Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;)

Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;

Θαυμαστός Καινούριος Κόσμος.
Οξω και οι Παχύσαρκοι.
Αυτοί πού δημιουργήθηκαν από τά Mc Donalds...
Θά διατίθεται από τον Μπράουν και τούς ομοίους του ο Τσελεμεντές στήν ηλικία τών 4 ετών.Και θά ελέγχονται όσα παιδάκια δέν έμαθαν να μαγειρεύουν.Μέ κάμερα στό σπίτι.Τα παιδάκια θα μάθουν να μαγειρευουν.
Κατά τά άλλα δεν υπάρχει καμιά παρέμβαση τών Ασφαλιστικών εταιρειών.

lepton παιδι μου για μενα και για σενα μιλαει ο Σπυρος.....ριχτου ενα Μπαν...εγω δεν προλαβαινω παω για τσιγαρο!!!!!

Η μόνη λύση, για εμένα, είναι οι καπνιστές να αντιμετωπίσουν τη συνήθειά τους ως απόλαυση και όχι ως εθισμό. Αυτός που έχει ανάγκη το τσιγάρο (στο αεροδρόμιο, στο εστιατόριο κ.λπ.) χρήζει βοήθειας για να ξεπεράσει την εξάρτήση του. Αυτό είναι το μόνο δικαίωμα που του αναγνωρίζω. Ξεπερνώντας την εξάρτηση, το κάπνισμα μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει μία αυθύπαρκτη δραστηριότητα που γίνεται σε συγκεκριμένους χώρους, ακριβώς όπως η γυμναστική, η θέαση ταινιών, τα ιαματικά λουτρα κ.λπ. Δεν βλέπω κανέναν λόγο γιατί πρέπει να συνδυαστεί με κάποια άλλη.

Η επίκληση ´μικροτέρων κακών´είναι αποπροσανατολιστική και αυτό ακριβώς κάνουν οι Νεοοργουελιανές Κοινωνίες..Καί τό κάπνισμα ανήκει στά ´μικρότερα κακά´.
Ευχαριστω πού μού αναγνωρίζεις τό δικαίωμα ,τουλάχιστον ,νά υπάρχω.
Μήπως θά πρέπει βάσει τής φορολογικής μου δήλωσης να μού οριστεί και πόσους δίσκους τον μήνα θά αγοράζω??
Η λογική σου οδηγεί σέ πόλεμο καπνιζόντων και μή,παχυσάρκων και μή(μήν ξεχνάμε οτι η παχυσαρκία αποδίδεται και σέ γενετικούς παράγοντες πού αφορούν στό μέγεθος και στήν ποσότητα τών λιποκυττάρων,πέραν τού τρόπου ζωής).
Και η παχυσαρκία πού ξεκινά και από τά παιδιά πλέον παίρνει δραματικές διστάσεις...
Με αυτούς τί θά κάνουμε???Θά τούς κλείνουμε σέ κλινικές μέχρις να φτάσουν στό επιθυμητό βάρος??Μά ορισμένοι δεν μπορούν να φτάσουν λόγω γενετικής προδιάθεσης.Μετά τί θα γίνεται πού θα επιβαρύνουν τό σύστημα υγείας???
Μήπως θά πρέπει να κάνουμε κάτι αντίστοιχο και μέ τον Σακχαρώδη Διαβήτη???Eχει και αυτός προδιαθεσικούς παράγοντες..
Oλοι οι μή-καπνιστές δέν έχουν άλλες εξαρτήσεις???
Εχουν καλύτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά στήν προσωπικότητά τους???
Εχουν κάποιο ´ηθικό προβάδισμα´απέναντι στούς καπνιστές μόνον και μόνον επειδή δέν καπνίζουν???

Ποιά ασφάλιση βρε παιδιά..

Απάτη ολκής είναι.
Οτνα έχασα την μάνα μου και έπαθα κατάθλιψη (προσωρινή ανικανότητα εργασίας),πήρα την ασφαλίστριά μου και μου είπε οτι δεν καλύπτει η ασφαλιστική την πάθηση αυτή.:flipout:

Δηλαδή καλύτερα να είχα χάσει κανα δυό δάχτυλα..

Ευτυχώς που δεν ζούμε στην Αμερική γιατί εκεί και αν σε κατασπαράζουν..

Νομίζω πως αρνούνται μερικές να ασφαλίσουν καπνιστές ή παχύσαρκους.

