Απορίες για αλυσοπρίονο βενζίνης

Δημήτρη και εγω θελω!!
Τι ξυλο ειναι?

Επισης εφοσον το 45 το ξερεις και σου λυνει τα χερια γτ δεν το κρατας?

Εσένα δέν σού δίνω,πέφτει μακρυά τό Κερατσίνι εδώ στούς γείτονες θά δώσω :flipout:

Καζουαρίνα είναι τό ξύλο

Γιατί μέ τρώει η τσέπη μου !!

Εβγαλα ένα απλό βίντεο από τό ερασιτεχνικό τροχιστικό αλυσίδας τής Varo πού αγόρασα πρόσφατα.Τό βίδωσα επάνω σέ ένα κόντρα-πλακέ καί μέ σφιγκτήρες τό πιάνω στόν πάγκο B&D.Kάνει καλή δουλειά αλλά θέλει "τσάκ - τσάκ" γρήγορα ο δίσκος στό δόντι κοπής γιατί άν κάτσει λίγο πιό πολύ τό καίει τό δόντι κοπής.
Βάζουμε τήν αλυσίδα επάνω στόν οδηγό,ρυθμίζουμε να κατεβαίνει ο τροχός μέχρι ένα ορισμένο ύψος μόνο μέχρι τό δόντι κοπής,ρυθμίζουμε τό δόντι κοπής νά είναι επακριβώς στόν τροχό,σφίγγουμε τήν τελική πλαινή βίδα ανοίγουμε τόν διακόπτη,καί κατεβάζουμε τόν δίσκο τροχίσματος,καί πάμε ένα παρά ένα δόντι κοπής,μετά γυρνάμε 30 μοίρες τήν γωνία καί κάνουμε τό ίδιο καί στά υπόλοιπα δόντια κοπής.

Σαφώς τροχίζει πολύ πιό γρήγορα απο μιά λίμα μέ οδηγό χειρός,αλλά η λίμα μέ οδηγό χειρός είναι απαραίτητη στό χωράφι,πού δέν μπορούμε νά έχουμε τό ηλεκτρικό τροχιστικό.

Μετά τό τρόχισμα τών δοντιών χρειάζεται έλεγχος μέ τήν καλίμπρα τροχίσματος (είναι τό τέρμα δεξιά λούκι στήν φωτογραφία,το βάζουμε επάνω στήν αλυσίδα καί πρέπει ο οδηγός βάθους κοπής νά είναι ίσα μέ τήν καλίμπρα,άν τό ξεπερνάει τότε λιμάρουμε μέ πλατιά λίματό προεξέχων κομμάτι) ,ανάλογα τό βήμα τής αλυσίδας μας υπάρχει η αντίστοιχη καλίμπρα γιά τήν ευθυγράμιση τού βάθους κοπής,καί άν χρειάζεται λιμάρισμα με πλατιά λίμα,τά επαγγελματικά μηχανήματα αλλάζουν δίσκο πιο πλατύ καί τροχίζουν καί τόν οδηγό βάθους,τά ερασιτεχνικά τροχίζουν μόνο τό δόντι κοπής.

Νά ευχαριστήσω τό φίλο Κώστα (Kosmus) γιά τίς πολύτιμες πληροφορίες του.

https://www.youtube.com/watch?v=UEkZoet9qDk

Πολυ διαφωτιστικο το βιντεακι Δημητρη, μπραβο!
Σου βγαζει την ψυχη βεβαια η ολη διαδικασια, εγω θα παραμεινω στο παραδοσιακο ακονισμα με τις λιμες :)

Πολυ διαφωτιστικο το βιντεακι Δημητρη, μπραβο!
Σου βγαζει την ψυχη βεβαια η ολη διαδικασια, εγω θα παραμεινω στο παραδοσιακο ακονισμα με τις λιμες :)

Ευχαριστώ.
Μιχάλη καθόλου δέν σού βγάζει τήν ψυχή,ίσα-ίσα τελειώνεις πολύ πιό γρήγορα από τήν λίμα καί ξεκούραστα (μήν κοιτάς πού στό βίντεο έκανα αργές κινήσεις γιά ευνόητους λόγους),πού όσο καί νά προσέξεις αποκλείεται να κρατήσεις σταθερή τήν γωνία τών 30 μοιρών μέ τό χέρι.
Πάντως η αλήθεια είναι ότι τόν βολεύει τόν καθένα χρησιμοποιεί.

κι έλεγα που θα τροχίσω την δικιά μου που θα την τροχίσω...
ευτυχώς που υπάρχουν κι οι γείτονες (οι καλοί εννοείται)

καλά τροχίσματα Δημήτρη, πάντα να τις κάνεις ξυράφια -bye-

Re: Απάντηση: Απορίες για αλυσοπρίονο βενζίνης

Εγώ δεν την σφίγγω Δημήτρη.
Κρατάω κόντρα με το αριστερό και κατεβάζω με το δεξί.

Eσύ Πάνο είσαι σέ άλλο επίπεδο,εγώ πάω πάντα μέ τό manual σάν τούς Γερμανούς :flipout:-bye-

κι έλεγα που θα τροχίσω την δικιά μου που θα την τροχίσω...
ευτυχώς που υπάρχουν κι οι γείτονες (οι καλοί εννοείται)

καλά τροχίσματα Δημήτρη, πάντα να τις κάνεις ξυράφια -bye-

Εννοείται Γιώργο,νά σαι καλά. -bye-

Από ότι βλέπω στήν πρώτη σελίδα τού κέντρου βίδας τό ερχόμενο Σάββατο 3 Νοεμβρίου καί ώρα 10:00 - 14:00 θά έχει δοκιμές σέ προιόντα,(καί σέ κάποια επιλεκτικά μοντέλα θά έχει κάποιες εκπτώσεις από ότι μού είπαν τηλεφωνικά) Ηusqvarna,αλυσοπρίονα,θαμνοκοπτικά,μηχανήματα μπαταρίας,πλυστικά,κ.τ.λ .Aν τα καταφέρω λόγο δουλειάς θά προσπαθήσω νά πάω.

Αν νομίζουν οι κ.κ διαχειριστές μπορούν νά τό μεταφέρουν σέ πιό κατάλληλο νήμα.

kopi10.png

Είπα να καθαρίσω για πρώτη φορά διεξοδικά τα αλυσοπρίονα σήμερα.
Αρκούδες είχαν...

Την φτερωτή πως μπορώ να την καθαρίσω καλύτερα;
Υπάρχει καμία βούρτσα στρογγυλή; Μπορώ να της ρίξω κάτι για να μαλακώσουν αυτά που έχει πιασει ώστε να φύγουν ευκολότερα;

Τα πλαστικά για να καθαριστούν από λαδια-ρετσινια τι να τους βάλω;

Ευχαριστώ

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευχαριστώ.
Θα το δοκιμάσω αύριο στο μεγάλο.

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Απορίες για αλυσοπρίονο βενζίνης

Επειδή το κάνετε συνέχεια.
Είχε να καθαριστεί πόσα χρόνια το Τ425 με το που άνοιξα και είδα την φτερωτή φοβήθηκα :flipout:
Το καθάρισα γενικά με βενζίνη, ένα σπρέι για καρμπιρατέρ, πλαστική βούρτσα, μια μικρή μεταλλική βούρτσα και αέρα.

Έφυγαν αν όχι όλα τα περισσότερα απ όσα είχε πιάσει τόσα χρόνια.
Αύριο θα πάει στον μάστορα, γιατί έσβησε ενώ δούλευα στο χωράφι και δεν ξαναπήρε. Ούτε κάνει σπινθήρα το μπουζί απ ότι είδα.
(Να τσεκάρει και την ηλεκτρονική αν την έβαλα σωστά για να ξέρω για το μεγάλο)

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.