Απορίες για αλυσοπρίονο βενζίνης

Σωτηρη λογικα αυτο εξαρταται απο το τι και πως κοβεις. Αληθεια με τι τροχιζεις, αν το κανεις μονος σου;

Δεν το κάνω μόνος μου, το πάω σε ένα μάστορα της περιοχής που ασχολείται με αυτά και την τροχίζει σε ένα μηχάνημα.

Παιδιά το Stihl ms 180 είναι καλό ή πρέπει να πάω στο 181? Το ίδιο ισχύει και για το 170/171. Αξίζει να δώσω κάτι παραπάνω για τους νέας γενιάς κινητήρες της Stihl? Ή τσάμπα λεφτά?

Απάντηση: Re: Απορίες για αλυσοπρίονο βενζίνης

Παιδιά το Stihl ms 180 είναι καλό ή πρέπει να πάω στο 181? Το ίδιο ισχύει και για το 170/171. Αξίζει να δώσω κάτι παραπάνω για τους νέας γενιάς κινητήρες της Stihl? Ή τσάμπα λεφτά?

Αξιζει αρκει να μην βγαζουν προβληματα. Οποτε ενα feedback απο χρηστες και πωλητες ειναι επιθυμητο.

Έχω 6 χρόνια το 181. Κανά δυο φορές χρειάστηκε να αλλάξω το σωληνάκι της αντλίας λαδιού, και μια φορά το καπάκι του δοχείου λαδιού. Αλλά ο κινητήρας δουλεύει άψογα.

Οι 2mix της Stihl είναι οι αντίστοιχοι X-torq της Husqvarna.
Έχουν χαμηλότερη κατανάλωση (κατά 20%), αυξημένη ροπή από τις χαμηλές στροφές και μειωμένες εκπομπές ρύπων (κατά 75%) χωρίς την χρήση καταλύτη.

Και τα Stihl MS 170/180 είναι 2-MIX. Tα 171/181 γιατί να έχουν τέτοια διαφορά στην τιμή. Εσείς τι θα παίρνατε ?

Πιο στιβαρό πλαίσιο , κύλινδρο με καλύτερη απαγωγή θερμοκρασίας , νέο σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου για καλύτερη επιτάχυνση , καλύτερη αντιδόνηση.
Στα αρνητικά πιο πολύπλοκα στην επισκευή (εάν πιάνει το χέρι σου) και πιο ευπαθές το σύστημα αντιδόνησης με ελατήρια.

From m2 note with Tapatalk

Re: Απάντηση: Απορίες για αλυσοπρίονο βενζίνης

Χαιρετώ όλη την παρέα των αλυσοπρίονων
Εχω έναν εργαλείο παλιό αλλά σε καλή κατάσταση και αντιμετωπίζω προβλήματα ατροφίας κινητήρα.

Μήπως γνωρίζει κανείς τι τύπος η μάρκα εργαλείου είναι για να ψάξω για ανταλλακτικά ?

https://lh3.googleusercontent.com/S...2gTcIqsOnwkCS3pyqjXv5F9bhXb3dmAI=w640-h480-no

https://lh3.googleusercontent.com/T...IWbI7JnXH-3M-tTiuiaH3E7hiFqRCHok=w640-h480-no

Καλως τον μαστροΔημητρη!

Oleo Mac ειναι το πριονι σου!

$_86.JPG

Αντιπροσωπος ειναι ο Νικολαου!

http://www.nikolaoutools.gr/information.php?info_id=117

Και εδω θα βρεις ενα καταλογο με βασικα νουμερα ανταλλακτικων.

[url]http://www.materielmotoculture.fr/product.php?id_product=1403

[/URL]

Τι να σου πω, εγώ δεν ξέρω και πολλά από πριόνια....όσο κόβει την χρησιμοποιώ, μόλις δω ότι αργεί το κόψιμο ή τέλος πάντων δεν κόβει άνετα και γρήγορα, τη τροχίζω, μόλις μου πει ο μάστορας πως δεν τροχίζεται ξανά, αγοράζω νέα αλυσίδα Stihl .
Δηλαδή μία αλυσίδα πόσους τόνους κρατάει πριν πεταχτεί ή σπάσει?

H αλυσιδα πεταγεται οταν δεν εχει υλικο να τροχιστει.
Αν προσεξετε θα δειτε οτι το καθε δοντι απο το σημειο που κοβει μεχρι το πισω μερος του μια πολυ μικρη κλιση στο σωμα και μπροστα εχει τον λεγομενο οδηγο (ενα μικρο εξωγκομα). Τροχιζεις με την αντιστοιχη της λαμας στρογγυλη λιμα βαζοντας την μπροστα απο το δοντι και φωλιαζοντας την με την κλιση του δοντιου ωστε να εχει επαφη με ολη την κοιλοτητα κατω απο το δοντι κα ιτην ακμη κοπης και καθως την σερνεις την περιστρεφεις προς τα κατω. Μετα απο μερκα τροχισματα λογικα το δοντι κονταινει και λογω της κλιση που αναφερω στην αρχη χαμηλωνει κιολας. Χαμηλωνοντας ο οδηγος μπροστα απο το δοντι βρισκει περισσοτερο ξυλο και η λαμα δεν αρπαζει. Τοτε με μια επιπεδη λιμα τραβας 2-3 λιμαρισιες και στον οδηγο καθε δοντιου.
Επειδη εχω δουλεψει πολλα χρονια επαγγελματικα να πω πως για 10 τονους δρυς δεντρα τροχιζεις 2-3 φορες τουλαχιστον (και αναλογα αν βρει χαλικακι ή αμμο πανω στην φλοιδα) ενω μια αλυσιδα φτανει και ισως ξεπερναει τους 100 τονους ξυλα (εδω μπορει να πεφτω και λιγο εξω γιατι ενω εκοβα και τροχιζα, ποτε δεν αγοραζα αλυσιδες ο ιδιος και δεν εχω ξεκαθαρη εντυπωση).
Το τροχισμα με το χερι αν ξερεις να το κανεις ειναι καλυτερο απο το μηχανικο και μια σωστα τροχισμενη αλυσιδα ειναι η μερα με την νυχτα σε σχεση με μια κακοτροχισμενη σε σημειο που δεν πιστευεις οτι το αλυσοπριονο μπορει να κοψει τοσο γρηγορα και χωρις κραδασμους.

H αλυσιδα πεταγεται οταν δεν εχει υλικο να τροχιστει.
Αν προσεξετε θα δειτε οτι το καθε δοντι απο το σημειο που κοβει μεχρι το πισω μερος του μια πολυ μικρη κλιση στο σωμα και μπροστα εχει τον λεγομενο οδηγο (ενα μικρο εξωγκομα). Τροχιζεις με την αντιστοιχη της λαμας στρογγυλη λιμα βαζοντας την μπροστα απο το δοντι και φωλιαζοντας την με την κλιση του δοντιου ωστε να εχει επαφη με ολη την κοιλοτητα κατω απο το δοντι κα ιτην ακμη κοπης και καθως την σερνεις την περιστρεφεις προς τα κατω. Μετα απο μερκα τροχισματα λογικα το δοντι κονταινει και λογω της κλιση που αναφερω στην αρχη χαμηλωνει κιολας. Χαμηλωνοντας ο οδηγος μπροστα απο το δοντι βρισκει περισσοτερο ξυλο και η λαμα δεν αρπαζει. Τοτε με μια επιπεδη λιμα τραβας 2-3 λιμαρισιες και στον οδηγο καθε δοντιου.
Επειδη εχω δουλεψει πολλα χρονια επαγγελματικα να πω πως για 10 τονους δρυς δεντρα τροχιζεις 2-3 φορες τουλαχιστον (και αναλογα αν βρει χαλικακι ή αμμο πανω στην φλοιδα) ενω μια αλυσιδα φτανει και ισως ξεπερναει τους 100 τονους ξυλα (εδω μπορει να πεφτω και λιγο εξω γιατι ενω εκοβα και τροχιζα, ποτε δεν αγοραζα αλυσιδες ο ιδιος και δεν εχω ξεκαθαρη εντυπωση).
Το τροχισμα με το χερι αν ξερεις να το κανεις ειναι καλυτερο απο το μηχανικο και μια σωστα τροχισμενη αλυσιδα ειναι η μερα με την νυχτα σε σχεση με μια κακοτροχισμενη σε σημειο που δεν πιστευεις οτι το αλυσοπριονο μπορει να κοψει τοσο γρηγορα και χωρις κραδασμους.

Παρα πολυ σωστα.

Εγω θα ξαναθυμισω εδω την ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ πατεντα της OREGON για τροχισμα πανω στο αλυσσοπριονο.

https://www.youtube.com/watch?v=HonJ4aMGBiA

powersharp_clip_in.JPG

Απάντηση: Re: Απάντηση: Απορίες για αλυσοπρίονο βενζίνης

Παρα πολυ σωστα.

Εγω θα ξαναθυμισω εδω την ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ πατεντα της OREGON για τροχισμα πανω στο αλυσσοπριονο.

https://www.youtube.com/watch?v=HonJ4aMGBiA

powersharp_clip_in.JPG
Δηλαδη, αγοραζουμε το powersharp, καινουργια λαμα και καινουργια αλυσιδα. Ποσο?

Απάντηση: Re: Απορίες για αλυσοπρίονο βενζίνης

Εφεδρικα.
Οτι μας κανει την ζωη ευκολοτερη προηγειται.
Εγω παντως παραγγειλα και περιμενω και δευτερο σετ για το αλλο μου αλυσοπριονο.
Αλλο εσυ, εσυ κλαδευεις 500 δεντρα ετησιως απομακρυσμενος απο το πολιτισμο.:flipout:
Εγω 25 ακονισματα ειναι 25 ετησιες επισκεψεις στο Στελιο. Εκτος και αν φαω την αλυσιδα καπως καπου, οποτε μειωνεται η χρηση στα 10 χρονια μεσοσταθμικα-εμπειρικα.

παρόλο την ευκολία που παρέχει εξακολουθώ και το βρίσκω ακριβό και ασύμφορο, ειδικά για ερασιτέχνες...ή μικρούς αγρότες.

Σωτηρη αξιζεινα το κανεις καποια στιγμη αν δεν θελεις να παροπλισεις την λαμα σου.
Οταν αυτη φθαρει και χριζει αλλαγης παρε μια και θα με θυμηθεις.

Με την πολυτιμη βοηθεια του Νικου αγορασα 2 σετ για τα Husky μου σε 14" λαμα με 50 ευρω εκαστο.

Προ 2 ετη αγορασα μια 14 αρα λαμα καινουργια και μια αλυσιδα και ειχα δωσει περισσοτερα....