Απορία περί Ban.......

Ας κουοτάρω τον εαυτό μου μήπως και..

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να απαντήσει κανείς σε αυτήν την ερώτηση.

1. Η "τυπική":
Ο κανονισμός μιλάει για "συνεχιζόμενες παραβάσεις των όρων χρήσης". Δεν είναι απαραίτητο να αφορούν ένα και μόνο γεγονός. Οπότε συστάσεις υπήρξαν πολλές.

2. Η "ερμηνευτική":
Οι συστάσεις έχουν σκοπό να υπενθυμίσουν στο μέλος τους όρους χρήσης. Όταν ένα μέλος έχει υπόψη του τον συγκεκριμένο κανονισμό και τον παραβαίνει συνειδητά, οι συστάσεις αρχίζουν να χάνουν το νόημά τους.

3. Η "ουσιαστική":
Οι συστάσεις χάνουν εντελώς το νόημά τους όταν το συγκεκριμένο μέλος αποτελεί μέρος της ιστορίας αυτού του τόπου, έχει επανειλημμένως υποστηρίξει τον συγκεκριμένο κανονισμό, αλλά παρ' όλα αυτά, υποστηρίζει ότι δεν ισχύει για τον ίδιο επειδή και η άλλη πλευρά αντέδρασε αντίστοιχα.

Και των pm?

Πριν ασχοληθώ σοβαρά διευκρινίζεις σε παρακαλώ για ποιά p.m.λές??
Αναφέρεσαι σε μενα??
Γιατί μάλλον έχεις λάθος πληροφόρηση.
Ενα p.m μου έστειλε ο νεόκοπος Γ.Δ. και σε ένα απάντησα...
Αλλο p.m. ούτε έστειλα ούτε μού έστειλαν.
Οπότε καλό θάταν να εξηγήσεις τι εννοείς,γιατί θέλω να πιστεύω οτι δεν αναφέρεσαι σε μένα.

Καλώς σας ξαναβρίσκω.
Υποτίθεται λοιπόν ότι οφείλω να πάρω στα σοβαρά την υπόθεση προσωρινής απαγορεύσεως εισόδου,που μου επιβλήθηκε κατόπιν εισηγήσεως του νεόκοπου Γ.Δ.και η οποία υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία της Δ.Ο..(νούμερα δεν ανεφέρθησαν).
Aς την παρουμε λοιπόν στα σοβαρά.
Κατ´αρχήν οφείλω να επισημάνω ότι επιφυλλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου για τον διασυρμό πού υπέστην από ένιους διαχειριστές και τον Γ.Δ.λόγω των υπονοουμένων που άφησαν περί της συμπεριφοράς μου στην επίμαχη υπόθεση χωρίς κάν να μπούν στον κόπο να εξηγήσουν καθαρά το τι συνέβη…
Αντιθέτως έστελναν με p.m.τά επίμαχα 2 posts χωρίς τά προηγουμένως διαμοιφθεντα και επίσης διεγραψαν κάθε προηγούμενο διάλογο.
Πάμε τώρα στα βασικά.
1.Oυδέποτε δέχτηκα παρατηρήσεις προηγουμένως.
2.Δεχτηκα ένα πιμι 3 μερες πριν το ban μου από τον νεόκοπο Γ.Δ.
3.Δευτέρα βράδυ δέχτηκα ένα τηλεφώνημα κατά τις 9.15 από τον νεόκοπο Γ.Δ.την ώρα που τελείωνα την δουλεια μου όπου μου ανακοινωσε την απαγόρευση εισόδου.
4.Περαν αυτών ουδέν.Φυσικά δεν αντηλλαξα κανενα πιμι με τον κύριο Μπέλλο γιατί κάπου διάβασα ότι υπενοήθη και αυτό.
5.Δεν είδα δημοσίως την συγνωμη του κυρίου Μπελλου αλλά μου επεδείχθη εν είδει εικονίσματος στο πιμι που μου έστειλε ο νεόκοπος Γ.Δ.
Πάμε τώρα στις λεπτομέρειες.
Στο θέμα ´Νισάφι με τους πωλητές´εξέφρασα σαφώς την άποψή μου και έκτοτε δεν ξαναασχολήθηκα έως ότου διάβασα κάποιο quote του κυρίου Μπέλλου,στον Kosh όπου λοιδωρούσε τους ´ποιοτικούς´.
Εκανα quote στον κυριο Μπέλλο λέγοντάς του επί λέξει….Eάν δεν σού αρέσει η ποιότητα υπάρχουν και τά σκυλάδικα…
Αυτό το σχόλιο απετέλεσε το έναυσμα της εκρηξης του κυρίου Μπέλλου ο οποιος με απεκάλεσε κομπλεξικό,ότι λυπάται που ειμαι επιστήμονας ότι λυπάται τους πελάτες μου και άλλα πολλά που αποτελούν σαφέστατα συκοφαντική δυσφήμηση..
Δεν θα του απαντούσα εάν δεν έθιγε την επαγγελματική μου ιδιότητα και τους πελάτες μου για τά οποία έχω μία ιδιαίτερη ευαισθησία.
Στο σχόλιο μου τον απεκάλεσα χειροκροτητή και αυριανιστή ,όπως και του έγραψα ότι διαρκώς πουλάει την ορφάνια της ξενιτιάς για να συγκινήσει.
Μάλιστα συμπλήρωσα ότι για κάτι τέτοια σχόλια θα αναγκασθώ να γράφω με ψευδώνυμο.
Δεν επανήλθα θεωρώντας το θέμα λήξαν από μένα γιατί δεν ήθελα να το ´χοντρύνω ´περισσότερο.

Μαλλον στα δικα μου πμ με τον Μπελλο αναφερεται Σπυρο....

Υπαρχει καουρα να βγει απο πανω....και κανει οτι μπορει η υπερασπιση.

Μονο που τα πμ τα ανταλλαξαμε πολυ ωρα μετα τις προσβολες του κυριου.

Απορριπτεται η ενσταση Κυριε Δικηγορε.

Την επομένη ο νεόκοπος Γ.Δ. μου έστειλε πιμι στο οποιο εξίσωνε πλήρως τά δυο μηνύματα .Τοτε κατάλαβα ότι υπήρχε προγραφή εναντίον μου-γεγονός γνωστό άλλως τε σε πολλά μέλη του φόρουμ μιας και θεωρούμαι ´αντιπολίτευση´.
Απάντησα λοιπόν ότι δεν του επιτρέπω να εξισώνει τά δύο μηνύματα και συμπλήρωσα να δωσει χαιρετίσματα στα μέλη εκείνα της Δ.Ο. που επιθυμούν την ´εξαφάνισή´μου από το φόρουμ.Και ότι φυσικά με την ´συμπεριφορά ομολογιας ´που επεδιωκε´δεν θα τού πώ εάν αλλάζω γνωμη.
Δικαιώθηκα 3 μέρες μετά.
Όταν ο νεόκοπος Γ.Δ. μου τηλεφωνησε μου ανέφερε ότι κατόπιν poll απεφασίσθη η απαγόρευσις εισόδου μου…
Μου είπε ότι ΑΦΟΡΜΗ υπήρξε το σχόλιο μου στον κυριο Μπέλλο και ότι στο πιμι δεν δέχθηκα την απαιτησή του να δεχτώ το λαθος μου…
Του ανέφερα ότι η λέξη ΑΦΟΡΜΗ παραπέμπει σε εκδικητικη συμπεριφορά και ότι εάν είναι να ζητήσω συγνωμη θα την ζητήσω από τον Μπέλλο και όχι απ´αυτόν…
Τον ρώτησα επίσης να μου αναφέρει την πραγματική αιτία.
Το μονον που μου ανέφερε είναι ότι είχα μπεί στο θέμα της ´φιλανθρωπιας ´του Κ.Μελίδη και ότι είχα εκφράσει την αντιθεσή μου…Υπενθυμισα ότι δεν ημουν ο μονος και μάλιστα τον παρεπεμψα στο πόστ 179 του θεματος που αποτελεί κατ´εμέ προτροπή προς ρατσιστική βία-άλλο η προτροπή σε βία και άλλο η έκφρασις ιδεών- και παραμένει πάντα εκει και ´κοσμεί´το φόρουμ.
Αλλα δεν μπόρεσε να μου καταλογίσει…
Του ειπα επίσης ότι κακώς έσβησε την συγνωμη του κυρίου Μπέλλου απο το thread γιατί αυτό θα με διευκόλυνε να γράψω και εγώ ότι αποσύρω τους χαρακτηρισμούς.
Ο ίδιος λές και ήταν καθηγητής μου ήθελε όμως να το κάνω αυτό στο πιμι που μου έστειλε γεγονός για το οποίο διεφωνησα πλήρως.
Τον ρώτησα τέλος τι επιθυμεί από μένα και μου ζήτησε πώς εάν ξαναπροσβληθώ να γράψω απλά ότι αυτό το θεωρώ προσβολή.
Του απάντησα ότι δεσμευομαι για το καλό του φόρουμ,αλλά ότι δεν προτίθεμαι σε καμιά περίπτωση να πατήσω το τριγωνο-χαφιέ .
Μου απάντησε τότε ότι τον καλύπτει η απάντησή μου και θα εισηγηθεί να μην υπάρξει μπάν.
Αυτά συνέβησαν.

Και τώρα μερικά σχόλια σε όσα διάβασα που εγράφησαν κατά την εβδομάδα της απουσίας μου.
Ανεφερε ο Γ.Δ. ότι στο παρελθόν ειχα καποιες υπερβολικές τοποθετήσεις
Ταχει αυτά ο διάλογος..Μονον που δέχτηκα και ανάλογες υπερβολικές απαντήσεις…Δεκτές και αυτές. Παντως σε ολόκληρο το φόρουμ μπορεί να διαπιστωθεί, πώς όταν καποιος γράφει και εκφράζει αποψεις ειτε στην μουσική ειτε στις άλλες ειδικές κατηγορίες τις απόψεις του εκφράζει και πολλάκις τις εκφράζει με πάθος.Ειδικά μάλιστα στην High-end ή στους προβολείς αυτό είναι καθημερινό φαινόμενο και οι ειρωνείες δίνουν και παίρνουν ,όπως και οι υπερβολές αλλά καλώς κατά την γνωμη μου ,περαν διαγραφών ποστ δεν λαμβάνονται ακραιες αποφάσεις.
Ανέφερε επίσης ότι ο κυριος Μπέλλος προκληθηκε στο επίμαχο thread πολλές φορές.
Ψευδέστατο οσον αφορά εμένα τουλάχιστον η λέξις πολλές..
Επίσης σχολίασε ότι η απόφαση της Δ.Ο. ηταν μια ¨εκπληκτική Χρυσή Τομη´.
Αλλοιμονο.Η Απόφαση ήταν μνημείο εκδικητικότητας,μονομερειας ,εμπάθειας αλλά και προσπαθειας φιμώσεώς μου.
Απ´εκεί και πέρα ολη την εβδομάδα η αποφασις του μπαν εκαλυπτετο από έναν πέπλο μυστηρίου.
Εστέλνοντο τά επιμαχα πόστ σε οσους τά ζητούσαν ,αφηνονταν υπονουμενα περί της ¨συμπεριφοράς ´μου και άλλα τοιαύτα.Φυσικά ουδέποτε ανεφέρθη πόσοι ψήφισαν.
Αληθεια πόθεν αντλει ο νεοκοπος Γ.Δ. την εξουσία να αποφαίνεται από ένα προσωπικό p.m. στο οποιο υπήρξε μονομερής και υποκειμενικός ,ότι για όλη την φασαρία ευθυνομαι εγώ..
Ουδαμού ερώτησε δημοσίως την γνώμη μου για το συμβάν σε τονο ουδέτερο και όχι προκλητικά μονομερή…
Επίσης ενημερώθηκα από ένα μέλος πού διακρίνεται και για την εξυπνάδα του αλλά και για την ικανότητα κατανοήσεως ,ότι εζητησε και έλαβε τά δύο επιμαχα πόστ τα οποία καί τού απεστάλησαν το μέν του κυρίου Μπέλλου ´καθαρό´και το δικό μου με bold….
Πολλοι γνωρίζουν ότι ουδέποτε χρησιμοποιώ bold..
Φαινεται ότι ο νεόκοπος Γ.Δ. για να δημιουργήσει εντυπώσεις υπογράμισε τις επίμαχες δικές μου φράσεις…Οποια αντικειμενικότης.Οποία δημοκρατική αντίληψις…
Οποία αντικειμενική στάσις..Η αγωνία να αποδειχτεί μια λανθασμένη αποφασις ως σωστή, ακόμα και χρησιμοποιώντας μεθόδους,που δεν θαθελα να τις χαρακτηρίσω.
Είπε ο άνθρωπος ότι τα μέλη θα στραφούν στα υπογραμισμένα και τάστελνε με bold.
Εξ´όλων των ανωτέρω συμπεραίνω ότι μού την είχαν κανονικά ´στημένη´επειδή ο λόγος μου ενοχλεί ορισμενους.
Ταυτόχρονα βεβαια επανειλημένα έχω αποδείξει το ενδιαφέρον μου για τον χώρο και με την συμμετοχή μου,αλλά και με το ότι σε πολύ δύσκολες εποχές ήμουν ποικιλοτρόπως παρών…
Δεν υπήρξα βεβαια ποτέ ´οπαδός´.Ειχα την γνωμη μου πάντα την οποία εξέθετα δημοσίως ,επωνύμως και ποτέ πλαγίως.

Υποχρεούμαι επίσης να σχολιάσω μερικά λεχθέντα από τον διαχειριστή κυριο Dippie.
Αναφέρει μεταξύ άλλων σχόλια περί επάρσεως περί επιδείξεως γνωσεων ,περί επιβολής απόψεων κ.λ.π.
Επίσης προσπαθεί να νουθετήσει ολόκληρο το φόρουμ σαν να είμαστε παράρτημα της ´Ζωής´ή του ´Σωτήρος´.H αλλοιώς με παραινέσεις τύπου ´Σεμνοτης και Ταπεινότης´
Κατ´αρχήν δεν μπορεί να γνωρίζει το επίπεδο γνωσεων οιουδήποτε μέλους όπως και το ποσοστό που καταθέτει στο φόρουμ.Η επίσης το πώς βοηθά με σταθερή προθυμία οποιοδήποτε άλλο μελος ενδιαφερεται για να μοιραστεί τις οποιες γνώσεις.
Δευτερον θυμίζω ότι το φόρουμ κινδύνεψε να διωχθεί νομικά από άλλο φόρουμ επειδή επεδείχθη έπαρσις και παρετέθησαν μη στοιχειοθετημένες κατηγορίες εναντίον του άλλου φόρουμ πρό μηνών και η στάσις αυτή δημιούργησε μεγάλη κρίση στο κλάμπ μας.
Τρίτον ο ίδιος προσπάθησε να επιβάλλει την άποψή του σε thread που ανοιξε για το Ελληνικό Τραγούδι με τρόπο πού ήταν απολύτως επιθετικός προς οιονδήποτε δεν αρέσκεται σε αυτό..Δεν το αναφέρω επικριτικά αλλά επειδή ορισμένοι εμφανίζονται με τον μανδύα της ´Μητέρας Τερέζας´.Σημειώνω,παρά ταύτα οτι εκτιμώ ιδιαιτέρως την δραστηριοτητα που δείχνει στην κατηγορία του και το πώς την κινεί..
Με άλλα λογια ο καθείς και ανάλογα με το στυλ γραφής του προσπαθεί να εκφράσει τις απόψεις του στα θεματα που συμμετέχει…
Αρα η έννοια της ´επιβολής´χρησιμοποιείται κατά το δοκούν και όπως βολευει.
Ακομα και η διαφωνία για ένα πέναλτυ μπορεί να θεωρηθεί ´επιβολή γνωμης´.
Ας μην αναφερθουμε στα ηχητικά συστήματα και στα καλωδια καλύτερα, οπου εκεί η ´επιβολή γνωμης´είναι μονιμη.Και καλώς υπό μια έννοια.

Με όλα τα ανωτέρω λοιπόν θεωρώ ότι η απόφασις απαγορευσεως εισόδου μου στο φορουμ υπήρξε προκλητικά μονομερής,εκδικητική,υποκειμενική και κύρια ΑΙΤΙΑ είχε ότι κάποιοι θα ήθελαν να σταματήσω να γράφω.Και φυσικά ουδείς κανονισμός ετηρήθη,μια και ξαφνικά κάποιοι ηρασθησαν τους κανονισμούς .
Επίσης θεωρώ την στάση του νεόκοπου Γ.Δ. εντελώς διαστρεβλωτική της πραγματικότητας,και στα όρια της συκοφαντίας.Υποθέτω πάντως ότι αναγκάσθηκε να φέρει το βάρος των αποδείξεων ´ενοχής´μου μόνος του σχεδόν..
Η πατροκτονία ,ιστορικά ,-δηλαδή ο ´φόνος´ του μεγαλύτερου και εμπειρότερου από τον μικρότερο-αποτελεί μία μέθοδο ωριμάνσεως του νεαροτέρου,δια της αμφισβητήσεως του μεγαλυτέρου .Αυτή είναι η θετική εκδοχή…Η αρνητική είναι η επαναφορά ,ως φάρσα του Μυθου των Ατρειδών…
Εδώ συνέβη το δευτερο…
Επίσης τώρα τελευταία πολύς λόγος γινεται για την ´ποιότητα´.Λες και είναι μια κακή κουβέντα την οποια απαγορευεται να επικαλειται κανείς για χάρη του ´μέσου όρου´.
Ξεχνανε ορισμενοι ότι ακόμα και όσοι ψάχνουν την ποιότητα αναμειγνυονται σε διαφορα θεματα χιουμοριστικά αθλητικά και άλλα που δεν είναι καλά και σώνει ´ποιοτικά´.Και περνανε μια χαρά .Και αυτό τόχουν αποδειξει ποικιλοτρόπως.Ουτε στις παρεες τους συζητάνε μονον ποιοτικα θεματα.Οπότε η εκ του πονηρού προσπαθεια να χαρακτηριστούν ´ελιτιστές´είναι απαράδεκτη.
Το ιδιο γινεται με την λεξη ´ειρωνεία´.
Οποτε κάποιος δεν βολευεται φωνάζει ότι τον ´ειρωνευονται´.Κυρίως αυτό το κάνουν ορισμενοι ´κρατούντες´
Ας ξεκαθαριστεί τι σημαινει ´είρων´και τι ´σκωπτικός´και το ξανασυζητάμε.
Τέλος μετά λύπης μου διεπίστωσα πώς ορισμένοι νεοσσοί φερθηκαν σαν τά παιδιά εκείνα πού ´κάρφωναν´τους γονείς τους επί Μαοϊκής Πολιτιστικής Επανάστασης..
Φορεσαν τα ´κοκκινα μαντηλια´της εξουσίας στον λαιμό και ξαφνικά άλλαξαν.
Κρίμα διότι είχαν λάβει την μεγίστη βοηθεια και συμπαράσταση σε δύσκολη κατηγορία.Οπότε ας βγάλουν πρώτα τά ´κόκκινα μαντηλάκια´και μετά ας μας παραθέτουν ρητά…
Αυτό που ειλικρινά φρονώ λοιπόν είναι πώς ορισμένοι δεν επιθυμούν κάν την ιδρυση του Σωματείου.
Προτιμούν την παρούσα κατάσταση για να εχουν και το μαχαιρι και το πεπονι.
Επομένως συντάσσομαι πλήρως με την έκκληση του Δ.Παναγιωτίδη για συμμετοχή ωρίμων ,εμπείρων αλλά και ενθουσιωδών μελών στο Σωματείο..
Αυτή είναι η μοναδική ελπίδα του club.Για να υπάρξουν ουσιώδεις αλλαγές σε όλα τά επίπεδα.
Διαφορετικά κάποιοι θα περηφανευονται για τον αριθμό εγγεγραμένων μελών αλλά η ψυχή του club δεν θα υπάρχει.Γιατί ορισμένοι φανατικοί θα αρχίσουν να πατάνε τά ´κουμπιά´ανεξέλεγκτα…
Υ.Γ.1
Οι αναφορές μου στον κυριο Μπέλλο δεν θαθελα να θεωρηθούν ως νεος κύκλος αντιπαραθεσεων μεταξύ μας…Απλα ηταν αναγκαιες για την εξιστόρηρη των γεγονότων. .Εξυπακούεται ότι αποσύρω τις φράσεις που τον ενόχλησαν.Θα τοχα κανει ενωριτερα εάν το κειμενο του εμενε σε δημοσια θεα.Ομως καποιοι ηθελαν να καταθεσω ´ομολογια ´σε αυτούς για να κάνουν επιδειξη δύναμης..Αλλά απευθυνομαι μονο σε αυτόν .Και όχι σε αυτούς πού ´σαν ετοιμοι από καιρό´με απέκλεισαν ,με ΑΦΟΡΜΗ ,όπως ανεφεραν αυτή την διαμαχη.
Υ.Γ.2
Για τον μοναδικό καυγά πού έχω πραγματικά μετανοιώσει είναι ένας παλιος καυγάς με τον Παναγιωτίδη σχετικά με θεματα της μουσικής κατηγορίας.Ο Ντόκ είναι άλλου παππά ευαγγέλιο.Ιδιου με του δικού μου παππά…
Υ.Γ.3
Από καιρό έχω αποσύρει από το προφίλ μου την επαγγελματική μου ιδιοτητα επειδή και παλαιότερα ειχα δεχτεί ανάλογη επίθεση.
Δηλώνω πάντως σαφώς ότι δεν θα δεχτώ,όπως και κάθε εργαζομενος ,υποθετω,καμιά νέα προσβολή επ´αυτής,με ότι αυτό συνεπάγεται.
Τέλος εάν κάποιοι επιχειρήσουν να με ξανααποκλείσουν παρακαλώ να με ενημερώσουν εκ των προτέρων γιατί θα ήθελα να μάζεψω και την ´πραμάτειά μου´.
Εννοώ τά πρωτότυπα κείμενα και όχι copy-paste-μην ανοιγουμε πληγές τώρα-,που κανονικά είναι ποινικό αδίκημα,από την μουσική κατηγορία.
Με αυτό δεν υπονοώ ότι δεν επιθυμώ να υπάρχουν εδώ

Λευτέρη καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση.

1. Η "τυπική":
Ο κανονισμός μιλάει για "συνεχιζόμενες παραβάσεις των όρων χρήσης". Δεν είναι απαραίτητο να αφορούν ένα και μόνο γεγονός. Οπότε συστάσεις υπήρξαν πολλές.
Εδώ κάνεις μια ερμηνείατου κανονισμού. Η οποία μας λέει οτι ισχύει κάποιο ποιντ συστεμ συμπεριφοράς των μελών σε βάθος χρόνου; Δεν θα έπρεπε να αναφέρεται ρητά τότε στους κανονισμούς; Και τελοσπάντων εφόσον δεν αναφέρεται δεν θάπρεπε νάχει κάπου συζητηθεί η θέσπισή του; Και εφόσον ισχύει σιωπηρώς και τηρούνται "αρχεία" κατά την κρίση των κρινόντων, δεν θάπρεπε και ο χρήστης να γνωρίζει πόσους βαθμούς ποινής έχει "μαζέψει" για να ξέρει και τι γίνεται; Οι βαθμοί ισχύουν σε τι βάθος χρόνου; Πότε μηδενίζονται;

2. Η "ερμηνευτική":
Οι συστάσεις έχουν σκοπό να υπενθυμίσουν στο μέλος τους όρους χρήσης. Όταν ένα μέλος έχει υπόψη του τον συγκεκριμένο κανονισμό και τον παραβαίνει συνειδητά, οι συστάσεις αρχίζουν να χάνουν το νόημά τους.
Όταν κάποιος είναι εν θερμώ, πιθανόν να πεί και κάτι που αντιβαίνει στους κανονισμούς. Το "συνειδητά" ψιλοξεχειλώνει. Αλλά σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει κατα τη γνώμη μου να υπάρξει θέσπιση ενιαίας φόρμας "επίπληξης" ή ακόμη πιο κομψά "σύστασης" .Θα αποστέλεται στον παραβάτη και συνάμα θα κοινοποιείται στο φόρουμ. Τόκανε νομίζω χθές-προχθές ο send στην εκτός και μου άρεσε: "Κύριοι σβήστηκε ένα μήνυμα και στον συντάκτη του απεστάλη ήδη η πρώτη σύσταση". Καθαρά και ξάστερα για όλους :Διαχείριση και χρήστες

3. Η "ουσιαστική":
Οι συστάσεις χάνουν εντελώς το νόημά τους όταν το συγκεκριμένο μέλος αποτελεί μέρος της ιστορίας αυτού του τόπου, έχει επανειλημμένως υποστηρίξει τον συγκεκριμένο κανονισμό, αλλά παρ' όλα αυτά, υποστηρίζει ότι δεν ισχύει για τον ίδιο επειδή και η άλλη πλευρά αντέδρασε αντίστοιχα.
Συγχώρεσέ με, δεν μπορώ να γνωρίζω τι συζητήθηκε, δεν μπορώ να πάρω θέση

Και κάτι ακόμη: Σε κάποια flames που πήγαν να δημιουργηθούν σε νήματα,φάνηκε να υπάρχει μια καινούργια "γραμμή" αντιμετώπισης: "Λύστε την παρεξήγηση με p.m. ή τηλεφωνικά και αφήστε τους άλλους να συζητήσουν". Θεσμοθετημένα η επικοινωνία των μελών του φόρουμ γίνεται είτε μέσα απο τα νήματα, είτε μέσω p.m. Το τηλέφωνο δεν ισχύει.
Παρακαλώ να ληφθεί υπόψη την επόμενη φορά

Γράφω,χωρίς να έχω διαβάσει τις απαντήσεις του Σπύρου.

Σπύρο δεν αναφέρομαι στο pm σου με τον Λευτέρη.

Ζητάω τα pm έχοντας "πιαστεί" από αυτά που έγραψε ο kosh σε κάποιο post-δεν θυμάμαι το νήμα-λέγοντας ότι αντάλλαξε με τον Μπέλλο άσχημα ή κάπως έτσι pm.

Το αν ήταν "πριν" ή "μετά" kosh,εσύ το γνωρίζεις καλύτερα και αφού γράφεις "μετά" και ο Μπέλλος δεν το αντικρούει,δεν έχω λόγο να μην σε πιστέψω.

-Δεν έχει "κυκλοφορήσει" κανένα pm.
-O "καιγόμενος" δεν ήταν "μέρος της ομορφιάς που έγινε" κύριε Λυμπερόπουλε.Για την ακρίβεια,δεν πήρα χαμπάρι.

-Δεν έχω κανένα πρόβλημα να δημοσιεύσω τα pm μου αφού δεν ντρέπομαι για κανένα από αυτά,είτε αυτά είναι εισερχόμενα είτε εξερχόμενα.
Αν θέλω να βρίσω κάποιον,θα το κάνω δημόσια και ας μπαναριστώ στη συνέχεια...

Γράφω,χωρίς να έχω διαβάσει τις απαντήσεις του Σπύρου.

Σπύρο δεν αναφέρομαι στο pm σου με τον Λευτέρη.

Ζητάω τα pm έχοντας "πιαστεί" από αυτά που έγραψε ο kosh σε κάποιο post-δεν θυμάμαι το νήμα-λέγοντας ότι αντάλλαξε με τον Μπέλλο άσχημα ή κάπως έτσι pm.

Το αν ήταν "πριν" ή "μετά" kosh,εσύ το γνωρίζεις καλύτερα και αφού γράφεις "μετά" και ο Μπέλλος δεν το αντικρούει,δεν έχω λόγο να μην σε πιστέψω.

-Δεν έχει "κυκλοφορήσει" κανένα pm.
-O "καιγόμενος" δεν ήταν "μέρος της ομορφιάς που έγινε" κύριε Λυμπερόπουλε.Για την ακρίβεια,δεν πήρα χαμπάρι.

-Δεν έχω κανένα πρόβλημα να δημοσιεύσω τα pm μου αφού δεν ντρέπομαι για κανένα από αυτά,είτε αυτά είναι εισερχόμενα είτε εξερχόμενα.
Αν θέλω να βρίσω κάποιον,θα το κάνω δημόσια και ας μπαναριστώ στη συνέχεια...

Σε διαβεβαιώ οτι με τον κυριο Μπέλλο δεν ειχα ανταλλαγή p.m.Θα στο επιβεβαιώσει και ο ίδιος.
Οπως ειμαι αντιθετος και με το τριγωνο-χαφιέ..
Οτι γράφω το γράφω δημοσίως με το ανάλογο κόστος ή και εκδικητική συμπεριφορά..

Γεμίσαμε μπαλώματα όλη τη βδομάδα τελικά:fahne90:
Φούσκες μάλλον, καμιά καθαρή κουβέντα....

Last edited:

1. Η "τυπική":

2. Η "ερμηνευτική":

3. Η "ουσιαστική":

Αυτό είναι συγκλονιστικό.Το όλον
Μπουρδούκλωμα μέχρις τελικής πτώσεως και ότι βγεί....
Το 2 ερμηνευεται κατα το δοκούν (το συνειδητά δηλαδή),οπότε αφού αποφασίζει ο κλειδοκράτωρ ακυρούται,το 3 διαψευδει το ίδιο το μπάν(η λέξις αντίστοιχα) και το 1 ακόμα τίς ψάχνω...
Το 3 στηρίζεται σε ένα πί μί ήδη προκατειλημένο και προαποφασισμένο.
Και για να θεσω εγώ ενα τεταρτο...
Απο πότε δύο επίμαχα ποστς δύο ανθρώπων με ´αντίστοιχη συμπεριφορά´στελνονται στούς ενδιαφερομένους το ένα με BOLD στοιχεία και τό άλλο σκέτο???
Αυτό δεν συνιστά μονομερεια και ´επιβολή γνώμης´??
Οπως και εσκεμμένη διαστρέβλωση τής ίσης αντιμετωπίσεως???
Η ψυχολογία τής διαφήμισης έχει να πεί πολλά για τά χρωματάκια και τίς κορδελίτσες που ´τραβούν´το βλέμμα τού ´θεατή´-αναγνώστη..

Re: Απάντηση: Απορία περί Ban.......

Τέλος εάν κάποιοι επιχειρήσουν να με ξανααποκλείσουν παρακαλώ να με ενημερώσουν εκ των προτέρων γιατί θα ήθελα να μάζεψω και την ´πραμάτειά μου´.

Aκούω μερικών τα στόματα να τρέχουν σάλια απ´τη λιγούρα...
Ούτε ο Μαμαλάκης δεν σενιάρει έτσι τον ουρανίσκο ρε παιδί μου...:smile:

Καλωσήρθες πάλι Σπύρο!:ernaehrung004:
Το ανάστημα που λείπει από μερικούς το καλύπτουν με ψηλοτάκουνα συνάδοντας με το τρόπο που φέρονται...

Την επομένη ο νεόκοπος Γ.Δ. μου έστειλε πιμι στο οποιο εξίσωνε πλήρως τά δυο μηνύματα .Τοτε κατάλαβα ότι υπήρχε προγραφή εναντίον μου-γεγονός γνωστό άλλως τε σε πολλά μέλη του φόρουμ μιας και θεωρούμαι ´αντιπολίτευση´.

Εγώ είδα μπροστά μου μία σειρά προσβλητικά μηνύματα, δύο από τα οποία ήταν εντελώς απαράδεκτα. Ο ένας εκ των δύο εμπλεκομένων ντράπηκε που έπεσε σε αυτό το επίπεδο. Ο άλλος αναζήτησε - και φαίνεται πως ακόμα αναζητά - συνωμοσίες.

Όταν ο νεόκοπος Γ.Δ. μου τηλεφωνησε μου ανέφερε ότι κατόπιν poll απεφασίσθη η απαγόρευσις εισόδου μου…
Μου είπε ότι ΑΦΟΡΜΗ υπήρξε το σχόλιο μου στον κυριο Μπέλλο και ότι στο πιμι δεν δέχθηκα την απαιτησή του να δεχτώ το λαθος μου…
Του ανέφερα ότι η λέξη ΑΦΟΡΜΗ παραπέμπει σε εκδικητικη συμπεριφορά και ότι εάν είναι να ζητήσω συγνωμη θα την ζητήσω από τον Μπέλλο και όχι απ´αυτόν…
Τον ρώτησα επίσης να μου αναφέρει την πραγματική αιτία.
Το μονον που μου ανέφερε είναι ότι είχα μπεί στο θέμα της ´φιλανθρωπιας ´του Κ.Μελίδη και ότι είχα εκφράσει την αντιθεσή μου…Υπενθυμισα ότι δεν ημουν ο μονος και μάλιστα τον παρεπεμψα στο πόστ 179 του θεματος που αποτελεί κατ´εμέ προτροπή προς ρατσιστική βία-άλλο η προτροπή σε βία και άλλο η έκφρασις ιδεών- και παραμένει πάντα εκει και ´κοσμεί´το φόρουμ.
Αλλα δεν μπόρεσε να μου καταλογίσει…
Του ειπα επίσης ότι κακώς έσβησε την συγνωμη του κυρίου Μπέλλου απο το thread γιατί αυτό θα με διευκόλυνε να γράψω και εγώ ότι αποσύρω τους χαρακτηρισμούς.

Ζητώ να μου συγχωρεθούν κάποιες ανακριβείς διατυπώσεις μου κατά τη διάρκεια της συνομιλίας. Βλέπετε, δεν έχω αναγκαστεί ποτέ στο παρελθόν να κάνω κάτι αντίστοιχο, ειδικά σε άνθρωπο που θεωρώ φίλο.
Όντως αυτά που αναφέρει ο Σπύρος ειπώθηκαν στην αρχή. Προς το τέλος της κουβέντας, όμως, το καταστάλλαγμα ήταν το εξής, το οποίο έγραψα εδώ επανειλημμένα:
Ο Σπύρος υποστήριξε ότι όταν προσβάλλεται έχει το δικαίωμα να απαντά ανάλογα (ή περίπου). Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι αυτό το πράγμα είναι -και πρέπει να είναι- εκτός κανονισμών. Η απάντηση οδηγεί σε κλιμάκωση και αυτό είναι πάντα αρνητικό. Πρέπει να ειδοποιούνται οι διαχειριστές για να σβήνονται οι προσβολές και το forum να συνεχίζει ομαλά την πορεία του. Θα περίμενα ένα μέλος της νοημοσύνης και της ποιότητας του Σπύρου να τα θεωρεί αυτονόητα αυτά.
Η αναφορά στο θέμα του Μελίδη και σε κάποια άλλα είχε να κάνει γενικότερα με το σεβασμό στα άλλα μέλη. Ο Σπύρος είναι ικανότατος συζητητής και αρέσκεται στο να προκαλεί την αντιπαράθεση επιχειρημάτων. Αυτό όχι μόνο επιτρέπεται, αλλά είναι επιθυμητό. Κάποιες φορές, όμως, ειδικά τελευταία, οι τοποθετήσεις του ξεπερνούσαν τα όρια της ευγενείας (αν και όχι των κανονισμών αυτών καθαυτών), με αποτέλεσμα πολλά μέλη να παραπονιούνται.
Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι πράξεις της Δ.Ο. έχουν, μεταξύ άλλων, σκοπό ένα δημιουργικό και ευχάριστο κλίμα. Με διάφορους, άμεσους ή πλάγιους, επίσημους ή ανεπίσημους τρόπους, προσπαθούμε να περάσουμε αυτό το μήνυμα. Θα μου πείτε ότι οι διαχειριστικές ενέργειες τέτοιου είδους μόνο ηρεμία δεν φέρνουν. Αν όμως από κάποιες τέτοιες κινήσεις όλοι μάθουμε κάτι παραπάνω, μακροπρόθεσμα ο σκοπός υπηρετείται. Προσωπικά, αν το καταφέρω αυτό έστω και λίγο, θα το θεωρώ επιτυχία μου, άσχετα από την προσωπική μου φθορά στα μάτια των φίλων μου.
Αυτή είναι και η απάντησή μου περί εκδικητικής συμπεριφοράς. Το είπα στο Σπύρο και μου απάντησε ότι το ξέρει καλά, πως εγώ εκτιμώ την παρουσία του όσο λίγοι και από την προσφορά του προς το avclub εγώ πήρα - και παίρνω - πολλά. Το να μου καταλογίσει οποιοσδήποτε εμπάθεια το θεωρώ προσωπική προσβολή. Καμία ικανοποίηση, φίλοι μου. Αυτή, όπως είπα, ίσως έρθει αργότερα, αν βγει κάτι θετικό από όλα αυτά.

Ανέφερε επίσης ότι ο κυριος Μπέλλος προκληθηκε στο επίμαχο thread πολλές φορές.
Ψευδέστατο οσον αφορά εμένα τουλάχιστον η λέξις πολλές..

Θα ήταν ψευδέστατο, αν είχα αναφερθεί σε εσένα. Σαφώς και δεν ξεκίνησε από εσένα η ιστορία.

Αληθεια πόθεν αντλει ο νεοκοπος Γ.Δ. την εξουσία να αποφαίνεται από ένα προσωπικό p.m. στο οποιο υπήρξε μονομερής και υποκειμενικός ,ότι για όλη την φασαρία ευθυνομαι εγώ..
Ουδαμού ερώτησε δημοσίως την γνώμη μου για το συμβάν σε τονο ουδέτερο και όχι προκλητικά μονομερή…

Επίσης, ποτέ δεν αποφάνθηκα ότι ευθύνεσαι εσύ. Εσύ όμως μου υποστήριξες την ατυχή αυτή στάση σου, οδηγώντας με στο συμπέρασμα ότι στο μέλλον θα υπάρξουν αντίστοιχα γεγονότα. Ποτέ δεν εξέλαβα το ρόλο μου ως "τιμωρό". Και ως άνθρωπος, και ως διαχειριστής, συγχωρώ εύκολα οτιδήποτε συνέβη στο παρελθόν. Οι κινήσεις μου έχουν πάντα γνώμονα να αποτρέψουν τα προβλήματα του μέλλοντος.

Επίσης ενημερώθηκα από ένα μέλος πού διακρίνεται και για την εξυπνάδα του αλλά και για την ικανότητα κατανοήσεως ,ότι εζητησε και έλαβε τά δύο επιμαχα πόστ τα οποία καί τού απεστάλησαν το μέν του κυρίου Μπέλλου ´καθαρό´και το δικό μου με bold….
Πολλοι γνωρίζουν ότι ουδέποτε χρησιμοποιώ bold..

Μάλλον το συγκεκριμένο μέλος δεν πρόσεξε την πρώτη πρόταση του σχετικού pm, την οποία μπορούν να επιβεβαιώσουν όλα τα μέλη που το έλαβαν: "Σημειώνω με bold κάποια σημεία στο τελευταίο μήνυμα του Σπύρου." Τα οποία, κατά την κρίση μου όχι μόνο δεν ήταν κόσμια, αλλά ήταν εντελώς απαράδεκτα, ειδικά για έναν άνθρωπο σαν εσένα. Έμεινα με ανοιχτό το στόμα όταν άκουσα ότι "πρέπει" να απαντήσεις έτσι.
Επίσης, δεν εστάλησαν μόνο δύο μηνύματα. Εστάλησαν όλα τα σβησμένα, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του Kosh.

Ίσως δεν έχει ξεκαθαριστεί κάτι:
Έστειλα κάποια pm σε όσους ενδιαφέρθηκαν με τα σβησμένα μηνύματα και αντάλλαξα κάποια pm με κάποια μέλη (ευχαριστώ για την νηφαλιότητα και την κατανόησή τους) σχετικά με το θέμα. Ούτε έλαβα, ούτε μετέφερα pm μεταξύ άλλων μελών.