Αυτές οι Γκουλαγκ πρακτικές δεν ενοχλούν.Η απαγόρευση μετράει και πουλάει ως μέτρο !:afro:

Εχεις απόλυτο δίκιο.
Οι ασφαλιστικές δέν καλύπτουν ψυχικές (παροδικές)καταστάσεις...
Καί τό θλιβερό είναι ότι ισχύει πλήρως αυτό πού γράφει ο Vasilis-T.
Oι καταθλίψεις αυξάνονται μέ ραγδαίο ρυθμό λόγω και τού εργασιακού stress.
Και φυσικά δεν συμπεριλαμβάνω τίς αμιγώς βιολογικές ψυχικές παθήσεις(π.χ. σχιζοφρένεια)που ξεκινούν συνήθως πρίν αρχίσει ο άνθρωπος να εργάζεται.
Μιλάω γιά περιστασιακές αγχώδεις και καταθλιπτικές καταστάσεις πού περνάνε σέ 6-9 μήνες.
Στήν Αθήνα μόνον σύμφωνα μέ έρευνα τού Αιγινητείου στην δεκαετία 80-90 αναμενόταν νά εμφανίσουν ένα καταθλιπτικό επεισόδιο το 16% τού ενήλικος και λειτουργικού πληθυσμού.
Στήν δεκαετία 90-2000 το νούμερο έφτασε στό 28%.
Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας θεωρεί οτι το 2010 η κατάθλιψη θα είναι η δευτερη πάθηση μετά τά καρδιαγγειακά.
Και όμως δέν υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη.
Καί κατάθλιψη δεν παθαίνουν μόνον οι καπνιστές.
Βεβαια κατά την διάρκεια τής κατάθλιψης μπορεί να αρχίσουν τό κάπνισμα.

Δεν τα καταλαβαινω αυτα που λετε. Τι σχεση εχουν με το θεμα, δηλαδη. Το τσιγαρο ενοχλει και βλαπτει απ'ευθειας τον διπλανο μας. Δηλαδη, το συγκεκριμενο τσιγαρο του Α ενοχλει τον Β και του προκαλει δυσκολια στην αναπνοη. Εκεινη την ωρα, οχι μακροπροθεσμα κτλ. Ειναι σαν τον μηχανοβιο που εχει κοψει την εξατμηση. Ενοχλει αμεσα σε καθε του βολτα και ξυπναει αμεσα οσους κοιμουνται. Δε λεω πως ο ηχος της εξατμησης προκαλει μακροχρονια απωλεια της ακοης. Μιλαω για αμεσες επιπτωσεις. Φυσας τον καπνο στα μουτρα μου, με ενοχλεις. Τα παραδειγματα με την κλανια και το εντομοκτόνο ειναι απολυτως σωστα. Απορω που δεν το καταλαβαινεται. Προσωπικα, δε διαμαρτύρομαι ποτε για το καπνισμα. Δεν μπορω να ζω οντας μονιμως τσακωμενος με ολους οσους φέρονται γαϊδουρινά. Ευτυχως, ειναι ολο και λιγοτεροι.

Last edited:
Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;

Οταν τρως σουβλάκι, όταν κανεις σεξ, όταν πίνεις, βλαπτεις ΜΟΝΟ τον εαυτό σου. Οταν καπνίζεις ΒΛΑΠΤΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ. Τα επιχειρήματά σου δεν εχουν καμιά λογική υπόσταση, όπως φυσικά δεν εχει και η συνήθεια του καπνίσματος.

Μην βιαστείτε να μου καταλογίσετε οτι δεν ξερω γιατι πραγμα μιλάω, εχω υπαρξει καπνιστης στο παρεθλόν, ευτυχως για μικρό διάστημα γιατι ξυπνησα νωρίς. Η πικρή αλήθεια είναι ότι είστε θυματα μιας καλοστημένης βιομηχανίας και κατα βαθος το γνωρίζετε, μερικοί εχετε και τα κοχόνες να το παραδεχεστε, οι υπόλοιποι όμως προσπαθείτε απλά να καλύψετε την αδυναμία σας αυτή με το να λετε πρωτα απο ολους στον εαυτό σας, αλλα και στους αλλους, ότι "είναι επιλογή σας" να καπνίζετε. Οχι, δεν ειναι επιλογή των καπνοβιομηχανων, των κυβερνήσεων και ολων οσων σας τρωνε χρήματα και σωθικα..

