Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;)

Οι καπνιστες μιλάτε εκ του ασφαλους. Οταν αρρωστήσετε (που δεν το ευχομαι), θα με θυμηθειτε.

Για να μην παρεξηγηθώ και πολλοί απο εδώ με χρίσετε ως τον κακό της υπόθεσης, αυτό που προσπαθω να πω είναι οτι τέτοια προβλήματα στα οποία οι μισοι είναι απέναντι απο τους άλλους μισούς ΔΕΝ λύνονται στο δυαδικό / ψηφιακό σύστημα (ασπρο - μαύρο, για τους μη μυημένους).

Χρειάζονται πολλές αποχρώσεις του γκρίζου (==> αναλογικό σύστημα) για να λυθεί το πρόβλημα.

Και δεν είναι domination game ή powerplay ...

Όλες οι πιθανές αποδεκτές λύσεις είναι εκείνες που σέβονται αμφότερους. Το θέμα είναι να έχει κανείς την παιδεία - είτε είναι απο την μια πλευρά είτε απο την άλλη - να ξέρει και να μπορεί να σέβεται ...

Φίλιππος

εμενα Φιλιππε ως τωρα δεν με εχει σεβαστεί ΚΑΝΕΙΣ. Και τα αποτελεσματα τα βιώνω εγω. Οχι εσυ.

Δεν εχω πραγματικά κανενα λόγο να σεβομαι τους καπνιστές πια.

Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;

Kαί άμα δέν θέλουμε παραπάνω χρόνια ζωής γιατί δέν θά αντέξουμε να διαβάζουμε τόσο καλά τεκμηριωμένες απόψεις,δέν μάς τραβάς και μιά ευθανασία να ησυχάσεις μιά ώρα ενωρίτερα καί εσύ και εμείς???:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Σπύρο το παραπάνω post σου το εξέλαβα ως ελευθερία ή θάνατος.

Κάλιο μπαρουτοκαπνισμένοι γλεντζέδες παρά άκαπνοι υστερικοί

Απάντηση: Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωρ

Χθες Σπυρο (δεν ξερω αν διαβασες ολα τα ενδιαμεσα posts) η πνευμονολόγος είπε στην αδερφή μου να κοψει αμεσα το κάπνισμα, αλλιως θα εχει σοβαρα και χειροτερα προβλήματα στο συντομο μελλον. Καπνιζει 25 χρονια και τις τελευταίες μερες ειναι χειροτερα απο εμενα. Δεν της είπε να φύγει απο την Αθήνα. Σιγουρα δεν ειναι η μοναδική αιτία των προβληματων το τσιγαρο, σιγουρα εσυ θα εχεις υγειέστερους πνευμονες απο τους δικους μου. Αυτο δε σημαίνει ότι πρεπει να μου γαμας την υγεια χειρότερα, επειδή μου την γαμα και η κυβέρνηση. Ειναι σαν να κλεβεις 100 κι οταν σε πιανουν να λες ότι ο Κοσκωτάς είχε φαει εκατομμυρια. Αυτο δεν σου δινει αλλοθι.

(οχι εσυ προσωπικα, ο καθε καπνιστής που καπνιζει διπλα μου. Επαναλαμβανω, ειμαι ηδη κλεισμενος στο σπιτι για πολλες μερες. Καποια στιγμη τουλαχιστον πρεπει να γυρισω στην δουλεια μου.)

Γενικό σχόλιο ήταν John.
To ανέφερα για να μην θεωρείται το παθητικό κάπνισμα ως η μιά και μοναδική αιτία για οποιοδήποτε αναπνευστικό πρόβλημα.
Οι γιατροί εργασίας σε μεγάλες βιομηχανίες γνωρίζουν καλύτερα το ζήτημα τών αναπνευστικών παθήσεων εκεί όπως και τίς αιτίες τους.
Επίσης τό ίδιο ισχύει και γιά τίς λογής υπηρεσίες(πέραν τού καπνίσματος,που είναι σαφέστατα μία παράμετρος)
H σημερινή Ελευθεροτυπία έχει ενα εκτεταμένο άρθρο για τίς συνθήκες υγιεινής πού δεν τηρούνται σε μεγάλους εργασιακούς χώρους.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωρ

Σπύρο το παραπάνω post σου το εξέλαβα ως ελευθερία ή θάνατος.

Κάλιο μπαρουτοκαπνισμένοι γλεντζέδες παρά άκαπνοι υστερικοί

Eλα μωρέ Ηλία.
Χιουμοριστική απάντηση στον Τάκη ήταν πού έβγαλε τά καρυοφύλλια.:flipout::flipout:

Απάντηση: Re: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;

Αντιτέθηκα σέ αυτούς πού στοχοποιούν τούς καπνιστές σάν τούς μόνους υπεύθυνους τών δεινών τής γής.Καί σε ορισμενους Προτεστάντες πού δέν αρκούνται σέ λογικές παρατηρήσεις περί τού καπνίσματος(ξεχνάνε άλλα βέβαια,που δέν συμφέρουν)αλλά βρήκαν τον Νεο Αρμαγεδώνα.

Ναι, αλλά είναι κανένας τέτοιος εδώ μέσα;

Θέλω να απευθύνω μια ερώτηση σε όλους τους καπνιστές
Πιστεύετε οτι το τσιγάρο βλάπτει εσάς και τους διπλανούς σας ; γνωρίζω ότι όλοι σας ξέρετε την απάντηση, οπότε ποιος ο λόγος συνέχισης της κουβέντας;

Ε ρε τυχεροί …..
Δεν σαν έχω όλους για να σας «βγάλω» στο
μοντάζ να φουμάρετε ….ναργιλέ

ΥΓ
Κάποιους από εσάς όμως του έχω !
Για να δούμε τι θα δούμε.

Re: Απάντηση: Re: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώστα

Είδες πουθενά δικό μου πόστ γιά ανωτερότητα τών καπνιστών??
Πουθενά.
Η ότι ζούν καλύτερα στήν ζωή τους οι καπνιστές.???
Γιά βλαπτική συνήθεια έγραψα.
Αντιτέθηκα σέ αυτούς πού στοχοποιούν τούς καπνιστές σάν τούς μόνους υπεύθυνους τών δεινών τής γής.Καί σε ορισμενους Προτεστάντες πού δέν αρκούνται σέ λογικές παρατηρήσεις περί τού καπνίσματος(ξεχνάνε άλλα βέβαια,που δέν συμφέρουν)αλλά βρήκαν τον Νεο Αρμαγεδώνα.

για ν-οστή φορά λεω ότι εδω ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ. Επειδη θιχτηκε το θεμα του ΤΣΙΓΑΡΟΥ (ετσι ειναι ο τιτλος του thread) ΚΑΝΕΙΣ δεν αποκλειει ως σοβαροτερες τις υπολοιπες αιτίες προβληματων στις οποιες αναφερεσαι.

Πάντως έλεος.
Υποτιθεται ότι κουβεντιάζουμε έστω μέ ένταση,αλλά καλό θάταν να μήν υπάρχουν έστω και συγκαλυμένες ´ευχές´περί ασθενειών καπνιστών,μή καπνιστών καί πάει λέγοντας.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ

για ν-οστή φορά λεω ότι εδω ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ. Επειδη θιχτηκε το θεμα του ΤΣΙΓΑΡΟΥ (ετσι ειναι ο τιτλος του thread) ΚΑΝΕΙΣ δεν αποκλειει ως σοβαροτερες τις υπολοιπες αιτίες προβληματων στις οποιες αναφερεσαι.

εξ ίσου σοβαρές γιά νάμαστε πάτσι.

Re: Απάντηση: Re: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώστα

Θα πρότεινα να πάμε οσοι μη καπνιστές θελουν για εναν καφέ να τα πουμε κι απο κοντα. Είστε? Αλλα που να παμε.. Πουθενα....

Ειδατε αδικία? Οι καπνιστες μπορειτε να μαζευτειτε οπου γουσταρετε ανα πασα στιγμή.

Γουστάρω ιδιαίτερα στην Δημοκρατία που ζουμε, το συναγματικό δικαίωμα της ελευθερης μετακίνησης!! Μα δεν εχω που να παω!!!!

εγω παντως πιστευω οτι μελλοντικα θα το κοψει το τσιγαρο ο περισσοτερος κοσμος,ηδη στο εξωτερικο σε πολλες χωρες ελαχιστοι καπνιζουν,βεβαια ο ελληνας τοχει παρει πατριωτικα,μερικοι υπερασπιζοντοι το τσιγαρο σαν
πιο ελληνικο απο τον παρθενωνα,παρολαυτα ο καπνος ως γνωστον ειναι αμερικανικη εφευρεση και ηρθε στην Ευρωπη τον 17ο αιωνα και στην Ελλαδα επι Τουρκοκρατιας ,αλλα ηδη ακουω ανοησιες οπως δεν ξαναπαταμε σε Γαλλια και Γερμανια και αλλα ευτραπελα,θαρχονται οι ξενοι στην ελλαδα και θαμαστε η μονη χωρα στην ευρωπαικη ενωση που θα καπνιζουν?λιγο αστειο μου φαινεται.

Ε ρε τυχεροί …..
Δεν σαν έχω όλους για να σας «βγάλω» στο
μοντάζ να φουμάρετε ….ναργιλέ

ΥΓ
Κάποιους από εσάς όμως του έχω !
Για να δούμε τι θα δούμε.

Κώστα, εγώ το έκοψα, μην το ξεχνάς! :lehrer:

Τα πούρα δεν πιάνονται, δεν κατεβάζεις τον καπνό...:p

Του τύπου ότι οι καπνίζοντες ζουν την ζωή με το κουτάλι και είναι μέσα σε όλα ενώ οι άλλοι οι φουκαράδες οι αποστειρωμένοι θα πεθάνουν από ανία και υστερία.

κοίταξε...
εάν πάρουμε για παράδειγμα το άβαταρ του Σπύρου (Gould) ο οποίος δεν έπινε, δεν κάπνιζε αλλά επειδή ακριβώς ήταν υποχόνδριος εθίστηκε στα παυσίπονα και πέθανε στα 50 του, υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που ομολογουμένως τον δικαιώνουν.
:flipout:

Τελοσπάντων, νομίζω η συζήτηση είναι για το πόσο ενοχλεί, όχι το πόσο βλάπτει τους γύρω το (πολύ) κάπνισμα. Το δεύτερο αφορά ιδίως σε κάπνισμα στους εργασιακούς χώρους, όπου ο μη καπνιστής υφίσταται τη βλαπτική μακρόχρονη έκθεση, και η απάντηση σε αυτό θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένη (δυστυχώς όχι για τη χώρα μας). Το να υποχρεώνες αυτόν που από ανάγκη βρίσκεται στον ίδιο μικρό χώρο με εσένα να υφίσταται τον καπνό επί 8ώρου βάσεως καθημερινώς ενδεχομένως επί δεκαετίες είναι αχαρακτήριστο ως συμπεριφορά.

ktyn46l.jpg

Ορίστε τι χάνετε εσείς οι μη καπνιστές....

εγω παντως πιστευω οτι μελλοντικα θα το κοψει το τσιγαρο ο περισσοτερος κοσμος,ηδη στο εξωτερικο σε πολλες χωρες ελαχιστοι καπνιζουν,βεβαια ο ελληνας τοχει παρει πατριωτικα,μερικοι υπερασπιζοντοι το τσιγαρο σαν
πιο ελληνικο απο τον παρθενωνα,παρολαυτα ο καπνος ως γνωστον ειναι αμερικανικη εφευρεση και ηρθε στην Ευρωπη τον 17ο αιωνα και στην Ελλαδα επι Τουρκοκρατιας ,αλλα ηδη ακουω ανοησιες οπως δεν ξαναπαταμε σε Γαλλια και Γερμανια και αλλα ευτραπελα,θαρχονται οι ξενοι στην ελλαδα και θαμαστε η μονη χωρα στην ευρωπαικη ενωση που θα καπνιζουν?λιγο αστειο μου φαινεται.

Η πληροφόρηση που έχεις για το εξωτερικό είναι λανθασμένη......

Διαβάζοντας μέχρι στιγμής ότι έχετε γράψει νιώθω σαν την Πατρίδα μου...

Παντού Έλληνες έτοιμοι για όλα......:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Χαλαρώστε, κάποιοι έγραψαν για την παιδεία που μας λείπει και έχουν απόλυτο δίκιο σε ότι αφορά τον σεβασμό.

Είμαι καπνιστής 22 χρόνια, σέβομαι πάντα τον διπλανό μου, δεν καπνίζω μέσα στο σπίτι παρά μόνο λίγο δίπλα στο τζάκι ή στο μπαλκόνι και πάντα προσπαθώ να μην ενοχλώ τον διπλανό μου !!!!!(είπαμε είμαι καλό παιδί)...... αλλά έχει να κάνει με την παιδεία μου και με το ότι και εμένα μου μυρίζει αρκετές φορές το τσιγάρο (όπως και σε μερικούς από εσάς που υστερικά μας μισείτε !!!)

Για αυτούς που έχουν εξάρτηση από τον καπνό υπάρχει το Snuff and snus που σύντομα θα επιτραπεί και πανευρωπαϊκά .... η εναλλακτική λύση...

Αυτά και χωρίς υστερίες από έναν άνθρωπο που ζει από αυτό (καπνό) που πολλοί από εσάς μας κατηγορείτε !!!!!!!

Απάντηση: Re: Απαγόρευση του καπνίσματος σε Γαλλία και Γερμανία (κι εσύ Ψωροκώσταινα;

Η πληροφόρηση που έχεις για το εξωτερικό είναι λανθασμένη......

Διαβάζοντας μέχρι στιγμής ότι έχετε γράψει νιώθω σαν την Πατρίδα μου...

Παντού Έλληνες έτοιμοι για όλα......:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Χαλαρώστε, κάποιοι έγραψαν για την παιδεία που μας λείπει και έχουν απόλυτο δίκιο σε ότι αφορά τον σεβασμό.

Είμαι καπνιστής 22 χρόνια, σέβομαι πάντα τον διπλανό μου, δεν καπνίζω μέσα στο σπίτι παρά μόνο λίγο δίπλα στο τζάκι ή στο μπαλκόνι και πάντα προσπαθώ να μην ενοχλώ τον διπλανό μου !!!!!(είπαμε είμαι καλό παιδί)...... αλλά έχει να κάνει με την παιδεία μου και με το ότι και εμένα μου μυρίζει αρκετές φορές το τσιγάρο (όπως και σε μερικούς από εσάς που υστερικά μας μισείτε !!!)

Για αυτούς που έχουν εξάρτηση από τον καπνό υπάρχει το Snuff and snus που σύντομα θα επιτραπεί και πανευρωπαϊκά .... η εναλλακτική λύση...

Αυτά και χωρίς υστερίες από έναν άνθρωπο που ζει από αυτό (καπνό) που πολλοί από εσάς μας κατηγορείτε !!!!!!!
+1