Aπο τη στιγμη που δεν ειναι τσεπης, δηλαδη θελει δικη της τσαντα για κουβαλημα, ειναι συγκρισιμη με τις SLR. Ακομα κι εκει ομως απο ο,τι φαινεται τα παει πολυ καλα.
Παντως εναλλακτικη μιας κομπακτ δεν ειναι. Ισως μονο με τον σταθερο 16αρη, αλλα αυτοε βαζει πολλους περιορισμους για καθημερινη - τουριστικη χρηση.
Εσυ ακομα δεν πηρες την 550?
Επίσης σε σχέση με την d90 μου αρέσει η κατασκευή πιο ανθεκτική τουλάχιστον φαίνεται.
Εγώ επιμένω ότι συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.
Για εμένα η φωτογραφία είναι μια ιδιαίτερη υπόθεση που απαιτεί και κάποιον έστω υποτυπώδη προγραμματισμό. Δηλαδή που θα πάω, τι περίπου ώρα και τι έχω σκοπό να φωτογραφήσω.
Εχω παει σε ΤΟΣΑ μερη στην Ελλαδα και παντα κουβαλαω τα πραγματα μου.Επειδη εχω παθος με την φωτογραφια ΠΟΤΕ δεν με κουρασε που κουβαλαω τοσα κιλα πανω μου.
Τώρα αν περιμένω να βγει ο αντικαταστάτης της d90 θα είναι πιο ακριβός και θα βγει προς τα Χριστούγεννα
Αυτό ισχύει όταν ξέρεις εκ των προτέρων τι θα φωτογραφήσεις.
Οταν πας ταξίδια όμως που ΔΕΝ ξέρεις τι θα συναντήσεις, ο προγραμματισμός πάει περίπατο. Και είναι πολλές περιπτώσεις όπου αυτό που θα φωτογραφίσεις ΔΕΝ εξαρτάται από σένα π.χ. βόλτες με καραβάκια σε κανά ποτάμι κλπ. Τι θα πεις του βαρκάρη; σταμάτα γιατί μου βγήκε κουνημένη ή δεν ήταν καλή η γωνία του ήλιου που έπεφτε;
.......
Κάτι τελευταίο, στην d90 όποιος έχει εμπειρία, πως τα πάει στα 1600 & 3200 iso ; Με το boost 6400 iso γίνεται τίποτα ή είναι απλά για να υπάρχει ;
Ευχαριστώ όλους
Αναφέρομαι σε RAW αρχεία
Η D90 (όπως και η D5000 και η Πενταξ Κ-χ) έχουν εξαιρετικό ISO 1600.
Στα ψηλότερα ISO 3200 & 6400 εφαρμόζεται ενα είδος αποθορυβοποίησης που τελικά μειώνει κάπως την ευκρίνεια και αποχρωματίζει τα αρκετά σκοτεινά σημεία απλώνοντας τα (πολλές φορές έγχρωμα) στίγματα του θορύβου σε κηλίδες μειωμένης χρωματικότητας.
Θεωρώ προτιμότερο να έχει κανείς ανω όριο τα 1600ISO και για μεγαλύτερη ταχύτητα κλείστρου απλά να υποεκθέτει (-1EV=3200, -2EV=6400 ...).
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.