Παιδιά το Stihl ms 180 είναι καλό ή πρέπει να πάω στο 181? Το ίδιο ισχύει και για το 170/171. Αξίζει να δώσω κάτι παραπάνω για τους νέας γενιάς κινητήρες της Stihl? Ή τσάμπα λεφτά?
Τι να σου πω, εγώ δεν ξέρω και πολλά από πριόνια....όσο κόβει την χρησιμοποιώ, μόλις δω ότι αργεί το κόψιμο ή τέλος πάντων δεν κόβει άνετα και γρήγορα, τη τροχίζω, μόλις μου πει ο μάστορας πως δεν τροχίζεται ξανά, αγοράζω νέα αλυσίδα Stihl .
Δηλαδή μία αλυσίδα πόσους τόνους κρατάει πριν πεταχτεί ή σπάσει?
H αλυσιδα πεταγεται οταν δεν εχει υλικο να τροχιστει.
Αν προσεξετε θα δειτε οτι το καθε δοντι απο το σημειο που κοβει μεχρι το πισω μερος του μια πολυ μικρη κλιση στο σωμα και μπροστα εχει τον λεγομενο οδηγο (ενα μικρο εξωγκομα). Τροχιζεις με την αντιστοιχη της λαμας στρογγυλη λιμα βαζοντας την μπροστα απο το δοντι και φωλιαζοντας την με την κλιση του δοντιου ωστε να εχει επαφη με ολη την κοιλοτητα κατω απο το δοντι κα ιτην ακμη κοπης και καθως την σερνεις την περιστρεφεις προς τα κατω. Μετα απο μερκα τροχισματα λογικα το δοντι κονταινει και λογω της κλιση που αναφερω στην αρχη χαμηλωνει κιολας. Χαμηλωνοντας ο οδηγος μπροστα απο το δοντι βρισκει περισσοτερο ξυλο και η λαμα δεν αρπαζει. Τοτε με μια επιπεδη λιμα τραβας 2-3 λιμαρισιες και στον οδηγο καθε δοντιου.
Επειδη εχω δουλεψει πολλα χρονια επαγγελματικα να πω πως για 10 τονους δρυς δεντρα τροχιζεις 2-3 φορες τουλαχιστον (και αναλογα αν βρει χαλικακι ή αμμο πανω στην φλοιδα) ενω μια αλυσιδα φτανει και ισως ξεπερναει τους 100 τονους ξυλα (εδω μπορει να πεφτω και λιγο εξω γιατι ενω εκοβα και τροχιζα, ποτε δεν αγοραζα αλυσιδες ο ιδιος και δεν εχω ξεκαθαρη εντυπωση).
Το τροχισμα με το χερι αν ξερεις να το κανεις ειναι καλυτερο απο το μηχανικο και μια σωστα τροχισμενη αλυσιδα ειναι η μερα με την νυχτα σε σχεση με μια κακοτροχισμενη σε σημειο που δεν πιστευεις οτι το αλυσοπριονο μπορει να κοψει τοσο γρηγορα και χωρις κραδασμους.
Δηλαδη, αγοραζουμε το powersharp, καινουργια λαμα και καινουργια αλυσιδα. Ποσο?Παρα πολυ σωστα.
Εγω θα ξαναθυμισω εδω την ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ πατεντα της OREGON για τροχισμα πανω στο αλυσσοπριονο.
https://www.youtube.com/watch?v=HonJ4aMGBiA
![]()
http://www.kdtools.gr/OREGON-POWERSHARP.htmlΔηλαδη, αγοραζουμε το powersharp, καινουργια λαμα και καινουργια αλυσιδα. Ποσο?
Αλλο εσυ, εσυ κλαδευεις 500 δεντρα ετησιως απομακρυσμενος απο το πολιτισμο.Εφεδρικα.
Οτι μας κανει την ζωη ευκολοτερη προηγειται.
Εγω παντως παραγγειλα και περιμενω και δευτερο σετ για το αλλο μου αλυσοπριονο.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.