Απαγορεύσεις Φωτογράφησης σε Δημόσιους χώρους

Re: Φωτογραφηση σε δημοσιους χωρους

Ναι, άλλο ρωτάω, θα κάνεις τίποτα μετά την "επίσημη" άρση της υποτιθέμενης απαγόρευσης? Αξίζει να βγάλεις κάτι?

Εδω οι πρωτες.

Attachments

• IMG_2852.jpg
    IMG_2852.jpg
    81.6 KB · Views: 51
  • IMG_2857.jpg
    IMG_2857.jpg
    83.8 KB · Views: 187
  • IMG_2858.jpg
    IMG_2858.jpg
    39.4 KB · Views: 42
  • IMG_2864.jpg
    IMG_2864.jpg
    66 KB · Views: 51
  • IMG_2870.jpg
    IMG_2870.jpg
    67.7 KB · Views: 40

Ναι, άλλο ρωτάω, θα κάνεις τίποτα μετά την "επίσημη" άρση της υποτιθέμενης απαγόρευσης? Αξίζει να βγάλεις κάτι?

Θα πηγαινω να "παιζω" και οτι βγει.

Ας πουμε θα παω να ξαναβγαλω τις χθεσινες, με σκοπο να τις πετυχω καλυτερα.

Και μερικες ακομα.

Attachments

• IMG_2899.jpg
    IMG_2899.jpg
    74 KB · Views: 34
  • IMG_2896.jpg
    IMG_2896.jpg
    72.8 KB · Views: 184
  • IMG_2895.jpg
    IMG_2895.jpg
    86.9 KB · Views: 28
  • IMG_2882.jpg
    IMG_2882.jpg
    58.8 KB · Views: 31
  • IMG_2872.jpg
    IMG_2872.jpg
    72.2 KB · Views: 35

Μπράβο vasada,
και για την επιμονή και για τις φωτογραφίες. :SFGSFGSF:

Περισσότερο μου άρεσε αυτή

attachment.php

ενω η επόμενη με πηγαίνει σε άλλες εποχές,
κάτι σαν τα μικρά τρένα που έχουμε σπίτι να παίζουμε με το γυιο μου!:Banane0::award:

attachment.php

Μια άλλη ώρα της ημέρας, πιστεύω θα γράψουν πολύ καλύτερα όλα! Τώρα ειδικώς που μόνο χαλί δεν σου στρώνουν να περάσεις...!

Μια άλλη ώρα της ημέρας, πιστεύω θα γράψουν πολύ καλύτερα όλα! Τώρα ειδικώς που μόνο χαλί δεν σου στρώνουν να περάσεις...!

Λες να παω και μερα?
Θα παω δηλαδη, ετσι κι αλλιως. Τωρα που δεν "απαγορευεται"...

Με το χαμογελο στα χειλη με υποδεχτηκαν σου λεω.

Το gorillapod κανει δουλεια. Πολυ βολικο.

Ο Συνηγορος του Πολιτη δημοσιευσε την υποθεση.

Το παρακατω λινκ ανεβηκε στο dpgr.

http://www.synigoros.gr/pdf_01/6732_1_trainspotting.pdf

Παρολα αυτα εγω νομιζω οτι ακομα δεν εχει βγει ακρη, και οτι δεν μπορει να εξαναγκαστει ο ΟΣΕ να διανειμει σχετικο εγγραφο στους σταθμους.

Ο ρολος του Συνηγορου ειναι συμβουλευτικος, και παρολο που τους εκανε να παραδεχτουν οτι κακως υπηρχαν απαγορευσεις τοσα χρονια, δεν μπορει να επιβαλει την κοινοποιηση της παραδοχης αυτης.

Καταλαβαινω οτι ο Συνηγορος πλεον κανει εκκληση στο Υπουργειο, για να κανει αυτο συστασεις στον ΟΣΕ.

Το θεμα παραμενει στα χερια του ΟΣΕ...

Επανερχομαι με νεοτερα.

