Αντικατάσταση Dac

δεν θελω να γινομαι βαρος...οπου δεν σε θελουν φευγοντας τιναξε και τα παπουτσια σου.

νικβας μαλλον εισαι ψυχαναγκαστικος και εχεις γινει κουραστικος!
αει παρε αυτό που εχεις βαλει στο μυαλο σου(γιατι αυτό θα παρεις) και μη μας πριζεις!
οι αλλοι στο λενε ευγενικα,εγω όχι!

Θεωρητικά είμαστε σε φόρουμ όπου όλοι ζητάνε πληροφορίες ενώ πολλοί μοιράζονται τα όποια κοινά τους ενδιαφέροντα εκτός κι αν χάνω κάτι.
Υπάρχει και το ρητό που λέει ότι δεν υπάρχουν ηλίθιες ερωτήσεις σε αντίθεση με τις απαντήσεις.

Αλλα κ στο αλλο παιδι πριν που εκανε τον κοπο κ αποδωσε την δικη του γνωμη μιλησε με τον ιδιο τροπο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τελος παντων για αρχη θα ψαξω να βρω κανενα αλλο dac απο κανενα γνωστο... Να δω εαν φταιει αυτο στο συστημα μου.... Μετα εαν δεν φταιει αυτο.... Θα παρω τον ενιαχυτη μου και το ντακ μου για ακροαση σε κανενα μαγαζι.... Και αμα στα ηχεια που δοκιμασω κανει τα ιδια... Τοτε ειναι ο ενισχυτης. Σωστα; και τελειωσε

Φίλε μου, δεν θα ησυχάσεις ποτέ, όσα παραπάνω κι αν διαβάσεις εδώ

Ειναι απλώς χάσιμο χρόνου, για όλους

Βγες, κάνε τις βόλτες σου, ακου και δοκίμασε ότι έχεις στο κεφάλι σου και όσα σου έκαναν κλικ από αυτά που διάβασες εδώ και αποφάσισε ότι σε κάνει happy

😉

nickvas το ντακ σου είναι μακράν η σοβαρότερη συσκευή στο σύστημα σου , στέκεται δε με αξιώσεις και σε συστηματα άνω των 5000 . Μην το "αγγίξεις". Επίσης μόλις πάρεις καλύτερα ηχεία δοκίμασε να το ακούσεις και χωρίς το iusb .

και εδω παλι ... https://www.youtube.com/watch?v=tRi7AVDwlHM ...ενταξει ξερω ειναι απο youtube αλλα μια ιδεα πιστευω την εδωσα.
..................οποτε λες να παρω dac ενισχυτη και να κανω δοκιμες σε κανενα μαγαζι;...μαλιστα....απλα για μενα ειναι ολοκληρο ταξιδι και ταλαιπωρια.....αλλα ισως μπορεσω και το κανω.θα το δω.
Ακόμα και από το Youtube είναι ολοφάνεροι οι χρωματισμοί του χώρου, αλλά και του συστήματος. Το υπερβολικό φούσκωμα στα χαμηλά που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην τοποθέτηση των ηχείων στις γωνίες είναι εντελώς αφύσικο. Και φυσικά δεν υπάρχει στην ηχογράφηση.

Άκου και το ίδιο κομμάτι όπως είναι στην ψηφιακή του ηχογράφηση, χωρίς να μεσολαβούν χώρος και ηχεία.
Και πάλι Youtube αλλά...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Είναι ολοφάνερο ότι σου αρέσει να ακούς υπερβολικά τονισμένο χαμηλό. Καμμία σχέση με την πραγματικότητα που υπάρχει στην ηχογράφηση, αλλά αυτά γούστα είναι, εμάς δε μας πέφτει λόγος!

