Απ' του παπα-Τσάκωνα στου Ντοκ ( απορίες περί μπάσσου , ηχείων κλπ)

Chief, δεν είναι ανάγκη να ακούσουμε το απόλυτο μπάσο από τα Signum.

Εδώ τα βάλαμε και παίξανε στου Κακαλιού (εκείνο το βράδυ που είχε μαζευτεί λαός).

Το θέμα είναι να πάρει μια ιδέα ο Ντοκ από το χαρακτήρα των ηχείων, για να δει αν θέλει Sonus ή όχι.
Μετά, αν του αρέσουν, παίρνει τα Cremona.

Στο χώρο μου πάντως, έδεσαν μια χαρά.
Μόνη ένσταση ένας περιορισμός στις εντάσεις (και πάλι μη φανταστείτε τίποτα τρομερό).

Τα signum στου Κακα τελείωσαν σε ένα πεζό μεταβατικό...
δεν νομίζω.
Ευτυχώς είναι μικρά και ελαφριά...
Πάντως πάλι θέλουν βάση.

φυσικά θα έρθει και ο chief. Βέβαια είμαι προκατειλλημένος με τα ηχεία βάσης αλλά είναι ευκαιρία να ακούσω ένα σπίτι μου .Ακούγοντας δεν έχασε κανείς ...αγοράζοντας χάνεις :ernaehrung004:

Ντοκ αν κάτσεις στο εγγύς πεδίο τα πράγματα θα είναι καλά.
Τώρα αν δεν πρόκειται να ακούς ποτέ εγγύς γιατί δεν βολεύει, άλλο καπέλο.
Πάντως συμφωνώ για τις δοκιμές.

Δεν με λες?
Για δεν παίρνεις μαζί με του Υπέρηχα και το ρελάκι από τον Κακαλέα????...

Last edited:
Ντοκ αν κάτσεις στο εγγύς πεδίο τα πράγματα θα είναι καλά.
Τώρα αν δεν πρόκειται να ακούς ποτέ εγγύς γιατί δεν βολεύει, άλλο καπέλο.
Πάντως συμφωνώ για τις δοκιμές.

Δεν με λες?
Για δεν παίρνεις μαζί με του Υπέρηχα και το ρελάκι από τον Κακαλέα????...Ελα μου ;

Γιάννη , αλλάζοντας θέση δεν έρχεται το μπάσο ( λέω εγώ ο άσχετος ) . Θα μετακινηθώ δηλαδή 5 εκ και θα μπεί ο Laswell στο σαλόνι ( απ´'το παράθυρο ;):ernaehrung004:

Πάντως τα Signum ελάχιστη σχέση έχουν σαν ήχος με τα Kremona auditor(όχι το τελευταίο μοντέλλο που ελάχιστα έχω ακούσει).
Τα auditor έχουν(είχαν?-είπαμε δεν ξέρω το τελευταίο μοντέλλο,άν και δεν πρέπει να έχει αλλάξει ο χαρακτήρας τους) μεγάλο, βαρβάτο, πλούσιο,ζεστό και μουσικό ήχο αντίθετα με τα signum,που απ' ότι θυμάμαι μονιτορίζουν και δεν πρέπει να κατεβαίνουν το ίδιο στα χαμηλά..

Last edited:
Χτεσινή πιστοποίηση με την παρουσία των Guybrush και παπα Τσάκωνα επιβεβαίωσε σχεδόν στο σύνολο τις διαπιστώσεις του Μήτσου.

Τα tempo ακούστηκαν σχεδόν κλινικά, με ιδιαίτερη έμφαση στις μεσσαίες και υψηλές και υπαρκτό αν μη τι άλλο μπάσο, πλην δεν όχι εντυπωσιακό ή γιά να είμαστε σαφέστεροι στα όρια του ικανοποιητικού χωρίς όμως να υπάρχει περίπτωση να τα ξεπεράσει.
Σε ορισμένα cd τσίριζαν, αν κι η εικόνα ήταν μεγάλη και πλούσια.
Παραδόξως στο βινύλιο η εικόνα γίνονταν ακόμα μεγαλύτερη, σαφέστερη και είχα την εντύπωση ότι υπήρχε και περισσότερο μπάσο.
(Μιλάμε πάντα γιά ίδιο πρόγραμμα).

Όμως το τελικό συμπέρασμα ηταν ότι η έντονη λεπτομέρεια έκανε το ηχείο κουραστικό και προσωπικά κατέληξα στο ότι η αιτία είναι ότι δεν μπορεί να γεμίσει τον χώρο του Μήτσου που υπολογίζω να είναι κάπου 40 τμ...
Ζητάμε αρκετά από τα ηχεία αυτά και στις εντάσεις αυτές...φωνάζουν.
Το γύρισμα στα ma ήταν καπως λυτρωτικό, όχι με την έννοια ότι αυτά ήταν καλύτερα....
Με τίποτα.
Απλά ήταν πιό ευχάριστα στο αυτί.

Με λίγα λόγια η αναζήτηση συνεχίζεται.
Το κέρδος?
η παρέα και ο καφές...

Μετά από αυτό, μάλλον δεν έχει νόημα να φέρω τα Signum εκεί, αφού ούτε τα Tempo δε μας έφτασαν.
Αν και πιθανό να κανονίσουμε κάτι, έστω και για χαβαλέ, μετά την επιστροφή μου.

Τα δικά μου συμπεράσματα:
1) Ο Ντοκ θέλει μεγαλύτερο ηχείο εκεί μέσα (κάτι με 10ιντσο ή 12ιντσο γούφερ)
2) Τα Tempo δεν πολυταιριάζουν με τον SAM.

Κατά τ' άλλα, είδαμε το liveακι των Magma, ακούσαμε μουσικές (κυρίως 70'ς), τα είπαμε κιόλας...:ernaehrung004:

τι liveάκι βρε μάστορα ?
θα μας ακούσει κανείς....:violent-smiley-030:

ο ορισμός του rock event....:worshippy:

Χτεσινή πιστοποίηση με την παρουσία των Guybrush και παπα Τσάκωνα επιβεβαίωσε σχεδόν στο σύνολο τις διαπιστώσεις του Μήτσου.

Τα tempo ακούστηκαν σχεδόν κλινικά, με ιδιαίτερη έμφαση στις μεσσαίες και υψηλές και υπαρκτό αν μη τι άλλο μπάσο, πλην δεν όχι εντυπωσιακό ή γιά να είμαστε σαφέστεροι στα όρια του ικανοποιητικού χωρίς όμως να υπάρχει περίπτωση να τα ξεπεράσει.
Παραδόξως στο βινύλιο η εικόνα γίνονταν ακόμα μεγαλύτερη, σαφέστερη και είχα την εντύπωση ότι υπήρχε και περισσότερο μπάσο.

και τι ειναι αυτο που σου κανει εντυπωση ρε Δημητρη? Οσες φορες ετυχε στο παρελθον να ακουσω το ιδιο πραγμα σε cd και LP ( εχω πολλους ιδιους δισκους και στα δυο format) η "βυνιλιακη εικονα" ηταν μεγαλυτερη και σαεφστερη....

και τι ειναι αυτο που σου κανει εντυπωση ρε Δημητρη? Οσες φορες ετυχε στο παρελθον να ακουσω το ιδιο πραγμα σε cd και LP ( εχω πολλους ιδιους δισκους και στα δυο format) η "βυνιλιακη εικονα" ηταν μεγαλυτερη και σαεφστερη....

στον ίδιο χώρο με ίδιες πηγές και διαφορετικά ηχεία αυτό δεν συνέβαινε...

Απάντηση: Re: Απ' του παπα-Τσάκωνα στου Ντοκ ( απορίες περί μπάσσου , ηχείων κλπ)

Όμως το τελικό συμπέρασμα ηταν ότι η έντονη λεπτομέρεια έκανε το ηχείο κουραστικό και προσωπικά κατέληξα στο ότι η αιτία είναι ότι δεν μπορεί να γεμίσει τον χώρο του Μήτσου που υπολογίζω να είναι κάπου 40 τμ...
Το γύρισμα στα ma ήταν καπως λυτρωτικό, όχι με την έννοια ότι αυτά ήταν καλύτερα....
Με τίποτα.

Το κέρδος?
η παρέα και ο καφές...

Ήταν κοινή μας διαπίστωση, στ'αλήθεια, όλα τα παραπάνω. Δεν ξέρω τι έφταιγε, μόλις τα έστησα πάλι στον χώρο μου όλα ήρθαν στην θέση τους, ωςτόσο, χρειαζόμαστε οπωσδήποτε ακροάσεις και με άλλα ηχεία, πριν (ίσως λανθασμένα!) ρίξω το φταίξιμο στο σύστημα. Πάντως δεν ματσάρισαν καθόλου! Ο όρος κλινικά περιέχει μεγάλη ευγένεια, ακούσαμε ήχο επιθετικό και μετά από ώρα κουραστικό, που δεν άφηνε περιθώρια για ακρόαση γενικώς. Το ζήτημα (..γιά'μένα πλέον..) είναι πως όσο ανεβαίναμε σε ηχητικής ποιότητας πηγή (πρώτα Fidgi dvd, μετά Theta Miles και τέλος AcousticSing/Unifi/Shelter501) τόσο καλύτερα αποτελέσματα είχαμε, αλλά ποτέ όπως ακούω σε'μένα. Νομίζω πως μόνο με ακρόαση του Sam στο δικό μου σύστημα-χώρο μπορώ να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα

Όσο για το vide-άκι, οι Magma (που πρώτη φορά άκουσα) δεν μου άρεσαν, μου φάνηκαν σαν να έπαιζαν γερμανοί θέματα και φράσεις των VDGG. Μάλλον βιαστικό το συμπέρασμα και τους οφείλω ακροάσεις. Εξαίρεση το δεκάλεπτο+ Kobaia, που έκλεινε το live και ήταν πανέμορφο! Άφρο-μπλούζ με πνευστά των 70ς, όλος ο θίασος σε χίπικο οργασμό. Διαμάντι!

Με τίποτα.

Το κέρδος?
η παρέα και ο καφές...

Ρε μάνα μου , μιά φορά κάναμε ακρόαση με τον Ντόκ και κατάλαβα οτι ο άνθρωπος θέλει ΣΩΜΑ με ΚΡΕΑΣ ( +χαμηλο !!!) , ΠΥΓΜΗ , ΕΛΕΓΧΟ , ΕΙΚΟΝΑ , και ολα αυτά ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΑ για να μπορεί να παρακολουθήσει το μουσικό έργο

Θα ήταν πλεονασμός να πώ οτι πολλές συνταγές γι ολα αυτά ΜΑΖΙ δέν υπάρχουν ?

ps
...εννοείται οτι ο χώρος , δέν θα είναι άδειος και οτι θα είναι κάπως μαζεμένη η αντήχηση (ιδιαίτερα σε μεγάλους χώρους ) και η θέση τουλάχιστον αν οχι εγγύς , στο μέσο πεδίο ..αν μιλάμε για εικόνες και ακρίβειες , σάν και αυτά που ακούσαμε ...κάτω

Last edited: