ΑΠΕΡΓΙΑ

Απάντηση: Re: ΑΠΕΡΓΙΑ

Δεν ξέρω για τους Γερμανούς, πάντως σε εμάς τη βλέπω, προσωπικώς, άνευ ιδιαίτερου αντικρίσματος αυτή την "αναζήτηση ευθυνών". Από τη στιγμή που εξαντλείτε σε συνθήματα τύπου "φέρτε πίσω τα λεφτά που φάγατε" και στεγνή άρνηση (δίκαιη, δεν λέω) του κόσμου να επωμιστεί τις συνέπειες της υφιστάμενης κατάστασης. Σαν να λέει "δεν ξέρω τι θα κάνετε, πάντως εγώ δεν φταίω". Τώρα πώς συμβιβάζεται αυτό με το ότι το ασφαλιστικό είναι θέμα που αφορά τους πάντες, όπως λες...

Αφορά τούς πάντες αλλά δέν τάφαγαν οι ´πάντες´.Οτι έγινε,έγινε ερήμην τών ψηφοφόρων..
Επομένως αρνούμαι τήν συλλογική ευθύνη.

´Θέλουμε ανθυγιεινά καί βαρέα,εμείς δέν παντρευτήκαμε τήν Μάρα Ζαχαρέα´.
Σύνθημα πού ακούστηκε στήν διαδήλωση από νέους αμειβόμενους μέ 600 ευρώ μηνιαίως..
Μιά χαρά μού φάινεται..................

Μα δεν μιλώ για συλλογική ευθύνη...
Μιλώ για αποτελέσματα που εκ των πραγμάτων και μόνο μας επιβαρύνουν όλους. Και ως εκ τούτου εμείς θα κληθούμε να επωμιστούμε τις συνέπειές τους εάν αφήσουμε την κατάσταση ως έχει. Δεν βλέπω να μπαίνουμε καθόλου στη συζήτηση του τι μέλλει γενέσθαι.

Έχει αλήθεια νόημα η συζήτηση για το πού πήγαν τα λεφτά;
Από τη στιγμή που η όποια ευθύνη είναι τελικώς πολιτική, το κόστος της εξαργυρώνεται στις εκλογές. Τι αντίδραση έχουμε εκεί; Τους ίδιους και τους ίδιους.
η συζήτηση για μένα ξεκινά και τελειώνει εδώ!
τα συγχαρητήρια μου φίλε send..:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:
Ας συζητήσουμε καλύτερα σοβαρότερα (γιατί δεν βλέπω να το κάνουμε αυτό) για το τι μέλλει γενέσθαι. Η κατάσταση όπως πάει δεν είναι βιώσιμη, τελεία. Σε τι αποτέλεσμα θα καταλήξουμε εάν παίζουμε την κολοκυθιά πιος φταίει και ποιος θα πληρώσει τη νύφη;
Οι ίδιοι χαριστήκαμε στους ευθυνόμενους. Τουλάχιστον μπορούμε ακόμη να απαιτήσουμε εδώ και τώρα, πλήρη αναφορά για το τι μπαίνει, τι βγαίνει, πού πάει, γιατί πάει, πόσο ακόμη μπορεί να πάει, τι θα κόψουμε, τι θα κρατήσουμε. Δεν θεωρώ ότι αυτή η συζήτηση ενέχει σιωπηρή άφεση αμαρτιών. Την τελευταία ήδη την έχουμε δώσει.

εκεί είναι οι μεγάλες ευθύνες αλλά είπαμε.. όταν έρχεται η ώρα για το φλουρί τότε μούγκα στην στρούγκα και το χαρτάκι πάει συστημένο........όπως ήρθε φυσικά!;)

Έχει αλήθεια νόημα η συζήτηση για το πού πήγαν τα λεφτά;
Από τη στιγμή που η όποια ευθύνη είναι τελικώς πολιτική, το κόστος της εξαργυρώνεται στις εκλογές. Τι αντίδραση έχουμε εκεί; Τους ίδιους και τους ίδιους.
Ας συζητήσουμε καλύτερα σοβαρότερα (γιατί δεν βλέπω να το κάνουμε αυτό) για το τι μέλλει γενέσθαι. Η κατάσταση όπως πάει δεν είναι βιώσιμη, τελεία. Σε τι αποτέλεσμα θα καταλήξουμε εάν παίζουμε την κολοκυθιά πιος φταίει και ποιος θα πληρώσει τη νύφη;
Οι ίδιοι χαριστήκαμε στους ευθυνόμενους. Τουλάχιστον μπορούμε ακόμη να απαιτήσουμε εδώ και τώρα, πλήρη αναφορά για το τι μπαίνει, τι βγαίνει, πού πάει, γιατί πάει, πόσο ακόμη μπορεί να πάει, τι θα κόψουμε, τι θα κρατήσουμε. Δεν θεωρώ ότι αυτή η συζήτηση ενέχει σιωπηρή άφεση αμαρτιών. Την τελευταία ήδη την έχουμε δώσει.

Ναι βρε Send τα ξέρουμε αυτά. Περίπου αυτά αφήνουν και οι κυβερνώντες ναι εννοηθούν.

Αλλά ....ούτε καν μια τόση δα μικρούλα αστική , ποινική ή πως τα λέτε εσείς οι δικηγόροι, ευθύνη; Έτσι για το γαμώτο! Την ζωή μας μας έκλεψαν!

Την πολιτική ευθύνη την έχουν χεσμένη οι έλληνες κυβερνώντες. Τι θα τους εμποδίσει να ξανακλέψουν τα ταμεία στο μέλλον; Οι δημοκρατικοί θεσμοί; Η Ελλάδα είναι μια αρκετά καθυστερημένη αστική δημοκρατία για να προστατεύσει τους αδύνατους με ισχυρούς θεσμούς. Εδώ η "ταξική πάλη" είναι πιο απροκάλυπτη. Και έχουμε φάει κάτι ταξικές σφαλιάρες τα τελευταία χρόνια. Φαπ φουπ που πήγε σύννεφο! Αλλά ακόμα και στις "ισχυρές" δυτικές δημοκρατίες αυτό συμβαίνει εδώ και δεκαετίες.

Από την άλλη μας έχουν εγκλωβισμένους. Εμένα θα ψηφίσεις, μας λένε ή....εμένα; Κανέναν από τους δύο! Και ποια άλλη διέξοδο έχουμε; Λαος, Σύριζα και ΚΚΕ δεν είναι ρεαλιστικές προτάσεις εξουσίας. Ο κόσμος ψηφίζει με την λογική του "λιγότερο κακού" ή απλά της διαμαρτυρίας.

Δεν πιστεύω ότι έχει δοθεί καμιά άφεση αμαρτιών. Αυτό το αποδεικνύει ο καταποντισμός του ΠΑΣΟΚ έχοντας σαν αντίπαλο την πιο άχρηστη Δεξιά της μεταπολίτευσης.

Όποιος ρωτήσει γερόντια συνταξιούχους βαμμένους πασόκους θα δει τι γνώμη έχουν για το κόμμα τους κατα βάθος Και μη κάνει κανείς σχόλια του τύπου "ας πρόσεχαν όταν τους ψήφιζαν" γιατί τότε θα υποχρεωθεί να τους προτείνει τι να ψηφίσουν την επόμενη φορά. Κι αυτό θα έχει πλάκα.....

Re: Απάντηση: Re: ΑΠΕΡΓΙΑ

Αλλά ....ούτε καν μια τόση δα μικρούλα αστική , ποινική ή πως τα λέτε εσείς οι δικηγόροι, ευθύνη; Έτσι για το γαμώτο! Την ζωή μας μας έκλεψαν!

Η κατάσταση στα ταμεία δεν νομίζω να είναι αποτέλεσμα "κλασικών" υπεξαιρέσεων, μιζών, λοβιτούρων και άλλων ενεργειών, "κρυφίως" διαπραχθεισών. Φυσικά θα δεχθώ ότι υπάρχουν και τέτοιες, πιθανότατα σε αυτές να ενταχθεί τελικώς και η πρόσφατη ιστορία με τα αμοιβαία κλπ.
Όμως τα περισσότερα από τα "εγκλήματα" έχουν γίνει μπροστά στα μάτια μας. Το ότι έχουν επί 10ετίες αντιμετωπιστεί τα ταμεία από τους κυβερνώντες/διοικούντες ως Κέρας της Αμάλθειας, δεν είναι δηλαδή έγκλημα; Και μάλιστα ακόμη σοβαρότερο από τα τυποποιούμενα στον ποινικό κώδικα.
Το ποινικό μας σύστημα δεν έχει κτιστεί για να αντιμετωπίζει τέτοιου είδους ευθύνες. Εάν θέλαμε να αποδοθεί δικαιοσύνη για τέτοιου είδους ευθύνες θα έπρεπε να έχουμε εκτελέσεις στο Γουδί, αφήστε το καλύτερα.

Και έστω και αποδίδονταν τέτοιου είδους ευθύνες, και έστω και ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης έπεφτε σε 5-10-50 κεφάλια. Άντε και κατάσχονταν οι περιουσίες τους σου λέω εγώ. Ε, και; Από τη στιγμή που δεν θα καλύπτονταν τα ελλείμματα των ταμείων, το πρόβλημα θα παρέμενε.
Από πού περιμένουμε να λυθεί δεν καταλαβαίνω.

Mετα το "κλαιω ακομα" αφιερωμα τπυ Λαζοπουλου την περασμενη τριτη στον Μαγγινα, ηρθε το τελειωτικο χτυπημα.....η βιλλα με τα ινδικα παγωνια ειναι αυθαιρετη και με αδεια αναψυκτηριου......

Μας τελειωσε αυτος λοιπον.....

και τωρα ποιος θα διαπραγματευθει το ασφαλιστικο?

Re: Απάντηση: ΑΠΕΡΓΙΑ

Αυτό που μου την δίνει είναι πως δεν βγαίνει η όποια κυβέρνηση να εξηγήσει γιατί χάθηκαν τα λεφτά των ταμείων και ποιοι είναι υπεύθυνοι γι αυτό.

Αν το κάνει, τότε να κάτσω στο τραπέζι και να συζητήσω τα προβλήματα καλόπιστα. Και να χρεωθώ και ένα μέρος του βάρους και να χάσω και ένα χρόνο από την σύνταξη κλπ....

Αλλά όχι κι έτσι! Δεν έχουν τα ταμεία λεφτά οπότε ξαναπλήρωσε λαλάκα εργαζόμενε. Οχι δεν πληρώνω! Κόψτε τον λαιμό σας ή αν μπορείτε κόψτε τον δικό μου!

ΥΓ
Σχετικά με το θεματάκι που προέκυψε να πω μόνο ότι έβαλα τις φωνές σε ένα μέλος που δεξιά από ένα λεσβιακό, πλην όμως στο πνεύμα των Χριστουγέννων πάντα, αβάταρ, έγραψε φωναχτά (με μπολντ κεφαλαία) τις γνωστές ασυναρτησίες του εναντίον κάποιων ομάδων εργαζόμενων. Παρεξηγήθηκε το μέλος; Καλά έκανε, γι αυτό του τα έψαλα εξάλλου!

Ζητώ συγνώμη από την διαχειριστική ομάδα που τους ταλαιπώρησε η συμπεριφορά μου.[
/QUOTE]

Ασυναρτησιες λές εσυ ως συνηθως κουβαρντα..που εισαι ετοιμος και να χαρισεις και συνταξιμα χρονια...συγνωμη επρεπε να ζητησεις απο εμενα...αλλα την επομενη φορα δεν θα ειμαι τοσο επιειικης στις εκφρασεις μου

Mετα το "κλαιω ακομα" αφιερωμα τπυ Λαζοπουλου την περασμενη τριτη στον Μαγγινα, ηρθε το τελειωτικο χτυπημα.....η βιλλα με τα ινδικα παγωνια ειναι αυθαιρετη και με αδεια αναψυκτηριου......

Μας τελειωσε αυτος λοιπον.....

και τωρα ποιος θα διαπραγματευθει το ασφαλιστικο?

ναι το ακουσα και εγω μολις σημερα το απογευμα ....

τι υποθεση και αυτη με αυτον τον Μαγγινα ....

μα τι Σεμνοτης και Ταπεινοτης ......:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

ναι το ακουσα και εγω μολις σημερα το απογευμα ....

τι υποθεση και αυτη με αυτον τον Μαγγινα ....

μα τι Σεμνοτης και Ταπεινοτης ......:grinning-smiley-043

μπα; συνεχίζεται το "οργανωμένο σχέδιο πολιτικής εξόντωσης" :grinning-smiley-043(κατά τα λεγόμενα του κυβερνητικού εκπροσώπου) του σωτήρα του ασφαλιστικού;

Ελάτε ρε παιδιά. Υπάρχει άνθρωπος που ακόμα πιστεύει ότι τόσο το δημοσίευμα με τους Ινδούς όσο και η αποκάλυψη της οικοδομικής άδειας του "αναψυκτηρίου" δεν είναι έργο Μαγγίνα; Τι είναι καλύτερο γι αυτόν; Να τον θυμούνται ως τον αναμορφωτή του ασφαλιστικού, και να τον σιχτηρίζουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ μέχρι να πεθάνει; Ή να δημιουργηθεί μια κρίση -ελεγχόμενη- να παραιτηθεί και να βγάλει άλλος το φίδι από την τρύπα;

Ελάτε ρε παιδιά. Υπάρχει άνθρωπος που ακόμα πιστεύει ότι τόσο το δημοσίευμα με τους Ινδούς όσο και η αποκάλυψη της οικοδομικής άδειας του "αναψυκτηρίου" δεν είναι έργο Μαγγίνα; Τι είναι καλύτερο γι αυτόν; Να τον θυμούνται ως τον αναμορφωτή του ασφαλιστικού, και να τον σιχτηρίζουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ μέχρι να πεθάνει; Ή να δημιουργηθεί μια κρίση -ελεγχόμενη- να παραιτηθεί και να βγάλει άλλος το φίδι από την τρύπα;

Προβλέπονται πάντως απανωτές παραιτήσεις:flipout::flipout:Στό τέλος θά δίνουν μόνοι τους τά σκάνδαλά τους στήν φόρα γιά νά παραιτούνται...:flipout::flipout:
Σειρά έχει η Φανη .....Πάλι αυτή...

Κακά τα ψέμματα Σπύρο, ο Μαγγίνας είχε την καυτή πατάτα στα χέρια του. Και να σου πω κάτι; Επειδή τον θεωρώ έντιμο πολιτικό, στενοχωριέμαι για την παραίτηση. Γιατί με τη Φάνη το έχω πάρει απόφαση ότι θα δουλεύω μέχρι να πεθάνω. Όχι γιατί είναι άτιμη, αλλά γιατί δεν ξέρει που της πάν' τα τέσσερα...

Καί φυσικά αναμένομεν μέ αγωνία και τήν διακυβέρνηση(¨αμα έρθει ποτέ η ώρα του δηλαδή) τού μεγάλου νικητή τών εσωκομματικών εκλογών πού από 1000000 οι υποτιθέμενοι ψηφίσαντες μετετράπησαν σέ 400000 σέ δυό μέρες...
Εκεί θάχει μεγαλύτερο γέλιο γιατί ο εξουσιομανής μονίμως ηττημένος θά πρέπει να παραστήσει ότι έχει και κοινωνικό πρόσωπο...

Κακά τα ψέμματα Σπύρο, ο Μαγγίνας είχε την καυτή πατάτα στα χέρια του. Και να σου πω κάτι; Επειδή τον θεωρώ έντιμο πολιτικό, στενοχωριέμαι για την παραίτηση. Γιατί με τη Φάνη το έχω πάρει απόφαση ότι θα δουλεύω μέχρι να πεθάνω. Όχι γιατί είναι άτιμη, αλλά γιατί δεν ξέρει που της πάν' τα τέσσερα...

Φώτη μου τό δυστύχημα ειναι πού δέν γλυτώνουμε από πουθενά...
Οντως η Φάνη είναι γιά απογευματινά τέϊα...
Φαντάζεσαι ότι η μόνη εναλλακτική είναι ο giorgo και ο Πολυζωγόπουλος???
Να σού σηκώνεται η τρίχα κάγκελο.......

Ο Πολυζογόπουλος το έχει πάρει το μήνυμα οπότε δεν πρόκειται να ανακατευτεί. Από όλους όσους υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο προσκήνιο ο μόνος που βλέπω θετικά σαν υπουργό εργασίας είναι ο Μανώλης. Αλλά επειδή δεν είναι μαλάκας έβγαλε την ουρά του απ'έξω.

Ε, ας το αφήσουμε κι αυτό το ζήτημα για τις ελληνικές καλένδες τότε. Σαν να πιστεύουμε ότι θα σκαπουλάρουμε τον οδοντίατρο, να, έτσι μας βλέπω να κάνουμε σαν λαός.