Εχω κάνει πολλές φορές αυτη την κουβέντα και δεν εχω καταλήξει κάπου (μάλλον έχω καταλήξει, δυστυχώς στο ότι ο μόνος τρόπος να σεβαστείτε τους γύρω σας είναι ο τσαμπουκάς - εξ' ου και η απαγόρευση). Και θα το αναλύσω.

Να καπνισετε 100 φορές, ειμαι ο πρωτος που το στηρίζω παρά τα προβλήματά μου. Αλλα σε χώρο που δεν θα ενοχλείτε. Νομίζω ότι αυτό ειναι το μόνο στο οποίο συμφωνούμε και οι μεν και οι δε. ΠΑΛΕΨΤΕ λοιπόν κι εσείς μαζί με τους μη καπνιστες για τους χώρους καπνισματος. Ειναι πρόβλημα και δικό σας. Απλά σας βολευει η υπαρχουσα κατάσταση ασυδοσίας και γαϊδουριάς και δεν εχετε κανένα λόγο να αγωνιστείτε αφου κι ετσι περνατε μια χαρα. Το ζω αυτό απο πρωτο χέρι στον χωρο εργασίας μου.
Ξαναλεω δικαιουστε ενα χωρο να καπνιζετε. Από την στιγμή όμως που ο χώρος (κακως) δεν υπάρχει, λυπαμαι, δεν δικαιούστε να καπνιζετε στερώντας σε καποιους αλλους το δικαίωμα στο οξυγόνο. Αυτό που επρεπε να κανετε λοιπόν, αν όχι να μην καπνίζετε, τουλαχιστον να ρωτατε τους γυρω σας πριν αναψετε τσιγάρο αν τους ενοχλεί, αλλα ουτε αυτό κάνετε, δείχνοντας ετσι το ποιόν σας. Λυπάμαι αν ενοχλούν τα λόγια μου, κι εσεις με ενοχλείτε καπνιζοντας.

Ακολουθώντας λοιπον την λογική της τραβηγμένης παρομοίωσης που φανηκε στο παραπανω post, θα μπορούσα κι εγώ (trust me) να ισχυρίζομαι ότι ειναι ανάγκη, μετά το φαγητό να ριχνω μια κλωτσιά στα μούτρα του καπνιστή απέναντι μου. Και πιστέψτε με ειναι και μεγαλη απολαυση! Το ξέρω βεβαια ότι κανει κακό στην υγεία του αλλα σιγά, σπανια πεθαίνει κανεις απο μια κλωτσιά, στο κατω κατω αν δεν του αρεσει η παραξενιά μου-αναγκη μου, ας κλειστεί στο σπιτι του. Δεν θελω να εχω φιλους που δεν δεχονται κλωτσιες στα μουτρα!

Η για να πω κατι πιο ελαφρύ, θα μπορούσα να πω ότι γουστάρω μετά το φαί η μετά το σεξ, να κλάνω στα μούτρα σας και να σας αναγκαζω να παιρνετε βαθειές εισπνοες απο την βρωμερή κλανιά μου (θα εχω φροντίσει να κρυωσω κι ολας για καλύτερα αποτελέσματα). Πώς το βλεπετε? Δεν σας αρεσει? Ετσι ακουγεται το επιχείρημά σας. Η μόνη διαφορά ειναι ότι εχετε περάσει αυτην την αντιδημοκρατική θα ελεγα συνηθεια ως κατεστημένο. Αυτο δε σημαίνει όμως οτι εχετε και δικιο.. Εχετε εξ ισου αδικο όσο εχω εγω που θελω να ριχνω κλωτσιες και να κλάνω παντου.

Καποιος μίλησε για αλληλοσεβασμό. ΠΟΙΟ ΑΛΛΗΛΟΣΕΒΑΣΜΟ ? Εσεις κύριοι κάνατε χθες βραδυ ρεβεγιον και σήμερα γράφετε για τα δικαιωματά σας στο καπνισμα. Εγω εχω κάνει ΜΑΥΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ στο κρεββάτι, εχοντας ασθματική βροχίτιδα και ο μόνος φίλος μου ειναι η αντιβίωση και το αερολίν. Και ολα αυτά εξ αιτίας των μανιωδών καπνιστών στο χώρο εργασίας μου, που σφίζουν απο ...αλληλοσεβασμό και παιδεία. Αλληλοσεβασμός my arse.

