Απάντηση: Re: Απάντηση: Αποκωδικοποίηση Αποχής-Λευκού-Άκυρου
άντε να τα πάμε πάλι ένα-ένα... σας κούρασα που σας κούρασα ένα παραπάνω...:slapface:
Dalanik, δεν λέω ότι αυτό που γίνεται είναι αντισυνταγματικό.
Φράγκ. είπες ότι συμφωνείς με τα περισσότερα άλλα όχι με την αποχή, το λευκό και το άκυρο... (μόλις το ξαναδιάβασα)
Έχω γράψει ότι ισχύει (συνταγματικά) η αρχή της ισότητας στις ψήφους, αλλά αν βγει ποσοστό λευκών (η οποία είναι έγκυρη ψήφος) μεγαλύτερο του 50%, δεν προβλέπεται η κατάργηση των κομμάτων που η πλειοψηφία του λαού απέρριψε/δεν προτίμησε με την ψήφο του...
Το θεωρείς συνταγματικό? ΟΚ δεν είμαστε συνταγματολόγοι, ας μιλήσουμε σαν πολίτες... το θεωρείς δίκαιο?
Αν όχι (ελπίζω να πεις όχι, γιατί στην αντίθετη περίπτωση θα είσαι υπέρ οποιασδήποτε κυβέρνησης μειοψηφίας...), πως συμμετέχεις σε μια (τουλάχιστον) άδικη διαδικασία? :hmmmm2:
Λέω ότι αυτό που γίνεται απλά μας αξίζει γιατί σαν ζώα που είμαστε αντί να κοιτάξουμε να εκλέξουμε άξιους ανθρώπους που να κάνουν σωστά την δουλειά τους, κοιτάζαμε μόνο την πάρτη μας και ψηφίζαμε τον κολλητό, τον μπάρμπα, τον γνωστό, τον έτσι για να έχουμε την βόλεψή μας.
τώρα αυτό το
είμαστε γιατί το λες? Ψήφισα εγώ για την πάρτη μου?
Αυτό μπορούν να το κάνουν μόνο όσοι παρουσιάζονται στις κάλπες... όσοι απέχουν όχι... κατηγορηματικά όχι...
Επίσης ξαναλέω ότι αποχή-λευκό-άκυρο είναι μή συμμετοχή και ότι κάτι πρέπει να ψηφίσεις. Είναι αδύνατο να μην βρίσκεις κάτι που να σε αντιπροσωπεύει.
Αν δεν ταυτίζεσαι με κάτι ιδιαίτερα, κάνε αυτό που κάνω εγώ : Σταυρώνω μόνιμα τους τελευταίους του σχηματισμού που θέλω και όχι την πρώτη δεκάδα που είναι εξ ορισμού πουλημένη στα συμφέροντα που λυμαίνονται την χώρα.
Όντως θα μπορούσα να βρώ κάτι που με αντιπροσωπεύει... όχι απόλυτα αλλά θα δεχόμουν να το ψηφίσω...
- ΑΝ υπήρχε έστω και η παραμικρή ένδειξη ότι οι εκπρόσωποί του, δεν θα βάζαν το δάχτυλο στο βάζο με το μέλι...
- Αν υπήρχε η παραμικρή πιθανότητα να κατάφερνε αυτό το κόμμα να ελέγξει τους εξουσιαστές...
- ΑΝ οι εκπρόσωποι του κόμματος αυτού αρνιόντουσαν να συμμετέχουν σε κάλπικες εκλογές (οκ αντιφατικό...) Δεν γίνεται όμως, να νομιμοποιείς βρε φίλε μια διαδικασία, συμμετέχοντας σε αυτήν, που αντί να αναδεικνύει τον κυρίαρχο ρόλο του λαού, αντίθετα χρόνο με το χρόνο να αδιαφορούν γι' τη βούλησή του περισσότερο...
Αν τώρα θές να απέχεις καλά κάνεις και μάγκας είσαι. Αν όμως ξυπνήσεις με χούντα, ή με βασιλεία, ή γίνει η χώρα σου υπό κηδεμονία σαν το Αφγανιστάν τότε εκεί θα αντιδράσεις;;; Δεν θα έχεις κανένα δικαίωμα να κάνεις τίποτα φίλε μου, γιατί τόσα χρόνια αδιαφόρησες με την στάση σου για τα τεκτενόμενα που γίνονταν. Οπότε είτε χούντα εχει είτε δημοκρατία είναι το ένα και το αυτό, διότι έτσι και αλλιώς και οι δύο πουλημένοι είναι...
Δεν μπορεί... κάτι λάθος διαβάζω... :damnyou:
Τώρα δηλαδή στην πατρίδα μας έχουμε δημοκρατία?
Ισονομία, δικαιοσύνη και κυρίαρχη τη βούληση του λαού?
Δηλαδή αν αύριο ο λαός πει όχι στο μνημόνιο, θέλουμε επαναδιαπραγμάτευση, ή
Να πάρουμε τα λεφτά από τις τράπεζες με φορολογία (όπως στην Ουγγαρία πχ) ή
θέλουμε απλή αναλογική ή
δεν θέλουμε άλλους εξοπλισμούς - να προστατέψει η Ευρώπη τα σύνορά της, ή ... ή ... θα μας ακούσουν?
Μόνο δημοκρατία δεν έχουμε... Μακάρι δε να είχαμε κάποια εκτροπή του πολιτεύματος γιατί μερικοί μόνο έτσι θα ξυπνήσουν... αν ξυπνήσουν...
Δυστηχώς δεν είναι έτσι τα πράγματα. Γιατί στην Νορβηγία, Σουηδία, Φιλανδία δεν υπάρχει τέτοιος ξεμεσμός; Γιατί εκεί δουλεύει το σύστημα? Μα είναι πολύ απλό. Εκεί οι άνθρωποι έχουν παιδεία και κοιτάνε το συμφερον τους σαν κοινότητα και όχι το το συμφέρον της μονάδας...
Νά το το υπόδειγμα πάλι...
Μιλάς για τις χώρες που η οργάνωσή τους και η ευτυχία που τους προσφέρεται γιατί έχουν λύσει όλα τα προβλήματά τους :BDGBGDB55: είναι οι πρωταθλητές στις αυτοκτονίες??? Αυτό το πρότυπο πρέπει να έχουμε?
Bre les ο Mr. Papandreou na eixe dikio kai na ton adikisa? :bigcry:
Φραγκ. δεν υπάρχει σήμερα πατρίδα που να έχει ίδιες συνθήκες με την πατρίδα μας... Δεν υπάρχουν μαγικά πρότυπα και υποδείγματα να ακολουθήσουμε... Το καπιταλαστικό σύστημα παρέχει πρόσκαιρες χαρές και σε μερίδα μόνο του πληθυσμού... Iρλανδία, Ισλανδία... Remember?
Εγώ ψηφίζω συνειδητά. Οχι επειδή περιμένω να αλλάξουν τα πράγματα, αλλά για να τα έχω καλά με την συνείδησή μου. Να έχω το δικαίωμα να βγαίνω στου δρόμους και να διαμαρτύρομαι, να έχω το δικαίωμα να πηγαίνω στην εφορία, στην νομαρχία, στο δήμο και να τους λέω τεμπέληδες και χαραμοφάιδες κλπ κλπ κλπ.
Από το 1825 και εντεύθεν αυτή την χώρα την κυβερνούσαν λωποδύτες και κλέφτες, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Και αυτό γινόταν εις γνώσιν μας διότι μας βόλευε. Ολους μας μας βόλευε.
Είτε μας αρέσει είτε όχι αυτή είναι η αλήθεια...
Βρε φίλε εμείς που απέχουμε είμαστε ασυνείδητοι? Ή παίρνουμε τις αποφάσεις μας και γνωρίζουμε ότι κάποιον θα βλάψουμε με αυτές (πέραν του σάπιου πολιτικού συστήματος, εννοώ...)
Εμείς δεν έχουμε το δικαίωμα να βρίζουμε τους τεμπέληδες? Ποιός τους πληρώνει όλους αυτούς? Δεν πληρώνω αγώ ασφάλεια και φόρους? Τι λέμε τώρα? Τι σχέση έχουν οι εκλογές με το δικαίωμά μου να διαμαρτύρομαι... Δεν καταλαβαίνω...
Συμφωνούμε... ανέκαθεν μας κυβερνούσαν κλέφτες και δωσίλογοι... Έτσι είναι η φύση της εξουσίας... 200 χρόνια, όπως το λές αυτό αποδεικνύουν...
Ας σταματήσει να υπάρχει λοιπόν αυτή η εξουσία... Πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν για να το καταλάβουμε?
Αντιλαμβάνεσαι βέβαια ότι όταν ψηφίζεις, δίνεις την εξουσία σε κάποιον... έτσι δεν είναι?
Φράγκ. καλό είναι που ασχολείσαι, νέο παιδί είσαι και δραστήριο και έχεις βρεί και την άκρη στη ζωή σου! Πήγαινε τη σκέψη σου ένα βήμα παραπέρα βρε φίλε...
Τι θα πούν την Κυριακή το βράδυ με τη ψήφο σου? "Ο λαός μίλησε θα πούν" και θα έχουν και δίκιο... Με λευκό ή αποχή τι μπορούν να πούν? Ποιός λαός?
Εντάξει εμείς είμαστε σκατά, όπως το λές...
Αξίζει όμως στα παιδιά μας αυτό το σύστημα? Να ζήσουν όλη αυτή τη κατάσταση?
Δεν πρέπει να δοκιμάσουμε κάτι άλλο?