Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;
Αναφέρθηκα σέ εσένα ή μυγιάστηκες???
Mίλησα γιά λογική ´συλλογικής ευθύνης´.
´Εσάς τούς καπνιστές´ μού έγραψαν..Δηλαδή όλους...Αυτό παραπέμπει στήν συλλογική ευθύνη.
Σαφέστατο και Χιτλερικό.
Μαλλον εσύ δεν κατάλαβες (ή δεν θες να καταλάβεις) αυτά που έγραψα. Δεν ειχα την απαίτηση βέβαια, το είπα ήδη. Μπορεις να μου προσαπτεις οτι χαρακτηρισμό θέλεις, δεν με αγγίζει. Παρόλα αυτα, αν προσεξεις λίιιγο περισσότερο, θα δείς ότι διευκρινίζω σαφέστατα ότι ΔΕΝ θεωρώ όλους τους καπνιστές το ίδιο. Ξαναδιάβασε προσεκτικότερα. Μόνος μου είπα ότι υπαρχουν καπνιστές που σεβονται τους γύρω τους.
Τώρα αν εσύ απο όλα αυτα που εγραψα σε έθιξε η αναφορά "εσεις οι καπνιστές" τι να πω.. Δε νομίζω ότι αποτελεί βρισιά, παρά ένα βολικό "πάτημα" για να ξεστομίσουμε χαρακτηρισμούς όπως "Χιλτερ", "υστερικους μη καπνιστές" κτλ.
σου κανω copy-paste (γιατι μαλλον κρατησες μονο αυτα που σε συμφερουν) απο το post μου μια χιτλερικότατη αναφορα:
Να καπνισετε 100 φορές, ειμαι ο πρωτος που το στηρίζω παρά τα προβλήματά μου. Αλλα σε χώρο που δεν θα ενοχλείτε. Νομίζω ότι αυτό ειναι το μόνο στο οποίο συμφωνούμε και οι μεν και οι δε. ΠΑΛΕΨΤΕ λοιπόν κι εσείς μαζί με τους μη καπνιστες για τους χώρους καπνισματος.
δεν μιλώ για απαγόρευση λοιπόν, μιλώ για καλυψη των αναγκων και των δυο πλευρών. Χιτλερικότατο. Αυτό όμως προυποθέτει αμοιβαίο σεβασμό και συνεργασία. Σε καποια ατομάκια όμως που δειχνουν και λενε ότι δεν προκειται να συνεργαστούν, βρες μου εσυ λυση περα απο την απαγόρευση. Μας αρεσει δεν μας αρεσει, ζουμε ο ενας πανω στον αλλον, και συνεπως για να μην αλληλοσκοτωθουμε, θα πρεπει να ακολουθουμε κανόνες. Τους ακολουθουμε ολοι χωρις να μας ενοχλουν, πχ δεν περναμε με κοκκινο φαναρι, το θεωρουμε λογικό. Αν ομως μας απαγορευσουν κατι που γουσταρουμε πολύ, τοτε αντι να σκεφτουμε τον λόγο της απαγορευσης, ειναι πολυ πιο ευκολο να χαρακτηρισουμε την απαγορευση φασιστική. Οχι γιατι ειναι, αλλα γιατι δεν μας αρεσει.
Οσο για το αλκοόλ και το θεμα συλλογικης ευθύνης, ΔΕΝ δικαιολογεί σε καμια περιπτωση το θεμα του καπνισματος. Επειδή ο μεθυσμένος βλαπτει περα τον εαυτό του και τους αλλους εφοσον θα βγει και θα οδηγήσει, και μετα θα πλακωσει στο ξυλο και την γυναικα του, αρα και ο καπνιστής ας βλαπτει τους γυρω του. Δηλαδη αφου βλαπτει ο πινων αλκοόλ, ας βλαπτω κι εγω που καπνιζω. Γαμάτο επιχείρημα!!
Δεν διαφωνω με την συλλογική ευθύνη, αλλα εδω μιλάμε για το τσιγάρο. Ειναι ευκολο να παμε μακριά η βαλίτσα, αν το παμε ετσι θα πρεπει, περα απο το αλκοολ ή απο το να φυγουν τα εργοστασια απο τον νομό αττικης, να ξαναδωσουν για διπλωμα όλοι οι οδηγοι που το πηραν με λάδωμα!! Πολλά ειναι τα στραβά, αλλα αυτο δε σημαίνει οτι πρεπει να τα αφησουμε ολα ετσι για να μην θιχτεί μια κοινωνικη ομάδα ενω μια αλλη δεν εχει θιχτεί ακομα.
Πες μου κάτι αλλο τώρα: Μας κλεινουν σε ενα δωμάτιο τους δυο μας, εσυ κι εγω, με κλειστα παραθυρα για μια ωρα, τωρα που ξερεις το προβλημα υγείας μου αλλα και που με συμπαθησες ιδιαίτερα. Θα καπνισεις?