Αντικατάσταση Dac

nickvas, νομίζω ότι έχουμε μια κλασσική περίπτωση βλάβης, όπως έλεγε μια παλιά ελληνική ταινία :-)

Εκτός από λίγο μπάσο, ο ήχος είναι γενικά κάπως λεπτός, ελαφρώς laid-back και λείπει η ζωντάνια που θες για να σε «ξεσηκώσει»?

Last edited:
μα δεν θα δωσω αλλα λεφτα. απλα στην ουσια ανταλλαγη θα κανω.

δε σε πιάνω...έχω διαβάσει 2,3 φορές όλο το thread και δεν έχω καταλάβει ούτε τι θες να κάνεις, ούτε τι θες να πετύχεις, ούτε τι φταίει...Επίσης δεν καταλαβαίνω το ποιόν της ανταλλαγής...δηλαδή έχεις ήδη dac και θα πάρεις άλλο για να διορθώσεις το μπάσο; Ακούγεται λίγο οξύμωρο...

ΑΝ και το τονίζω ΑΝ κατάλαβα καλά έχεις εξαιρετικά ιδιαίτερο τρόπο που ακούς μουσική, δε ξέρω αν είναι καλός ή κακός, αλλά θεωρώ οτι το μόνο γιατρικό στην "αρρώστια" σου είναι ένα sub. Τίποτε άλλο δε νομίζω να σε ταρακουνήσει, τουλάχιστον όσο μιλάμε για γήινα ποσά.
Λογικά ο αδύναμος κρίκος συμφωνώ οτι είναι τα ηχεία σου, αλλά πριν κάνεις οτιδήποτε χτύπα ένα sub και βάλτο να παίξει. Ισως λυθούν όλα!

Φιλοσοφικά, η κουβέντα είναι μεγάλη. Υπάρχει ένα ολόκληρο "audiophile" κύκλωμα που είναι της σχολής ότι οι συχνότητες πρέπει να βγαίνουν όσο γίνεται πιο κοντά στην πραγματικότητα ανεξάρτητα αν ευχαριστιέσαι τη μουσική σαν ΜΟΥΣΙΚΗ. Οι περισσότεροι άνθρωποι nickvas, όπως εσύ κι εγώ ακούμε μουσική και όχι τις συχνότητες. Το κύκλωμα αυτό όμως έχει μεγάλη στήριξη διότι είναι ιδιαίτερα επικερδές. DAC, ενισχυτές, ηχεία με χιλιάδες ευρώ προσπαθώντας τελικά να καταφέρεις τι; Να μη σου ξεφύγει κάποια συχνότητα και ξενερώσεις τελικά με το κομμάτι που ακούς; Τέλος πάντων...
Η δική μου εμπειρία στο χώρο του ήχου δεν είναι με ηχεία αλλά με ακουστικά. Έχω αντιμετωπίσει κάτι ανάλογο με το δικό σου nickvas, αλλά με DACs και ενισχυτές ακουστικών. Έχω ξενερώσει απίστευτα με τον ήχο δυο καλών, κλασσικών και αποδεκτών σε ευρύ κοινό ενισχυτών ακουστικών κι έτσι κατάλαβα τί παίζει. Και το επιβεβαίωσα μετά την τελευταία επίσκεψη στην αξιόλογη έκθεση head-fi που διοργάνωσε αυτό το forum. Υπερκοστολογημένοι εξοπλισμοί με διαφορές ασήμαντες-ανούσιες σε σχέση με κάτι πολύ πιο φθηνό.
Για να μην ξεφύγω πολύ από το θέμα, άκουσα στην έκθεση και το ifi idsd micro με τα ακουστικά μου (Philips Fidelio X1). Ήταν από αυτά που μου άρεσαν. Ρυθμικό, μουσικό, χαρούμενο αλλά πολύ λεπτόηχο βρε παιδί μου. Αν είχε και πιο γεμάτο ήχο, θα άγγιζε την τελειότητα. Το μπάσο πάντως δεν του έλλειπε.
Τώρα θα μου πεις, ωραία και ποιά είναι η λύση, τι πρέπει να αγοράσω για να ευχαριστηθώ όπως το λες;
Η απάντηση είναι μία: ΛΑΜΠΑ! Βάλε ένα καλό λαμπάτο προενισχυτή και ο ήχος θα μεταμορφωθεί σε αυτό που θέλεις.
Κι εγώ εκεί κατέληξα: Ακούω πλέον με λαμπάτο ενισχυτή ακουστικών, βρήκα την κατάλληλη λάμπα και πραγματικά η μουσική με ταξιδεύει.
Η λεπτομέρεια του καλού DAC διατηρείται απλά ακούγεται πιο φυσικό, πιο γεμάτο, πιο δυναμικό και με περισσότερο μπάσο.
Και αν θελήσεις να αλλάξεις χαρακτήρα, να δώσεις π.χ. ακόμα πιο γεμάτο ήχο με περισσότερο μπάσο ή λιγότερο, πιο ζεστό ή πιο ψυχρό κλπ. απλά αλλάζεις λάμπα (ή λάμπες) και δε δίνεις μια περιουσία να πάρεις άλλον ενισχυτή.
Το DAC σου πιθανότατα δε φταίει γιατί και το δικό μου DAC (μάλλον) λεπτόηχο είναι (έχω το Schiit Modi 2) αλλά ο λαμπάτος δε φαντάζεσαι πώς το μεταμορφώνει.
Ας πούνε και πιο ειδικοί σε setup ηχείων αν αρκεί ένας λαμπάτος προενισχυτής για την περίπτωση του nickvas ή πρέπει να πάρει και τελικό λαμπάτο.
Αυτή είναι η γνώμη μου, αν λοιπόν ισχύει στα ηχεία ό,τι και με τα ακουστικά πιστεύω οτι δίνω τη σωστή λύση στο φίλο μας...

Μόνος σου δεν μπορείς να απαντήσεις στο ερώτημα που ο ίδιος θετεις;
Είναι τα ακουστικά η ίδια αντιστοιχία/κατάσταση με ηχεία;

artheo σε ευχαριστω θερμα για την λεπτομερεστατη απαντηση σου και την επιμονη σου, παρολη την αναστατωση που εχω προκαλεσει.

την Λυση του sub οπως εγραψε και ο vsklav την σκεφτηκα. Αλλα πιο ειναι το θεμα σε ολη αυτην την ιστορια. Να γλυτωσω χρηματα και ταλαιπωρια. Δλδ να μην παρω sub και τελικα δεν μου κανει και μετα αγορασω αλλα ηχεια...και μετα ομως δεν μου αρεσει το sub ή απλα ειναι περιττο. Οπως και να χει τωρα που ειμαι στο να παρω ηχεια κολλαω και λεω...γιατι οχι ενα sub?!

θα συμφωνησω πληρως με εσενα artheo οτι ολα ειναι κερδοσκοπικα και υπερεκτιμημενα και βασιζονται στην παραμικρη λεπτομερια με τρελα ποσα απο ενα σημειο και μετα για να παρεις μια τοσα δα λεπτομερια.το πιστευω και το διαπιστωνω.Αρα και εσυ μου λες οτι ειναι λεπτοηχο πραγμα που εμενα προσωπικα δεν μου αρεσει. ΑΠο την αλλη ομως πιστευεις οτι ενας ενισχυτης θα το μεταμορφωσει; και τι ενισχυτης;των δυο ή τριων χιλιαδων ευρο; δεν θα μπορεσω να δωσω τοσα.

