Ntinos1972 said:
Τατιανα γραφεις (& φανταζομαι μιλας) παρα πολυ ωραια. Εχεις πολυ σωστη τοποθετηση επι του θεματος.
Λυπαμαι αν θα σε στεναχωρησω αλλα μπορει η γυναικα, ο ανδρας, το παιδι, ο παππους, και η γιαγια να ειναι ολοι ανθρωποι (που ειναι βεβαια), αλλα εχουν διαφορετικο ρολο.
Δεν υποτιμω την γυναικα, το αντιθετο μαλιστα, ουτε θεωρω οτι αν μια γυναικα ειναι συναδη με τον "ρολο" της δεν μπορει να εξέλιξιχθει να μάθει , να δημιουργήσει , να τραγουδήσει ένα καλύτερο τραγόυδι.
Απλα αυτες τις σκεψεις που περιγραφεις, σας τις "φυτεψανε".
Αν θες πες μας, εισαι παντρεμενη?
Ντίνο ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια καταρχήν
Πάμε στο κατεβατό που έλεγες τώρα
Παρόλο που είμαι αγνωστικιστής υπάρχει ένα βιβλίο, ο Γλάρος Ιωνάθαν, που είναι για μένα το απόσταγμα του νοήματος της ζωής......
Είναι λοιπόν ένας γλάρος που λες...(μην ακούσω αστεία για πτηνά και άλλου είδους συναφή!

)
Νόμος του σμήνους είναι ότι οι γλάροι πετάνε αργά και χαμηλά για να βρίσκουν τροφή και να είναι ασφαλείς. Μετά μαζεύονται όλοι μαζί τη νύχτα στη στεριά για να κοιμηθουν, δεν πετάνε ποτέ για ευχαρίστηση, για τη χαρά του πετάγματος.
Αυτός ο γλάρος όμως, ο Ιωνάθαν (ναι έχει όνομα, πτηνό με ονοματεπώνυμο......!) πετάει για τη χαρά του πετάγματος, για την εξέλιξη, για τη μάθηση. Πετάει γιατί πιστευει σε ένα ανώτερο σκοπό από απλά φαί και αναπαραγωγή.
Για το λόγο αυτό το σμήνος τον εξορίζει. Του λέει ότι είναι ντροπή για ένα γλάρο να μη συμμορφώνεται με τους άγραφους νόμους και ρόλους του σμήνους.
Ο κακομοίρης φεύγει αποκαρδιωμένος. Αλλά ζει μια ζωή μοναχική μεν αλλά γεμάτη νόημα, για τη χαρά του πετάγματος, για την εξέλιξη.
Όταν έρχεται η ωρα να περάσει σε άλλη διάσταση ανακαλύπτει ότι ο θάνατος είναι απλά το πέρασμα από τη μία διάσταση σε άλλη. Αν έχεις μάθει και εξελιχθεί αρκετά πηγαίνεις κάπου που να μπορέσεις να συνεχίσεις αυτή τη μάθηση.
Τεσπα για να μην τα πολυλογούμε μετά από πολλά ταξίδια, γνώση και μάθηση γυρίζει στο αρχικό σμήνος για να τους μεταδώσει αυτά που έμαθε...
Ότι ένα γλάρος γεννήθηκε ελευθερος, ότι ο μόνος πραγματικός νόμος είναι ο νόμος της Ελευθερίας, ο νόμος του Είναι, ο νόμος του Μεγάλου Γλάρου.
"Jonathan Scagull discovered that boredom and fear and anger are the reasons that a gull's life is so short, and with these gone from his thought, he lived a long fine life indeed."
"Each of us is in truth an idea of the Great Gull, an unlimited idea of freedom"
"Maynard Gull, you have the freedom to be yourself, your true self, here and now, and nothing can stand in your way.It is the Law of the Great Gull, the Law that Is.""Are you saying I can fly?"
"I say you are free."
"The only true law is that which leads to freedom," Jonathan said. "There is no other."
(sorry για τα αγγλικά αλλά δεν άξια να μεταφράσω τα λόγια του Bach)
Ξεπερνώντας τα όρια του Χώρου και του Χρόνου ο Ιωνάθαν έμαθε και δίδαξε το μαγαλύτερο και σημαντικότερο μάθημα, το νόημα της Καλοσύνης, της Αγάπης και της Ελευθερίας.
Θα μου πεις λοιπόν τι νόημα έχουν αυτά σε σχέση με το θέμα μας?
Μεγάλη σχέση.
Μέσα στην πορεία του κόσμου έχουν διαπραχθεί και διαπράττονται ακόμα τεράστια εγκλήματα κατά της γυναικείας φύσης.
Δε νομίζω ότι χρειάζεται να επεκταθώ, αλλά χαρακτηριστικά να πω ότι η γυναίκα θεωρείτο ιδιοκτήσία, αντικείμενο. Η γυναικεία της φύση βρώμικη , κατάπτυστη. Ακόμα σε πολλα μέρη του κόσμου (Ισλαμ, Ταλιμπάν κτλ) η γυναίκα φοράει τη μπούργκα και είναι σκλάβα. Σωματικά, ψυχικά και σωματικά.
Να πω για τα κυνήγια μαγισσών? Να πω για το πόσες γυναίκες πέθαναν στν πυρά? Να πω για τις Μαγδαληνές? Από που να ξεκινήσω και που να τελειώσω?
Δεν είμαι φεμινίστρια. Είμαι ανθρωπιστής.
Πιστεύω στην ισότητα. Οι διαφορές μας δεν πρέπει να μας κάνουν να διαχωριζόμαστε σε ρόλους και παγιωμένα καθεστώτα αλλά αντίθετα να αλληλομοιραζόμαστε την ευθύνη για την ανάπτυξή μας, για να φτάσουμε στα άστρα.
Μέσα μου βρίσκεται το DNA χιλιάδων χρόνων ανθρώπινης ιστορίας, χιλιάδων γυναικών αλλά και ανδρών. Σηκώνω (ο καθένας από μας) το βάρος της συνέχειας, του επόμενου βήματος με ευθύνη, με συναίσθηση, με σεβασμό και με τη γνώση του παρελθόντος.
Για να δημιουργήσεις και να εξελιχθείς πρέπει να είσαι ελεύθερος. Και η ελευθερία δεν είναι κατι υλικό. Η ελευθερία είναι πνευματική κατάσταη.
Το πνεύμα μου δεν είναι θηλυκό ή αρσενικό, το πνέυμα μου είναι ανθρώπινο.
Με το πνεύμα μου λοιπόν επιλέγω, αξιολογώ και πράττω. Δεν με ενδιαφέρουν οι ρόλοι που η κοινωνία επιβάλλει, ποτέ δε με ενδιέφεραν, αυτοί είναι για τους αλλους γλάρους. Ο μόνος πραγματικός νόμος είναι αυτός που οδηγεί στην ελευθερία. Και την καλοσύνη. Και την αγάπη.
Από κει και πέρα......δεν είμαι παντρεμένη. Είμαι πολύ μικρή ακόμα για κάτι τέτοιο. Εαν συμβεί δεν έχω πρόβλημα να μαγειρέψω αν μαγειρευει κι εκείνος....αν δε μαγειρεύει θα αναλάβει το πλύσιμο.
Όσο για τα παιδιά...δεν υπάρχει περίπτωση φυσικά να παρατήσω την καριέρα μου...όπως δεν ζητείται από κανέναν άντρα να κάνει τέτοιο έτσι είναι και δικό μου δικαίωμα και υποχρέωση........η πρώτη μας υποχρέωση είναι απέναντι στον εαυτό μας........αλλά πίστεψέ με θα φροντίσω τα παιδιά μου να είναι ευτυχισμένα, μέσα σε ένα περιβάλλον που θα αποτελείται από ανθρώπους που παλεύουν για τη ζωή, για την πνευματική ανάπτυξη, για την καλοσύνη , για την αγάπη....για όλα όσα αξίζουν στη ζωή.
Γιατί έχω δει και όλες τις ισσοροπημένες οικογένειες με τη γυναίκα-δούλα και τον πατέρα-αφέντη.
Έλεος, ολόκληρη Γαλλική Επανάσταση για αυτές τις αξίες.
It matters not how strait the gate,
How charged with punishments the scroll,
I am the master of my fate:
I am the captain of my soul.