Αναρωτιέμαι όμως: Τα B&W 685 που λες ότι ενδιαφέρεσαι να αγοράσεις πως τα διάλεξες; Τα έχεις ακούσει από κοντά; Στο χώρο σου ή σε κάποιο γνωστό χώρο; Με τα δικά σου ή με κάποια άλλα ενισχυτικά που γνωρίζεις; Ελπίζω όχι από το Youtube!

Το χαρακτήρα που θες να έχει το άκουσμα του συστήματος σου θα τον εξασφαλίσεις κατά 40-45% από τα ηχεία, 35-40% από τον ενισχυτή και 15-20% (το πολύ) από το DAC.
Και ο μόνος τρόπος να το εξασφαλίσεις χωρίς να πετάξεις χρήματα, είναι οι ακροάσεις σε μαγαζιά, κατά προτίμηση κουβαλώντας και τα δικά σου μηχανήματα, για να ξέρεις σε ποιό βαθμό επιδρά το καθένα.
Πιθανά ταξίδι, ίσως κουραστικό, αλλά δε γίνεται αλλιώς...

Υ.Γ. Ψάχνοντας για τα Pioneer HP 60 που ήδη έχεις, εύκολα διαπιστώνουμε ότι προέρχονται από μία εποχή που έφτιαχναν τα ηχεία εντυπωσιακά και υπερβολικά τονισμένα, ειδικά στα άκρα. Πολύ μακριά από την υψηλή πιστότητα αλλά αυτό δεν είχε σημασία. Ο σκοπός ήταν να εντυπωσιάζουν, όχι να είναι πιστά. Το πρόβλημα είναι πως αν ακούς μόνο από αυτά τα ηχεία για πολύ καιρό, χωρίς να έχεις εμπειρία από άλλα συστήματα, τείνεις να τα θεωρήσεις ως αναφορά και να αναζητάς το δικό τους χαρακτήρα ως τον "σωστό". Όπως είπαμε, γούστα είναι αυτά, αλλά να έχουμε συνείδηση πως διαμορφώνονται.

Υ.Γ.2 Τα Cerwin Wega που προτάθηκαν πιο πάνω με βάση ποιό κριτήριο τα απέρριψες; Τα έχεις ακούσει και δε σου άρεσαν; Δεν υποστηρίζω ότι πρέπει να πάρεις Cerwin Wega, κάθε άλλο, εκείνο που προσπαθώ είναι να καταλάβω τα γούστα σου και τα κριτήρια με τα οποία επιλέγεις...

Υ.Γ.3. Αντιλαμβάνομαι πως με όλα όσα έχεις διαβάσει και ακούσει ως τώρα έχεις μπερδευτεί. Μη σε στενοχωρεί όμως. Με την αναζήτηση μόλις ξεκίνησες ένα ταξίδι. Και το ταξίδι μπορεί να είναι και γοητευτικό.

Υ.Γ.4. Οι διαφωνίες, οι διαφορετικές γνώμες, δίνουν ζωή σ' ένα φόρουμ. Σε κάθε περίπτωση όμως ο σεβασμός για το πρόσωπο του συνομιλητή μας είναι απαραίτητος. Υπάρχει Κανονισμός και υπάρχει και η Δ.Ο. όποτε χρειαστεί. Μην αποθαρρύνεσαι λοιπόν στην αναζήτηση σου!

Απάντηση: Re: Αντικατάσταση Dac

Αλλα κ στο αλλο παιδι πριν που εκανε τον κοπο κ αποδωσε την δικη του γνωμη μιλησε με τον ιδιο τροπο.

