ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ; ΜΠΑΑΑΑ......

δε μιλάμε να είσαι του θανατά...
μιλάμε να θέλεις κάτι να ανακουφιστείς και να ψάχνεις με το κυάλι.
Αυτό συνέβη ΚΑΘΕ φορά που μου έτυχε Σάββατο ή Κυριακή.
Χωρίς αυτοκίνητο είναι αδιανόητο να πάρεις έστω ένα απλό αντιπυρετικό.

Και σιγά μην πάμε στο νοσοκομείο να πάρουμε παναντολ.

είπε κανείς κάτι τέτοιο βρε Τάσο?
απλά, υπάρχουν κάποια πράγματα που καλό είναι να πάψουν να ισχύουν.
Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει σε μιά πολυκατοικία να υπάρχουν 5 μηχανικοί τοπογράφοι (δεν το βγάζω από τη φαντασία μου) και να μην μπορούν να υπάρξουν δυό φαρμακεία το ένα απέναντι από το άλλο, χωρίς συστεγάσεις και άλλα παράθυρα.
Και γιατί να έχουν ένα σταθερό κέρδος σε ένα είδος που είναι ζωτικής ανάγκης...

Ναι μεν αλλά....
Πλέον δεν κοιτάμε πρώτα το σωστό και δίκαιο και πώς θα 'ταν ο κόσμος εάν ήταν ορθώς καμωμένος.
Κοιτάμε πού το πάει η κυβέρνηση. Ποιος ο λόγος για τις αλλαγές. Τι θεραπεύουν αυτές. Εάν απέναντι σε προσεκτικότατα καταστρωμένα υστερόβουλα σχέδια αντιπαραθέτουμε την -εκ των πραγμάτων πλέον ρομαντική- θεώρησή μας περί δικαίου και του γενικού καλού, έχουμε χάσει την μπάλα.

Δεν βλέπεις πόσο ωραιοποιημένα φέρνουν τις αλλαγές και στους κλάδους μας; Με σημαία το δήθεν "κλειστό" των επαγγελμάτων. Απέναντι σε μαφιόζικα συμφέροντα και συμπεριφορές, το να υπολογίζω το ιδεατώς αγαθό και δίκαιο μου είναι πλέον πολυτέλεια.

Να καταργηθεί το εν τοις πράγμασι κληρονομητό της θέσης του φαρμακοποιού για να καταλήξουμε στη διαχείριση και αυτού του τομέα από μεγάλες εταιρείες; Όχι ευχαριστώ. Χίλιες φορές η κληρονομικότητα. Να την ενισχύσουμε και παραπάνω. Να ορίσουμε ότι μπορεί να πηδήξει και μια γενιά και εάν χάσουν το λεωφορείο τα παιδιά να μπορούν να γίνουν τα αγγόνια.

Οσο γιά τά περί τού 35% κέρδους τών φαρμακείων,ας τά πεί ο Λοβέρδος στό MEGA..
Οπως επίσης νά εξηγήσει στούς πολίτες πώς και οι Φαρμακευτικές Εταιρείες χρωστούν στά ταμεία 75εκατ ευρώ (τό γνωστό rebate πού τό χρωστούν από τό 2004)

Η αληθεια ειναι καπου στην μεση.

Και η ταξη των φαρμακοποιων θα πρεπε να ζητουσε η ιδια να μην εχει προνομια τυπου κληρονομικοτητα αδειας, αποκλειστικοτητα μιας περιοχης πιθανον να πιεζαν και αυτοι να πεσουν οι τιμες των φαρμακων αποκαλυπτοντας τα υπερκεδη των φαρμακοβιομηχανιων...

Απο την αλλη μου εχει τυχει παρα πολλες φορες να δω να βοηθουν ανθρωπους που στο κατω κατω δεν τους υποχρεωνει και κανεις να το κανουν...αντι να τα σκανε σε ιδιωτικες νοσοκομες.
Μου εχει τυχει να δινουν βερεσε . Ολα αυτα βεβαια σε μια συγκυρια καλης εξυπηρετησης του πελατη τους αλλα πιστευω οτι με τον καιρο και λογω της φυσης του επαγγελματος και οι ιδιοι δενονται καπως διαφορετικα με τους πελατες τους.

η αλήθεια δεν είναι στη μέση Ναθ.
Αν δεν έχεις αυτοκίνητο και όρεξη να ψάξεις, ΣΚ δεν βρίσκεις φάρμακο.

Τα παναντολ και τα λοιπα τετοιου ειδους θα τα πουλανε και τα σουπερ μαρκετ οσονουπω.
Οπως αμερικη.

θα

μέχρι τότε όποτε είχε τελειώσει και είχαμε ζόρια στο σπίτι έτρεχα από εδώ και από εκεί.
Και φυσικά ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι η λίστα δεν τηρείται.
Μου έχει τύχει να βρεθώ από κέντρο, Τούμπα και από εκεί Καλαμαριά...

η αλήθεια δεν είναι στη μέση Ναθ.
Αν δεν έχεις αυτοκίνητο και όρεξη να ψάξεις, ΣΚ δεν βρίσκεις φάρμακο.

Εμενα το λες ?

Η κοινοτητα -πλεον- που μενω εχει 7 φαρμακεια. Το ενα ειναι διπλα μου. Για τα αλλα ομως θελω αυτοκινητο χαλαρα...

Τό κέρδος στά λεγόμενα Νοσοκομειακά φάρμακα είναι περί τό 15%...
Επίσης οι Ιδιωτικές Κλινικές χρεώνουν οι ίδιες τά φάρμακα πού χορηγούν στό νοσήλειο τού ασθενούς,οπότε ούτε απ´εκεί κερδίζουν..

Ο ΟΠΑΔ χρωστά 400 εκατ.ευρώ,αλλά οι φαρμακοποιοί ειναι υποχρεωμένοι χωρίς νάχουν πληρωθεί νά καταβάλλουν το ΦΠΑ..

Μάλλον θεωρούνται ολοι οι φαρμακοποιοί σάν τον Μπακάκο(αναγκάζομαι νά το ξαναγράψω),οι δικηγόροι σάν τον ''Λυκουρέζο'' καί οι γιατροί σαν τούς μεγαλογιατρούς συγκεκριμένων ευαγών ιδρυμάτων...

Η αληθεια ειναι καπου στην μεση.

Και η ταξη των φαρμακοποιων θα πρεπε να ζητουσε η ιδια να μην εχει προνομια τυπου κληρονομικοτητα αδειας, αποκλειστικοτητα μιας περιοχης πιθανον να πιεζαν και αυτοι να πεσουν οι τιμες των φαρμακων αποκαλυπτοντας τα υπερκεδη των φαρμακοβιομηχανιων...

Απο την αλλη μου εχει τυχει παρα πολλες φορες να δω να βοηθουν ανθρωπους που στο κατω κατω δεν τους υποχρεωνει και κανεις να το κανουν...αντι να τα σκανε σε ιδιωτικες νοσοκομες.
Μου εχει τυχει να δινουν βερεσε . Ολα αυτα βεβαια σε μια συγκυρια καλης εξυπηρετησης του πελατη τους αλλα πιστευω οτι με τον καιρο και λογω της φυσης του επαγγελματος και οι ιδιοι δενονται καπως διαφορετικα με τους πελατες τους.

Διαφωνώ φίλε μου.
Ναι μεν έχεις δίκιο. Ισχύουν όσα επισημαίνεις για κακώς κείμενα.
Αλλά όχι να διορθωθούν όπως-όπως, τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, με ένα νομοσχέδιο σκούπα, και, ιδίως, με απολύτως ΨΕΥΤΙΚΕΣ αιτιολογίες.
Όταν σου λένε ότι έτσι πρέπει να γίνει γιατί έτσι επιτάσσει το περίφημο μνημόνιο, το οποίο είναι ένα τεράστιο ψέμα, γιατί το μνημόνιο μιλά μόνο γενικά για απαλειφή των άχρηστων περιορισμών, και κυρίως όταν "όλως τυχαίως" από τις αλλαγές εξυπηρετούνται τελικώς μόνο συγκεκριμένα συμφέροντα -και σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ τελικώς ο πολίτης, εγώ θα πω ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ. Και να υπάρχουν κακώς κείμενα, να τα ξανασυζητήσουμε υπό άλλο πλαίσιο, και άλλες συνθήκες.

Απάντηση: Re: ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ; ΜΠΑΑΑΑ......

Τα παναντολ και τα λοιπα τετοιου ειδους θα τα πουλανε και τα σουπερ μαρκετ οσονουπω.
Οπως αμερικη.

Παλιότερα αγοραζες ασπιρινη απο τό ψιλικατζίδικο..Ευτυχώς κόπηκε..

Αν πουλούν τά panadol τά supermarket θάναι μεγάλο λάθος..

Κανονικά αυτό πού θάπρεπε νά ισχύει είναι οιοδήποτε φάρμακο νά πωλείται μόνον μετά απο ενυπόγραφη συνταγή γιατρού..
Οιοδήποτε φάρμακο περιλαμβάνεται στην λίστα τού ΕΟΦ..
Αλλά άν ισχύσει αυτό θά χρεώνεται κάθε επίσκεψη στον γιατρό ακόμα και γιά μιά απλή συνταγή γιά παρακεταμόλη (depon)..
Αυτό ισχύει στούς ''πολιτισμένους'' και ''ακριβοδικαιους'' Δυτικούς..πού χρεώνουν ως Ιατρική επίσκεψη ακόμα και την τηλεφωνική συνομιλία μέ τον ασθενή τους...
Εδώ ακόμα πολλοί γιατροί δίνουν συνταγές δωρεάν ή δεν χρεώνουν τά τηλέφωνα..
Και καλά κάνουν για μένα.

Νά λέμε τά στραβά τού συστήματος,αλλά νά βλέπουμε καί τά καλά του..

Τά ιδια συμβαίνουν και μέ αρκετούς νομικούς ή μηχανικούς πού δέν χρεώνουν μιά συμβουλή..

Πού αλλού γινεται αυτό??

οι μεγάλοι είναι σαν τον Μπακάκο και οι μικροί έχουν από ένα κουτί πχ σιμέκο και από 5 σαλοσπίρ.
Αν θελήσεις να πάρεις συνταγή που έχει δυό πρέπει να ξαναέρθεις.
Και αν είσαι 85 χρονών έλα να μου πείς πως.

Ο πατέρας μου παίρνει 14 φάρμακα και η μάνα μου 12.
Κάθε μέρα τελειώνει και ένα.
Πρέπει να πηγαίνουν στα (όχι στο διότι δεν έχουν όλα τις ειδικότητες) ΙΚΑ να γραφτούν στη λίστα μιά μέρα και να πάνε την άλλη μέρα.
Γιά κάθε φορά που θέλουν φάρμακο δηλαδή θέλει μιά βόλτα από τα χαράματα (οι λίστες γεμίζουν μέχρι τις 7.30) και μετά στη μέρα που είσαι γραμμένος τουλάχιστον 1.5 ώρα αναμονή συν το πάνε έλα.

Πλέον πηγαίνω στο ΙΚΑ σχεδόν μέρα παραμέρα.
Και μετά παίρνεις σβάρνα τα φαρμακεία. (Δεν είναι τυχαίος ο στίχος του Διονύση). Πάς στον ένα, έχει ένα κουτί. Πρέπει να ξαναπάς. Πάς στον άλλον δεν έχει κανένα.
Δυστυχώς τα φάρμακα δεν είναι γιά τους 40άρηδες.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ; ΜΠΑΑΑΑ......

Παλιότερα αγοραζες ασπιρινη απο τό ψιλικατζίδικο..Ευτυχώς κόπηκε..

Αν πουλούν τά panadol τά supermarket θάναι μεγάλο λάθος..

Γιατι ρε συ? Αφου ειναι ειδος ευρειας αναγκης. Εσυ ξερεις που ειναι τα φαρμακεια εδω που μενω. Θα τρεχω με το αυτοκινητο να παρω παναντολ στην κυρα μου αν εχει πονοκεφαλο ?

Ειναι θεμα στηριξης του φαρμακειου αυτο ?δεν το καταλαβαινω.

Αγγλια , Αμερικη ολα αυτα τα αντισταμινικα, αντιαλλεργικα, ασπιρινοειδη και ειδη πρωτων βοηθειων πουλιουνται σε μεγαλα μαγαζια και σε σουπερ μαρκετς.

Last edited:
Και να υπάρχουν κακώς κείμενα, να τα ξανασυζητήσουμε υπό άλλο πλαίσιο, και άλλες συνθήκες.

Ποτε ? Συζητηθηκαν τοσα χρονια ? Ποια ηταν τα αποτελεσματα ?Καπου διαβασα οτι απο τα 12000 φαρμακεια τα 8000 ειναι κληρονομικα ...Αν παραμεινουν οι επικρατουσες (μνημονιακες ) συνθηκες δεν θαπρεπει να ακουμπησουμε αυτο το θεμα , και θα το αφησουμε να διαιωνιζεται ?
Υ.Γ Για το ωραριο δεν ειμαι σιγουρος τι επικρατει.θα λειτουργουσε το 20 % των φαρμακειων το Σαββατο , μεχρι.. ? Τι εγινε , εφαρμοστηκε , η απελευθερωση και του Σαββατου ειναι νεα απαιτηση , δεν εφαρμοστηκε το προηγουμενο ως επρεπε, ξερει καποιος σιγουρα ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ; ΜΠΑΑΑΑ......

Γιατι ρε συ? Αφου ειναι ειδος ευρειας αναγκης. Εσυ ξερεις που ειναι τα φαρμακεια εδω που μενω. Θα τρεχω με το αυτοκινητο να παρω παναντολ στην κυρα μου αν εχει πονοκεφαλο ?

Ειναι θεμα στηριξης του φαρμακειου αυτο ?δεν το καταλαβαινω.

Οχι δεν το λέω γι´αυτό..

Πάρε παράδειγμα το Depon..
Η υπερβολική του χρήση (οσο και άν θεωρείται αθώο)μπορεί νά προκαλέσει ηπατικές βλάβες...

Κάνε ηπατικές δοκιμασίες μετά απο εξαήμερη χρήση λογω ιωσης και τά ξαναλέμε..

Μην ξεχνάς οτι ειναι φάρμακα,οσο και άν είναι ευρέως διαδεδομένα...

Το νόμιμο ειναι ολα τά φάρμακα που είναι εγκεκριμένα απο τον ΕΟΦ νά χορηγούνται μέ συνταγή και νά εκτελούνται απο τά φαρμακεία...

Απάντηση: Re: ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ; ΜΠΑΑΑΑ......

οι μεγάλοι είναι σαν τον Μπακάκο και οι μικροί έχουν από ένα κουτί πχ σιμέκο και από 5 σαλοσπίρ.
Αν θελήσεις να πάρεις συνταγή που έχει δυό πρέπει να ξαναέρθεις.
Και αν είσαι 85 χρονών έλα να μου πείς πως.

.

Γιά ποιόν λόγο δέν έχουν stock τά μικρά φαρμακεία??

Εχω ηδη γράψει τούς λόγους σε παλιοτερο πόστ..

Re: Απάντηση: Re: ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ; ΜΠΑΑΑΑ......

Νά λέμε τά στραβά τού συστήματος,αλλά νά βλέπουμε καί τά καλά του..

Τά ιδια συμβαίνουν και μέ αρκετούς νομικούς ή μηχανικούς πού δέν χρεώνουν μιά συμβουλή..

Πού αλλού γινεται αυτό??

γιά κάθε σχέδιο που μελετάω παίρνω μιά αμοιβή.
Ξέρεις πόσες φορές έρχεται ο ίδιος πελάτης να γυρέψει αντίγραφα, τροποποιήσεις, αλλαγές κλίμακας, να φαίνεται να μην φαίνεται εκείνο και το άλλο, έτσι επειδή ξέρει ότι έχεις μηχάνημα και το σχέδιο "βγαίνει" με ένα κουμπί?

Ξέρεις πόσοι παίρνουν και ρωτάνε καθημερινά, πόσο χτίζω εκεί, πόσο πάει εκεί, αν γίνεται κάθετη, οριζόντια, ποιός μπήκε στο σχέδιο και ποιός βγήκε?

1 ευρώ από τον καθένα να έπαιρνα θα είχα λύσει το πρόβλημά μου.

Από την άλλη δεν έτυχε να ζητήσω αντίγραφο από συμβολαιογράφο που να μην πληρώσω. Ακόμα και αν δεν το ήθελα επίσημα. (Μόνο να το δώ...)

Σίγουρα εφαρμόζουν σκούπα αρπα κόλλα, αλλά σίγουρα υπάρχουν αρκετά στραβά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ; ΜΠΑΑΑΑ......

γιά κάθε σχέδιο που μελετάω παίρνω μιά αμοιβή.
Ξέρεις πόσες φορές έρχεται ο ίδιος πελάτης να γυρέψει αντίγραφα, τροποποιήσεις, αλλαγές κλίμακας, να φαίνεται να μην φαίνεται εκείνο και το άλλο, έτσι επειδή ξέρει ότι έχεις μηχάνημα και το σχέδιο "βγαίνει" με ένα κουμπί?

Ξέρεις πόσοι παίρνουν και ρωτάνε καθημερινά, πόσο χτίζω εκεί, πόσο πάει εκεί, αν γίνεται κάθετη, οριζόντια, ποιός μπήκε στο σχέδιο και ποιός βγήκε?

1 ευρώ από τον καθένα να έπαιρνα θα είχα λύσει το πρόβλημά μου.

Από την άλλη δεν έτυχε να ζητήσω αντίγραφο από συμβολαιογράφο που να μην πληρώσω. Ακόμα και αν δεν το ήθελα επίσημα. (Μόνο να το δώ...)

Σίγουρα εφαρμόζουν σκούπα αρπα κόλλα, αλλά σίγουρα υπάρχουν αρκετά στραβά.

Μά το ιδιο λέμε...

Συχνότατα δινουμε συμβουλές και αρνουμαστε νά πληρωθούμε (για μένα σωστά το κανουμε οσοι το κάνουμε)....

Νά σού αναφέρω επίσης ποσα κινητά τηλέφωνα θα χρειαστεί νά κάνω την ημέρα γιά να απαντήσω σε ερωτήσεις (οταν δουλεύω λογικό ειναι νά μήν απαντώ και τά κρατώ για μετά)??

Το ξέρεις οτι οι Βρεττανοί τά χρεώνουν ως επισκέψεις??Ολα...Μά όλα....Θεωρούνται επαγγελματικός χρόνος...........

Δέν θά μπορούσα νά το κάνω ποτέ..Ειναι εκτός ιδεολογιας μου..

Και τά ιδια συμβαίνουν και μέ νομικούς..

Η Ελλάδα εχει στραβά ,αλλά εχει ακομα(ακόμα επισημαίνω)
και κάποια στοιχεία που παραμένουν ανθρώπινα...

Τούς Μανδραβέληδες λοιπόν και ολους αυτούς τούς κακομοίρηδες που νομίζουν οτι με μιά πένα καθορίζουν πολιτικές και λερώνουν συνειδήσεις τούς έχω χεσμένους..

Και ευτυχώς έχουν ξυπνήσει πολλοί πιά.

Last edited: