Απαράδεκτη η εικόνα των LCD.....

To προβλημα ειναι οτι υπαρχει μεγαλο δεσιμο του καθενος μας με τα μηχανηματα του (με βαζω μεσα για λογους ευγενειας γιατι εχω συν και πλην για ολα μου τα μηχανηματα). Οποιος πει οτι δεν του αρεσει κατι ολοι που εχουν αυτο το κατι πανε να τον φανε. Υπαρχει και η περιπτωση βεβαια καποιος να μην βλεπει πραγματικα το οποιο προβλημα και να ειναι ευτυχισμενος (σεβαστο). Και σε αλλα παντως τετοια θεματα που εχουν ανοιχτει βλεπω απο καποιους ακριβως την ιδια συμπεριφορα οποτε συμπερασμα ειναι για να ειμαστε χαρουμενοι ολοι οτι οι lcd εχουν τελεια εικονα, αβυσσαλεο μαυρο και αψογη κινηση καθως επεισης μου αρεσει να βλεπω σημα 4:3 σε τηλεοραση 16:9 χωρις μαυρες μπαρες δεξια αριστερα και αλλα πολλα.

Υ.Γ Αν εχω κανενα ορθογραφικο λαθος μην με παρεξηγησετε του δημοτικου ειμαι.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση εμένα είναι που όλοι λιγουρευονται μια LCD , έχουν τους ενδοιασμούς τους πριν την πάρουν , αλλά όταν την πάρουν κάνουν πως δεν βλέπουν τίποτε από τις ατέλειες της εικόνας!!! (με εξαίρεση ορισμένους εδω στο forum που προς τιμήν τους τα έχουν επισημάνει.)
Για αυτό τον λογο άνοιξα και αυτή την συζήτηση. Σκεφτείτε το λίγο πιο πολύ όσοι έχετε απαιτήσεις από την εικόνα που βλέπετε. Περιμένετε λίγο μπας και στρώσουν τα πράγματα(μπά.....) ή, αν δεν έχετε πρόβλημα χώρου στραφείτε σε μια καλή καινούρια προβολική , κατα προτίμηση με τεχνολoγία SXRD της SONY. Οσοι είδαν την 55άρα ακόμα τρίβουν τα μάτια τους.
Διαφορετικά παίρνεις με 600 ευρώ μια CRT SAMSUNG Slimfit 32" και καθάρισες.
Ούτε καμμένα pixel, ούτε προβλήματα στην κίνηση ούτε pixel-ιασμένα πρόσωπα.
Κι ας φωνάζει η γυναίκα ότι ο γείτονας πήρε LCD........

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Απαράδεκτη η εικόνα των LCD.....

Tα λέω αλλά διαβάζω τόσα πράγματα εδώ μέσα για την φοβερή και τρομερή εικόνα των LCD που έχω αρχίσει να νομίζω οτι έχω πρόβλημα.
Προφανώς εγώ δεν έτυχε μέχρι σήμερα να δώ καμία LCD που να παίζει σωστά.
Κι όχι σωστά, που είναι πολύ βαριά κουβέντα, έστω καλά.
Εγώ πχ δεν έχω δεί καμία LCD που να δείχνει ένα κοντινό πλάνο σε πρόσωπο και να μην θολώνει όταν κινείται.
Όταν είναι σχετικά σταθερό ας πούμε οτι δείχνει καλά. Όταν πάει να μετακινηθεί αυτόματα χάνεται όλη η υφή του δέρματος, γίνεται ένα πλαστικό σιλικονούχο ομοιογενές πράγμα, και ξαναδιορθώνει όταν σταματάει να κινείται.
Ούτε αυτό το έχει δεί κανένας; Τι τηλεοράσεις έχετε ρε παιδιά; Ειδικές παραγγελίες στην εταιρεία; Γιατί όλες όσες κυκλοφορούν στα καταστήματα και στα σπίτια γνωστών και φίλων το κάνουν.

ακομα και σε αναπαραγωγη απο dvd συμβαινει αυτο?

Εγω ποτε δεν ισχυριστικα οτι οι LCD ειναι τελειες αφου τιποτα δεν ειναι τελειο σε αυτο τον κοσμο που ζουμε απο την αλλη μερια καλο ειναι να κραταμε στα θεματα ενα επιπεδο γιατι αν καθησουμε ο καθενας να αναφερουμε τι βλεπουμε και δεν μας αρεσει (υποτειθεται) και να λεμε οτι ειναι του "κ...ου" δεν προκειται να βγαλουμε ακρη.