Οπουδήποτε τολμησα να διαμαρτυρηθω για το τσιγάρο, σε οποιοδήποτε χώρο, με κοιτουσαν λες και ειμαι εξωγήινος.. Ο οργανισμός μου ισως ειχε μια προδιάθεση (ακροαστικά κατα την εφηβεία), όμως εδω και 2 δεκαετίες δεν ειχα ποτέ κανενα πρόβλημα. Τόσα χρόνια στο νεφος, αθλητής του tae kwon do δεν ειχα ποτέ καμιά ενόχληση, καμιά δυσπνοια, κανένα σημαδι παραμικρού προβληματος, παρά την πίεση και την καταπόνηση. Ξαφνικά, από τοτε που αλλαξα εργασία και βρεθηκα σε περιβαλλον καπνιστών, μεσα σε 2 χρόνια εχω καταντήσει να κυκλοφορώ με τα φαρμακα στην τσεπη. Αναβει τσιγάρο καποιος στα 10 μετρα μακριά και σε δευτερόλεπτα δεν μπορω να παρω ανασα.

Ας ερθει λοιπόν καποιος να μου πει στα μούτρα για φασιστικές αποφάσεις και αντιδημοκρατικούς κανόνες και θα του απαντήσω στην γλωσσα που καταλαβαινει.

Ακουστε το επιπεδό σας. Εχω την μανα μου σε ταξι και πηγαίνουμε στον γιατρό γιατι το ασθμα της ειχε χειροτερεψει. Ο ταρίφας λοιπόν εχει αναψει τσιγαρο και τα παραθυρα ειναι κλειστα γιατι ειναι χειμώνας. Του εξηγω την κατασταση ευγενικα ζητωντας του αν εχει την καλοσύνη να το σβήσει, και η αντιδραση του ηταν η εξης: - "κουμαντο στο ταξι μου θα κανεις ?" Την συνεχεια δεν θα την περιγράψω.
Θα πω μονο το εξης:
Εχω χασει δυο δικους μου ανθρωπους απο καρκινο του πνευμονα. Η μητερα μου εχει ασθμα και εγώ πλεον ασθματικη βροχιτιδα. Η αδερφή μου λοιπον που εχει ζησει ολες αυτες τις καταστασεις απο κοντά, καπνίζει. Δικαίωμά της θα μου πείτε, συμφωνώ. Εδω και λιγες μερες εχει εντονα αναπνευστικά προβλήματα, βήχα, ακροαστικά. Πριν την βουτήξω να την παω στον πνευμονολόγο με το ζόρι, της εδειξα το φάρμακο για τις εισπνοές που κάνω, ξέρετε τι απαντησε?
- 65 ?? Σιγα μην δωσω 65 ευρω για το φάρμακο. Θα δω τι θα κάνω..
- Δηλαδή ακουστε λογική, (που το πρόβλημα φυσικά δεν ειναι στα χρήματα αλλα ακόμα και ετσι να ηταν) τα 100 που δίνει καθε μηνα στα τσιγαρα δεν τα σκεφτεται, σκεφτηκε ποσο ακριβό ειναι το φαρμακο. Ε τι να συζητήσεις υστερα και με ποιόν..

Δεν ξερω αν ειναι τελικά απουσία κοινης λογικής και παιδείας ή πραγματική αρρώστεια που τρωει πρωτα τον εγκεφαλο και κατοπιν τους πευμονες.. μπορει τελικα να ειναι το δευτερο. Τι να συζητήσεις με ατομα που καπνιζουν ασταμάτητα μπροστα στα μωρά παιδιά τους (η ξαδερφη μου καπνιζε σε ολη την εγκυμοσύνη). Για ποιο αλληλοσεβασμό στις καφετεριες συζητάμε όταν αδιαφορείτε για τα ιδια σας τα παιδιά!! Είναι εντελώς γελοία η κουβέντα, και δεν προκειται να καταλήξει πουθενά. Ο μόνος λόγος που γραφω ειναι για εκτόνωση. Οχι για να με καταλάβετε. Το ίδιο σας το παιδί να φτύνει αίμα απο τα πνευμόνια, εσείς θα αναψετε τσιγάρο για τον καημό σας που το παιδι αρρωστησε.

Προς Θεού, δεν ειναι ολοι οι καπνιστες ετσι βεβαια, πολλοί δειχνουν σεβασμό και φερονται κόσμια. Αλλα όχι ολοι. Οι υπολοιποι δυστυχώς που χαλουν την πιατσα, τους παιρνουν ολους στο λαιμό τους.