δλδ αναφερεις να βαλω πανω στον nad προενισχυτη λαμπατο;το παντρεμα δεν θα ειναι ενα ρισκο; ή εαν παρω εναν λαμπατο που λες θα μου φυγει μια περιουσια για να στα watt που θελω...δεν θα μου φυγει;
απο την αλλη δε υπαρχει και το ifi itube ( http://ifi-audio.com/portfolio-view/micro-itube/ ) το οποιο εχει μεσα λαμπιτσα και του δινει εναν αλλο χαρακτηρα απο οσα εχω διαβασει.βεβαια η τιμη του ειναι εξωφρενικη και δεν πιστευω να αξιζει.

γενικοτερα δηλωνω μπερδεμενος :P

ριξτε μια ματια σε αυτα τα b&w που σκοπευω να παρω...https://www.youtube.com/watch?v=J9LdIflkVgw.

Εδω στο βιντεο τα μπασα χορευουν οπως μ αρεσει. Στα δικα μου πρεπει να το βαλω τερμα αλλα και παλι δεν κανουν αυτην την διαδρομη. Δεν ξερω εαν ο τυπος παιζει σε μεγαλες εντασεις στο βιντεο ή με τερμα τα μπασα απο ενισχυτη ή μηπως καπου εχει κανενα μπασο χωμενο κατω...αλλα εγω κατι τετοιο αναζητω,αυτο νομιζω οτι μου λειπει και οχι την υπερβολη των cerwin wega...

Αν εννοείς τη διαδρομή του μεγαφώνου ,είναι λίγο σχετικό αυτό .
Πέρα απ αυτό ,πιστεύεις ότι εμείς μπορούμε να σε βοηθήσουμε ουσιαστικά βλέποντας αυτό το βίντεο ;
Αν και γίνομαι κουραστικός ,το καλύτερο πού έχεις να κάνεις είναι να τα ακούσεις στο χώρο σου -αν μπορείς Το δεύτερο καλύτερο είναι να πάρεις τον ενισχυτή σου και να πάς να τα ακούσεις σε κατάστημα

και εδω παλι ... https://www.youtube.com/watch?v=tRi7AVDwlHM ...ενταξει ξερω ειναι απο youtube αλλα μια ιδεα πιστευω την εδωσα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

οποτε λες να παρω dac ενισχυτη και να κανω δοκιμες σε κανενα μαγαζι;...μαλιστα....απλα για μενα ειναι ολοκληρο ταξιδι και ταλαιπωρια.....αλλα ισως μπορεσω και το κανω.θα το δω.

Τώρα θα μου πεις, ωραία και ποιά είναι η λύση, τι πρέπει να αγοράσω για να ευχαριστηθώ όπως το λες;
Η απάντηση είναι μία: ΛΑΜΠΑ! Βάλε ένα καλό λαμπάτο προενισχυτή και ο ήχος θα μεταμορφωθεί σε αυτό που θέλεις.
Κι εγώ εκεί κατέληξα: Ακούω πλέον με λαμπάτο ενισχυτή ακουστικών, βρήκα την κατάλληλη λάμπα και πραγματικά η μουσική με ταξιδεύει.
Η λεπτομέρεια του καλού DAC διατηρείται απλά ακούγεται πιο φυσικό, πιο γεμάτο, πιο δυναμικό και με περισσότερο μπάσο.
Και αν θελήσεις να αλλάξεις χαρακτήρα, να δώσεις π.χ. ακόμα πιο γεμάτο ήχο με περισσότερο μπάσο ή λιγότερο, πιο ζεστό ή πιο ψυχρό κλπ. απλά αλλάζεις λάμπα (ή λάμπες) και δε δίνεις μια περιουσία να πάρεις άλλον ενισχυτή.
Το DAC σου πιθανότατα δε φταίει γιατί και το δικό μου DAC (μάλλον) λεπτόηχο είναι (έχω το Schiit Modi 2) αλλά ο λαμπάτος δε φαντάζεσαι πώς το μεταμορφώνει.
Ας πούνε και πιο ειδικοί σε setup ηχείων αν αρκεί ένας λαμπάτος προενισχυτής για την περίπτωση του nickvas ή πρέπει να πάρει και τελικό λαμπάτο.
Αυτή είναι η γνώμη μου, αν λοιπόν ισχύει στα ηχεία ό,τι και με τα ακουστικά πιστεύω οτι δίνω τη σωστή λύση στο φίλο μας...

A....καλααα.....εσυ εισαι αλλουου....!

Τι σχέση έχουν τα βίντεο με το χώρο σου και τον ενισχυτή σου ; μάλλον καμμία
Αυτό πού βλέπεις είναι ένα ηχείο πού παίζει με άλλη πηγή,άλλο ενισχυτή σε άλλο χώρο
Και εκατό βίντεο να βρεις δε πρόκειται να δώσουν απαντήσεις για την επιλογή σου
Αν δε μπορείς να κάνεις το ταξίδι τότε κάνε το σταυρό σου και προχώρα ,μπορεί να είσαι τυχερός .
Ξεκίνησες με αλλαγή ντάκ ,πήγαμε σε ενισχυτή ,πήγαμε σε προ λαμπάτο και φθάσαμε σε ηχεία

nickvas, αρχικά χαλάρωσε γιατί το μπέρδεμα σε έχει αγχώσει.
Εγώ προσωπικά δε θα έπαιρνα sub. Το sub είναι να προσθέσεις μπάσο σε ένα ήδη καλό και επιθυμητό αποτέλεσμα. Αλλιώς κινδυνεύεις να ακούς απλά ένα δυνατό μπάσο και τίποτε άλλο να μην είναι ευχάριστο. Έτσι το βλέπω εγώ...
Λύσεις υπάρχουν σίγουρα περισσότερες από μία και πιστεύω δε χρειάζεται να δώσεις πάρα πολλά χρήματα αρκεί να κάνεις τη σωστή επιλογή!
Πρώτον δοκιμάζεις άλλο dac. Δανείζεσαι ένα dac ας είναι και φθηνό από ένα φίλο/γνωστό σου και βλέπεις αν υπάρχει διαφορά.
Αν δε βρεις κανέναν, στείλε μου pm και αν μένεις Αθήνα, έρχομαι και δοκιμάζουμε το δικό μου dac.
Αν είναι το dac το πρόβλημα, απλά αλλάζεις dac και ξεμπέρδεψες. Αν όχι, πας στον ενισχυτή και τότε βλέπουμε ...

ναι αυτο που λες μου φαινεται πιο λογικο και ευκολο. να δοκιμασω με αλλο dac. για να μου φυγει. στο μετα δεν ξερω....η πλειοψιφια λενε για ηχεια και οχι ενισχυτη....μονο εσυ και ενα αλλο παλικαρι μου ειπε για τον ενισχυτη μου ...... και εγω παλι τον θεωρω μικρο.......και καπως ξενερωτο...........νομιζω!!!

νικβας μαλλον εισαι ψυχαναγκαστικος και εχεις γινει κουραστικος!
αει παρε αυτό που εχεις βαλει στο μυαλο σου(γιατι αυτό θα παρεις) και μη μας πριζεις!
οι αλλοι στο λενε ευγενικα,εγω όχι!

venar δεν σε ενοχλησα φιλε μου. οποτε μπορεις απλα να μην βλεπεις :)

νικβας μαλλον εισαι ψυχαναγκαστικος και εχεις γινει κουραστικος!
αει παρε αυτό που εχεις βαλει στο μυαλο σου(γιατι αυτό θα παρεις) και μη μας πριζεις!
οι αλλοι στο λενε ευγενικα,εγω όχι!

Μεγαλυτερη δυσφορια προκαλει η αγενεια σας παρα το οποιο post του φιλου.
Και δεν ειναι πρωτη φορα που συμβαινει.

ενταξει ρε παιδια εαν ειναι να δημιουργω τοοοσο μεγαλο προβλημα οκ.δεν ξαναστελνω με συγχωρειτε.

Θα σταματησεις επειδη καποιος ξεπερασε τα ορια και εγινε προσβλητικος;