Επισης οποιος δεν μπορει η δεν θελει να αλλαξει την παλια τηλεοραση (CRT η οτιδηποτε αλλο) που εχει , δεν ειναι αναγκη να γυριζει τις εκθεσεις και να κοιταει να βρει δηθεν προβληματα για να πεισει τον εαυτο του (λογω αισθηματος κατωτεροτητας) ποσο χαλια εικονα εχουν οι LCD και οι Plasma , ας κρατησει την τηλεοραση του οσο θελει και ας αφησει και τους αλλους να αγοραζουν οτι θελουν.

Η απάντηση μου εν συντομία

- είναι άδικο ανώφελο και εσφαλμένο να κρινουμε LCD τηλεοράσεις με βάση την απόδοση τους σε τηλεοπτικό σημα. Ας κρατήσουμε την κριση μας για το πώς αποδίδουν σε HD σήματα (δορυφορικά 16:9 και HD DVD) . Όποιος αγόρασε LCD για να βλέπει τον Χαρδαβέλλα στις Πύλες του Ανεξήγητου δυστυχώς έχασε :flipout: :flipout: Και αυτό δεν θα αλλάξει οσο τα καναλια μας εκπεμπουν έτσι όπως εκπέμπουν..

-- εξίσου άδικο θα ήταν να κριναμε τις CRT τηλεοράσεις με βάση την απόδοσή τους στη θέαση HD υλικού

-- Κατ' εμέ εαν βαλουμε τα πράγματα στη σωστή τους βάση, τα μονα μειονεκτήματα της τεχνολογιας LCD ειναι η απόδοση του μαύρου και η γρήγορη κίνηση. Γνώμη μου είναι (και δεν θα διαψευστώ) οτι και τα 2 έχουν κοντινή ημερομηνία λήξης - το πολύ 1 με 1,5 χρονο.

Απάντηση: Re: Απαράδεκτη η εικόνα των LCD.....

Εγω ποτε δεν ισχυριστικα οτι οι LCD ειναι τελειες αφου τιποτα δεν ειναι τελειο σε αυτο τον κοσμο που ζουμε απο την αλλη μερια καλο ειναι να κραταμε στα θεματα ενα επιπεδο γιατι αν καθησουμε ο καθενας να αναφερουμε τι βλεπουμε και δεν μας αρεσει (υποτειθεται) και να λεμε οτι ειναι του "κ...ου" δεν προκειται να βγαλουμε ακρη.

Επισης οποιος δεν μπορει η δεν θελει να αλλαξει την παλια τηλεοραση (CRT η οτιδηποτε αλλο) που εχει , δεν ειναι αναγκη να γυριζει τις εκθεσεις και να κοιταει να βρει δηθεν προβληματα για να πεισει τον εαυτο του (λογω αισθηματος κατωτεροτητας) ποσο χαλια εικονα εχουν οι LCD και οι Plasma , ας κρατησει την τηλεοραση του οσο θελει και ας αφησει και τους αλλους να αγοραζουν οτι θελουν.

Καλύτερη απάντηση δεν περίμενα, ως συνήθως...
icon13.gif
...και με το τρομερό "αίσθημα ανωτερότητας" που σου δίνει η καινούρια σου LCD...

-- Κατ' εμέ εαν βαλουμε τα πράγματα στη σωστή τους βάση, τα μονα μειονεκτήματα της τεχνολογιας LCD ειναι η απόδοση του μαύρου και η γρήγορη κίνηση. Γνώμη μου είναι (και δεν θα διαψευστώ) οτι και τα 2 έχουν κοντινή ημερομηνία λήξης - το πολύ 1 με 1,5 χρονο.

Γιώργο ημερομηνία λήξης έχουν, είμαι σίγουρος. Άλλο πράμα όμως αυτό κι άλλο να τα ωραιοποιούμε όλα.

Καλα το 80% απο που προεκειψε?

Ειναι γνωστο οτι οι καμερες προσθετουν ογκο στο ανθρωπινο σωμα:

http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20061006143844AAigbw0

Οποτε ειναι ειρωνικο να μιλαμε για παραμορφωση στο 16:9 λες και η εικονα που φτανει στην τηλεοραση μας δεν ειναι ηδη παραμορφωμενη.
Και ωραια οι 16:9 τηλεορασεις παραμορφωνουν την εικονα , εχετε δει ποτε DVD σε 4:3 τηλεοραση? Οι μαυρες μπαρες πανω και κατω καταλαμβανουν σχεδον την μιση τηλεοραση.

80% των αποψεων σου μου φαινονται λαθος. Ειπα 80% γιατι μια φορα ειδα και κατι που μου φανηκε λογικο. Ετσι προεκυψε το 80%.

Παμε τωρα λιγο στην ουσια γιατι την χανεις...

Στο λινκ που δινεις για να επιβεβαιωσεις και να αποδειξεις οτι η καμερα παραμορφωνει και προσθετει κιλα ΑΝ το εχεις διαβασει δεν λεει κατι τετοιο. Παραθετω απαντησεις:

(ερωτηση:Camera adds 10 pounds?
if it's true that the camera adds 10 pounds, how does all these size 0 models look in real life?)

Απαντησεις (επιστημονικες που στηριζουν τις αποψεις του rivers ;) )

*its not true.

*yeah thats wat i heard

*The camera only adds ten pounds if it is a very heavy camera -- and, it is hanging around your neck.

*no.
it just makes me look ugly.

*depend on the quality of the camera....some camera do add 10 lbs and some don't...usually the sucky one adds 10 lbs

*It only adds 10 pounds if you are holding a 10 pound camera ;)
It's a myth... Because you think it does you look at the person in the photo differently..

*don't eat the camera........

*it's just a myth stars have invented to excuse themselves because the day before or any day they had a huge breakfast/dinner

*it is not true. The reason all of the models look fake and perfect is because they take their picture and then put it on the computer so they can make adjustments like make them skinnier or make their pimple go away. it is like a virtual makeover.

Ειναι ενας μυθος λοιπον αλλα μερικοι εχουν εφεση να πιστευουν σε μυθους και ισως ειναι λαθος που μπηκα σε αυτη την αντιπαραθεση αλλα δεν μπορω να ακουω τοσο τρελλα πραγματα!

Εστω λοιπον οτι ισχυε αυτος ο μυθος. Παμε με τα νερα σου rivers για να δεις οτι ακομα και με τον μυθο που πιστευεις παλι επρεπε να το σκεφτεις λιγο πριν πεταξεις κατι τοσο ασχετο.(αυτος ξαναλεω ειναι ο λογος που γραφω-μην αρπαζεσαι και ψαχνε κατι που λενε και οι αλλοι-ισως αυτοι εχουν το δικιο και οχι εσυ)

10pounds ειναι περιπου 5 κιλα. 5 κιλα στα 70 μεσο ορο που ειναι ενας ανθρωπος ειναι περιου 7%.
7% λοιπον ας πουμε παραμορφωση (που δεν ισχυει, αλλα ας το παμε οπως το σκεφτηκες).

απο το 4:3 στο 16:9 με απλα μαθηματικα προκυπτει μια παραμορφωση πανω απο 35%.

Το 35% λοιπον το εξομοιωνεις με το (ανυπαρκτο λογω μυθου) 7%

Τελεια και παυλα...

(α, και δεν αναφερω τπτ για LCD. Ουτε θετικο ουτε αρνητικο)

Last edited:
Έχοντας μεταπηδήσει από μια 32" crt sony fq70 σε μια 37" lcd amoi truehd, μπορώ να πω ότι έβλεπα καλύτερα στην 32" το τηλεοπτικό σήμα καταρχήν.
Από εκεί κ πέρα το μαύρο είναι πράγματι κάτι σχετικό, πιθανότατα να είχα καλύτερο μαύρο στην 32" γιατί είναι άλλη η λογική, η σχεδίαση κ η υλοποίηση.
Σε υψηλής ανάλυσης όμως σήμα από υπολογιστή τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά, που σημαίνει ότι με την έλευση των blueray/hd-dvd θα απογειωθούν όλες οι επίπεδες τηλ.
Στο θέμα κίνησης αυτό πιστεύω είναι συνδυασμός πάνελ & software της κάθε τηλ.

- είναι άδικο ανώφελο και εσφαλμένο να κρινουμε LCD τηλεοράσεις με βάση την απόδοση τους σε τηλεοπτικό σημα.

Μα , φίλε Γιώργο , αν κοιτάξεις στην αρχή του thread , θα δεις ότι εκεί που απογοητεύτικα ήταν όταν είδα την κορυφαία LCD τηλεόραση της SONY των 4500 ευρώ να παίζει dvd. Δεν νομίζω ότι μπορούσα να δω παραπάνω από πέντε λεπτά αυτό το σήμα. Αλλωστε το ίδιο λεει και ο Μπαμπης Κολέζας...:grinning-smiley-043
Εγώ μέχρι τότε δεν είχα δει LCD να παίζει DVD και περίμενα τα πράγματα να ήταν πολύ καλύτερα από το τηλεοπτικό σήμα , πόσο μάλλον σε μια κορυφαία τηλεόραση κατα την γνώμη πολλών. Αλλά Φευ....

