Αντικατάσταση Dac

Νικβας ειλικρινά δεν έχω την εμπειρία των μελών εδώ μέσα αλλά από τα παραλειπόμενα καταλαβαίνω οτι έχεις μάθει να ακούς με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Πήγαινε και πάρε ένα sub όπως προείπα και θα βρεις την υγειά σου. Μηχανήματα δεν έχω ακούσει πολλά για να σου προτείνω αλλά στο sub είμαι κάθετος! Τίποτε άλλο δε θα σε ικανοποιήσει εκτός και αν αλλάξεις (κομματάκι δύσκολο) τον τρόπο που ακούς μουσική.
Πιστεύω οτι θα είναι αγορά που δε θα την μετανιώσεις με τίποτε οτι ηχεία και να επιλέξεις στο μέλλον. Θα σου κάτσει καλά και με τα υπάρχοντα αλλά και με οποιαδήποτε άλλα αποφασίσεις να πάρεις. Μονόδρομος θεωρώ...

Ευχαριστω για τις απαντησεις.

Τι εννοεις να τα χω ελεγξει; με ποιον τροπο;

τι να δει δηλ?

(εννοώ και εμφανή σημάδια φθοράς να μην έχουν, όλα τα συνθετικά υλικά ή χαρτί ή κόλλες θα έχουν πολυμεριστεί ή θα έχουν χάσει τις αρχικές τους - προ 40ετίας - ιδιότητες, ελαστικότητα, ακαμψία, κλπ κλπ)

εγώ στη θέση σου θα άλλαζα πρώτα ηχεία και μετά ενισχυτή το dac άστο για το τέλος τα δυο πρώτα ειναι τα υπεύθυνα,ειδικά τα ηχεία ειναι απλά για πέταμα λυπάμαι που στο λέω έτσι απλά θέλω και εγώ να σε προστατεύσω από μια λάθος αγορά αφού βελτιώσει με την αλλαγή του dac δεν θα δεις

καλά τα λέτε ... απλά ο άνθρωπος δείχνει να έχει ένα συναισθηματικό δέσιμο με τα εν λόγω ηχεία για αυτό είπα μπας και...
Συμφωνώ πως ηχεία/(και)ενισχυτή πρέπει να αλλάξει!
Και ίσως να αναθεωρήσει λίγο ΙΜΟ τι ήχο θέλει αλλά ΟΚ δεν μας πέφτει και λόγος...
Θαρρώ πως αν έρθει πιο καλό μεσοχαμηλό/σώμα και έλεγχος στο σύστημα μάλλον θα σταματήσει να λέει πως θέλει πιο πολύ μπάσο!

σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας. θα δω τι θα κανω με τα ηχεια αρχικα.

Γενικοτερα παντως πχ 685 και τα delphinus που ακουσα και αυτα παλι μου φανηκαν λιγα στα χαμηλα., μηπως τελικα φταιω εγω;

Φταίς, όσο ακριβώς φταίει και ο καθένας από εμάς για τα προσωπικά του γούστα ;)
Delphinus, εξαιρετικό ηχείο, αλλά "ζόρικο" στο ματσάρισμα, και μάλλον μακριά από τα γούστα σου. Παρομοίως και το B&W, που είναι και μια κλάση κάτω (imho) από Chario.

Γενικώς μπερδεγουέυ η κατάσταση, αλλά όποιος στο παρελθόν έχει μπλεχτεί σε "ανορθόδοξη" σειρά αγοράς, σίγουρα μπορεί να σε νοιώσει. Η δική μου άποψη δεν απέχει από την επικρατούσα… Καταρχάς κρατάς το dac σου, ψάχνεις να ακούσεις ηχεία (αν θες βάλε και κανά Monitor Audio (πχ Silver 1) στη λίστα σου - ψυχανεμίζομαι πως έχουν "μπόλικο" από τον ήχο που ψάχνεις), και στη συνέχεια βλέπεις αν μπορείς να πας σε κάτι καλύτερο σε ενισχυτικά. Όταν με το καλό τελειώσεις με αυτά, τότε κρίνεις και το dac. Επίσης, ξέχνα το youtube για επιλογές ηχητικών, μη "ψαρώνεις" από κακοπροαίρετους, και…απόλαυσε το ταξίδι…