Τελος παντων για αρχη θα ψαξω να βρω κανενα αλλο dac απο κανενα γνωστο... Να δω εαν φταιει αυτο στο συστημα μου.... Μετα εαν δεν φταιει αυτο.... Θα παρω τον ενιαχυτη μου και το ντακ μου για ακροαση σε κανενα μαγαζι.... Και αμα στα ηχεια που δοκιμασω κανει τα ιδια... Τοτε ειναι ο ενισχυτης. Σωστα; και τελειωσε

Αν μπορέσεις και βρεις κάποιο ντακ δοκίμασε το, για να σου φύγει από το μυαλό ότι φταίει το dac

Και φυσικά δεν ενόχλησες κανέναν και όλοι βρισκόμαστε εδώ για να βοηθούμε ,όσο μπορούμε

ενταξει ρε παιδια εαν ειναι να δημιουργω τοοοσο μεγαλο προβλημα οκ.δεν ξαναστελνω με συγχωρειτε.
Εννοείται ότι δεν δημιουργείς κανένα απολύτως θέμα. Η πλειοψηφία των ανθρώπων εδώ μέσα έχει όλη τη διάθεση να σε βοηθήσει στην αναζήτηση σου.

Καλή συνέχεια!

νικβας θέλω να πιστεύω οτι η πλειοψηφία εδώ μέσα θέλει να βοηθήσει. Αλλά προσπάθησε και συ να γράφεις λίγο πιο κατανοητά τι ακριβώς θες να κάνεις γιατί πολλές φορές, προσωπικά μιλώντας, πρέπει να διαβάσω αρκετές φορές τα λεγόμενα σου για να βγάλω άκρη και φαντάζομαι συμβαίνει σε αρκετό κόσμο αυτό.
Επίσης αν δε πας να ακούσεις σε κάποιο κατάστημα δε βγάζεις άκρη. ΠΡΕΠΕΙ να το πράξεις, θα κάνεις ένα καλό στην τσέπη σου!

Θα μπορούσα να περάσω απο το σπίτι σου για μια ακρόαση;

Καλημέρα φίλε μου...
Βλέποντας τα μηνύματά σου κατάφερα να αποκωδικοποιήσω ( ; ) το πρώτο σου μήνυμα.

Το ifi νομιζω οτι δεν παιζει πολυ καλα τα χαμηλα.Νομιζω.

Έχεις δίκιο.
Νομίζεις. :smile:
Ένα DAC που έχει τονισμένο χαμηλό δεν το κάνει καλό DAC. Το κάνει ένα DAC με τονισμένο χαμηλό.
Ανάλογα με τα γούστα και το σύστημα είναι καλό ή κακό.

Και γενικοτερα δεν εχει τον χαρακτηρα που θα ηθελα και θα ταιργιαζε.

Βασικά δεν έχει τον χαρακτήρα που θα ήθελες.

Δεν ξερω εαν θα κανω καλα που θα αλλαξω dac.

Δεν θα κάνεις καλά.

Ξερω οτι θα μου πειτε ολοι να το ακουσω πρωτιστως αλλα αυτο ειναι λιγο δυσκολο.

Και εδώ δίκιο έχεις.
Γιατί αυτός είναι ο σωστός τρόπος.
Όπως δεν αγοράζεις παπούτσια αν δεν τα δοκιμάσεις, έτσι, δεν αγοράζεις συσκευή ήχου αν δεν την ακούσεις.
Και όπως δεν θα αγόραζες ένα κουστούμι στο νούμερο του Brad Pit επειδή δείχνει ωραίο στον Brad Pit, έτσι, δεν αγοράζεις συσκευή ήχου επειδή ακούγεται ωραία στο σύστημα του αντιπρόσωπου.

Το να πάρεις περισσότερο μπάσο είναι εύκολο.
Για αρχή ξέχνα τα B&W. Όπως είπε ο Αντώνης, εσύ είσαι για Cerwin Vega.
Αν όχι, πάρε ένα sub.
Βάζεις όσο μπάσο θέλεις χωρίς να καταπονείς τον ενισχυτή σου, τα ηχεία σου θα παίζουν καλύτερα γιατί δεν θα τους στέλνεις τις χαμηλές συχνότητες και έτσι που σε βλέπω, πάντα θα θέλεις, έστω το λίγο παραπάνω μπάσο στον ήχο σου.
Επίσης είναι πιο ελεγχόμενο γιατί δεν θα χρειαστεί να είναι δίπλα σε τοίχο, χαμηλώνεις την έντασή του αν αρχίσει να μπουμπουνάει και σε ενοχλεί (σε αντίθεση με τα κανονικά ηχεία που δεν έχουν τέτοιες πολυτέλειες) και όταν θα δεις και καμία ταινιούλα θα σου δώσει το κατιτίς παραπάνω.

ναι η αληθεια ειναι μ αρεσει να ειναι τονισμενα τα χαμηλα...ισως τωρα ετσι οπως ειμαι εαν το ακουσει καποιος απο εσας πει οτι παιζει μια χαρα. εμενα καπως μου φαινεται γυμνο.δεν ξερω... σε σχεση με το βιντεο που ποσταρες οσο αφορα τον τονο στα χαμηλα θα ηθελα κατι ενδιαμεσο.

προσωπικα εχω ακουσει τα 685 και τα delphinus με το δικο μου dac και με ενισχυτη που ειχε το καταστημα ...οποτε δεν μπορω να βγαλω ακρη...γιατι και ο χωρος αλλαζει και ο ενισχυτης.

ακριβως αυτο γινεται εχω συνηθισει απο μικρος με αυτα και το εχω σαν σημειο αναφορας. Γι αυτο πολλες φορες δεν μπορω να περιγραψω με λογια τον ηχο και τι ακριβως δεν μου αρεσει λογο ελειψης εμπειριας. Αλλα φετος επιασα τον εαυτο μου να βαζει απο πισω στα crossover τα high και τα mid στο -4.ηταν πολυ υπερβολικα.

τα Cerwin Wega δεν τα εχω ακουσει αλλα....δεν νομιζω οτι ειναι για μενα για του εξης λογους. Εγω πιο πολυ ακουω adele,lana del rey,london grammar,u2 κτλ οποτε εσυ πιστευεις θα παιξουν σωστα αυτα τα ακουσματα; Βλεπω γενικοτερα οτι οσοι παιρνουν τετοια ηχεια ειναι για rap και μεταλ ή για πριονια ... επισης καταλαβαινω με τα λιγα που ξερω οτι δεν εστιαζουν στην ποιοτητα. Πλαστικα τα βλεπω,μεγαλα πολλα watt. Θα βαλω και εγω tiesto αλλα τα πιο soft Μονο πχ (Andain tiesto - Beautiful Things). Πιστευω θα με κουρασει.πιστευω! Απο την αλλη δεν ξερω εαν θα καταφερουν να παιξουν τα μουσικα μου γουστα που ανεφερα στην αρχη.θα μπορεσουν να βγαζουν χρωματα ηχεια PA;θαρρω οτι προοριζονται πιο πολυ για εντασεις και νταπα ντουπα.

απλα εαν παρω τα wega θα με περιορισει.....αρκετα. Ενω εαν παρω τα b&w και παρω και ενα sub μετα πιστευω θα ναι καλυτερα διοτι ταινιες και κανενα ετσι πιο περιεργο κομματι θα το βαζω με sub....και οταν θελω χωρις θα το βγαζω για τα πιο μελωδικα τραγουδια......ετσι το σκεφτομαι.

ζοριζεται ο ενισχυτης οταν βαζω τα μπασα τερμα απο το ποτενσιομετρο;

τα ηχεία είναι όντως αυτά ?

pioneer-hpm-60.jpg

Αν βάζεις τα μπάσα στο τέρμα και ανεβάσεις και την ένταση του ενισχυτή φυσικά και θα ζοριστεί.
Καλύτερα να χαμηλώνεις την ένταση στις συχνότητες παρά να τις ενισχύεις.

Το να αλλάξεις dac επειδή θέλεις περισσότερο μπάσο είναι λεφτά για πέταμα.
Πήγαινε στην τελική τα ηχεία σου πιο κοντά στους τοίχους και θα πάρεις περισσότερο μπάσο τσάμπα.

Αλλιώς, πας για sub και τελείωσες.

Μερικές παρατηρήσεις και από εμένα.

1. Η βασικότερη συμβουλή , που απλώς επαναλαμβάνω, είναι να πάρεις ένα sub. Θα παίξεις (ρυθμίζοντας) με αυτό και θα πάρεις ένα ήχο στα γούστα σου – τουλάχιστον τα σημερινά γούστα σου.

2. Η επόμενη συμβουλή μου είναι (αν ακούς από PC) να εφαρμόσεις έναν Equalizer πάνω στο foobar. Και αυτό θα σου δώσει παιχνίδι να ακούσεις με τα γούστα σου.

Επίσης κατά την γνώμη μου δεν πρέπει στα μεγάφωνα των χαμηλών να φαίνεται τόση μετακίνηση στην αναπαραγωγή των χαμηλών . Γενικά «οπτικά» δεν πρέπει να κινείται με τόση απόσταση το woofer. (στο βιντεάκι με τα B&W).

Νομίζω άμεσα να δοκιμάσεις την συμβουλή Νο 2 που είναι και τελείως ανέξοδη και μπορεί να σου αρέσει.

Και κάτι ακόμη .
Για όλους είναι ευχάριστα τα νήματα που κάποιος ψάχνεται να ακούσει όπως του κάνει κέφι ακόμη αν για πολλούς είναι "λάθος" . Ολοι μετέχουμε στο νήμα σου με χαρά και δεν υπάρχει λόγος να προβληματίζεσαι.

Αν βάζεις τα μπάσα στο τέρμα και ανεβάσεις και την ένταση του ενισχυτή φυσικά και θα ζοριστεί.
Καλύτερα να χαμηλώνεις την ένταση στις συχνότητες παρά να τις ενισχύεις.

Το να αλλάξεις dac επειδή θέλεις περισσότερο μπάσο είναι λεφτά για πέταμα.
Πήγαινε στην τελική τα ηχεία σου πιο κοντά στους τοίχους και θα πάρεις περισσότερο μπάσο τσάμπα.

Αλλιώς, πας για sub και τελείωσες.
+1 φίλε!

supersonic τα ηχεια μου ειναι αυτα...
http://avclub.gr/forum/showthread.php/118607-Μια-ταπεινή-προσπάθεια-και-από-μέρους-μου?highlight=

οσο αφορα το equalizer ... δεν ξερω να το πειραζω...και οτι δεν ξερω το αφηνω ετσι. Θα ηθελα να μαθω πως να το ελεγχω αλλα...δεν ξερω πως.διαβασα καποια πραγματα αλλα το να ανεβασεις με καποια κλικ ειναι ευκολο. που ειναι η σωστη θεση ομως;

Πήγαινε τα ηχεία πιο κοντά στον πίσω τοίχο και θα είσαι ταμάμ.
Στην τελική, καλύτερα να τα κολλήσεις στους τοίχους παρά να παίζεις με τα ποτενσιόμετρα.

....

οσο αφορα το equalizer ... δεν ξερω να το πειραζω...και οτι δεν ξερω το αφηνω ετσι. Θα ηθελα να μαθω πως να το ελεγχω αλλα...δεν ξερω πως.διαβασα καποια πραγματα αλλα το να ανεβασεις με καποια κλικ ειναι ευκολο. που ειναι η σωστη θεση ομως;

Η σωστή θέση είναι αυτή που σου αρέσει.

Σε κάποιους αρέσει να νοιώθουν (στο πίσω μέρος του μυαλού) ότι δεν το "πείραξαν" . Από όσα καταλαβαίνω δεν είσαι σε αυτή την κατηγορία - Μεταξύ μας και ..εγώ δεν είμαι .
.Αρα πυρ κατά βούληση (δεν κοστίζει κιόλας) και δες τι σου αρέσει.