Αποκωδικοποίηση Αποχής-Λευκού-Άκυρου

Re: Απάντηση: Αποκωδικοποίηση Αποχής-Λευκού-Άκυρου

Να σε δω λοιπόν την Κυριακή, τι θα πας να ψηφίσεις ρε φίλε... αυτό πραγματικά θα ήθελα να το δικαιολογήσεις αφού ομολογείς ότι: "Και είμαι πια σίγουρος ότι δεν θα γίνει ποτέ. "

Οι εκλογές ήταν χθες. Τέλειωσε τώρα. Την επόμενη Κυριακή δεν παίζει κανένα ρόλο τι θα γίνει. Δεν αλλάζει τίποτα. Και είναι απλώς μεταξύ μπλε και πράσινων.

Όμως το χθεσινό ήταν πολύ διαφορετικό γιατί οι επιλογές ήταν πολύ περισσότερες. Και τα μικρά κόμματα, έστω κι αν δεν έβγαζαν τελικά δήμαρχο, θα μπορούσαν τουλάχιστο να βγάλουν κάποιες επιπλέον έδρες στα δημοτικά συμβούλια. Ακόμη και από τα δύο πρώτα κόμματα, θα μπορούσαν να επιλεχθούν δημοτικοί σύμβουλοι που δεν είναι τελείως λέρες. Παρόλα αυτά, σταυρούς πήραν οι ίδιοι γνωστοί άρπαγες.

Όλα αυτά χθες. Τώρα πάει.

Αιμίλιε ειλικρινά στο λέω αν πίστευα, έστω και ελάχιστα, ότι υπήρχε η παραμικρή ελπίδα, ψηφίζοντας αριστερά... δεν έχει σημασία ποια αριστερά... θα μπορούσε να αλλάξει κάτι, θα ήμουν ο πρώτος που θα το έκανε... πρωί πρωί στη κάλπη θα ήμουν...

-bye-

Την άλλη φορά θα πάμε μαζί.....-bye-

Οι εκλογές ήταν χθες. Τέλειωσε τώρα. Την επόμενη Κυριακή δεν παίζει κανένα ρόλο τι θα γίνει. Δεν αλλάζει τίποτα. Και είναι απλώς μεταξύ μπλε και πράσινων.

Όμως το χθεσινό ήταν πολύ διαφορετικό γιατί οι επιλογές ήταν πολύ περισσότερες. Και τα μικρά κόμματα, έστω κι αν δεν έβγαζαν τελικά δήμαρχο, θα μπορούσαν τουλάχιστο να βγάλουν κάποιες επιπλέον έδρες στα δημοτικά συμβούλια. Ακόμη και από τα δύο πρώτα κόμματα, θα μπορούσαν να επιλεχθούν δημοτικοί σύμβουλοι που δεν είναι τελείως λέρες. Παρόλα αυτά, σταυρούς πήραν οι ίδιοι γνωστοί άρπαγες.

Όλα αυτά χθες. Τώρα πάει.

Έτσι είναι... κι εγώ την άλλη Κυριακή δε θα κατέβω... εκτός αν μου τη βαρέσει.. θα δείξει...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αποκωδικοποίηση Αποχής-Λευκού-Άκυρου

Έτσι είναι... κι εγώ την άλλη Κυριακή δε θα κατέβω... εκτός αν μου τη βαρέσει.. θα δείξει...

Εγώ αναγκαστικά γιατί δεν μπορώ άλλο Ομέρ Πριόνι......

Την Κυριακή, όπου οι δύο υποψήφιοι είναι του συστήματος ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, έχετε ένα λόγο παραπάνω να απέχετε ή να ψηφίσετε λευκό...
Να βρουν μόνο την ψήφο τους... Αυτό πρέπει!

Όποιος ψηφίσει το "μη χείρον", είναι πλέον και με τη βούλα συνυπεύθυνος...

Αυτήν την αντίδρασή σας, κανείς δεν δικαιούται να την παρερμηνεύσει ή να την εκμεταλλευτεί... και δεν θα το κάνει!

Ο λόγος που δεν ψηφίζουμε είναι γιατί αντιδρούμε στο πολιτικό σύστημα που αδιαφορεί για την γνώμη μας και ξεπουλάει τη πατρίδα μας κομμάτι κομμάτι...

