Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;)

Απάντηση: Re: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;

Όντας πατέρας νεαροτάτων τέκνων είμαι 2 -3 φορές το μήνα καλεσμένος σε παιδικά πάρτυ σε κάθε λογής παιδότοπους. Είναι λυπηρό να βλέπει κανείς τα παιδάκια να παίζουν / τρέχουν / ιδρώνουν μέσα σε ατμόσφαιρα όπου τον καπνό 'τον κόβεις με το μαχαίρι'. Ποιός αλληλοσεβασμός. Εδώ δεν σεβόμαστε τα ίδια τα παιδιά μας. Όταν κάνω το λάθος να το επισημάνω στους υπόλοιπους γονείς με κοιτάνε λες και είμαι από το τέταρτο τεταρτημόριο του αστρικού γαλαξία G+, συμπατριώτης του Μπαζ Λάιτ -γίαρ . Και εγώ επειδή δεν μου άρεσε η ατμόσφαιρα και ο αέρας της Αθήνας, (κυρίως για την ανάπτυξη των μικρών) προσπάθησα να βελτιώσω τα πράγματα μετακομίζοντας εκτός ...

Και να 'ταν μόνον αυτό (όντως απαράδεκτο).
Όταν έρχονται στο σπίτι συνοδεύοντας τα παιδιά τους για να παίξουν με τα δικά σου και "απαιτούν" να καπνίσουν τι κάνεις; Φταις άμα τους δείξεις την μπαλκονόπορτα;

Απάντηση: Re: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;

Μπράβο τους ! Μακάρι να γίνει κι εδώ αυτό κάποτε.

Πάντως στην Ιταλία που βρέθηκα πριν μία εβδομάδα και ισχύει ήδη αυτό, μου άρεσε πάρα πολύ. Άλλη ατμόσφαιρα..., τι να λέμε τώρα.

Να πας να μείνεις στην Ιταλία !:violent-smiley-008::hanged::p
Ασε εμας να καπνίζουμε εδώ και να ζούμε ελεύθερα..:angel::devil-smiley-029:

Re: Απάντηση: Re: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώστα

Να πας να μείνεις στην Ιταλία !:violent-smiley-008::hanged::p
Ασε εμας να καπνίζουμε εδώ και να ζούμε ελεύθερα..:angel::devil-smiley-029:

Εσύ γιατί θίχτηκες τώρα κι έχεις τέτοιες ανησυχίες περί ελευθερίας τέτοια ώρα.

Μήπως να τους λυπηθούμε κιόλας που τρώνε και πίνουν σε καθαρή ατμόσφαιρα ?

Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;

οκ βρε Σπύρο, μ' αυτήν την λογική, έχεις δίκιο...

ο καθένας όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε, έχει τα δικά του βιώματά!

Αυτόν το Δημήτρη ξέρω και αναγνωρίζω εγώ.
Τις τελευταίες βδομάδες όμως, δεν τον έβλεπα πουθενά.
Sorry για την παρεξήγηση: καθένας μας δικαιούται τις κακές στιγμές του :rolleyes:

Καλημερα στα παιντια .
Αφου διαβασα τα υπολοιπα που εχασα απο χθες , δηλωνω τα εξης:
α) Η αιτηση μου στις ουρσουλινες .........αποριφθηκε λογο ηλικιας :flipout:οποτε καποιοι θα με ανεχτουν ας αι αμ .
Αλλωστε δεν λεω κατι διαφορετικο απο σας , απλα ειμαι λιγο ποιο hardcore .

β) Δεν λετε και τιποτα διαφορετικο και οι μεν και οι δε και τελικα καταληγουμε ολοι στο ιδιο , δηλαδη κοινη λογικη και λιγο αυτοσεβασμος χρειαζετε και οχι σαρκοζομετρα .

γ)για εναν κατοικο της Αθηνας και δη του κεντρου δεν χρειαζετε το παθητικο καπνισμα για να παθει ζημια ........μιας και αλλοι φροντιζουν γιαυτο και σε εντατικους ρυθμους μαλιστα .

δ) Η θεσπιση καινουργιων νομων με πολυπλοκες διευκρινησεις οπως το ποια σταση θεωρειτε παραδοσιακη ( αντρας απο πανω και οχι πλαγια π.χ.) το ποτε θα καπνισεις στο σπιτι σου και αν ,το γιατι δεν επιτρεπετε το καπνισμα στα παρκα - κινδυνος εξαφανισης του θυληκου σπουργιτιου , καταστροφη του περιβαλοντος με τα περιτωματα της γοπας - και αλλα φαιδρα το μονο που μαρτυρουν ειναι ελειψη στοιχειωδους συνηδεισης .

ε) αργα η γρηγορα θα θελουμε η μαλλον θα απαιτουμε ο καθενας απο μας............... ενα πυροσβετικο εξω απο το σπιτι για περιπτωση πυρκαγιας , χιονοπτωσης , σεισμου και γενικοτερα φυσικων καταστροφων ..........ενα μπατσο να μας φυλαει απο τους κλεφτες , αλβανους , γυφτους , πρεζονια ...............μια κοινωνικη λειτουργο , ενα δικαστικο και ψυχολογο για να στελνουμε μαζι με τα παιδια μας στο σχολειο προκειμενου να δουμε αν ο δασκαλος- καθηγητης κανει καλα τη δουλεια του και να προστατεψουμε το παιδι μας απο το να γινει EMO η τρεντυ .................. ενα βουλευτη το κατωτερο για να προωθει με επιτυχια τα ρουσφετια μας οταν παρειστατε αναγκη .................... εναν εισαγγελεα συνοδεια περιπολικου οπου θα χωνει στο αυτοφωρο καθε εναν ο οποιος δεν συναδει με τα αισθητικα μας προτυπα και ευαισθησιες..........και τελος 2 μπατσικα ενα μπρος ενα πισω για μετακινουμαστε με ασφαλεια με το αυτοκινητο .

ζ) σαφως και η λιστα ειναι ελειπης γιατι εκρινα εξ ιδιων τα αλλοτρια οποτε μπορειτε να τη συμπληρωσετε κατα το δοκουν:flipout::flipout:

ΥΣ
Για την ιστορια να αναφερω οτι εγω εφυγα απο την Αθηνα με 100.000δρχ. στη τσεπη το 93 , χωρις δουλεια , παντρεμενος 4 χρονια και κατοικος κυψελης τα δυο τελευταια και με ενα ενοικιο πληρωμενο , σε μια σχεδον αγνωστη πολη και με μονο βοηθημα κατι συγγενεις της γυναικας μου οπου απλα μπορουσαν να μας κοιμισουν για να ψαξουμε για σπιτι , δουλεια (η οποια βρεθηκε αργοτερα τελικα)και μαλιστα μετακινουμασταν με ενα παπακι 100 κυβικων Αθηνα -Λαμια .
ΟΙ λογοι που με οδηγησαν σα αυτο ειναι αυτοι που ξερετε ολοι .............
Οποτε δεν μασαμε σχετικα με το τι και γιατι ΔΕΝ μπορει να κανει ο καθενας.
Με μια κινηση ανεβασα το επιπεδο διαβιωσης μου 100 σκαλια παραπανω , τα υπολοιπα για μενα ειναι αυτα που λεει η Μενεγακη σαν "λουτσοι μπλε"

Last edited:
Βλέπω ότι η κατηγορία περνάει μια παρατεταμένη πανσέληνο. Τι ακριβώς συμβαίνει δεν μπορώ να καταλάβω. Είναι κρίμα για τους ανθρώπους εδώ να πρέπει να υπενθυμίζονται κανονισμοί και στοιχειώδης ευγένεια. Σας παρακαλώ, θυμηθείτε τους καλούς εαυτούς σας. Και πριν πατήσετε το κουμπί της δημοσίευσης, αναρωτηθείτε για μισό λεπτό αν το μήνυμά σας έχει την ταπεινότητα που επιβάλλει ο σεβασμός του συνομιλητή και του χώρου, ή αν προκαλεί και οδηγεί σε παρεξηγήσεις και φωτιές. Ειλικρινά, λυπάμαι που πρέπει να τα ξαναματαπώ αυτά...

Θεωρώ βασικό δημοκρατικό αξίωμα την ελευθερία του λόγου και του ατόμου. Σίγουρα ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του και την υγεία του.
Αλλά προφανώς υπευθυνότητα μόνο για την δική του υγεία και όχι του συνανθρώπου του.
Είναι παράλογο και υποκριτικό σε ένα κοινό χώρο, να υπάρχουν καπνίζοντες και μη και να χωρίζετε στη μέση ο χώρος αυτός με μια νοητή γραμμή και η διαφορά να εντοπίζετε στα καρτελάκια η στις αναρτημένες πινακίδες.
Καταλαβαίνω την ανάγκη του καπνιστή να ρουφήξει πίσσα, νικοτίνη και άλλες τόσες χημικές ουσίες και μάλιστα να τις εκτοξεύσει με την εκπνοή του, σε κοινό χώρο αδιαφορώντας για την υγεία των συνανθρώπων του.
Άραγε θα συμμεριζόταν κανένας την δική μου ανάγκη , να μπω σε ένα δημόσιο χώρο κρατώντας δύο μπουκάλες εντομοκτόνου και με μια απλή κίνηση, όπως είναι αυτή ανάβοντας ένα τσιγάρο, απλώς να άδειαζα το περιεχόμενο μέσα σε αυτό το χώρο;
Γιατί έτσι μου αρέσει και στο κάτω κάτω γουστάρω να μυρίζω εντομοκτόνο, άλλωστε είμαι ελεύθερο και δημοκρατικό άτομο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωρ

Αυτόν το Δημήτρη ξέρω και αναγνωρίζω εγώ.
Τις τελευταίες βδομάδες όμως, δεν τον έβλεπα πουθενά.
Sorry για την παρεξήγηση: καθένας μας δικαιούται τις κακές στιγμές του :rolleyes:

no harm done...

we continue ! :ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;

Οταν τρως σουβλάκι, όταν κανεις σεξ, όταν πίνεις, βλαπτεις ΜΟΝΟ τον εαυτό σου. Οταν καπνίζεις ΒΛΑΠΤΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ. Τα επιχειρήματά σου δεν εχουν καμιά λογική υπόσταση, όπως φυσικά δεν εχει και η συνήθεια του καπνίσματος.

Μην βιαστείτε να μου καταλογίσετε οτι δεν ξερω γιατι πραγμα μιλάω, εχω υπαρξει καπνιστης στο παρεθλόν, ευτυχως για μικρό διάστημα γιατι ξυπνησα νωρίς. Η πικρή αλήθεια είναι ότι είστε θυματα μιας καλοστημένης βιομηχανίας και κατα βαθος το γνωρίζετε, μερικοί εχετε και τα κοχόνες να το παραδεχεστε, οι υπόλοιποι όμως προσπαθείτε απλά να καλύψετε την αδυναμία σας αυτή με το να λετε πρωτα απο ολους στον εαυτό σας, αλλα και στους αλλους, ότι "είναι επιλογή σας" να καπνίζετε. Οχι, δεν ειναι επιλογή των καπνοβιομηχανων, των κυβερνήσεων και ολων οσων σας τρωνε χρήματα και σωθικα..

Εχω κάνει πολλές φορές αυτη την κουβέντα και δεν εχω καταλήξει κάπου (μάλλον έχω καταλήξει, δυστυχώς στο ότι ο μόνος τρόπος να σεβαστείτε τους γύρω σας είναι ο τσαμπουκάς - εξ' ου και η απαγόρευση). Και θα το αναλύσω.

Να καπνισετε 100 φορές, ειμαι ο πρωτος που το στηρίζω παρά τα προβλήματά μου. Αλλα σε χώρο που δεν θα ενοχλείτε. Νομίζω ότι αυτό ειναι το μόνο στο οποίο συμφωνούμε και οι μεν και οι δε. ΠΑΛΕΨΤΕ λοιπόν κι εσείς μαζί με τους μη καπνιστες για τους χώρους καπνισματος. Ειναι πρόβλημα και δικό σας. Απλά σας βολευει η υπαρχουσα κατάσταση ασυδοσίας και γαϊδουριάς και δεν εχετε κανένα λόγο να αγωνιστείτε αφου κι ετσι περνατε μια χαρα. Το ζω αυτό απο πρωτο χέρι στον χωρο εργασίας μου.
Ξαναλεω δικαιουστε ενα χωρο να καπνιζετε. Από την στιγμή όμως που ο χώρος (κακως) δεν υπάρχει, λυπαμαι, δεν δικαιούστε να καπνιζετε στερώντας σε καποιους αλλους το δικαίωμα στο οξυγόνο. Αυτό που επρεπε να κανετε λοιπόν, αν όχι να μην καπνίζετε, τουλαχιστον να ρωτατε τους γυρω σας πριν αναψετε τσιγάρο αν τους ενοχλεί, αλλα ουτε αυτό κάνετε, δείχνοντας ετσι το ποιόν σας. Λυπάμαι αν ενοχλούν τα λόγια μου, κι εσεις με ενοχλείτε καπνιζοντας.

Ακολουθώντας λοιπον την λογική της τραβηγμένης παρομοίωσης που φανηκε στο παραπανω post, θα μπορούσα κι εγώ (trust me) να ισχυρίζομαι ότι ειναι ανάγκη, μετά το φαγητό να ριχνω μια κλωτσιά στα μούτρα του καπνιστή απέναντι μου. Και πιστέψτε με ειναι και μεγαλη απολαυση! Το ξέρω βεβαια ότι κανει κακό στην υγεία του αλλα σιγά, σπανια πεθαίνει κανεις απο μια κλωτσιά, στο κατω κατω αν δεν του αρεσει η παραξενιά μου-αναγκη μου, ας κλειστεί στο σπιτι του. Δεν θελω να εχω φιλους που δεν δεχονται κλωτσιες στα μουτρα!

Η για να πω κατι πιο ελαφρύ, θα μπορούσα να πω ότι γουστάρω μετά το φαί η μετά το σεξ, να κλάνω στα μούτρα σας και να σας αναγκαζω να παιρνετε βαθειές εισπνοες απο την βρωμερή κλανιά μου (θα εχω φροντίσει να κρυωσω κι ολας για καλύτερα αποτελέσματα). Πώς το βλεπετε? Δεν σας αρεσει? Ετσι ακουγεται το επιχείρημά σας. Η μόνη διαφορά ειναι ότι εχετε περάσει αυτην την αντιδημοκρατική θα ελεγα συνηθεια ως κατεστημένο. Αυτο δε σημαίνει όμως οτι εχετε και δικιο.. Εχετε εξ ισου αδικο όσο εχω εγω που θελω να ριχνω κλωτσιες και να κλάνω παντου.

Καποιος μίλησε για αλληλοσεβασμό. ΠΟΙΟ ΑΛΛΗΛΟΣΕΒΑΣΜΟ ? Εσεις κύριοι κάνατε χθες βραδυ ρεβεγιον και σήμερα γράφετε για τα δικαιωματά σας στο καπνισμα. Εγω εχω κάνει ΜΑΥΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ στο κρεββάτι, εχοντας ασθματική βροχίτιδα και ο μόνος φίλος μου ειναι η αντιβίωση και το αερολίν. Και ολα αυτά εξ αιτίας των μανιωδών καπνιστών στο χώρο εργασίας μου, που σφίζουν απο ...αλληλοσεβασμό και παιδεία. Αλληλοσεβασμός my arse.

Οπουδήποτε τολμησα να διαμαρτυρηθω για το τσιγάρο, σε οποιοδήποτε χώρο, με κοιτουσαν λες και ειμαι εξωγήινος.. Ο οργανισμός μου ισως ειχε μια προδιάθεση (ακροαστικά κατα την εφηβεία), όμως εδω και 2 δεκαετίες δεν ειχα ποτέ κανενα πρόβλημα. Τόσα χρόνια στο νεφος, αθλητής του tae kwon do δεν ειχα ποτέ καμιά ενόχληση, καμιά δυσπνοια, κανένα σημαδι παραμικρού προβληματος, παρά την πίεση και την καταπόνηση. Ξαφνικά, από τοτε που αλλαξα εργασία και βρεθηκα σε περιβαλλον καπνιστών, μεσα σε 2 χρόνια εχω καταντήσει να κυκλοφορώ με τα φαρμακα στην τσεπη. Αναβει τσιγάρο καποιος στα 10 μετρα μακριά και σε δευτερόλεπτα δεν μπορω να παρω ανασα.

Ας ερθει λοιπόν καποιος να μου πει στα μούτρα για φασιστικές αποφάσεις και αντιδημοκρατικούς κανόνες και θα του απαντήσω στην γλωσσα που καταλαβαινει.

Ακουστε το επιπεδό σας. Εχω την μανα μου σε ταξι και πηγαίνουμε στον γιατρό γιατι το ασθμα της ειχε χειροτερεψει. Ο ταρίφας λοιπόν εχει αναψει τσιγαρο και τα παραθυρα ειναι κλειστα γιατι ειναι χειμώνας. Του εξηγω την κατασταση ευγενικα ζητωντας του αν εχει την καλοσύνη να το σβήσει, και η αντιδραση του ηταν η εξης: - "κουμαντο στο ταξι μου θα κανεις ?" Την συνεχεια δεν θα την περιγράψω.
Θα πω μονο το εξης:
Εχω χασει δυο δικους μου ανθρωπους απο καρκινο του πνευμονα. Η μητερα μου εχει ασθμα και εγώ πλεον ασθματικη βροχιτιδα. Η αδερφή μου λοιπον που εχει ζησει ολες αυτες τις καταστασεις απο κοντά, καπνίζει. Δικαίωμά της θα μου πείτε, συμφωνώ. Εδω και λιγες μερες εχει εντονα αναπνευστικά προβλήματα, βήχα, ακροαστικά. Πριν την βουτήξω να την παω στον πνευμονολόγο με το ζόρι, της εδειξα το φάρμακο για τις εισπνοές που κάνω, ξέρετε τι απαντησε?
- 65 ?? Σιγα μην δωσω 65 ευρω για το φάρμακο. Θα δω τι θα κάνω..
- Δηλαδή ακουστε λογική, (που το πρόβλημα φυσικά δεν ειναι στα χρήματα αλλα ακόμα και ετσι να ηταν) τα 100 που δίνει καθε μηνα στα τσιγαρα δεν τα σκεφτεται, σκεφτηκε ποσο ακριβό ειναι το φαρμακο. Ε τι να συζητήσεις υστερα και με ποιόν..

Δεν ξερω αν ειναι τελικά απουσία κοινης λογικής και παιδείας ή πραγματική αρρώστεια που τρωει πρωτα τον εγκεφαλο και κατοπιν τους πευμονες.. μπορει τελικα να ειναι το δευτερο. Τι να συζητήσεις με ατομα που καπνιζουν ασταμάτητα μπροστα στα μωρά παιδιά τους (η ξαδερφη μου καπνιζε σε ολη την εγκυμοσύνη). Για ποιο αλληλοσεβασμό στις καφετεριες συζητάμε όταν αδιαφορείτε για τα ιδια σας τα παιδιά!! Είναι εντελώς γελοία η κουβέντα, και δεν προκειται να καταλήξει πουθενά. Ο μόνος λόγος που γραφω ειναι για εκτόνωση. Οχι για να με καταλάβετε. Το ίδιο σας το παιδί να φτύνει αίμα απο τα πνευμόνια, εσείς θα αναψετε τσιγάρο για τον καημό σας που το παιδι αρρωστησε.

Προς Θεού, δεν ειναι ολοι οι καπνιστες ετσι βεβαια, πολλοί δειχνουν σεβασμό και φερονται κόσμια. Αλλα όχι ολοι. Οι υπολοιποι δυστυχώς που χαλουν την πιατσα, τους παιρνουν ολους στο λαιμό τους.

Ενα ειναι σιγουρο, ότι ειμαστε γενικώς για τα μπαζα, και λυπαμαι πραγματικά γι αυτό.

Ξερω ότι δεν σας θα σας αγγιξουν τα λογια μου, αλλα εστω και ενας να προβληματιστεί, εχει αξια: Την επομενη φορα που θα αναψετε τσιγαρο, αφήστε την μαγκιά και τον εγωισμό, και σκεφτείτε μεσα σας, οτι καποιος εκεινη την στιγμή εχει βαλει το χερι του στο προσωπο του παιδιου σας και δεν το αφηνει να ανασανει. Σκεφτείτε ότι σε λιγα χρόνια εσεις μπορεί να γραφετε εδω για το αναπνευστικό σας πρόβλημα. Σκεφτείτε ότι εσείς μπορει να μην μπορείτε να ανεβείτε σκαλες, ότι εσείς μπορει να ακουτε τους πνευμονές σας ποιο δυνατα απο την φωνή σας.

Ξερω, το σκεφτεστε απο Δευτέρα...

:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Πες τα χρυσόστομε ............ άντε γιατί με αυτά που έχω διαβάσει
έως τώρα (είμαι στο ποστ 69 ακόμα) μου έχει ανέβει το αίμα στο
κεφάλι με μερικούς μερικούς και είμαι έτοιμος να αρχίσω τα γαλλικά ..

Σας φούμαρε κανείς στην μούρη ??? και το δεχτήκατε ? Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΈΜΑ ΕΊΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟΣ όλα τα αλλά είναι παραφιλολογία , αρχίζω και πιστεύω ότι ζηλεύεται επειδή χάνετε μια απόλαυση !!! και οσο για τις απαγορεύσεις ΙΣΧΎΟΥΝ !!! σε αεροσκάφος καπνίζεις ??? σε νοσοκομείο καπνίζεις ?? σε τραίνο καπνίζεις ??? σε ιατρείο καπνίζεις ???? βρέστε μου ενα χώρο άξιο προς απαγόρευση που δεν υπάρχει σεβασμός και τα λέμε ,, μην μου πήτε για την δουλεία σας (ναι δουλεία δεν είναι λάθος ) που σε σκιζουνε anyway και θα πάθεις καρκίνο οχι απο το τσιγάρο του συνάδελφου αλλά απο το γαμη@@@@ 12αωρο που θα σου βγάλουν την Παναγία ΑΝΑΠΟΔΑ !!!!
ΜΙΑ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΛΕΕΙ ,, ΤΗΣ ΚΟΝΤΗΣ ΨΩ@@Σ ΟΙ ΤΡΙΧΕΣ ΦΤΑΙΝΕ !!!

συγνωμη σε ενα γραφειο που καπνιζουν 9 στους 10 δεν ειναι προβλημα για τον 10ο που δεν καπνιζει?

Τη βλεπω που πηγαινει η δουλεια................και ετσι σωζωμαστε ολοι:flipout:

Attachments

• 568528_old_key.jpg
    568528_old_key.jpg
    9.2 KB · Views: 5
συγνωμη σε ενα γραφειο που καπνιζουν 9 στους 10 δεν ειναι προβλημα για τον 10ο που δεν καπνιζει?

ΧΑ! Καλή ερώτηση.

ΟΧΙ. Γιατι οι 9 ειναι πλειοψηφία. Δεν ισχυει ο νόμος της λογικής-σεβασμου-ανθρωπιάς. Ισχύει ο νόμος του ισχυρου. Σε οποιον δεν αρεσει να κοψει το λαιμό του.

Στον δικό μου χωρο εργασίας όλοι οι καπνιστες τυχαίνει να ειναι προισταμενοι.. Εχουν κανει τον χωρο τσιφλίκι τους βασισμενοι βεβαια στην μονιμότητά τους, στο ότι κανεις τελικα δεν προκειται να τους αγγιξει, περα απο μια εικονική επιπληξη. Εχουμε δεκαδες φορές παρακαλέσει, συζητήσει, τσακωθεί, βριστεί, "δώσει" (μονο ξυλο δεν εχει πεσει δηλαδη) και επρεπε να περασουν 2 χρονια κοροιδιας και κρυφτου για να γινει μια προσπαθεια απο μερους τους, όταν ειδαν οτι αρχισα τελικα τις αναρρωτικες και επεσα πλεον στο κρεββατι, διαπιστώνοντας ότι "τελικα ισως υπάρχει πρόβλημα". Καποιος καποια στιγμή μου ειχε πει να βαλω πανω απο ολα πρωτα την υγεία μου και παραιτηθώ asap αφου δεν βγαζω ακρη. ΟΚ. Αλλα ποιός μου λεει οτι στην καινουργια μου δουλειά δεν θα εχω διπλα μου παλι εναν κάφρο ? Κανένας. Την πρωτη φορα που πηγα για συνεντευξη εκει που δουλευω, το πρωτο πραγμα που παρατηρησα ήταν τα ταμπελακια με την απαγορευση του καπνισματος βασει απόφασης τάδε κτλ. R χι / μπλε.

Ειναι πολύ απλά τα πραγματα:
Αν εγώ καπνιζα 2 - 2.5 πακέτα στο 8άωρο (ναι τοσα κανει ο προισταμενός μου) και εκείνος είχε αναπνευστικό πρόβλημα, πιστευετε ότι θα είχα καμιά ελπίδα να ικανοποιώ την αναγκη μου και να καπνίζω διπλα του ? Οχι.

Ο νόμος του ισχυρου ( κατα τα αλλα εγώ είμαι ο χιτλερ.. )

Ο Κύριος Γκόρντον Μπράουν Πρωθυπουργός τής Αγλίας δήλωσε χτές ότι θά πρέπει να υπάρξει νέα διακήρυξη περί τών ´υποχρεώσεων´τών ασθενών..
Οι Ιατρικοί Σύλλογοι τής χώρας θορυβήθηκαν διότι θεωρούν ότι τίθενται ´όροι και προϋποθέσεις´γιά τήν παροχή υπηρεσιών υγείας στούς παχύσαρκους ,στούς καπνιστές και σέ άλλες ομάδες πού θεωρούνται επιβαρυμένες..
Η είδηση στην σημερινή Ελευθεροτυπία..
Αυτά τά συζητανε καιρό τά φασισταριά οι νεοφιλελεύθεροι.Τάχουμε ξαναπεί σέ ανύποπτο χρόνο
Παροχή υπηρεσιών Υγείας υπο όρους.
Θλιβεροί υποκριτές,σέ χώρες όπου οργιάζει τό εμπόριο βρεφών,το εμπόριο λευκής σαρκός,η αυξημένη εγκληματικότητα ανηλίκων,τό εμπόριο όπλων και ναρκωτικών,η ρύπανση ,η ´εξαγωγή´βομβών ουρανίου..
Κατά τά άλλα σκοτώστε τούς καπνιστές...
Υποκρισία και γελοιότης..

Η υποχρεώση του ασθενούς είναι να μην ασθενήσει . Διότι τότε επιβαρύνει το σύστημα υγείας με περιττά έξοδα δια την αποθεραπεία του . Ως εκ τούτου , ομάδες πληθυσμού που δημιουργούν ιδία βουλήσει όρους επικινδυνότητας για την υγεία τους , αποβάλλονται στο πυρ το εξώτερο . Σε λίγο δεν θα ´δεχεται κανείς να τους ασφαλίσει καν . Και εις ανώτερα .

Κάποια σχόλια στα επιχειρήματα που γράφτηκαν μέχρι τώρα:

Η επίκληση "μεγαλύτερων κακών" συνήθως είναι αποπροσανατολιστική. Πάντα θα υπάρχει κάτι πιο σημαντικό για να ασχοληθούμε. Αυτό δε σημαίνει ότι όλα τα άλλα πρέπει να τα ρίξουμε στον κόκκορα. Πιο συγκεκριμένα:

Σε σχέση με το αλκοόλ, πιστεύω χωρίς επιφύλαξη τις πληροφορίες του Σπύρου που το συνδέουν με την ενδοοικογενειακή βία. Ελπίζω σύντομα να πάρουν την έκταση που απαιτείται και να ληφθούν τα σχετικά μέτρα. Για την ώρα είναι άγνωστα στον πολύ κόσμο. Αντιθέτως, τα αρνητικά του αποτελέσματα στην οδήγηση είναι γνωστά τοις πάσι και κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι λαμβάνονται μέτρα (καμπάνιες, υποχρεωτική αναγραφή του "απολαύστε υπέυθυνα", αλκοτέστ). Εκεί βέβαια, είναι απαραίτητο να μπει χέρι στην πολιτική υποχρεωτικής κατανάλωσης των νυχτερινών κέντρων.

Αναφέρθηκαν οι βιομηχανίες. Καλώς ή κακώς, οι περισσότερες (από αυτές που έχουν μείνει στην Ελλάδα) βρίσκονται σε βιομηχανικές περιοχές, όχι εντός αστικών κέντρων. Η ατμοσφαιρική μόλυνση των μεγάλων πόλεων οφείλεται κατά κύριο λόγο από τα μέσα μεταφοράς. Και εκεί γίνονται κινήσεις (μετρό!), αλλά ακόμα χιλιάδες αυτοκίνητα κυκλοφορούν κάθε μέρα με έναν μόνο επιβάτη.

Πολλοί αντιμετώπισαν το θέμα σαν να ήταν νομοσχέδιο προς ψήφιση. Καμία σχέση, διότι δεν έχουν σχέση οι αριθμοί της Γαλλίας με τους δικούς μας. Προφανώς, μία αντίστοιχη απόφαση σε μία χώρα όπου οι μη καπνιστές είναι μειοψηφία δεν μπορεί να σταθεί.

Τι είδους μέτρα, λοιπόν, θα μπορούσαν να ληφθούν εδώ, ώστε να είναι όλοι ευτυχισμένοι; Οι διαφορετικοί χώροι, πιστεύω, δε μπορούν να δουλέψουν. Διότι σε μια "μεικτή" παρέα, είτε οι μεν είτε οι δε πρέπει να υποχωρήσουν. Αλλά αν υποχωρήσουν οι μη καπνιστές, υποφέρουν και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους. Επομένως, αν θέλουμε να μιλάμε για σεβασμό, θα πρέπει να υποχωρήσουν οι καπνιστές. Δεν καταλήγουμε στον ίδιο παρονομαστή;

Η μόνη λύση, για εμένα, είναι οι καπνιστές να αντιμετωπίσουν τη συνήθειά τους ως απόλαυση και όχι ως εθισμό. Αυτός που έχει ανάγκη το τσιγάρο (στο αεροδρόμιο, στο εστιατόριο κ.λπ.) χρήζει βοήθειας για να ξεπεράσει την εξάρτήση του. Αυτό είναι το μόνο δικαίωμα που του αναγνωρίζω. Ξεπερνώντας την εξάρτηση, το κάπνισμα μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει μία αυθύπαρκτη δραστηριότητα που γίνεται σε συγκεκριμένους χώρους, ακριβώς όπως η γυμναστική, η θέαση ταινιών, τα ιαματικά λουτρα κ.λπ. Δεν βλέπω κανέναν λόγο γιατί πρέπει να συνδυαστεί με κάποια άλλη.

Θαυμαστός Καινούριος Κόσμος.
Οξω και οι Παχύσαρκοι.
Αυτοί πού δημιουργήθηκαν από τά Mc Donalds...
Θά διατίθεται από τον Μπράουν και τούς ομοίους του ο Τσελεμεντές στήν ηλικία τών 4 ετών.Και θά ελέγχονται όσα παιδάκια δέν έμαθαν να μαγειρεύουν.Μέ κάμερα στό σπίτι.Τα παιδάκια θα μάθουν να μαγειρευουν.
Κατά τά άλλα δεν υπάρχει καμιά παρέμβαση τών Ασφαλιστικών εταιρειών.

Τη βλεπω που πηγαινει η δουλεια................και ετσι σωζωμαστε ολοι:flipout:

Τι είναι αυτό ?

Το κλειδί απ τις ...Ουρσουλίνες ??:Banane0::ernaehrung004:

Και κάτι ακόμα, νομίζω σημαντικό: δεν έχω ακούσει κανέναν που έκοψε το κάπνισμα να αναφέρεται σε αυτό ως απόλαυση, που για άλλους λόγους αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν. Όλοι το θεωρούν βραχνά και θεωρούν ότι η ζωή τους βελτιώθηκε αφού το έκοψαν.

Ποιά ασφάλιση βρε παιδιά..

Απάτη ολκής είναι.
Οτνα έχασα την μάνα μου και έπαθα κατάθλιψη (προσωρινή ανικανότητα εργασίας),πήρα την ασφαλίστριά μου και μου είπε οτι δεν καλύπτει η ασφαλιστική την πάθηση αυτή.:flipout:

Δηλαδή καλύτερα να είχα χάσει κανα δυό δάχτυλα..

Ευτυχώς που δεν ζούμε στην Αμερική γιατί εκεί και αν σε κατασπαράζουν..

Νομίζω πως αρνούνται μερικές να ασφαλίσουν καπνιστές ή παχύσαρκους.

Αυτές οι Γκουλαγκ πρακτικές δεν ενοχλούν.Η απαγόρευση μετράει και πουλάει ως μέτρο !:afro: