Απορίες για αλυσοπρίονο βενζίνης

καλημέρα! Επανέρχομαι κ πάλι με την απορία μου περί γνησιότητας της αλυσίδας. Αυτή είναι η αλυσίδα για την οποία έγινε λόγος προηγούμενα. https://photos.app.goo.gl/6AQYvjW8BQvfNaKP7
https://photos.app.goo.gl/g5DBnUVvVJiCGqMD7
Να θυμίσω πως με τον κωδικό αυτό τη βρίσκω στο ίντερνετ ως after market προϊόν.

Και αυτός Stihl 0000-900-2120-b ο κωδικός στο κουτί που δεν εμφανίζεται σε κανένα site της stihl παρά μόνο σε ebay amazon και διάφορα site εργαλείων.

Last edited by a moderator:
Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους , ο κωδικός αυτός αφορά το κουτί της αλυσίδας που πωλείται και σκέτο

8ed95e439a1f1b859eaea534df482817.jpg

Δεν υπάρχει after market αλυσίδα που να αναγράφει STIHL . Υπάρχει ολόιδια ακόμη και στο μπλε χρώμα (ελαφρώς πιο έντονο) αλλά δεν γράφει STIHL.

Δεν ξέρω γιατί δεν ανέβηκε με την απάντηση.

Δεν υπάρχει after market αλυσίδα που να αναγράφει STIHL . Υπάρχει ολόιδια ακόμη και στο μπλε χρώμα (ελαφρώς πιο έντονο) αλλά δεν γράφει STIHL.

Καλημέρα και χρόνια πολλά! Ευχαριστώ πολύ kosmous για την άμεση απάντηση. Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

Αδυναμία εκκίνησης αλυσοπρίονου

Καλησπέρα , είχα αφήσει κάποιο διάστημα το αλυσοπρίονο χωρίς να το λειτουργώ και το είχα αφήσει με καύσιμο στο ντεπόζιτο του και τώρα δεν παίρνει μπροστά. Όταν τραβάω το σχοινί πετάει μόνο λίγο λευκό καπνό μετά απο μερικά τραβήγματα και άκαυτη βενζίνη στην εξάτμιση. Μπούκωσε λόγω παλιάς βενζίνης στο καρμπυρατέρ ή είναι κάτι άλλο;

Άδειασε το καύσιμο , βγάλε το μπουζί , τράβα 10 φορές το σχοινί να αδειάσει ο χώρος καύσης , βάλε φρέσκο καύσιμο , μπουζί και δοκίμασε.

Άδειασε το καύσιμο , βγάλε το μπουζί , τράβα 10 φορές το σχοινί να αδειάσει ο χώρος καύσης , βάλε φρέσκο καύσιμο , μπουζί και δοκίμασε.

Το έχω κάνει και το άφησα και αρκετή ώρα χωρίς το μπουζί για να εξατμιστεί εντελώς αλλά πάλι δεν παίρνει. Το μπουζί πάντως βγάζει σπινθήρα.

Θυμάμαι όταν ήμουν πιτσιρικάς που όταν μπούκωνε το σκαφτικό στο χωράφι, ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου ξεβίδωνε το μπουζί, το έβαζε πάλι χαλαρά στον κύλινδρο, ξαπλωτό ίσα ίσα να είναι η ακίδα μέσα, και τραβούσε σχοινιά. Έπαιρνε για λίγο φωτιά και όλα καλά!

Re: Απάντηση: Απορίες για αλυσοπρίονο βενζίνης

Το μπουζί βγαίνει λαδωμένο ;
Ναι βρεγμένο με καύσιμο. Μπορεί να κόλλησαν οι μεμβράνες του καρμπυρατέρ με το παλιό καύσιμο και να περνάει πολύ βενζίνη και μπουκώνει και την πετάει από την εξάτμιση;

Μπορεί , ξανακάνε αυτά που σου έγραψα δίχως τσοκ και με το γκάζι τέρμα πατημένο.
Προσοχή να έχεις ενεργοποιημένο το φρένο της αλυσίδας.

(Πολυ) παλια, σε ενα διχρονο μηχανακι που ειχα, οταν μπουκωνε, κατεβαζε λαδι στο μπουζι, το εβγαζα και το καθαριζα με στουπι και ενα κομματακι γυαλοχαρτο που ειχα παντα μαζι μου (για την ακιδα).
Δεν ξερω αν βοηθαει αυτο καπου.

Να σου πω οτι δεν θυμαμαι/ξερω;
Το ειχα λιωσει αυτο το ρημαδι, αφου το "κληρονομησα" απο τον παππου, που το ειχε παρει αλλα 10-15 χρονια πριν, και ποτε δεν ενδιαφερθηκα να δω τι μαρκα ηταν. Πρεπει να ειχαν φυγει και ο,τι τυχον αυτοκολλητα ή ζωγραφισμενα γραμματα ειχε πανω.
Παντως, ηταν μοτοποδηλατο, αγορασμενο καπου τελη 70ς αρχες 80ς.
Τελικη 45km, αλλα ειχε οργωσει τους δρομους. Μεχρι μπιτονι με εξτρα βενζινη επαιρνα κοντα, για μεγαλυτερη αυτονομια.
Απο ενα σημειο και μετα, οταν ζεσταινοταν εσβηνε. Οποτε καθαριζα το μπουζι, το αφηνα και κανα τεταρτο να κρυωσει και βουρ παλι.
Ισως ηταν piaggio.

Edit: Με εκανες και το εψαξα. Ισως ηταν αυτο, ή καποιο κοντινο μοντελο.

https://www.google.com/search?q=piaggio+ciao+si&tbm=isch&ved=2ahUKEwiKsY7EqofuAhVTtaQKHeWMD0gQ2-cCegQIABAC&oq=piaggio+ciao+si&gs_lcp=ChJtb2JpbGUtZ3dzLXdpei1pbWcQAzICCAAyBAgAEB4yBAgAEB4yBggAEAgQHjIGCAAQCBAeOgQIIxAnUPJ8WMeGAWCTiwFoAHAAeACAAc4BiAGQBZIBBTAuMy4xmAEAoAEBwAEB&sclient=mobile-gws-wiz-img&ei=PrD1X4qaFtPqkgXlmb7ABA&bih=718&biw=412&client=ms-android-samsung&prmd=ivsn#imgrc=ybFcm7egUGVz7M

Πωωωω, τι θυμηθηκα. :idea:

Ειδες που καταλαβα οτι ηταν καποια παλιατζουρα? :) Παλιο εννοω.

Εγω ειχα βρει ενα μινι μοτοποδηλατο το Garelli Katia παρατημενο στο δρομο οταν ημουν στο γυμνασιο και το πηγα στην Αστυνομια, στη Νικαια οπου το βρηκα.
Εκει μου ειπαν αν δεν το ζητησει κανεις μεσα σε ενα χρονο, μπορω να το κρατησω. Πηγαινα σχεδον καθε βδομαδα και ρωτουσα. Μου το δωσανε στους 3 μηνες!
To πρωτο μου μηχανακι :))

Η χαρα που μας εδωσαν αυτα τα σαραβαλακια δεν μπορει να επιτευχθει ουτε με Bugatti σημερα.
13 χρονων ημουνα κι εγω οταν μου το εδωσε ενα θειος...και βρηκα τον παραδεισο 🙂
Πριν λιγα χρονια ηταν στο νοσοκομειο ενα μηνα ο θειος, και πηγαινα καθε μερα, βρεξει χιονισει, να τον δω. Οταν μου ειπε οτι δεν χρειαζεται να πηγαινω καθε μερα...αυτο θυμηθηκα (αλλα δεν μιλησα).

Τελοσπαντων, ξεφυγαμε...

Καλησπέρα ... εδιαφέρομαι για την αγορά του αλυσοπρίονου Echo 2511 ... τελικά με ποια αλυσίδα και λάμα κόβει καλύτερα και ΤΑΧΥΤΕΡΑ και για κλάδεμα και για ξύλα για το τζάκι.