Λογω αισθηματος κατωτεροτητας???
Συμφωνω μαζι σου πρωτα απ ολα οτι δεν πρεπει να λεμε "απαραδεκτη η εικονα των LCD" γιατι ειναι εντελως λαθος. Απλως ο καθενας λεει την γνωμη του και σχολιαζουμε καποια σημεια που δεν μας αρεσουν. Εγω το 2000 αγορασα crt 29" με 600.000 δρχ. Πιστευεις οτι το 2006 δεν εχω 2000-2500 ευρω να ξοδεψω για lcd αν με πεισει οτι αξιζει τα χρηματα της? Η πιστευεις οτι οποιος λεει εδω αρνητικο σχολιο για κατι το κανει απο αισθημα κατωτεροτητας? Αν τωρα εσυ τα βλεπεις ολα ροδινα με την τηλεοραση σου και δεν βλεπεις κανενα ελατωμα (εγω βλεπω ελατωματα σε ολα μου τα πραγματα οσο και αν εχουν κοστισει γιατι οπως ειπες τιποτα δεν ειναι τελειο) κανενα προβλημα. Ασε και τους υπολοιπους ομως να πουν την γνωμη τους χωρις να τα ριχνεις ολα σε κομπλεξ. Και βεβαια ο καθενας κανει οτι θελει τα χρηματα του και δεν κρατησε κανενας κανεναν απο καμια αγορα. Και βεβαια θα κρατησω την τηλεοραση μου (για τηλεοπτικο σημα) μεχρι να κρινω εγω οτι εχει νοημα να την αλλαξω (για να βλεπω τηλεοραση και οχι για να βγαλω το κομπλεξ μου στον γειτονα).
Φιλικα...

Ωραία :slapface: και τώρα που τα είπαμε λιγουλάκι μεταξύ μας και αποφασίσαμε ο ένας για το πως σκέφτεται ο άλλος .........

ας γυρίσουμε στο θέμα μας για την ποιότητα απεικόνεισης των LCD

Ευχαριστώ :grandpa:

Ωραία η κουβέντα μας παιδιά. Πάω τώρα στο MediaMarkt Περιστερίου που άνοιξε εχθές για να χαζεψω.....

Τελικά τι είναι αυτό που σας χαλάει τρελά σε μια LCD παιδιά;

Προσωπικά, ούτε στην κίνηση έχω πρόβλημα, ούτε στα χρώματα. Δεν λέω ότι είναι τέλεια, αλλά τα αποδέχομαι.

Αυτό που δεν αποδέχομαι είναι αυτο το καταραμμένο backlight το οποίο ΓΙΑ ΜΕΝΑ κάνει όλη την ζημιά. ΜΗΔΕΝ μαύρο και διαβαθμίσεις είτε παίζει dvd είτε τηλεπτικό σήμα.

Αν δεν έχει αυτό το μαύρο που ψάχνουμε όλοι και στους προβολείς, το οποίο σου δίνει την ψευδαίσθηση του contrast, του βάθους πεδίου τι να το κάνω το design και την ανάλυση και όλα....Αν στα χαρτιά οι προβολείς αναγράφουν contrast 5 και 10 χιλιάδες, στις LCD έπρεπε να έλεγαν το πολύ 100.

Για μενα οι lcd ειναι καλες μονο για ταινιες και αυτες απο DVD οχι απο νοβα(χαχαχα).Αν και κατοχος μιας LG42αρας με ενοχλει το τετραγωνο καδρο των καναλιων μας,(εκτος του σκαι βεβαια).Σε δορυφορικα καναλια με καλη αναλυση βλεπεις την αξια της και σε HD σημα απο pc εκει ειναι ολα τα λεφτα!Αναμενω οπως ολοι νεες τεχνολογιες.Κατα τα αλλα μεχρι στιγμης ολα καλα.Αυτο δεν σημαινει πως μετανιωσα για την αγορα της αλλα ποστευω πως θα μπορουσα να ζησω και χωρις αυτη.Και μην ξεχναμε πως η ζωη ειναι μικρη!!!

Υ.Γ να πω πως με ενοχλει πλεον οταν παρακολουθω tv crt το τζαμι λογω αντανακλασεων

Last edited:
Πάντως για κάποιες εφαρμογές είναι μονόδρομος η αγορά μιας flat οθόνης...

Εγώ αυτό που θέλω να κάνω είναι να προσθέσω εικόνα στο HI-FI μου αλλά ο χώρος είναι τέτοιος που με την τεχνολογία crt ούτε που θα το σκεφτόμουνα.

Με μια lcd μπορώ να κάνω κάτι που πριν δεν γινόταν!

Τέρμα τα live απο τα ενός δρόμου ηχεία της crt μου λοιπόν...

Λοιπόν παιδιά παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον αυτή τη συζήτηση. Γνώμη μου ότι από την ανταλλαγή απόψεων μπορούν να βγουν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα, στο βαθμό όμως που δεν προσπαθεί κανένας να επιβάλει τη γνώμη του.

Στο θέμα μας τώρα...
Διαφωνώ με την προσέγγιση "η εικόνα των lcd είναι απαράδεκτη/παραδεκτή".
Η σύγκριση μίας lcd με μία crt περιλαμβάνει έναν αριθμό παραγόντων που πρέπει να συνεκτιμηθούν, όπως έχει αναφερθεί από όλους του φίλους μέχρι τώρα. Ενδεικτικά:

- χρωματική απεικόνιση & contrast
- ανάλυση
- μαύρο
- κίνηση
- συνδεσιμότητα
- αντανάκλαση οθόνης
- όγκος
- τιμή
- απόδοση SD (καλού ή κακού σήματος)
- απόδοση HD

και πολλά άλλα που άλλοι φίλοι μπορούν πολύ πιο τεκμηριωμένα από εμένα να αναφέρουν.

Τώρα αν μία lcd/crt είναι αποδεκτή περισσότερο ή λιγότερο αλλάζει ανάλογα όχι μόνο από αξιολόγηση που γίνεται μεμονωμένα στα σημεία που αναφέρω αλλά και στη βαρύτητα που έχει το καθένα από στη συνολική αξιολόγηση.
π.χ. για κάποιον μπορεί ο όγκος να είναι ανασταλτικός παράγοντας και για αυτό να ξεπερνάει τα "προβλήματα" μαύρου/κίνησης των lcd. Ή κάποιος που βλέπει μόνο μπάλα και όχι dvd να θεωρεί "πεταμένα λεφτά" να πάρει μία lcd που "δεν θα έχει και καλή κίνηση". Με λίγα λόγια, για όλους μας τα θετικά της επιλογής μας υπερισχύουν των αρνητικών (κάτι που βέβαια δοκιμάζεται στην πράξη).

Συμπέρασμα: Όλα είναι υποκειμενικά αδέρφια!

Υ.Γ. Το μόνο που πραγματικά με εκνευρίζει είναι το ότι έχουμε μεν τις τεχνολογικά προηγμένες τηλεοράσεις αλλά όλοι (λίγο ή πολύ) παραδεχόμαστε ως "ελάττωμα" το ότι ξεμπροστιάζουν τό κακό σήμα....ναι για αυτό το σήμα που μας πασάρουν στο παλαιολιθικό Ελλαδιστάν του 2006 μιλάω και μας κάνει να αναρωτιώμαστε αν αξίζει να πάρουμε καλύτερη τηλεόραση. Κατάντια...

Δεν καταλαβαίνω προς τι όλη αυτή η συζήτηση και ο τσακωμός. Αφού είτε το θέλουμε είτε όχι οι CRT είναι παρελθόν. Ηδη τα περισσότερα εργοστάσια έχουν σταματήσει την παραγωγή καθοδικών σωλήνων και συνεχίζουν μόνο λίγοι (π.χ. Thomson στην Κίνα) οι οποίοι όσο περνάνε τα χρόνια θα γίνονται όλο και λιγότεροι. Οπως στους Η/Υ δεν τίθεται θέμα πλέον CRT οθόνης έτσι και στις τηλεοράσεις σε κανά δυό χρόνια δεν θα βρίσκεις πλέον να αγοράσεις CRT ούτε στις πιο φθηνές κινέζικες απίθανες μάρκες.
Οπότε τι το συζητάμε;

Εντάξει η συζήτηση δεν γίνεται για LCD vs CRT.

Η συζήτηση νομίζω γίνεται για ποιόν λόγο είναι απαράδεκτη η εικόνα των LCD όπως λέει και ο τίτλος του θέματος.

Αν επικεντρωθούμε σε αυτά νομίζω ότι θα βγει κάποιο νόημα από όλη την κουβέντα.