Απορία περί Ban.......

........

Επίσης, ποτέ δεν αποφάνθηκα ότι ευθύνεσαι εσύ. Εσύ όμως μου υποστήριξες την ατυχή αυτή στάση σου, οδηγώντας με στο συμπέρασμα ότι στο μέλλον θα υπάρξουν αντίστοιχα γεγονότα. Ποτέ δεν εξέλαβα το ρόλο μου ως "τιμωρό". Και ως άνθρωπος, και ως διαχειριστής, συγχωρώ εύκολα οτιδήποτε συνέβη στο παρελθόν. Οι κινήσεις μου έχουν πάντα γνώμονα να αποτρέψουν τα προβλήματα του μέλλοντος.

...........

Ενα πραγμα θα σου πω, κατω απο το ιδιο πνευμα και την καλη διαθεση που εχεις.

Εαν ησουν τοσο ανεκτικος "περι κανονισμων" με ενα μηνυμα αντε δυο του Σουρλα και του Μπελλου, θα ειχες αποτρεψει τα "προβληματα" που αντιμετωπισες μετα και θα ειχες και το στομαχι σου στη θεση του μια βδομαδα και τωρα.
Αρκει να παιρνεις τις αποφασεις μονος σου και οχι με την επαρση που διακατεχει καποιους.
Εγω αυτο εχω καταλαβει.

Μπορεις να αναλογιστεις τι δεν θα ειχε γινει πιστευω...

Re: Απάντηση: Απορία περί Ban.......

Με διάφορους, άμεσους ή πλάγιους, επίσημους ή ανεπίσημους τρόπους, προσπαθούμε να περάσουμε αυτό το μήνυμα. Θα μου πείτε ότι οι διαχειριστικές ενέργειες τέτοιου είδους μόνο ηρεμία δεν φέρνουν. Αν όμως από κάποιες τέτοιες κινήσεις όλοι μάθουμε κάτι παραπάνω, μακροπρόθεσμα ο σκοπός υπηρετείται.

O σκοπος αγιαζει τα μεσα.Ειναι γνωστο αυτο.Χαιρομαι που εστω και μακροπροθεσμα αυτοι οι πιθανοτατα πλαγιοι και ανεπισημοι τροποι θα φερουν την ηρεμια.

Αυτή είναι και η απάντησή μου περί εκδικητικής συμπεριφοράς. Το είπα στο Σπύρο και μου απάντησε ότι το ξέρει καλά, πως εγώ εκτιμώ την παρουσία του όσο λίγοι και από την προσφορά του προς το avclub εγώ πήρα - και παίρνω - πολλά. Το να μου καταλογίσει οποιοσδήποτε εμπάθεια το θεωρώ προσωπική προσβολή. Καμία ικανοποίηση, φίλοι μου. Αυτή, όπως είπα, ίσως έρθει αργότερα, αν βγει κάτι θετικό από όλα αυτά.

Κι όπως βλέπεις, είμαστε πια τίγκα στα θετικά!
Το μόνο που έχετε καταφέρει είναι να χάσετε εντελώς την αξιοπιστία σας. Και μόνο ότι λουφάξατε ώσπου να επανέλθει ο κ. Σούρλας και να τοποθετηθεί χωρίς πρώτοι εσείς να έχετε ξεδιαλύνει πλήρως τη κατάσταση στα μάτια όλων των μελών, μαρτυρά πάρα πολλά, τα οποία είναι εύκολα πια αντιληπτά.
Και τα περί πλαγίων τρόπων και τα λοιπά, αλλού. Εδώ μόνο στα ίσια.

Ενα πραγμα θα σου πω, κατω απο το ιδιο πνευμα και την καλη διαθεση που εχεις.

Εαν ησουν τοσο ανεκτικος "περι κανονισμων" με ενα μηνυμα αντε δυο του Σουρλα και του Μπελλου, θα ειχες αποτρεψει τα "προβληματα" που αντιμετωπισες μετα και θα ειχες και το στομαχι σου στη θεση του μια βδομαδα και τωρα.
Αρκει να παιρνεις τις αποφασεις μονος σου και οχι με την επαρση που διακατεχει καποιους.
Εγω αυτο εχω καταλαβει.

Μπορεις να αναλογιστεις τι δεν θα ειχε γινει πιστευω...

Χρήστο, δεν είμαι τόσο αφελής να νομίζω ότι δεν θα δημιουργηθεί θέμα. Ανέλαβα αυτή τη θέση γνωρίζοντας ότι το στομάχι μου δεν ανακατεύεται από επικρίσεις - αντιθέτως, επιζητώ την γνώμη των μελών. Οι ειρωνείες και οι αφορισμοί μόνο μου φέρνουν αλλεργία.

Κατά την εξέλιξη αυτής της ιστορίας, διαπίστωσα και δικά μου λάθη και παραλείψεις. Αν εξακολουθώ να εμμένω στη γνώμη μου, είναι επειδή η ουσία παραμένει: Αν δεν υπήρχε κάποια διαχειριστική παρέμβαση, ο Σπύρος θα συνέχιζε να απαντά όπως απάντησε στον κάθε "επόμενο" Βαγγέλη. Και το ίδιο θα έκαναν και όσοι έβλεπαν ότι η Διαχείριση ανέχεται. Αν κάποιοι -και κυρίως ο ίδιος- κατάλαβαν ότι αυτή η συμπεριφορά δεν μπορεί να γίνει ανεκτή σε ένα δημόσιο χώρο που υπερηφανεύεται για την ποιότητά του, χαλάλι όλες οι ώρες που αφιέρωσα σε αυτήν την ιστορία και η ψυχολογική πίεση που υπέστην.

Αν πάλι το μόνο που έμεινε είναι ότι η Διαχείριση είναι εμπαθής και θέλει χειροκροτητές, προφανώς απέτυχα. Φαντάζομαι πως το Σωματείο δεν θα ανεχτεί πολλές αποτυχίες ακόμα.

Last edited:
Κατόπιν αιτήματος, διαγράφηκαν κάποια μηνύματα που περιείχαν συστάσεις και προσωπικές διαφορές. Καμία σύσταση, περάν του να παραμείνουμε στο θέμα.

Θα ήταν ψευδέστατο, αν είχα αναφερθεί σε εσένα. Σαφώς και δεν ξεκίνησε από εσένα η ιστορία.

Επίσης, ποτέ δεν αποφάνθηκα ότι ευθύνεσαι εσύ. Εσύ όμως μου υποστήριξες την ατυχή αυτή στάση σου, οδηγώντας με στο συμπέρασμα ότι στο μέλλον θα υπάρξουν αντίστοιχα γεγονότα. Ποτέ δεν εξέλαβα το ρόλο μου ως "τιμωρό". Και ως άνθρωπος, και ως διαχειριστής, συγχωρώ εύκολα οτιδήποτε συνέβη στο παρελθόν. Οι κινήσεις μου έχουν πάντα γνώμονα να αποτρέψουν τα προβλήματα του μέλλοντος.

Μάλλον το συγκεκριμένο μέλος δεν πρόσεξε την πρώτη πρόταση του σχετικού pm, την οποία μπορούν να επιβεβαιώσουν όλα τα μέλη που το έλαβαν: "Σημειώνω με bold κάποια σημεία στο τελευταίο μήνυμα του Σπύρου." Τα οποία, κατά την κρίση μου όχι μόνο δεν ήταν κόσμια, αλλά ήταν εντελώς απαράδεκτα, ειδικά για έναν άνθρωπο σαν εσένα. Έμεινα με ανοιχτό το στόμα όταν άκουσα ότι "πρέπει" να απαντήσεις έτσι.
Επίσης, δεν εστάλησαν μόνο δύο μηνύματα. Εστάλησαν όλα τα σβησμένα, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του Kosh.

Επειδή λοιπόν δεν σταματάς να λές αυτά πού βολευουν σέ προκαλώ να βγάλεις επιτελους αυτά τά φοβερά μηνύματα .
Το δικό μου και τού Μπέλλου..
Καθώς και την προηγηθεισα κουβέντα.
Εάν έμεινες με ανοικτό το στόμα πρόβλημά σου...
Εάν μάλιστα δεν αισθανθηκες το παραμικρό οταν διάβασες την συκοφαντική επίθεση εναντιον της δουλειάς μου τών πελατών μου και τής προσωπικότητάς μου προφανώς έχει χαθεί η μπάλλα..
Μα αυτό ειπα και εγω.
Οτι σημειωσες με BOLD το δικό μου μηνυμα μόνον,σε οσους το ζήτησαν.
Προφανώς θεωρείς ´ηλίθια ´τά μέλη που στο ζήτησαν και ήθελες να τα κατευθύνεις για να δουν τον ´κακό´.Αυτό ειναι προσβολή κύριε Γ.Δ.
Και μετά μιλάς για αντικειμενικότητα.
Μπά επίδειξη δύναμης προσπάθησες να κάνεις,αλλά στην πορεία κάπως χάλασε η συνταγή..

Θα ήταν ψευδέστατο, αν είχα αναφερθεί σε εσένα. Σαφώς και δεν ξεκίνησε από εσένα η ιστορία.

Αυτό που υποστηρίζω και υποστήριξα σέ όλους τούς τόνους και ΜΟΝΟΝ αυτό ήταν οτι δεν θα επιτρέψω στο μέλλον σε οποιονδήποτε να θίγει την επαγγελματική μου υπόληψη με αλήτικο τρόπο..
Δεν εχω πρόβλημα σε άλλους χαρακτηρισμούς ,αλλά για την δουλειά μου έχω τεράστιο θέμα.
Προφανώς όσοι ψήφισαν για μπάν δεν έχουν αντίστοιχες ευαισθησίες σε θέματα εργασίας.

Χρήστο, δεν είμαι τόσο αφελής να νομίζω ότι δεν θα δημιουργηθεί θέμα. Ανέλαβα αυτή τη θέση γνωρίζοντας ότι το στομάχι μου δεν ανακατεύεται από επικρίσεις - αντιθέτως, επιζητώ την γνώμη των μελών. Οι ειρωνείες και οι αφορισμοί μόνο μου φέρνουν αλλεργία.

Κατά την εξέλιξη αυτής της ιστορίας, διαπίστωσα και δικά μου λάθη και παραλείψεις. Αν εξακολουθώ να εμμένω στη γνώμη μου, είναι επειδή η ουσία παραμένει: Αν δεν υπήρχε κάποια διαχειριστική παρέμβαση, ο Σπύρος θα συνέχιζε να απαντά όπως απάντησε στον κάθε "επόμενο" Βαγγέλη. Και το ίδιο θα έκαναν και όσοι έβλεπαν ότι η Διαχείριση ανέχεται. Αν κάποιοι -και κυρίως ο ίδιος- κατάλαβαν ότι αυτή η συμπεριφορά δεν μπορεί να γίνει ανεκτή σε ένα δημόσιο χώρο που υπερηφανεύεται για την ποιότητά του, χαλάλι όλες οι ώρες που αφιέρωσα σε αυτήν την ιστορία και η ψυχολογική πίεση που υπέστην.

Αν πάλι το μόνο που έμεινε είναι ότι η Διαχείριση είναι εμπαθής και θέλει χειροκροτητές, προφανώς απέτυχα. Φαντάζομαι πως το Σωματείο δεν θα ανεχτεί πολλές αποτυχίες ακόμα.

Βρε Λευτερη , κατανοητα ολα . Αυτες τις αντιφασεις καθε λιγο και λιγακι πως τις καταφερνεις ?? :ernaehrung004:

(για να το χαλαρωσουμε και λιγο :ernaehrung004:)

Κατά την εξέλιξη αυτής της ιστορίας, διαπίστωσα και δικά μου λάθη και παραλείψεις.

Aν δεν σε ενοχλει σε προσωπικο επιπεδο θα διευκολυνε να τα αναφερεις.

Αν εξακολουθώ να εμμένω στη γνώμη μου, είναι επειδή η ουσία παραμένει: Αν δεν υπήρχε κάποια διαχειριστική παρέμβαση, ο Σπύρος θα συνέχιζε να απαντά όπως απάντησε στον κάθε "επόμενο" Βαγγέλη. Και το ίδιο θα έκαναν και όσοι έβλεπαν ότι η Διαχείριση ανέχεται. Αν κάποιοι -και κυρίως ο ίδιος- κατάλαβαν ότι αυτή η συμπεριφορά δεν μπορεί να γίνει ανεκτή σε ένα δημόσιο χώρο που υπερηφανεύεται για την ποιότητά του, χαλάλι όλες οι ώρες που αφιέρωσα σε αυτήν την ιστορία και η ψυχολογική πίεση που υπέστην.

Τι σε κανει να πιστευεις οτι ο Σπυρος η ο καθε Σπυρος αν προσβληθει στο βαθμο αυτο δεν θα το επαναλαβει?
Γιατι ειδικα για μελη που εχουν το ονοματεπωνυμο τους στην μοστρα αυτο ειναι επισφαλες.
Δημοσιες τοποθετησεις περι της επαγγελματικης τους αποτελεσματικοτητας δεν συνιστα και οτι πιο κολακευτικο.
Αν δεν ηταν ο Σπυρος αυτος που ειναι το ζητημα σηκωνε μυνησεις .

Αντι να προστατευσετε αυτην την εξελιξη διαγραφοντας τα μυνηματα και να κανετε συστασεις προβηκατε σε παραδειγματικη τιμωρια του ενος εκ των 3 εμπλεκομενων.

Αυτη η εξαιρεση Λευτερη ειναι που προκαλει τα ερωτηματικα και βλεπουμε σεναρια συνομωσιας ......τιποτα αλλο.

Και αγαπητέ Λευτέρη όσο και να σού φαίνεται παράξενο,θεωρώ οτι δυστυχώς μπήκες μπροστά σε κάτι που δέν σού αναλογούσε καθ´ολοκληρίαν.
Αλλά είπαμε.
Κάποιοι δεν θέλουν να υπάρξει Σωματείο και εξέλιξη τού χώρου.Δεν ανήκεις σε αυτούς αλλά προφανώς παρασύρθηκες σε μιά ανώφελη επίδειξη δύναμης.
Και βέβαια θα είχε ενδιαφέρον να μπορούσε κάποιος να πληροφορηθεί έστω και με πιμι(μιας και ειναι της μοδας)την συλλογικότητα τής απόφασης που πήρες αλλά και το πόσοι και πώς συμμετείχαν...
Αυτό θα αποδείκνυε επίσης πολλά.
Αλλά είπαμε η ´Πατροκτονία´είναι ελκυστική χωρίς να λογίζονται οι μετέπειτα συνέπειες..

Κώστα, το θέμα της δημόσιας ανακοίνωσης ή μη χωράει μεγάλη συζήτηση. Γιατί να γίνει ανάλυση "στα μάτια όλων των μελών"; Γιατί είτε η μία είτε η άλλη πλευρά να εκτεθεί τόσο άσχημα; Αν φταίει η Διαχείριση, θα κριθεί. Αν φταίει το μέλος, γιατί να το διαπομπεύσουμε; Γιατί να δώσουμε λαβές σε τρίτους για τα "άπλυτά" μας;

Βρε Λευτερη , κατανοητα ολα . Αυτες τις αντιφασεις καθε λιγο και λιγακι πως τις καταφερνεις ?? :ernaehrung004:

(για να το χαλαρωσουμε και λιγο :ernaehrung004:)

Χρήστο, αν δεις την επόμενη πρόταση από αυτην που έκανες bold, θα καταλάβεις. Δεν είχα κανένα πρόβλημα με αυτούς που με αντιμετώπισαν σαν άνθρωπο που δέχεται να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Αλλά τα ειρωνικά και αφοριστικά τσαλαπατήματα των τοποθετήσεών μου -που συνεχίζονται- δεν πάνε εύκολα κάτω.

Χρήστο, αν δεις την επόμενη πρόταση από αυτην που έκανες bold, θα καταλάβεις. Δεν είχα κανένα πρόβλημα με αυτούς που με αντιμετώπισαν σαν άνθρωπο που δέχεται να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Αλλά τα ειρωνικά και αφοριστικά τσαλαπατήματα των τοποθετήσεών μου -που συνεχίζονται- δεν πάνε εύκολα κάτω.

Κι εμενα δεν μου παει κατω που "20-30 διαχειριστες εφτυσαν αιμα" για το φορουμ κατα τον προεδρο, αλλα δεν κανω ετσι.....

Κώστα, το θέμα της δημόσιας ανακοίνωσης ή μη χωράει μεγάλη συζήτηση. Γιατί να γίνει ανάλυση "στα μάτια όλων των μελών"; Γιατί είτε η μία είτε η άλλη πλευρά να εκτεθεί τόσο άσχημα; Αν φταίει η Διαχείριση, θα κριθεί. Αν φταίει το μέλος, γιατί να το διαπομπεύσουμε; Γιατί να δώσουμε λαβές σε τρίτους για τα "άπλυτά" μας;

Γιατί αλλιώς εκτείθεστε οι ίδιοι εκτός αν δεν σας νοιάζει.
(για περισσότερα βλ. τελευταία φράση υπογραφής Browser).

Στη τελική, πως μένει ατιμώρητος αυτός που δυσφημεί απροκάλυπτα την επαγγελματική ιδιότητα άλλου μέλους και τιμωρείται ο θιγόμενος?
Ίσως να θέλατε να αφήσετε πίσω σας "έργο", σώνει και καλά... ο νοών νοείτω.

Όσο δεν τηρείτε το "στα ίσια", παραμένετε ύποπτοι ενώπιον πάντων. Μπορεί να θέλει λίγα άντερα ακόμα. Βρείτε τα.

Kαλημέρα.
Δεν θα πω ποια ήταν η θέση μου στο συγκεκριμένο θέμα γιατί δεν έχει κανένα νόημα.
Απλά πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο lepton δεν αποφασίζει μόνος του.
Το ότι το βάρος μίας απόφασης άδικης ή μη δεν πέφτει μόνο πάνω του αλλά στην πλειοψηφία της Δ.Ο. πιστεύω να το καταλαβαίνετε.
Άρα και σε μένα.

Μπορεί μία απόφαση να παρθεί με πολλές αντικρουόμενες απόψεις μέσα της.
Μη τα μηδενίζουμε όλα.
Αυτό το σύστημα είναι το πιο Δημοκρατικό που υπάρχει.

Γι αυτό τονίζω ότι όσο περισσότεροι συμμετέχουν σε παρόμοιες διαδικασίες, τόσο λιγότερα πιθανά λάθη ή περισσότερα σωστά θα γίνονται.

Και κάτι άλλο που δεν αφορά μόνο το ban του Σπύρου.
Όλες αυτές οι αποφάσεις εδώ και πολύ καιρό, δεν παίρνονται αβασάνιστα.
Και δεν είναι το πιο ευχάριστο πράγμα για κανέναν.

Δεν θα σχολιάσω χειρισμούς (που σίγουρα κάνουμε και λάθη) και χωρίς να θέλω να μπω ανάμεσα στο διάλογο Σπύρου -lepton αυτό που πρέπει να πω με απόλυτη βεβαιότητα είναι πως ο lepton έχει στεναχωρηθεί περισσότερο από όλους μας με αυτό που έγινε.
Δεν έχω μιλήσει μαζί του αλλά είμαι βέβαιος. Ο θεός ο ίδιος δεν μου αλλάζει την άποψη αυτή.

Επειδή ξέρω και καταλαβαίνω απόλυτα την ψιλοπίκρα του Σπύρου ,θέλω να δηλώσω πως του έχω μεγάλη εμπιστοσύνη και πολύ σύντομα είμαι επίσης βέβαιος ότι θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Για όλους μας αυτά είναι μαθήματα.

Kαλημέρα.
Δεν θα πω ποια ήταν η θέση μου στο συγκεκριμένο θέμα γιατί δεν έχει κανένα νόημα.
Το ότι το βάρος μίας απόφασης άδικης ή μη δεν πέφτει μόνο πάνω του αλλά στην πλειοψηφία της Δ.Ο. πιστεύω να το καταλαβαίνετε.
Άρα και σε μένα.

Δημητρη καλημερα και σε σενα.

Το οτι δεν αποφασιζει ο Λευτερης μονος του φυσικα ειναι κατανοητο.

Αρα οι δηλωσεις περι κακης αποφασης φυσικα και βαρυνουν την πλειοψηφια της ΔΟ.
Αλλα σε ηθικο επιπεδο οχι γι'αυτους που αποφασισαν κατα αλλα γι'αυτους που αποφασισαν υπερ.
Γιατι αν το μπαν ειχε επιβληθει σε εμενα και τον Μπελλο δεν θα ειχε γινει τοσος σαματας εκτος απο καποιους πιο "ευαισθητους" φιλους ισως.
Στην περιπτωση του Σπυρου ομως που οι τοποθετησεις του εχουν κατ'εξακολουθηση ενοχλησει και προκληθηκε σε απιστευτο βαθμο για να απαντησει ετσι ειναι ενα θεμα που συνεχιζει να μας βαζει σε σκεψεις οτι κατι αλλο επαιξε ρολο και οχι το γεγονος αυτο.

Και οπως ειπα και νωριτερα η αναδρομικη τιμωρια και η θυμηση παλαιων συμπεριφορων για συγκεκριμενα ατομα ειναι οτι πιο ασχημο για τα νεα παιδια που ξεκινησαν το εργο τους στην ΔΟ.

Kαλημέρα.
Άρα και σε μένα.

Μπορεί μία απόφαση να παρθεί με πολλές αντικρουόμενες απόψεις μέσα της.
Μη τα μηδενίζουμε όλα.
Αυτό το σύστημα είναι το πιο Δημοκρατικό που υπάρχει.

Γι αυτό τονίζω ότι όσο περισσότεροι συμμετέχουν σε παρόμοιες διαδικασίες, τόσο λιγότερα πιθανά λάθη ή περισσότερα σωστά θα γίνονται.

Και κάτι άλλο που δεν αφορά μόνο το ban του Σπύρου.
Όλες αυτές οι αποφάσεις εδώ και πολύ καιρό, δεν παίρνονται αβασάνιστα.
Και δεν είναι το πιο ευχάριστο πράγμα για κανέναν.

Δεν θα σχολιάσω χειρισμούς (που σίγουρα κάνουμε και λάθη) και χωρίς να θέλω να μπω ανάμεσα στο διάλογο Σπύρου -lepton αυτό που πρέπει να πω με απόλυτη βεβαιότητα είναι πως ο lepton έχει στεναχωρηθεί περισσότερο από όλους μας με αυτό που έγινε.
Δεν έχω μιλήσει μαζί του αλλά είμαι βέβαιος. Ο θεός ο ίδιος δεν μου αλλάζει την άποψη αυτή.

Επειδή ξέρω και καταλαβαίνω απόλυτα την ψιλοπίκρα του Σπύρου ,θέλω να δηλώσω πως του έχω μεγάλη εμπιστοσύνη και πολύ σύντομα είμαι επίσης βέβαιος ότι θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Τζίμη δεκτό εκ μέρους σου.
Ελπίζω μόνον να μήν δοθεί συνέχεια από ´γνωστούς άγνωστους´γιατί εκεί όντως θα έχουμε σημαντικό πρόβλημα.
Μικρά παιδιά δεν είμαστε και καταλαβαινόμαστε.
Αλλά θα σέ παρακαλούσα να επιταχύνετε,όσοι τουλάχιστον ειλικρινά ενδιαφέρεστε-και σαφώς ανήκεις σε αυτούς-τίς διαδικασίες τού Σωματείου..
Ειναι η μοναδική λύση.

Αλλά θα σέ παρακαλούσα να επιταχύνετε,όσοι τουλάχιστον ειλικρινά ενδιαφέρεστε-και σαφώς ανήκεις σε αυτούς-τίς διαδικασίες τού Σωματείου..
Ειναι η μοναδική λύση.

Σπύρο ελπίζω πως σύντομα οι όποιες διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί. Επειδή κάποιοι (και θέλω πρός το παρόν να πιστεύω όλοι) πραγματικά ενδιαφερόμαστε, το ζητάμε με ιδιαίτερο σθένος.

Σπύρο ελπίζω πως σύντομα οι όποιες διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί. Επειδή κάποιοι (και θέλω πρός το παρόν να πιστεύω όλοι) πραγματικά ενδιαφερόμαστε, το ζητάμε με ιδιαίτερο σθένος.

Μιχάλη μαζί σου.

Γεια σου φιλε Σπυρο!!!

Καλως ορισες!!!

Μαζι σου φιλε...δεν τα παω πολυ καλα με τους κανονες αλλα ξερω οτι επι προσωπικου δεν πρεπει να χαριζεσαι σε κανενα -bye-