχει καταργηθει;

Απο κει και περα θελω την βοηθεια σας. Το ifi νομιζω οτι δεν παιζει πολυ καλα τα χαμηλα.Νομιζω. Και γενικοτερα δεν εχει τον χαρακτηρα που θα ηθελα και θα ταιργιαζε. Δεν ξερω εαν θα κανω καλα που θα αλλαξω dac. Ξερω οτι θα μου πειτε ολοι να το ακουσω πρωτιστως αλλα αυτο ειναι λιγο δυσκολο. Οποτε σκεφτομαι οταν παρω τα ηχεια να παρω και ενα dac απο αυτα τα τρια...και να κανω δοκιμες και ετσι στο τελος να πουλησω ενα απο τα δυο. Στο ματι μου μπηκε για το pioneer u-05. Το teac δεν το χω και πολυ εκτιμηση. Στο ifi μ αρεσε που εχει υποστηριξει και βγαζουν συχνα updates κτλ,κ εφοσον καλο εμαθα θα ηθελα να χω την ιδια υποστηριξη.το ταβανι που βαζω ειναι 1000ευρο αλλα ενταξει εαν ειναι να μεινω και ικανοποημενος με λιγοτερα ακομα καλυτερα. Aπο κει και περα θα βοηθουσε πολυ η γνωμη καποιων που ειχαν ifi macro και το αλλαξαν σε κατι αλλο ή εχουν ακουσει ifi και καποια αλλα απο τα παραπανω που αναφερθηκα. Τωρα εαν ειναι να μου προτεινεται κατι αλλο σε αυτα τα χρηματα ευχαριστως (οχι ayazi). Προοριζεται μονο για στερεοφωνικη χρηση και οχι για ακουστικα.Ευχαριστω.

μα δεν θα δωσω αλλα λεφτα. απλα στην ουσια ανταλλαγη θα κανω.

Έχεις βαλει 3 μηχανάκια, εκ των οποίων τα 2 είναι Teac.
Ακριβώς μετά δηλώνεις πως την Teac δεν την γουσταρεις.
Άρα μένει ο Πιονερος. Τίμιος και καλό-κατασκευασμένος.

Υπάρχουν και άλλα μηχανάκια στα λ7 αυτά που ψαχνεις βεβαίως.
Aune S16, Mytek 192, Lab12... διάφορα βαλαντια, ποικιλες υλοποιήσεις.
Και για τυφλές αγορές έχει Schiit Gungnir, PS Audio NuWave... και πολλά ακόμα αν είσαι του ρίσκου.

παιδες...ανταλλαγη θα κανω. τα χρηματα μου για τα ηχεια τα εχω ειναι 700ευρο.
το dac που θα παρω αντε να δωσω 100-200ευρο παραπανω διοτι θα πουλησω το ifi.γιατι μπερδευεστε;

ναι αυτο που ρωταω ειναι εαω οντως ουσιαστικη διαφορα το pioneer με το ifi ή θα κανω χαζομαρα;

και 2ον τα teac δεν τα χω σε εκτιμηση γενικοτερα. καλα κανω ή τα αδικω;

εχει κανεις προσωπικη αποψη απο αυτα τα 3;

Hpm 60 εχω τωρα οπου σε ενα μηνα θα παρω b&w 685

Λες γι αυτο να μην ακουω τα χαμηλα καλα; λογω ενισχυτη;

Να ρωτήσω, η σιγουριά ότι το ifi δεν παίζει καλά τα χαμηλά από πού έχει προκύψει?
Είχες κάποιο άλλο ντακ πριν που με το ίδιο σύστημα τα χαμηλά έπαιζαν καλύτερα? Δοκίμασες κάποιο άλλο ντακ και έπαιζε καλύτερα?
Βασικά το ρωτάω γιατί στη δικιά μου χρήση θεωρούσα ότι τα χαμηλά είναι από τα καλά σημεία του micro.
Δεν περιμένεις να δεις το σεταπ σου με τα νέα ηχεία πρώτα?
Και επίσης ίσως με έναν άλλο ενισχυτή που σου είπαν τα παιδιά?

Η σιγουρια για το ifiπροκυψε απο το γεγονος οτι εχω 10 ιντσες μπασο στα ηχεια μου... Οποτε δεν φταιει το ηχειο.

Μετα πηρα ενισχυτη nad που μου ειπατε οτι δεν ειναι μικρος... Ενω τα ηχεια σηκωνουν 120watt.καποιος μαλιστα ειπε οτι θα τα κανει τουμπες τα ηχεια μου ο nad.αρα δεν ειναι ο ενισχυτης.

Μετα πηρα το ifi για καλυτερα κ οντως ηταν καλυτερα αλλα τα χαμηλα δεν καλυτερευσαν.

Μονο οταν βαζω μπασο τερμα απο τον ενισχυτη το μπασο κουνιεται. Εβαλα καλωδιο4μμ και πηρα ενα τακ απο χαμηλα.

Τι στο καλο να φταιει;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εχω παιξει κ μια καρτα ηχου creative η οποια ειναι καλουτσικη θαρρω κ παλι μπασο δεν βγαινει...

Δυστυχως δεν εχω την ορεξη να δωσω αλλα λεφτα σε ενισχυτες. Εκτος εαν υπαρχει τπτ καλο σε 2καναλο στα 600-700ευρο και να βγαζει 100-120watt. Τοτε θα τον αλλαζα.

Είμαι κι' εγώ πολύ περίεργος: Πως κατέληξες στο συμπέρασμα ότι για την "έλλειψη" (?) χαμηλού φταίει το DAC;

Μπορεί να φταίει κι' αυτό βέβαια, αλλά η συμμετοχή του στον τελικό ήχο σε σύγκριση με τα άλλα στοιχεία του συστήματος είναι πάρα πολύ μικρότερη.

Η γνώμη μου είναι:
Ασχολήσου με τα κύρια στοιχεία του συστήματος σου (ηχεία και ενισχυτικά). Φτάσε μέχρι εκεί που σε παίρνει (οικονομικά κυρίως).
Όταν τελειώσεις μ' αυτά, τότε ασχολήσου και με αλλαγή DAC.

Υπαρχει ενισχυτης με αυτα τα χαρακτηριστικα που ανεφερα;

Φιλε μου σου ειχα πει οτι τα ηχεια σου είναι γερασμενα. Και αναχρονιστικη σχεδιαση κσι σίγουρα κακο match με τα ηχεία.
Οπως βλέπεις εκεί καταλήγουν ολοι. Γιατί επιμένεις να αλλάξεις το καλύτερο που ηδη έχεις?

Επιμενω γτ οταν βαζω μπασο ακουγεται οπως θα θελα στα χαμηλα. Μπορει να ναι γερασμενα αλλα παιζουν καλουτσικα. Ασε που δεν μπορω να τα πουλησω. Απο κει κ περα λες να παραλαβω τα καινουργια να δω πως θα παιξουν κ μετα να παω σε αλλαγη; υστερα εαν θελησω αλλον ενισχυτη θα βρω κατι με 600-700ευρο με 100-120watt;εχεις να προτεινεις κατι;

Το γερασμενα που λες πιο πολυ ειναι με τα χρωματα του ηχου και οχι με την δυναμη των χαμηλων. Απο κοβονται οι χαμηλες... Κ δεν ειναι απο τα ηχεια... Ετσι καταλαβαινω τουλαχιστον.