Ενα ειναι σιγουρο, ότι ειμαστε γενικώς για τα μπαζα, και λυπαμαι πραγματικά γι αυτό.

Ξερω ότι δεν σας θα σας αγγιξουν τα λογια μου, αλλα εστω και ενας να προβληματιστεί, εχει αξια: Την επομενη φορα που θα αναψετε τσιγαρο, αφήστε την μαγκιά και τον εγωισμό, και σκεφτείτε μεσα σας, οτι καποιος εκεινη την στιγμή εχει βαλει το χερι του στο προσωπο του παιδιου σας και δεν το αφηνει να ανασανει. Σκεφτείτε ότι σε λιγα χρόνια εσεις μπορεί να γραφετε εδω για το αναπνευστικό σας πρόβλημα. Σκεφτείτε ότι εσείς μπορει να μην μπορείτε να ανεβείτε σκαλες, ότι εσείς μπορει να ακουτε τους πνευμονές σας ποιο δυνατα απο την φωνή σας.

Ξερω, το σκεφτεστε απο Δευτέρα...

ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ ΑΔΕΛΦΕ !!!!!! :SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Πώς λέμε:'Oι Τεμπέληδες Εκπαιδευτικοί´??
'Oι χαραμοφάηδες τού Δημοσίου´??
'Οι απαράδεκτοι απεργοί´???
Βραχεία η μνήμη???

Διευκρινιζεις ποιοι ειναι τα φασισταρια ,οι politically correct ?

Χιτλερικη αντιμετωπιση η αποφαση να μην ρουφαει τον καπνο σου ο αλλος ?

Mέ τά βαρειά αρώματα και τά πατσουλιά τών κυριών πού περνάνε δίπλα μου τήν ώρα πού πίνω καφέ και καπνίζω τί γίνεται??
Τελικά είναι συναρπαστικό...
Μιά μυρωδιά ενοχλεί σέ αυτόν τον κόσμο..
Τού τσιγάρου........................

Ολος ο ντορος μονο για τη μυρουδια γινεται ? Οχι γιατις οποιες βλαβερες συνεπειες απο την εισπνοη του καπνου ? Αμα ειναι η μυρωδια να κανουνε ολοι πουρα που ειναι και πιο αρωματικα...η να ριξουμε στο καπνο λιγο μεντα η δυοσμο..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωρ

Διευκρινιζεις ποιοι ειναι τα φασισταρια ,οι politically correct ?

Χιτλερικη αντιμετωπιση η αποφαση να μην ρουφαει τον καπνο σου ο αλλος ?

Toγραψα.Οι αποστειρωμένοι γενικώς.Ειμαι σαφέστατος

Απάντηση: Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωρ

Ολος ο ντορος μονο για τη μυρουδια γινεται ? Οχι γιατις οποιες βλαβερες συνεπειες απο την εισπνοη του καπνου ? Αμα ειναι η μυρωδια να κανουνε ολοι πουρα που ειναι και πιο αρωματικα...η να ριξουμε στο καπνο λιγο μεντα η δυοσμο..

Εχω γράψει σαφέστατα τήν γνωμη μου.Εχω γράψει και τούς λόγους,γιά τούς οποίους,κατά την γνώμη μου,γίνεται ο ´ντόρος´.

Εδω συζητάμε για το τσιγάρο. Αφήστε τους αλκοολικους, δεν δινουν αλλοθι στους καπνιστες, ασχετα αν αποτελουν μεγαλύτερο πρόβλημα ή όχι.

Προτάθηκε ως λύση η απαγόρευση. Διαφωνείτε. Πάσο.

ΛΥΣΗ εκτός απο την απαγόρευση έχετε να προτείνετε οσοι την μαχεστε? Γιατι τοση ώρα δεν ακουω τιποτα ουσιαστικο εκτός απο αποπροσανατολιστικές φιλολογίες. Πρακτικά έχετε να προτείνετε κάτι εφαρμόσιμο ??

(Εκτος απο τον αλληλοσεβασμό, δυστυχως δεν παιζει στην πραξη αλλα μονο στα λόγια. Αν ειχε παιξει, δεν θα φταναμε στο σημειο να μιλαμε για απαγορευσεις ουτε να διαφωνουμε για το θεμα, θα το ειχαμε ηδη λυσει μονοι μας)

Εδω συζητάμε για το τσιγάρο. Αφήστε τους αλκοολικους, δεν δινουν αλλοθι στους καπνιστες, ασχετα αν αποτελουν μεγαλύτερο πρόβλημα ή όχι.

ΛΥΣΗ εκτός απο την απαγόρευση έχετε να προτείνετε οσοι την μαχεστε? Γιατι τοση ώρα δεν ακουω τιποτα ουσιαστικο εκτός απο αποπροσανατολιστικές φιλολογίες. Πρακτικά έχετε να προτείνετε κάτι εφαρμόσιμο ??

(Εκτος απο τον αλληλοσεβασμό, δυστυχως δεν παιζει στην πραξη αλλα μονο στα λόγια. Αν ειχε παιξει, δεν θα φταναμε στο σημειο να μιλαμε για απαγορευσεις ουτε να διαφωνουμε για το θεμα, θα το ειχαμε ηδη λυσει μονοι μας)

Ετσι...δεν βρισκω τι σχεση εχουν ολα τα παραδειγματα που προαναφερθηκαν με το καπνισμα που εχει αμεση επιπτωση σε καποιον διπλα μας..δυστυχως αδυνατω...

Το έγραψα στην αρχή του thread και θα το ξαναγράψω τώρα
Πιστεύω ότι η λύση είναι να υποχρεωθούν τα μαγαζιά – κέντρα διασκέδασης
Καφετέριες κ.λ.π να έχουν καλό ( HIEND όπως είπε και ο Ναθ )
Εξαερισμό, έτσι όλοι θα είναι ευχαριστημένοι.

Ορισμένοι καπνιστές στο παρόν thread έχουν φτάσει στα άκρα .... σε βαθμό παρεξήγησης .............

...... έχω μαγάλη απορία να δω τί άλλο θα γραφτεί ........ και μην
μου ζητήσει κανείς να αναφέρω τί εννοώ "άκρα" ..... ας ξαναδιαβάσει
από μόνος του το thread από την αρχή.

Ένα παράδειγμα να αναφέρω μόνο σε αυτόν που έγραψε ότι δεν κάνει παρέα
και δεν έχει φίλους όσους δεν καπνίζουν ............ αυριο μεθαυριο αν τα παιδιά
του δεν ξεκινήσουν το κάπνισμα ......... ας τα αποκληρώσει .:SFGSFGSF:

Απάντηση: Re: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;

Το έγραψα στην αρχή του thread και θα το ξαναγράψω τώρα
Πιστεύω ότι η λύση είναι να υποχρεωθούν τα μαγαζιά – κέντρα διασκέδασης
Καφετέριες κ.λ.π να έχουν καλό ( HIEND όπως είπε και ο Ναθ )
Εξαερισμό, έτσι όλοι θα είναι ευχαριστημένοι.

Αληθεια, για ενα μαγαζι 500 ατομων, ξερεις ποσο κοστιζει η αγορα, η τοποθετηση και η συντηρηση HIEND εξαερισμου? Για μαντεψε...

Re: Απάντηση: Re: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώστα

Αληθεια, για ενα μαγαζι 500 ατομων, ξερεις ποσο κοστιζει η αγορα, η τοποθετηση και η συντηρηση HIEND εξαερισμου? Για μαντεψε...

Γιατί δεν θα κάνει απόσβεση αυτό το μαγαζί ?
Εάν τώρα απαγορευτεί το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους
(Κέντρα διασκέδασης – καφετέριες κ.λ.π) ξέρεις
Τι χασούρα θα έχουν αυτά τα μαγαζιά ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ

Γιατί δεν θα κάνει απόσβεση αυτό το μαγαζί ?
Εάν τώρα απαγορευτεί το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους
(Κέντρα διασκέδασης – καφετέριες κ.λ.π) ξέρεις
Τι χασούρα θα έχουν αυτά τα μαγαζιά ?

Ε, πες και ενα νουμερο για να δουμε γιατι πραγμα μιλαμε! 3000, 30000, 100000, ποσο λες?

Πάντως το μαγαζί που ανάφερα είναι πραγματικό και όποιος ενδιαφέρετε μπορώ
Να του δώσω τηλέφωνο και διεύθυνση
Το ότι είναι ακριβός ο εξοπλισμός για ένα HIEND εξαερισμό αυτό δεν είναι
Δικαιολογία να μην τον βάλουν.