Πιθανόν δεν θα έχετε καλύτερη ευκαιρία από αυτήν...

39+9% των συμπολιτών σας, είπαν όχι σε αυτό το πολιτικό σύστημα και θα το ξαναπράξουν... Συμπαραταχτείτε!!!

Φτύστε το κατεστημένο! Αυτό τους αξίζει...

Καθολική αποχή ή λευκά την Κυριακή...
Είναι η ευκαιρία που μας δίνεται για να αλλάξει κάτι!
Διαδώστε το! στόμα με στόμα, με e-mail, όπως μπορείτε!

Να γράψω κι εγώ τη γνώμη μου για ένα θέμα που με ενδιαφέρει :

Δεν ψήφιζα (ουτε που θυμάμαι την τελευταία φορά, θυμάμαι όμως οτι έριξα άκυρο).
Δεν ψηφίζω.
Δεν θα ξαναψηφίσω μέχρι να δω οτι κάποιος αποδεδειγμένα αξίζει.

Στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, που έχουν κάνει απίστευτα τέρατα κατά της δημοκρατίας, της οικονομίας και της εθνικής κυριαρχίας της χώρας και που συνεχίζουν να θεωρούν οτι το εκλογικό σώμα αποτελείται από κάφρους που πάσχουν από τη νόσο του alzheimer, δεν καταδέχομαι να δώσω ούτε τη ροχάλα μου.
Δεν θα σηκωθώ από τον καναπέ μου σε καμία περίπτωση για να πάω να τους ψηφίσω κυρίως διότι φοβάμαι οτι οταν επιστρέψω δεν θα τον βρώ στη θέση του.

Οσο για την αριστερά...
Τι να πεί κανείς γι'αυτή την ανεκδιήγητη αριστερά.
Είναι τόσο διψασμένη(οι) για καρέκλα και τόσο ψώνια που είναι ικανοί -αυτά τα φωτισμένα προοδευτικά μυαλά- να κατεβάσουν ένα κομμα για κάθε ψηφοφόρο. Τους ακους και λες : πω πω ρε παιδί μου τι δημοκράτες, πόσο πολύ σκέφτονται το "λαό", πόσο προχωρημένη σκέψη και διανόηση.
Και οταν έρχεται η ώρα της πράξης ?
Και δεν εννοώ για τις λύσεις και τις προτάσεις σε πολιτικά θέματα που πολλάκις έχουν κατηγορηθεί ως ανεφάρμοστες έως και επικίνδυνες.
Εννοώ την εφαρμογή στην πράξη των θέσεων και των ιδεών -που χαρακτηρίζουν τον αριστερό λόγο- στις λίγες περιπτώσεις που απέκτησε τα ηνία της εξουσίας. Και εξηγούμαι :
Υπάρχουν πολλά παραδείγματα που άνθρωποι της πεφωτισμένης αριστεράς ανέλαβαν καθήκοντα δημάρχου. Περίμενα οτι θα εφαρμόσουν τις -κατά τα άλλα εύηχες- αριστερές ιδέες τους, αφού τους δόθηκε επιτέλους η ευκαιρία να μας δείξουν περίτρανα τι σημαίνει αριστερά. Περίμενα οτι θα παρουσίαζαν ένα έργο που θα ζήλευαν όλοι. Τους ιδανικούς δήμους. Πράσινους, ανθρώπινους, χωρίς γκέτο, ρατσισμό, εγκληματικότητα κλπ. Αντ' αυτού όπου αναμίχθηκαν απέκτησαν τη φήμη των μεγαλύτερων μιζαδόρων και λαμογιών. Λιγούρια της κακιάς ώρας που περίμεναν σαν όρνεα την εξουσία για να φτιαχτούν. Κάφροι και αυτοί αφού προέρχονται από την ίδια μεγάλη δεξαμενη απο την οποία προερχόμαστε όλοι...

Συμπέρασμα : δεν έχω κάποιο σοβαρό άνθρωπο να τον ψηφίσω και να τον υποστηρίξω. Για πλάκα δεν πάω. Απέχω συνειδητά και όχι από αδιαφορία ή ανία. Αυτά είναι για τους βολεμένους και εγώ δεν είμαι τέτοιος.

Το κομματικό πολιτικό μας σύστημα νοσεί βαριά. Δεν μου αρέσει και δεν θέλω να συμμετέχω ως παυσίπονο για την αντιμετώπιση του καρκίνου που το αποτελειώνει. Πιστεύω οτι η αποχή σε επίπεδα 70-80% θα σημάνει εξελίξεις σε μια τέτοια κατεύθυνση, μέσω της αδυναμίας νομιμοποίησης μιας κυβέρνησης με τόσο ισχνή πλειοψηφία.
Αλλάζουμε...

Last edited:
Πιστεύω οτι η αποχή σε επίπεδα 70-80% θα σημάνει εξελίξεις σε μια τέτοια κατεύθυνση, μέσω της αδυναμίας νομιμοποίησης μιας κυβέρνησης με τόσο ισχνή πλειοψηφία.

Δεν νομίζω. Τον Σαμαρά πόσοι τον ψήφισαν για την αρχηγία του κόμματός του; Του λέει κανείς τίποτα για ισχνή πλειοψηφία; Πουθενά στο κόσμο δεν παίζει κανένα ρόλο πόσοι θα ψηφίσουν.

Επιπλέον, όπου υπήρξαν ποτέ αληθινά ανεξάρτητοι, πήραν κάτω από 1%. Ιστορικά δεν είναι ότι δεν υπήρξαν εναλλακτικές λύσεις, είναι ότι ο κόσμος δεν τους δίνει καν ευκαιρία.

Γιατί λοιπόν κάποιος ικανός και άξιος να χάσει χρόνο και χρήμα για να βάλει υποψηφιότητα αν οι περισσότεροι δεν ψηφίζουν;

Νίκο έχει δοκιμαστεί στην Ελλάδα αυτή η πρόταση, τη καθολικής αποχής ή λευκού?

- Πως βγάζεις αυτό το συμπέρασμα ότι τίποτα δεν θα αλλάξει?

- Γιατί δεν δίνεις λοιπόν και εσύ την ευκαιρία σε αυτή τη λύση? Ήδη προφανώς δοκίμασες τόσες φορές την άλλη που πλέον δεν είναι λογικό να ελπίζεις σε κάτι, όπως προείπες...

Εντάξει, εσύ δεν θέλεις αντιπροσωπευτική δημοκρατία, θέλεις άλλο πολίτευμα. Φαντάζομαι, άμεση δημοκρατία.

Καλή επιτυχία.

Και ποιος λεει οτι ειναι κακο να ελπιζει κανεις σε κατι που θεωρει σωστο;
Μηπως ειναι κακο να παλευει για αυτο;
Ειναι δηλαδη καλυτερο να συμμετεχει σε ενα στημενο παιχνιδι;
Οποιον τον κανει να νοιωθει καλυτερα, ή τελος παντων πιστευει οτι θα βρεθει λυση μεσα απο το υπαρχον συστημα, ας το κανει, δεν τον κατηγορω, αλλα στο θεατρο του παραλογου εγω πιονι δεν γινομαι, συγνωμη...

Δεν νομίζω. Τον Σαμαρά πόσοι τον ψήφισαν για την αρχηγία του κόμματός του; Του λέει κανείς τίποτα για ισχνή πλειοψηφία; Πουθενά στο κόσμο δεν παίζει κανένα ρόλο πόσοι θα ψηφίσουν.

Επιπλέον, όπου υπήρξαν ποτέ αληθινά ανεξάρτητοι, πήραν κάτω από 1%. Ιστορικά δεν είναι ότι δεν υπήρξαν εναλλακτικές λύσεις, είναι ότι ο κόσμος δεν τους δίνει καν ευκαιρία.

Γιατί λοιπόν κάποιος ικανός και άξιος να χάσει χρόνο και χρήμα για να βάλει υποψηφιότητα αν οι περισσότεροι δεν ψηφίζουν;

Γιατι μπορει αυτος ο αξιος και ικανος να μην πιστευει στην αντιπροσωπευτικη δημοκρατια, δεν ειναι πια και τοσο δυσκολο.

Φραγκ. δεν απάντησες και συνεχίζεις να μην απαντάς επί της ουσίας...

Συμφωνείς, λες, ότι είναι αντισυνταγματικό αυτό που γίνεται... αλλά συμμετέχεις... Νομίζω αντιφατικό?

Για το θέμα "άλλης" ψήφου (χαβαλετζίδικης υποθέτω) πως θα συννενοηθούμε για κάτι πιο συγκεκριμένο? Γιατί όπως γνωρίζεις από τους δεκάδες πανελλαδικά συνδυασμούς δεν βλέπω τον τρόπο που κάποιος από αυτούς θα σπάσει τον δικομματισμό ώστε να τους ενοχλήσει...

Όλες αυτές τις ημέρες τι έλεγαν οι υποστηρικτές της συμμετοχής?
"Δεν μετράει η αποχή... θα μετρήσουν τα κουκιά τους, θα έχουν πάλι τα μεγαλύτερα ποσοστά... και θα καταλάβουν πάλι την εξουσία"
Με 3-4% σε λεβέντηδες και κυνηγούς θα γίνει κάτι άλλο?
Θα κερδίσεις τους στρατούς βολεμένων και "ερωτευμένων"?

Πρακτικά λοιπόν... είναι δυνατόν να αλλάξεις κάτι?
Ξέρεις τι κάνεις? Απλά τους νομιμοποιείς...
"Αναμετρηθήκαμε και κερδίσαμε..., ο κυρίαρχος λαός μίλησε!"

Ε αφού λοιπόν μίλησε και πήραν τα μεγαλύτερα ποσοστά και κάπου 3.000.000 ψήφους, οι συγκυβερνώντας δικαιούνται για όσα κάνουν...

Απλά έπαιξες και έχασες... όπως τα τελευταία 35 χρόνια δηλαδή...

Προσωπικά πάντως με την επιλογή μη συμμετοχής σε κάτι που δεν πιστεύω, δεν νοιώθω καθόλου έτσι... Αντίθετα πιστεύω ότι ο λαός που δεν συμμετείχε δημιουργεί μια άτυπη συσπείρωση άρνησης στους συγκυβερνώντες...

Μια συσπείρωση που απεξαρτητοποιείται, σιγά-σιγά, από την "πρέζα" της ανούσιας ψήφου... "για να μην βγούν οι άλλοι", "για να βολέψει το παιδάκι μου", "για να είμαι ενεργός πολίτης"... και ότι άλλη μπαρούφα ισχύει για αυτούς που τους υποστηρίζουν...

-bye-

Dalanik, δεν λέω ότι αυτό που γίνεται είναι αντισυνταγματικό. Λέω ότι αυτό που γίνεται απλά μας αξίζει γιατί σαν ζώα που είμαστε αντί να κοιτάξουμε να εκλέξουμε άξιους ανθρώπους που να κάνουν σωστά την δουλειά τους, κοιτάζαμε μόνο την πάρτη μας και ψηφίζαμε τον κολλητό, τον μπάρμπα, τον γνωστό, τον έτσι για να έχουμε την βόλεψή μας.

Αυτό λέω μόνο. Επίσης ξαναλέω ότι αποχή-λευκό-άκυρο είναι μή συμμετοχή και ότι κάτι πρέπει να ψηφίσεις. Είναι αδύνατο να μην βρίσκεις κάτι που να σε αντιπροσωπεύει.

Αν δεν ταυτίζεσαι με κάτι ιδιαίτερα, κάνε αυτό που κάνω εγώ : Σταυρώνω μόνιμα τους τελευταίους του σχηματισμού που θέλω και όχι την πρώτη δεκάδα που είναι εξ ορισμού πουλημένη στα συμφέροντα που λυμαίνονται την χώρα.

Αν τώρα θές να απέχεις καλά κάνεις και μάγκας είσαι. Αν όμως ξυπνήσεις με χούντα, ή με βασιλεία, ή γίνει η χώρα σου υπό κηδεμονία σαν το Αφγανιστάν τότε εκεί θα αντιδράσεις;;; Δεν θα έχεις κανένα δικαίωμα να κάνεις τίποτα φίλε μου, γιατί τόσα χρόνια αδιαφόρησες με την στάση σου για τα τεκτενόμενα που γίνονταν. Οπότε είτε χούντα εχει είτε δημοκρατία είναι το ένα και το αυτό, διότι έτσι και αλλιώς και οι δύο πουλημένοι είναι...

Δυστηχώς δεν είναι έτσι τα πράγματα. Γιατί στην Νορβηγία, Σουηδία, Φιλανδία δεν υπάρχει τέτοιος ξεμεσμός; Γιατί εκεί δουλεύει το σύστημα? Μα είναι πολύ απλό. Εκεί οι άνθρωποι έχουν παιδεία και κοιτάνε το συμφερον τους σαν κοινότητα και όχι το το συμφέρον της μονάδας...

Εγώ ψηφίζω συνειδητά. Οχι επειδή περιμένω να αλλάξουν τα πράγματα, αλλά για να τα έχω καλά με την συνείδησή μου. Να έχω το δικαίωμα να βγαίνω στου δρόμους και να διαμαρτύρομαι, να έχω το δικαίωμα να πηγαίνω στην εφορία, στην νομαρχία, στο δήμο και να τους λέω τεμπέληδες και χαραμοφάιδες κλπ κλπ κλπ.

Από το 1825 και εντεύθεν αυτή την χώρα την κυβερνούσαν λωποδύτες και κλέφτες, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Και αυτό γινόταν εις γνώσιν μας διότι μας βόλευε. Ολους μας μας βόλευε.

Είτε μας αρέσει είτε όχι αυτή είναι η αλήθεια...

Νίκο έχει δοκιμαστεί στην Ελλάδα αυτή η πρόταση, τη καθολικής αποχής ή λευκού?

- Πως βγάζεις αυτό το συμπέρασμα ότι τίποτα δεν θα αλλάξει?

- Γιατί δεν δίνεις λοιπόν και εσύ την ευκαιρία σε αυτή τη λύση? Ήδη προφανώς δοκίμασες τόσες φορές την άλλη που πλέον δεν είναι λογικό να ελπίζεις σε κάτι, όπως προείπες...

Απλή κοινή λογική. Δεν έχει γίνει ποτέ και πουθενά. Και κατά τη γνώμη μου, ούτε πρόκειται. Δεν προβλέπεται και σε κανένα νόμο κανενός κράτους. Και πολύ σωστά βέβαια. Ενεργός πολίτης είναι αυτός που ψηφίζει. Όποιος δεν ψηφίζει δεν υπάρχει. Άλλωστε μια βαριά δικαστική ποινή για κάθε πολιτικό σύστημα είναι στέρηση των δικαιωμάτων ψήφου.

Και είναι τελείως γελοίο και ανιστόρητο το όλο θέμα. Το καθολικό δικαίωμα ψήφου είναι ένα δικαίωμα που κερδήθηκε με πολύ αίμα και πόνο. Είναι ξεκάθαρη βλακεία να θεωρήσουμε το πισωγύρισμα πρόοδο. "Οι δυνάμεις του κακού" θα ήθελαν να μην ψηφίζει κανείς, παρά μόνο οι "εκλεκτοί".

Καλύτερα θα ήταν να κάνουμε αυτό που έχει γίνει συχνά αλλού και είναι και αυτό απλή κοινή λογική: αν κάποιος είχε μια θέση επί 2-3-4 χρόνια και δεν τα πήγε καλά, να φύγει, να δοκιμάσει κάποιος άλλος. Αν τα πήγε καλά, να παραμείνει για να παράγει και άλλο έργο. Απλή κοινή λογική.

Εγώ αναγκαστικά γιατί δεν μπορώ άλλο Ομέρ Πριόνι......

Σέ τέτοια διλήματα δέν θάμπαινα άν ψήφιζα Αθήνα.
Λευκό..
Δέν πρόκειται νά νομιμοποιήσω μέ τήν ψήφο μου ούτε τήν Κυβέρνηση GAP,ούτε έναν ανύπαρκτο Δήμαρχο.

Αλλως τε μού προκαλούν αλλεργία όλες οι ''Ανεξάρτητες Αρχές'',πού μόνον ανεξάρτητες δέν είναι.

Και στόν Δήμο πού ψηφίζω ,έτσι όπως ήρθαν τά πράγματα επίσης λευκό..

Καλά γιά περιφέρεια Αττικής ,ούτε πού τό συζητώ..Κατάλευκο.
Απλά θά πάω στίς κάλπες μιάς και δέν επιθυμώ νά απέχω.

Last edited:

Σέ τέτοια διλήματα δέν θάμπαινα άν ψήφιζα Αθήνα.
Λευκό..
Δέν πρόκειται νά νομιμοποιήσω μέ τήν ψήφο μου ούτε τήν Κυβέρνηση GAP,ούτε έναν ανύπαρκτο Δήμαρχο.

Αλλως τε μού προκαλούν αλλεργία όλες οι ''Ανεξάρτητες Αρχές'',πού μόνον ανεξάρτητες δέν είναι.

Και στόν Δήμο πού ψηφίζω ,έτσι όπως ήρθαν τά πράγματα επίσης λευκό..

Καλά γιά περιφέρεια Αττικής ,ούτε πού τό συζητώ..Κατάλευκο.
Απλά θά πάω στίς κάλπες μιάς και δέν επιθυμώ νά απέχω.

Εννοείται λευκό....(αλλά δεν τον μπορώ τον ρημάδι να ξαναβγεί, για αυτό απλώς το ελπίζω....)....:slapface::slapface:

άντε να τα πάμε πάλι ένα-ένα... σας κούρασα που σας κούρασα ένα παραπάνω...:slapface:

Dalanik, δεν λέω ότι αυτό που γίνεται είναι αντισυνταγματικό.

Φράγκ. είπες ότι συμφωνείς με τα περισσότερα άλλα όχι με την αποχή, το λευκό και το άκυρο... (μόλις το ξαναδιάβασα)

Έχω γράψει ότι ισχύει (συνταγματικά) η αρχή της ισότητας στις ψήφους, αλλά αν βγει ποσοστό λευκών (η οποία είναι έγκυρη ψήφος) μεγαλύτερο του 50%, δεν προβλέπεται η κατάργηση των κομμάτων που η πλειοψηφία του λαού απέρριψε/δεν προτίμησε με την ψήφο του...

Το θεωρείς συνταγματικό? ΟΚ δεν είμαστε συνταγματολόγοι, ας μιλήσουμε σαν πολίτες... το θεωρείς δίκαιο?

Αν όχι (ελπίζω να πεις όχι, γιατί στην αντίθετη περίπτωση θα είσαι υπέρ οποιασδήποτε κυβέρνησης μειοψηφίας...), πως συμμετέχεις σε μια (τουλάχιστον) άδικη διαδικασία? :hmmmm2:

Λέω ότι αυτό που γίνεται απλά μας αξίζει γιατί σαν ζώα που είμαστε αντί να κοιτάξουμε να εκλέξουμε άξιους ανθρώπους που να κάνουν σωστά την δουλειά τους, κοιτάζαμε μόνο την πάρτη μας και ψηφίζαμε τον κολλητό, τον μπάρμπα, τον γνωστό, τον έτσι για να έχουμε την βόλεψή μας.

τώρα αυτό το είμαστε γιατί το λες? Ψήφισα εγώ για την πάρτη μου?
Αυτό μπορούν να το κάνουν μόνο όσοι παρουσιάζονται στις κάλπες... όσοι απέχουν όχι... κατηγορηματικά όχι...

Επίσης ξαναλέω ότι αποχή-λευκό-άκυρο είναι μή συμμετοχή και ότι κάτι πρέπει να ψηφίσεις. Είναι αδύνατο να μην βρίσκεις κάτι που να σε αντιπροσωπεύει.

Αν δεν ταυτίζεσαι με κάτι ιδιαίτερα, κάνε αυτό που κάνω εγώ : Σταυρώνω μόνιμα τους τελευταίους του σχηματισμού που θέλω και όχι την πρώτη δεκάδα που είναι εξ ορισμού πουλημένη στα συμφέροντα που λυμαίνονται την χώρα.

Όντως θα μπορούσα να βρώ κάτι που με αντιπροσωπεύει... όχι απόλυτα αλλά θα δεχόμουν να το ψηφίσω...
- ΑΝ υπήρχε έστω και η παραμικρή ένδειξη ότι οι εκπρόσωποί του, δεν θα βάζαν το δάχτυλο στο βάζο με το μέλι...
- Αν υπήρχε η παραμικρή πιθανότητα να κατάφερνε αυτό το κόμμα να ελέγξει τους εξουσιαστές...
- ΑΝ οι εκπρόσωποι του κόμματος αυτού αρνιόντουσαν να συμμετέχουν σε κάλπικες εκλογές (οκ αντιφατικό...) Δεν γίνεται όμως, να νομιμοποιείς βρε φίλε μια διαδικασία, συμμετέχοντας σε αυτήν, που αντί να αναδεικνύει τον κυρίαρχο ρόλο του λαού, αντίθετα χρόνο με το χρόνο να αδιαφορούν γι' τη βούλησή του περισσότερο...

Αν τώρα θές να απέχεις καλά κάνεις και μάγκας είσαι. Αν όμως ξυπνήσεις με χούντα, ή με βασιλεία, ή γίνει η χώρα σου υπό κηδεμονία σαν το Αφγανιστάν τότε εκεί θα αντιδράσεις;;; Δεν θα έχεις κανένα δικαίωμα να κάνεις τίποτα φίλε μου, γιατί τόσα χρόνια αδιαφόρησες με την στάση σου για τα τεκτενόμενα που γίνονταν. Οπότε είτε χούντα εχει είτε δημοκρατία είναι το ένα και το αυτό, διότι έτσι και αλλιώς και οι δύο πουλημένοι είναι...

Δεν μπορεί... κάτι λάθος διαβάζω... :damnyou:

Τώρα δηλαδή στην πατρίδα μας έχουμε δημοκρατία?
Ισονομία, δικαιοσύνη και κυρίαρχη τη βούληση του λαού?

Δηλαδή αν αύριο ο λαός πει όχι στο μνημόνιο, θέλουμε επαναδιαπραγμάτευση, ή
Να πάρουμε τα λεφτά από τις τράπεζες με φορολογία (όπως στην Ουγγαρία πχ) ή
θέλουμε απλή αναλογική ή
δεν θέλουμε άλλους εξοπλισμούς - να προστατέψει η Ευρώπη τα σύνορά της, ή ... ή ... θα μας ακούσουν?

Μόνο δημοκρατία δεν έχουμε... Μακάρι δε να είχαμε κάποια εκτροπή του πολιτεύματος γιατί μερικοί μόνο έτσι θα ξυπνήσουν... αν ξυπνήσουν...

Δυστηχώς δεν είναι έτσι τα πράγματα. Γιατί στην Νορβηγία, Σουηδία, Φιλανδία δεν υπάρχει τέτοιος ξεμεσμός; Γιατί εκεί δουλεύει το σύστημα? Μα είναι πολύ απλό. Εκεί οι άνθρωποι έχουν παιδεία και κοιτάνε το συμφερον τους σαν κοινότητα και όχι το το συμφέρον της μονάδας...

Νά το το υπόδειγμα πάλι...
Μιλάς για τις χώρες που η οργάνωσή τους και η ευτυχία που τους προσφέρεται γιατί έχουν λύσει όλα τα προβλήματά τους :BDGBGDB55: είναι οι πρωταθλητές στις αυτοκτονίες??? Αυτό το πρότυπο πρέπει να έχουμε?
Bre les ο Mr. Papandreou na eixe dikio kai na ton adikisa? :bigcry:

Φραγκ. δεν υπάρχει σήμερα πατρίδα που να έχει ίδιες συνθήκες με την πατρίδα μας... Δεν υπάρχουν μαγικά πρότυπα και υποδείγματα να ακολουθήσουμε... Το καπιταλαστικό σύστημα παρέχει πρόσκαιρες χαρές και σε μερίδα μόνο του πληθυσμού... Iρλανδία, Ισλανδία... Remember?

Εγώ ψηφίζω συνειδητά. Οχι επειδή περιμένω να αλλάξουν τα πράγματα, αλλά για να τα έχω καλά με την συνείδησή μου. Να έχω το δικαίωμα να βγαίνω στου δρόμους και να διαμαρτύρομαι, να έχω το δικαίωμα να πηγαίνω στην εφορία, στην νομαρχία, στο δήμο και να τους λέω τεμπέληδες και χαραμοφάιδες κλπ κλπ κλπ.

Από το 1825 και εντεύθεν αυτή την χώρα την κυβερνούσαν λωποδύτες και κλέφτες, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Και αυτό γινόταν εις γνώσιν μας διότι μας βόλευε. Ολους μας μας βόλευε.

Είτε μας αρέσει είτε όχι αυτή είναι η αλήθεια...

Βρε φίλε εμείς που απέχουμε είμαστε ασυνείδητοι? Ή παίρνουμε τις αποφάσεις μας και γνωρίζουμε ότι κάποιον θα βλάψουμε με αυτές (πέραν του σάπιου πολιτικού συστήματος, εννοώ...)

Εμείς δεν έχουμε το δικαίωμα να βρίζουμε τους τεμπέληδες? Ποιός τους πληρώνει όλους αυτούς? Δεν πληρώνω αγώ ασφάλεια και φόρους? Τι λέμε τώρα? Τι σχέση έχουν οι εκλογές με το δικαίωμά μου να διαμαρτύρομαι... Δεν καταλαβαίνω...

Συμφωνούμε... ανέκαθεν μας κυβερνούσαν κλέφτες και δωσίλογοι... Έτσι είναι η φύση της εξουσίας... 200 χρόνια, όπως το λές αυτό αποδεικνύουν...
Ας σταματήσει να υπάρχει λοιπόν αυτή η εξουσία... Πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν για να το καταλάβουμε?

Αντιλαμβάνεσαι βέβαια ότι όταν ψηφίζεις, δίνεις την εξουσία σε κάποιον... έτσι δεν είναι?

Φράγκ. καλό είναι που ασχολείσαι, νέο παιδί είσαι και δραστήριο και έχεις βρεί και την άκρη στη ζωή σου! Πήγαινε τη σκέψη σου ένα βήμα παραπέρα βρε φίλε...
Τι θα πούν την Κυριακή το βράδυ με τη ψήφο σου? "Ο λαός μίλησε θα πούν" και θα έχουν και δίκιο... Με λευκό ή αποχή τι μπορούν να πούν? Ποιός λαός?

Εντάξει εμείς είμαστε σκατά, όπως το λές...
Αξίζει όμως στα παιδιά μας αυτό το σύστημα? Να ζήσουν όλη αυτή τη κατάσταση?
Δεν πρέπει να δοκιμάσουμε κάτι άλλο?

:grinning-smiley-043-bye-

Δεν προβλέπεται και σε κανένα νόμο κανενός κράτους. Και πολύ σωστά βέβαια. Ενεργός πολίτης είναι αυτός που ψηφίζει. Όποιος δεν ψηφίζει δεν υπάρχει. Άλλωστε μια βαριά δικαστική ποινή για κάθε πολιτικό σύστημα είναι στέρηση των δικαιωμάτων ψήφου.

Πριν σου απαντήσω θα ήθελα να μου πείς αν είσαι απολύτως σίγουρος για τα bold...

Εννοείται λευκό....(αλλά δεν τον μπορώ τον ρημάδι να ξαναβγεί, για αυτό απλώς το ελπίζω....)....:slapface::slapface:

ϊδιοι είναι Αιμίλιε... καμία διαφορά... συνεταιράκια...
Οι δύο όψεις το ίδιου νομίσματος...

-bye-

ΥΓ. Που θα πάμε μαζί βρε σε ημέρα εκλογών? Καμιά εκδρομούλα? :BDGBGDB55:

ϊδιοι είναι Αιμίλιε... καμία διαφορά... συνεταιράκια...
Οι δύο όψεις το ίδιου νομίσματος...

-bye-

ΥΓ. Που θα πάμε μαζί βρε σε ημέρα εκλογών? Καμιά εκδρομούλα? :BDGBGDB55:

Μωρέ ότι είναι ίδιοι το ψίλογνωρίζω, αλλά τον Ομερ δεν τον μπορώ με την καμία...

Υ.Γ Κατάλαβες....τώρα....(νοητά)...:BDGBGDB55: :BDGBGDB55:

Last edited: