Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;)

Απάντηση: Re: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;

Είναι λίγο ρατσιστικό αυτό που λες..

Εχεις ζήσει ´πολιτικά ορθούς´μή-καπνιστές???
Πώς κάνει μιά μειοψηφία από γκόμενες πού παντού βλέπουν σεξουαλική παρενόχληση???Κάπως έτσι.:flipout::flipout:

Μειοψηφία είναι σαφώς ,αλλά σπαστική μειοψηφία.
Και εγώ θα ζοριζόμουνα εάν τό κάπνισμα απέβαινε βασικό εμπόδιο στό να κάνουμε παρέα.

Έφαγα μισή ώρα από την ζωή μου για να διαβάσω το νήμα ...

για άλλη μια φορά εισέπραξα την αίσθηση ότι με την Σανσκριτική Γ' η συννενόηση θα ήταν ευκολότερη ....

Μακάρι να υπήρχαν χώροι (δημόσιοι / διασκεδάσεως / κλπ. ) όπου θα υπήρχε σωστός εξαερισμός και παράλληλα σωστή οριοθέτηση ώστε οι καπνιστές να κάνουν το γούστο τους χωρίς να ενοχλούν. Όλοι θα το ήθελαν. Δεν υπάρχει όμως η υποδομή, ούτε ο αλληλοσεβασμός ...

Όντας πατέρας νεαροτάτων τέκνων είμαι 2 -3 φορές το μήνα καλεσμένος σε παιδικά πάρτυ σε κάθε λογής παιδότοπους. Είναι λυπηρό να βλέπει κανείς τα παιδάκια να παίζουν / τρέχουν / ιδρώνουν μέσα σε ατμόσφαιρα όπου τον καπνό 'τον κόβεις με το μαχαίρι'. Ποιός αλληλοσεβασμός. Εδώ δεν σεβόμαστε τα ίδια τα παιδιά μας. Όταν κάνω το λάθος να το επισημάνω στους υπόλοιπους γονείς με κοιτάνε λες και είμαι από το τέταρτο τεταρτημόριο του αστρικού γαλαξία G+, συμπατριώτης του Μπαζ Λάιτ -γίαρ . Και εγώ επειδή δεν μου άρεσε η ατμόσφαιρα και ο αέρας της Αθήνας, (κυρίως για την ανάπτυξη των μικρών) προσπάθησα να βελτιώσω τα πράγματα μετακομίζοντας εκτός ...

ΥΓ. :Θα προτιμούσα όλα να λύνονται βάσει της κοινής λογικής και αλληλοκαταννόησης και να μην χρειάζεται να έρχεται ο κάθε τάπας Σαρκοζής να το επιβάλλει δια νόμων. Αλήθεια το άτομο 'κανονίζει ' την Κάρλα ;

Απάντηση: Re: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;

ΥΓ. :Θα προτιμούσα όλα να λύνονται βάσει της κοινής λογικής και αλληλοκαταννόησης και να μην χρειάζεται να έρχεται ο κάθε τάπας Σαρκοζής να το επιβάλλει δια νόμων. Αλήθεια το άτομο 'κανονίζει ' την Κάρλα ;

Kαλά μόνον Mahler ακούς??:flipout::flipout:
Οριζοντίως και καθέτως τήν ´κανονίζει´.
Σπίτι σου έχω καπνίσει πουθενά αλλού παρά μόνον μέσα στό τζάκι καί έχω βγεί κατάμαυρος??:flipout::flipout:
Γιά νά μήν λένε δηλαδή...

Εχεις ζήσει ´πολιτικά ορθούς´μή-καπνιστές???
Πώς κάνει μιά μειοψηφία από γκόμενες πού παντού βλέπουν σεξουαλική παρενόχληση???Κάπως έτσι.:flipout::flipout:

Μειοψηφία είναι σαφώς ,αλλά σπαστική μειοψηφία.
Και εγώ θα ζοριζόμουνα εάν τό κάπνισμα απέβαινε βασικό εμπόδιο στό να κάνουμε παρέα.
Θα τους δω όμως ορθιους οταν εγω που καπνίζω θα ειμαι ξαπλωτός..

Μάλλον η Κάρλα "κανονίζει" αυτόν,λόγω ύψους !!-bye-:BDGBGDB55:

Θα τους δω όμως ορθιους οταν εγω που καπνίζω θα ειμαι ξαπλωτός..

Πιθανώς.Αλλά δέν θά τούς βλέπω ως ξαπλωτός.
Ασε γιατί έχουν δεί πολλά τά μάτια μου μέ ανθρώπους πού κάνουν εντελώς υγιεινή ζωή(κτυπάω ξύλο προφανώς).
Tο κάπνισμα είναι μία μόνον παράμετρος γιά μείωση τής μακροζωϊας.Υπάρχουν αρκετές άλλες ακόμα ..

Καθέτως σίγουρα.:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Εχχεχ.

Πέραση πάντως που έχουν γενικώς οι ζούμποι..

Βρε λες να έχουμε τον Νέο Ναπολέοντα και να μην το ξέρουμε ακόμα?:FSGSFGS4:

Ευτυχώς που το ξανάρχισα το ρημάδι και έχω ηρεμήσει λίγο, κάποιες φορές λειτουργεί σε μένα ως αγχολητικό.

Ευτυχώς που το ξανάρχισα το ρημάδι και έχω ηρεμήσει λίγο, κάποιες φορές λειτουργεί σε μένα ως αγχολητικό.

Eμαθες γιά τον Σαρκοζί και τήν Κάρλα και τό ξανάρχισες???:flipout::flipout:
Οχι Σίμο μου,μήν κάνεις έτσι γιά μιά πανάσχημη τιποτένια...:flipout::flipout::firstprize:

Δεν ξέρω οι Γερμανοί πώς θα αντιδράσουν.

Εκεί δεν υπάρχει τρομο-υστερία κατά του καπνίσματος.
Μου είχε κάνει εντύπωση το οτι στο αεροδρόμιο του Μονάχου έβρισκες περισσότερα μέρη να καπνίσεις απ ότι στο "Ελευθέριος Βενιζέλος"..:antlers:

Tο κάπνισμα είναι μία μόνον παράμετρος γιά μείωση τής μακροζωϊας.Υπάρχουν αρκετές άλλες ακόμα ..
Είναι ομως βασική,
Βέβαια οπως λες υπάρχουν και άλλες βασικές αιτίες θνησιμότητας που αυξάνονται ραγδαίως..(οζον κ.α.)

Είναι ομως βασική,
Βέβαια οπως λες υπάρχουν και άλλες βασικές αιτίες θνησιμότητας που αυξάνονται ραγδαίως..(οζον κ.α.)

Και τό γενετικό υλικό καθενός,όπως και η προδιάθεση γιά διάφορες παθήσεις(π.χ.οικογενής υπερχοληστεριναιμία,διαβήτης κ.α.)

Και τό γενετικό υλικό καθενός,όπως και η προδιάθεση γιά διάφορες παθήσεις(π.χ.οικογενής υπερχοληστεριναιμία,διαβήτης κ.α.)

Μέσα είμαι !
Βάλε και το οτι καπνίζω,έκλεισα νομίζω την θεσούλα μου..-bye-

Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;

Αναφέρθηκα σέ εσένα ή μυγιάστηκες???
Mίλησα γιά λογική ´συλλογικής ευθύνης´.

´Εσάς τούς καπνιστές´ μού έγραψαν..Δηλαδή όλους...Αυτό παραπέμπει στήν συλλογική ευθύνη.
Σαφέστατο και Χιτλερικό.

Μαλλον εσύ δεν κατάλαβες (ή δεν θες να καταλάβεις) αυτά που έγραψα. Δεν ειχα την απαίτηση βέβαια, το είπα ήδη. Μπορεις να μου προσαπτεις οτι χαρακτηρισμό θέλεις, δεν με αγγίζει. Παρόλα αυτα, αν προσεξεις λίιιγο περισσότερο, θα δείς ότι διευκρινίζω σαφέστατα ότι ΔΕΝ θεωρώ όλους τους καπνιστές το ίδιο. Ξαναδιάβασε προσεκτικότερα. Μόνος μου είπα ότι υπαρχουν καπνιστές που σεβονται τους γύρω τους.

Τώρα αν εσύ απο όλα αυτα που εγραψα σε έθιξε η αναφορά "εσεις οι καπνιστές" τι να πω.. Δε νομίζω ότι αποτελεί βρισιά, παρά ένα βολικό "πάτημα" για να ξεστομίσουμε χαρακτηρισμούς όπως "Χιλτερ", "υστερικους μη καπνιστές" κτλ.

σου κανω copy-paste (γιατι μαλλον κρατησες μονο αυτα που σε συμφερουν) απο το post μου μια χιτλερικότατη αναφορα:

Να καπνισετε 100 φορές, ειμαι ο πρωτος που το στηρίζω παρά τα προβλήματά μου. Αλλα σε χώρο που δεν θα ενοχλείτε. Νομίζω ότι αυτό ειναι το μόνο στο οποίο συμφωνούμε και οι μεν και οι δε. ΠΑΛΕΨΤΕ λοιπόν κι εσείς μαζί με τους μη καπνιστες για τους χώρους καπνισματος.

δεν μιλώ για απαγόρευση λοιπόν, μιλώ για καλυψη των αναγκων και των δυο πλευρών. Χιτλερικότατο. Αυτό όμως προυποθέτει αμοιβαίο σεβασμό και συνεργασία. Σε καποια ατομάκια όμως που δειχνουν και λενε ότι δεν προκειται να συνεργαστούν, βρες μου εσυ λυση περα απο την απαγόρευση. Μας αρεσει δεν μας αρεσει, ζουμε ο ενας πανω στον αλλον, και συνεπως για να μην αλληλοσκοτωθουμε, θα πρεπει να ακολουθουμε κανόνες. Τους ακολουθουμε ολοι χωρις να μας ενοχλουν, πχ δεν περναμε με κοκκινο φαναρι, το θεωρουμε λογικό. Αν ομως μας απαγορευσουν κατι που γουσταρουμε πολύ, τοτε αντι να σκεφτουμε τον λόγο της απαγορευσης, ειναι πολυ πιο ευκολο να χαρακτηρισουμε την απαγορευση φασιστική. Οχι γιατι ειναι, αλλα γιατι δεν μας αρεσει.

Οσο για το αλκοόλ και το θεμα συλλογικης ευθύνης, ΔΕΝ δικαιολογεί σε καμια περιπτωση το θεμα του καπνισματος. Επειδή ο μεθυσμένος βλαπτει περα τον εαυτό του και τους αλλους εφοσον θα βγει και θα οδηγήσει, και μετα θα πλακωσει στο ξυλο και την γυναικα του, αρα και ο καπνιστής ας βλαπτει τους γυρω του. Δηλαδη αφου βλαπτει ο πινων αλκοόλ, ας βλαπτω κι εγω που καπνιζω. Γαμάτο επιχείρημα!!
Δεν διαφωνω με την συλλογική ευθύνη, αλλα εδω μιλάμε για το τσιγάρο. Ειναι ευκολο να παμε μακριά η βαλίτσα, αν το παμε ετσι θα πρεπει, περα απο το αλκοολ ή απο το να φυγουν τα εργοστασια απο τον νομό αττικης, να ξαναδωσουν για διπλωμα όλοι οι οδηγοι που το πηραν με λάδωμα!! Πολλά ειναι τα στραβά, αλλα αυτο δε σημαίνει οτι πρεπει να τα αφησουμε ολα ετσι για να μην θιχτεί μια κοινωνικη ομάδα ενω μια αλλη δεν εχει θιχτεί ακομα.

Πες μου κάτι αλλο τώρα: Μας κλεινουν σε ενα δωμάτιο τους δυο μας, εσυ κι εγω, με κλειστα παραθυρα για μια ωρα, τωρα που ξερεις το προβλημα υγείας μου αλλα και που με συμπαθησες ιδιαίτερα. Θα καπνισεις?

Πάλι δεν διάβασες τί έγραψα.
Δεν καπνίζω ποτέ σέ κλειστούς χώρους όσων συμπαθώ ή ακόμα περισσότερο σε εκείνους πού έχουν οποιοδήποτε θέμα υγείας .Θέμα αρχής.
Οπως και στό σπίτι μου δέν καπνίζω εντός.
Το αλκοόλ το θεωρώ σοβαρότερο πρόβλημα από τό κάπνισμα και τό ανέφερα σέ αντιδιαστολή μέ τήν υποκρισία τής απαγορεύσεως τού καπνίσματος καί τής ασυδοσίας τού αλκοόλ.
Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις υστερικοί αντικαπνιστές σκιάζονται στήν θέα τού καπνιστή ,αλλά ´αγνοούν´τον μονίμως πίνοντα καί τόν βλέπουν μέ κατανόηση.
Επίσης διαφωνώ με την ´συλλογική ευθύνη´και τήν δαιμονοποίηση τών καπνιστών,όπως καί τών συναχωμένων...Οι Σπιναλόγκες έκλεισαν.Δεν χρειάζεται να ανοίξουν καινούριες.
Επίσης όταν κάνεις quote σε ένα κείμενο ,απαντάς σε αυτόν που τό έγραψε...
Οπότε το ´εσείς´τσουβαλιάζει πρωτίστως εμένα πού κουόταρες.Και δέν γνωρίζεις καθόλου τήν προσωπική μου στάση και συμπεριφορά μου ως καπνιστού...
Τέλος επιμένω ότι η απαγόρευση τού καπνίσματος,δεν έχει σάν στόχο τήν προστασία τών πολιτών.Ρίχνει στάχτη στά μάτια γιά τά σοβαρότερα θέματα.
Νάσαι καλά.!!

Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;

Πάλι δεν διάβασες τί έγραψα.
Δεν καπνίζω ποτέ σέ κλειστούς χώρους όσων συμπαθώ ή ακόμα περισσότερο σε εκείνους πού έχουν οποιοδήποτε θέμα υγείας .Θέμα αρχής.
Οπως και στό σπίτι μου δέν καπνίζω εντός.
Το αλκοόλ το θεωρώ σοβαρότερο πρόβλημα από τό κάπνισμα και τό ανέφερα σέ αντιδιαστολή μέ τήν υποκρισία τής απαγορεύσεως τού καπνίσματος καί τής ασυδοσίας τού αλκοόλ.
Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις υστερικοί αντικαπνιστές σκιάζονται στήν θέα τού καπνιστή ,αλλά ´αγνοούν´τον μονίμως πίνοντα καί τόν βλέπουν μέ κατανόηση.
Επίσης διαφωνώ με την ´συλλογική ευθύνη´και τήν δαιμονοποίηση τών καπνιστών,όπως καί τών συναχωμένων...Οι Σπιναλόγκες έκλεισαν.Δεν χρειάζεται να ανοίξουν καινούριες.
Οπότε το ´εσείς´τσουβαλιάζει πρωτίστως εμένα πού κουόταρες.Και δέν γνωρίζεις καθόλου τήν προσωπική μου στάση και συμπεριφορά μου ως καπνιστού...
Τέλος επιμένω ότι η απαγόρευση τού καπνίσματος,δεν έχει σάν στόχο τήν προστασία τών πολιτών.Ρίχνει στάχτη στά μάτια γιά τά σοβαρότερα θέματα.
Νάσαι καλά.!!

Συμφωνώ απόλυτα, κι εγώ λόγω των πιστιρικιών στο μπαλκόνι καπνίζω, επειδή δεν θέλω σε καμμία περίπτωση να επιβαρύνω τους υπόλοιπους -bye-

AΚΡΙΒΩΣ. Οπως δεν γνωρίζεις εσύ τα δικά μου φρονήματα (μεχρι και μποτες του 3ου Ραιχ μου φόρεσες) ή την δικη μου προσωπικη σταση απεναντι στους καπνιστες (σχεδόν όλοι οι φιλοι μου καπνιζουν μπροστα μου ενω γνωρίζουν το πρόβλημα. Εγω λοιπον κανω τον μαλακα κι αυτοι τα γαιδουρα). Μην με κατηγορείς λοιπόν για "τσουβαλιασμα" μιας και το κανεις κι εσυ ο ιδιος. Ειναι δυσκολο καποιος μεσα απο τον γρηγορο γραπτό λογο του forum να γίνεται σαφής και διάφανος. Ολοι κρινουμε και κρινομαστε μονο απο αυτα που διαβαζουμε και γραφουμε.

Τέλος επιμένω ότι η απαγόρευση τού καπνίσματος,δεν έχει σάν στόχο τήν προστασία τών πολιτών. Ρίχνει στάχτη στά μάτια γιά τά σοβαρότερα θέματα.
Νάσαι καλά.!!

Ας εχει ότι στόχο θελει. Σαφως και υπαρχουν σοβαρότερα προβλήματα, σαφως και ειναι υποκριτικό, όμως αυτό δεν σημαίνει σε καμια περίπτωση ότι δεν ειναι χρήσιμο και απαραίτητο.

Καλά δυστυχώς δεν είμαι πλεον φίλε.

Συμφωνώ απόλυτα, κι εγώ λόγω των πιστιρικιών στο μπαλκόνι καπνίζω, επειδή δεν θέλω σε καμμία περίπτωση να επιβαρύνω τους υπόλοιπους -bye-

Ναι ρε συ Eki, και είναι προς τιμήν σου. Οταν πηγαίνεις ομως με τα παιδια σου σε μια καφετέρια, σε ενα εστιατόριο, σε καποιο μαγαζί τελος παντων, δεν σε ενοχλεί το ότι εκει τα παιδια σου αναγκαστικα καπνιζουν? Σιγουρα σε ενοχλεί. Εκει βρισκονται πολλοι καπνιστες που δεν σεβονται τα δικα σου παιδια, αλλα μονο τα δικα τους στο σπιτι τους. Γι αυτο λεω οτι το καπνισμα δεν ειναι προβλημα μονο των μη καπνιστών, αλλα όλων.

Μπράβο τους ! Μακάρι να γίνει κι εδώ αυτό κάποτε.

Πάντως στην Ιταλία που βρέθηκα πριν μία εβδομάδα και ισχύει ήδη αυτό, μου άρεσε πάρα πολύ. Άλλη ατμόσφαιρα..., τι να λέμε τώρα.