Ελαβα μολις αυτη την επιστολη.

http://www.dpgr.gr/usergalleries/displayimage.php?album=17980&pos=2&uid=

Μιλησα με την κυρία Γαλλή, υπευθυνη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Μου ειπε λοιπον (αφου με αποκαλεσε "trainspotter") οτι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ειναι υπευθυνη για τη λειτουργια μονο και δεν ειναι ιδιοκτησια της οι εγκαταστασεις ή το υλικο, και δεν γνωριζε να μου πει σε ποιον ανηκουν τελος παντων και σε ποιον θα πρεπει να απευθυνθω. Επισης, μου ειπε οτι το προσωπικο στους σταθμους ΔΕΝ ειναι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και δεν γνωριζει ποιος προσλαμβανει την εταιρια σεκιουριτι.

Βεβαια δεν μου εξηγησε γιατι ενω απευθυνθηκα αλλου (στο γραφειο που μου υπεδειξε το προσωπικο του Σιδηροδρομικου Σταθμου Κορινθου), κατεληξα να λαβω απαντηση απο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ που δεν ειναι αρμοδια.

Δεν μου εξήγησε ούτε γιατί παρόλα αυτά μια ειδική γραπτή άδεια από το Γραφείο Τύπου του ΟΣΕ θα ήταν αρκετή.

Το συμπερασμα ειναι οτι δεν υπαρχει απαντηση μεχρι να αναδιοργανωθει ο ομιλος ΟΣΕ, δηλαδη δεν θα υπαρξει απαντηση.

Αυτο χρησιμοποιειται ως μια χαρα δικαιολογια, για να καθυστερησουν και να διατηρησουν το υφισταμενο καθεστως, γιατι τους βολευει.
Θέλουν να αποφυγουν ας πούμε το να δημοσιευσει κάποιος μια φωτογραφία ενός υπαλληλου να κ@λοβαραει.
Αυτό ακριβώς εννοουν με το «προσωπικά δεδομένα των υπαλληλων».

Eπισης, πρεπει να πω οτι η κυρια Γαλλή με ρωτησε:
"Αφου εξυπηρετηθηκατε, γιατι επιμενετε?"

Last edited:

Δεν βλέπω να έχει γίνει τίποτα. Η δε απάντηση του ΟΣΕ, βρίθει κουτοπονηρίστικων "επιφυλάξεων". Αυτό "κινούμενων αμαξοστοιχιών" από πού προκύπτει? Προσιτοί χώροι δεν είναι? Ή εάν φωτογραφίσω το κουπέ που κάθομαι υποβάλλω οποιονδήποτε σε κίνδυνο?

Απάντηση: Re: Φωτογραφηση σε δημοσιους χωρους

Δεν βλέπω να έχει γίνει τίποτα. Η δε απάντηση του ΟΣΕ, βρίθει κουτοπονηρίστικων "επιφυλάξεων". Αυτό "κινούμενων αμαξοστοιχιών" από πού προκύπτει? Προσιτοί χώροι δεν είναι? Ή εάν φωτογραφίσω το κουπέ που κάθομαι υποβάλλω οποιονδήποτε σε κίνδυνο?

Nα έχετε υπόψη σας ότι πριν 10 μέρες είχαμε νεκρό γκραφίστα σε κυνηγητό με τους σεκιουριτάδες σε σιδ. σταθμό. Ειδικά με τα γκράφιτι έχουν σοβαρό πρόβλημα στον ΟΣΕ, όχι τόσο για τα ελληνικά βαγόνια, αλλά για τα τουρκικά, που τα φυλάγουν σε 24ωρη βάση τουλάχιστον 2 άτομα το καθένα. Κπάθε γράφιτι σε τουρκικό βαγόνι δημιουργεί διπλωματικό επεισόδιο. Φυσικά τα καλόπαιδα έχουν βάλει στοιχήματα, ποιός θα βάψει και θα φωτογραφίσει τα γκράφιτι. Σκηνές απείρου κάλλους και επικινδυνότητας !!!!

Το θεμα ειναι τι κανουμε τελικα.

Εγω προσωπικα "εξυπηρετηθηκα" και φωτογραφησα ενα σταθμο.

Αν καποιος αλλος προσπαθησει και ο σεκιουριτας τον σταματησει τι κανει?

Θα πρεπει να αποδεχθει την παρανομη παρεμβαση του σεκιουριτα και να φυγει? Μπορει να τον αγνοησει και αν αυτος επιμεινει, τοτε να καλεσει (ο φωτογραφος) την αστυνομια?

Τι θα γινει τελικως?
Θα αποδεχθουμε το οτι ολες οι εταιριες του ευρυτερου ΟΣΕ, επιβαλλουν απαγορευσεις, επειδη ετσι γουσταρουν?

Τι δικαιωματα εχουμε απεναντι σε αυτο?

Re: Απάντηση: Re: Φωτογραφηση σε δημοσιους χωρους

Nα έχετε υπόψη σας ότι πριν 10 μέρες είχαμε νεκρό γκραφίστα σε κυνηγητό με τους σεκιουριτάδες σε σιδ. σταθμό. Ειδικά με τα γκράφιτι έχουν σοβαρό πρόβλημα στον ΟΣΕ, όχι τόσο για τα ελληνικά βαγόνια, αλλά για τα τουρκικά, που τα φυλάγουν σε 24ωρη βάση τουλάχιστον 2 άτομα το καθένα. Κπάθε γράφιτι σε τουρκικό βαγόνι δημιουργεί διπλωματικό επεισόδιο. Φυσικά τα καλόπαιδα έχουν βάλει στοιχήματα, ποιός θα βάψει και θα φωτογραφίσει τα γκράφιτι. Σκηνές απείρου κάλλους και επικινδυνότητας !!!!

Αυτο δεν εχει καμια σχεση με αυτο που θελουμε να κανουμε εμεις.

Ουτε φυσικα το να τσακωνομαστε με τους σεκιουριτι.

Το να καταστρεφεις ειναι αδικημα, το να φωτογραφιζεις δεν ειναι.
Αυτα τα επιχειρηματα χρησιμοποιησε η κυρια που μιλησα, οπως και το οτι καποιοι για φωτογραφησουν το τρενο που ερχεται κατεβαινουν στις γραμμες (αρα υπαρχει κινδυνος).

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Φωτογραφηση σε δημοσιους χωρους

Αυτο δεν εχει καμια σχεση με αυτο που θελουμε να κανουμε εμεις.

Ουτε φυσικα το να τσακωνομαστε με τους σεκιουριτι.

Το να καταστρεφεις ειναι αδικημα, το να φωτογραφιζεις δεν ειναι.
Αυτα τα επιχειρηματα χρησιμοποιησε η κυρια που μιλησα, οπως και το οτι καποιοι για φωτογραφησουν το τρενο που ερχεται κατεβαινουν στις γραμμες (αρα υπαρχει κινδυνος).

Mα αυτό λέω κι εγώ. Ότι οι γκραφιτάδες έχουν μαζί τος και μηχανές και φωτογραφίζουν τα γκράφιτι.

Εχθες το βραδυ περασα ξανα απο το Σταθμο της Κορινθου, με τη φωτογραφικη μηχανη απλως για να δω τι γινεται.

Επειδη ειχαν βαρδια διαφορετικοι ανθρωποι απο αυτους που ειχαν ειδοποιηθει τηλεφωνικως να με "εξυπηρετησουν" την προηγουμενη φορα, ειχαμε παλι ακριβως το ιδιο σκηνικο.

Ο σεκιουριτι να κοβει το λαιμο του οτι απαγορευεται και να ζηταει αδεια, εγω να του δειχνω τα γνωστα χαρτια κτλ.

Το θεμα ειναι οτι δεν υπαρχει ακομα, καμια σχετικη ενημερωση...
Και μαλλον δε θα υπαρξει...

Αμα ειναι να χασεις ωρες, να τσακωθεις, να εμπλακει και η αστυνομια, για να πας να βγαλεις 10 φωτογραφιες, αυτοι κερδιζουν, κι ας ειναι τα πραγματα ξεκαθαρα.

Ξεχασα να πω οτι την ωρα που "συζητουσαμε" εχθες με το σεκιουριτι και τους υπαλληλους, σκανε κατι φλας απο πισω.
Ηταν ενα ζευγαρι τουριστες, που εβγαζαν ο ενας τον αλλον ακριβως εξω απο την εισοδο στο πεζοδρομιο.

Εφυγε σφαιρα ο σεκιουριτι και πολυ ευγενικα... τους εδιωξε, λεγοντας "go out".

Last edited:

Ανακινω το θεμα, αφου καταφερα να φωτογραφησω σε σταθμο του ΜΕΤΡΟ, ενω εγινα αντιληπτος.

Το Σαββατο το βραδυ στο Νεο Κοσμο, ενω περιμενα εβγαλα τη μηχανη.

Στην προσπαθεια μου να χωρεσω ολο το σταθμο στο καδρο, πηγα ακρη ακρη στην αποβαθρα. Αμεσως ακουστηκε απο τα μεγαφωνα "απομακρυνθειτε απο το πορτακι". Πορτακι ειναι αυτο που εχουν ολοι οι σταθμοι για να κατεβαινει το προσωπικο στις γραμμες.

Με ειδε λοιπον ο υπευθυνος, και δεν ειπε τιποτα για τις φωτογραφιες, ουτε ηρθε αργοτερα κανενας σεκιουριτι...

Για την ιστορια, να μερικες απο τις φωτογραφιες.

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Attachments

• ΓŽβ€˜ΓŽΒ½Γβ€žΓŽΒ―ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒΏ Γβ€žΓŽΒΏΓβ€¦ IMG_6025.jpg
    ΓŽβ€˜ΓŽΒ½Γβ€žΓŽΒ―ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒΏ Γβ€žΓŽΒΏΓβ€¦ IMG_6025.jpg
    67.5 KB · Views: 78
  • ΓŽβ€˜ΓŽΒ½Γβ€žΓŽΒ―ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒΏ Γβ€žΓŽΒΏΓβ€¦ IMG_6027.jpg
    ΓŽβ€˜ΓŽΒ½Γβ€žΓŽΒ―ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒΏ Γβ€žΓŽΒΏΓβ€¦ IMG_6027.jpg
    78.4 KB · Views: 78
  • ΓŽβ€˜ΓŽΒ½Γβ€žΓŽΒ―ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒΏ Γβ€žΓŽΒΏΓβ€¦ IMG_6030.jpg
    ΓŽβ€˜ΓŽΒ½Γβ€žΓŽΒ―ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒΏ Γβ€žΓŽΒΏΓβ€¦ IMG_6030.jpg
    64.1 KB · Views: 79

Ανακινω το θεμα, αφου καταφερα να φωτογραφησω σε σταθμο του ΜΕΤΡΟ, ενω εγινα αντιληπτος.

Το Σαββατο το βραδυ στο Νεο Κοσμο, ενω περιμενα εβγαλα τη μηχανη.

Στην προσπαθεια μου να χωρεσω ολο το σταθμο στο καδρο, πηγα ακρη ακρη στην αποβαθρα. Αμεσως ακουστηκε απο τα μεγαφωνα "απομακρυνθειτε απο το πορτακι". Πορτακι ειναι αυτο που εχουν ολοι οι σταθμοι για να κατεβαινει το προσωπικο στις γραμμες.

Με ειδε λοιπον ο υπευθυνος, και δεν ειπε τιποτα για τις φωτογραφιες, ουτε ηρθε αργοτερα κανενας σεκιουριτι...

Για την ιστορια, να μερικες απο τις φωτογραφιες.

attachment.php

attachment.php

attachment.php

vasada τολμώ να πω ότι τα τρένα σε εμπνέουν πολύ.

Είναι εξαιρετικές φωτογραφίες.Ειδικά από το μετρό.Σειρά ίσως έχει ένα αφιερωματάκι στους παροπλισμένους(που δεν χρησιμοποιούνται πια) σταθμούς του νομού μας...-bye-

Τι λες;

Είναι εξαιρετικές φωτογραφίες.Ειδικά από το μετρό.Σειρά ίσως έχει ένα αφιερωματάκι στους παροπλισμένους(που δεν χρησιμοποιούνται πια) σταθμούς του νομού μας...-bye-

Τι λες;

Σαν αυτον εννοεις?

attachment.php

Εχω παει 2-3 φορες, θα ανεβασω αυριο αν θελεις...

Attachments

• ΓŽβ€˜ΓŽΒ½Γβ€žΓŽΒ―ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒΏ ΓŽΒ±Γβ‚¬ΓΕ’ IMG_4703.jpg
    ΓŽβ€˜ΓŽΒ½Γβ€žΓŽΒ―ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒΏ ΓŽΒ±Γβ‚¬ΓΕ’ IMG_4703.jpg
    85.4 KB · Views: 77